Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במסגרת העבודה, יוצא לי לטוס מדי כמה חודשים בקו פנים-אירופאי קבוע שעובר באחד מנמלי התעופה המרכזיים ביבשת. מדובר בקישור שבינו לבין הטיסה הקודמת יש חלון של כמה שעות, אותו אני מנצל בד"כ לטיולים ברחבי הנמל (הגדול למדי).

לאחרונה גיליתי שבאותו זמן יוצאת משם גם טיסה לארץ, ומתוך סקרנות וחוסר תעסוקה אימצתי לעצמי מנהג מעניין: תצפית על דלפקי הטיסה, תהליכי התשאול והבידוק הבטחוני ובאופן כללי, התנהגותם של אנשי בטחון אלעל במקום. יש לציין שמעולם לא עברתי קורסים של איסוף מידע או ריגול, וגם לא הייתי מסתערב או חייל במודיעין. אני חמוש רק בידע הטכני ובהרגלים שצברתי כטכנאי בחיל האוויר, ובקצת שכל ישר.

אז מה ראיתי? במהלך 3 "תצפיות" של שעתיים ראיתי את הצוות מגיע (ביחד), פורס את השולחנות המתקפלים שלו, מתמקם בעמדות - מי במדים ומי על אזרחי, ומתחיל בתהליך התשאול. רשמתי לפניי גם מתי יש את העומס הכי גדול במקום ומתי כדאי להגיע בשביל לקצר את ההמתנה.

החלק המדאיג מגיע בסוף התהליך, כאשר רוב האנשים כבר עברו לאולם הנוסעים. כל אנשי הצוות מתכנסים ביחד, כולל אלה שהיו על אזרחי, ומתיישבים בסטלה על הספסל ליד, בעוד שכמה מהם עוברים לקפל את השולחנות. בחצי שעה הבאה המקום נראה כמו בית זונות תאילנדי, חוץ מנרגילה יש שם את כל המצרכים הנחוצים, וכולם שרועים על הספסל פחות או יותר בפוזה של אח"צ לוהט בסיני, כולל המבוגרים וה"בכירים" שביניהם.

עכשיו, חשוב לי לציין כאן משהו: אני מכיר כמה אנשים שעובדים בתחום בנמלי תעופה שונים באירופה, ומדובר באשנים משכמם ומעלה, חבר'ה איכותיים באמת שגורמים לי להרגיש גאה להיות ישראלי. אבל אני לא מבין איך זה מסתדר עם מה שראיתי.

הסקת מסקנות קצרה תראה שאין בעיה להיכנס לנמל התעופה עם כמה רימוני יד או מטען צינור קטן, ולזרוק אותם לתוך הקהל בדלפקים בשעת העומס - עם 3 רימונים אפשר להשכיב בקלות כ-20 איש + פצעים. מה שעוד נראה לי מוזר זה שבכל הזמן שתיצפתתי עליהם, איש לא ניגש אליי, ונראה שבכלל לא שמו לב שאני מסתכל ואף רושם כל פעולה שלהם. אם ניקח את זה קצת יותר רחוק, לא בעיה גם לזהות את אנשי הבטחון שמסתובבים על אזרחי, לבודד אותם ולקחת מהם את תג הגישה, או גרוע מכך, לחטוף אותם ולהוציא בעינויים את כל נהלי האבטחה של החברה.

אז אני שואל אתכם, בתקווה שאני עוד צעיר ולא יודע הרבה דברים, האם האנשים האלה גורמים לכם להרגיש בטוחים כשאתם בנמל תעופה בחו"ל? האם זה משרה עליכם אווירת בטחון גבוהה מזו שהייתם מקבלים אם יורגן וסטפן היו עושים את התשאול? האם האבטחה היא סיבה מספיק טובה לטוס בחברה ישראלית? האם יש הצדקה להחזיק את האשנים האלה בחו"ל למשימות כאלה? ולבסוף, האם נשאר עוד משהו מהיכולות המיתולוגיות של ישראל בפן הבטחוני, או שאנו רק נאחזים בתהילת העבר?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

פורסם

וואדים (אני לא טועה בשם אני מקווה),

יש לך טעות בסיסית אחת,תפקידים של אנשי הביטחון בדלפקי אלעל (ואני מדבר על עמדות הצ'ק-אין ועל העמדה ב-GATE) זה לא למנוע פיגוע כזה או אחר בתוך שדה התעופה,אלא לדאוג לכך שמי שעולה על הטיסה "נקי".

לגבי העניין שישבת ותיצפתת על עמדת הבידוק ואף אחד לא ניגש אלייך,ולגבי זה שיכולת להכנס ולזרוק רימוני יד וכו',המניעה של שני אלה מוטלת על יחידות האבטחה המקומיות של שדה התעופה,בדיוק כשם שנטל האבטחה בנתב"ג מוטל במלואו על יחידות האבטחה הישראליות.

ובלי קשר,הגייט שממנו ממריאים וממנו יוצאים בטיסות אל על ברחבי העולם תמיד יותר מאובטח מטיסות של חברות זרות אחרות.

זו אגב הסיבה לכך שבמרבית שדות התעופה בעולם,הגייט ממנו יוצאת טיסת אל על תמיד יהיה המרוחק והמבודד ביותר,וכמעט תמיד הוא יהיה הגייט היחיד שלידו תמצא אנשי אבטחה חמושים+כלבים של אנשי הבטחון המקומיים (לא הישראלים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני סומך גם על יורגן והנס , אבל איזו אינגה בשיער אדום בעיני זו פצצה .

וגם בטיסות של חברות אחרות , יש חברה טובים שלנו , כחלק מהקהל והנוסעים .

לדעתי , לא צריך על כל דבר דיון פתוח ( זה לא מזוודה שאיחרה :wink: )- אפשר שהיתה שם התנהגות לא תקינה , ואפשר שלא .

אבל הדיון , וסיפורי האנשים "המבינים" רק יגרמו לחשיפה וליותר נזק , מהתועלת של בדיקת הנושא בדיון פתוח :idea:

נעים לך ומתאים לטוס בחברה אחרת - בכייף , היום בוחרים חברת טיסה לפי האיכויות שלה ,סוג המטוס היכן היא נוחתת וכו' .

ולגבי הביטחון - צריך להיות קצת פטליסטי , כשזה יבוא , זה יבוא , ובנתיים לבדוק כמה כ"ס יש למנוע ובאיזה סל"ד

כמה מנועים , כמה דלק הוא שורף ( בעצם אני הייתי בוחר לפי הדיילות )

אייל .

edan - הקדמתי אותי בהסבר נכון , ואני מקווה שגם האחרון בדיון !

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עידן - אני מבין שאנשי הבטחון הישראלים אחראים רק על מי שעולה למטוס, אבל הייתי מצפה מהם שיהיו עירניים גם למתרחש סביבם וכן שישדרו התנהגות מקצועית יותר, לא רק כלפי הנוסעים אלא גם כלפי כל מי שמסתכל. לצורך העניין, צוות אבטחה גרמני לא היית תופס בפוזה כאת גם בסיום המשמרת. נראה שהם לא לגמרי ערים לסכנות האורבות להם ולכך שהם עצמם מהווים נכס לכל מפגע פוטנציאלי.

לגבי הגייט, אמנם המטוסים הישראליים ממריאים מכל מקום באירופה אך ורק עם אבטחה חמושה וליווי צמוד למטוס, הרי שפעילות הבידוק שלהם מתבצעת לעיתים קרובות בדלפקים הרגילים ולא באיזור מבודד. בימינו, כשכל העולם כבר עבר לצ'ק אין מהבית או מדפלקים אוטומטיים, חברות כמו ארקיע ואלעל עדיין מאד מגבילות את הנוסעים בתחום הזה, וע"י כפיית הבידוק הבטחוני יוצרות תורים שלא נראים כמותם באף דלפק אחר בשדה התעופה (לפחות באירופה זה כך). זה יוצר מצב מסוכן וגם מושך תשומת לב, בעיקר שלילית. אני בטוח שיש דרך טובה יותר לעשות זאת.

אייל - נזהרתי מאד לא להיכנס לפרטים ספציפיים, אבל למה תמיד לישראלים יש את קטע הזה של לא לדבר על מה שלא בסדר? עם כל הכבוד, אני לא מצלם תמנות של פלסטינאים במחסום ומפרסם אותם באינטרנט, סה"כ מנסה לנהל דיון לגבי הבטחון שלנו בחו"ל. אתה חושב שגיליתי פה למישהו משהו חדש? מבטיח לך שלא, גם האחראים שלנו, וגם הבד-גייז יודעים בדיוק על מה אני מדבר. לעומת זאת, אולי אם יותר אנשים מהישוב ידעו מזה, תהיה למישהו מוטיבציה לשנות את המצב, או לפחות לא לחיות באשליה שהוא באמת בטוח.

פורסם

אני חושב דווקא שמבחן התוצאה הוא הקובע..

עד היום,אני באופן איש,לא שמעתי על פיגוע במתחם שאתה מדבר עליו(איזור הבידוק של אלעל),ככה שכנראה הם כן יודעים מה הם עושים.

דבר נוסף חשוב,חלק חשוב במלחמה בטרור הוא בכלל מודיעיני ,ככה שרוב הנסיונות או הכוונות, נעצרות הרבה לפני שהן בכלל יוצאות אל הפועל,כאשר קוראת תקלה וכבר מצליחים לחדור לטרמינל עם נשק כלשהוא,הסיכוי לעצירת הפיגוע הוא אפסי,הדבר היחידי שניתן לעשות זה לגרום למינימום נפגעים,ואני חושב שבמצבים הללו,הנסיון של אנשי האבטחה הישראלים בא לידי ביטוי.

פורסם

אני לא כל כך הבנתי מה מפריע לך : זה שיש תורים בבידוק בטיסות לישראל שמהווים יעד לפיגוע ? זה שבסיום משמרת הקב"טים נזרקים כשהנוסעים כבר לא באחריותם (עברו לצד האווירי) ? זה שזה לא "נראה טוב" ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש המון דברים שקורים בשדה התעופה ואתה לא מודע אליהם (וטוב שכך).

הבטחון בנתב"ג הוא, בהתחשב בנסיבות, מהטובים בעולם ולראיה מבחן התוצאה.

תאמין לי, המון אנשים ניסו בעבר ומנסים בצורה יומיומית למצוא דרך לפגע במקום הזה, העובדה שזה לא קרה עד היום מעידה על היעילות של המקום.

פורסם

אל תדאג, אם תמשיך להטריד את צוות הבידוק במבטים ורישום זמנים בסוף "האח הגדול" ידאג לתהות על קנקנך

גם אם נראה לך שאף אחד לא שם לב

ואחר כך לך תסביר להם שזה משעמום ולא כי אתה מתכנן משהו

פורסם
אני לא כל כך הבנתי מה מפריע לך
  • מפריעה לי התחושה שאנשי הבטחון שלנו הם מטרה קלה לכוחות מודיעין של האויב.
  • מפריע לי שהנוסעים צריכים לעמוד בתור מלאכותי לגמרי, בעוד ששאר העולם כבר עבר לשיטות יותר מתקדמות, מצב שמקל על הוצאה לפועל של פיגוע רב נפגעים.
  • מפריע לי שהאנשים שמייצגים אותנו בחו"ל לא משדרים מקצועיות מא' עד ת', לפחות כל עוד הם בתחומי השדה.
  • לא כ"כ מפריע לי מה שקורה בנתב"ג, אני יותר מודאג ממה שקורה בשדות תעופה אחרים.
  • קשה לי להאמין שהאנשים האלה נמצאים שם רק בשביל לשאול שאלות מטומטמות עם מבט חודר על הפנים. אני מניח שהם שם גם בשביל לתצפת על הסביבה ולהעריך סיכונים פוטנציאליים, מה שלא נראה שהם עושים.
  • מבחן התוצאה יכול לדעתי לנבוע ממזל נטו, כך שאת הטיעון הזה אני מתקשה לקבל.

פורסם
אני חושב דווקא שמבחן התוצאה הוא הקובע..

עד היום,אני באופן איש,לא שמעתי על פיגוע במתחם שאתה מדבר עליו(איזור הבידוק של אלעל),ככה שכנראה הם כן יודעים מה הם עושים.

.

הפעם האחרונה שהיה נסיון לפיגוע כנגד נוסעי אל על היה בדלפק אל על בשדה התעופה בניו יורק לפני לא מעט שנים, אם זכרוני אינו מטעני 2 המחבלים חוסלו על ידי אנשי האבטחה של אל על (טוב,לא בדיוק אל על,אנשי ביטחון של ישראל).

• מפריעה לי התחושה שאנשי הבטחון שלנו הם מטרה קלה לכוחות מודיעין של האויב-לא התפקיד שלהם למנוע כניסת אוייבים למתחם השדה,בשביל זה יש את הרשויות המקומיות בהתאם לחוקי המדינה,מעבר לזה,פיגוע בדלפק אל על כמעט בוודאות יסתיים בפחות נפגעים\הרוגים מאשר שמחבל יצליח לעלות ולרסק את הטיסה.
  • מפריע לי שהנוסעים צריכים לעמוד בתור מלאכותי לגמרי, בעוד ששאר העולם כבר עבר לשיטות יותר מתקדמות, מצב שמקל על הוצאה לפועל של פיגוע רב נפגעים-זה מחיר הבטחון,המטרה היא למנוע פיגוע או חטיפת מטוס,לא מניעת פיגוע בשדה התעופה,לשם כך יש תורים שלעיתים ארוכים מהרגיל,ושוב,פיגוע בדלפק יגבה מחיר נמוך יותר מאשר פיגוע אוירי.
  • מפריע לי שהאנשים שמייצגים אותנו בחו"ל לא משדרים מקצועיות מא' עד ת', לפחות כל עוד הם בתחומי השדה- יכול להבין אותך לגבי זה,אבל צריך להבין שבסופו של יום אותם מאבטחים ובודקים הם אנשים בדיוק כמונו,גם הם אוהבים להתפרק בסוף יום העבודה.
  • לא כ"כ מפריע לי מה שקורה בנתב"ג, אני יותר מודאג ממה שקורה בשדות תעופה אחרים-השב"כ ושאר גופי הבטחון בארץ יכולים רק להמליץ על סידורי אבטחה כאלה ואחרים לרשויות האחראיות לכך בנמלי תעופה זרים,הם לא יכולים לקבוע עבורם נהלי אבטחה.
  • קשה לי להאמין שהאנשים האלה נמצאים שם רק בשביל לשאול שאלות מטומטמות עם מבט חודר על הפנים. אני מניח שהם שם גם בשביל לתצפת על הסביבה ולהעריך סיכונים פוטנציאליים, מה שלא נראה שהם עושים-אתה טועה ידידי, וברשותך בנקודה ספציפית זו אני לא אפרט.
  • מבחן התוצאה יכול לדעתי לנבוע ממזל נטו, כך שאת הטיעון הזה אני מתקשה לקבל-מזל או לא,שדות התעופה בישראל ודלפקי אל על ברחבי העולם מוגדרים מבחינת לא מעט אירגוני טרור כיעד מועדף לפיגוע טרור,את העובדה שנכון לעכשיו לא התרחש אף פיגוע משמעותי ביעד זה אפשר לזקוף לזכות המזל,לזכות שירותי הבטחון המקומיים בכל מדינה או לשירותי הבטחון של ישראל.

הדבר המרכזי בכל העניין הזה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב,תשווה את זה לבטיחות אקטיבית ולבטיחות פסיבית ברכב:

היית מעדיף להיות ברכב שבעת תאונה קשה יפתח עלייך 80 כריות אויר שיצילו את חייך או לחילופין להיות ברכב שימנע ממך להגיע למצב שבו תצטרך לבדוק את יעילות כריות האויר ?

בגלל זה ישראל עושה את זה טוב יותר :wink:

אפרופו כריות אויר,אתה יכול להמשיל את המאבטחים לאותן כריות אויר,אתה לא בהכרח רואה אותם,אבל אל תדאג,הם שם,בשביל להציל אותך בשעת הצורך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מבחינת סידורי ביטחון, בידוק וכד' -חשבת על האפשרות שאתה רואה את מה שאתה רואה או את מה שרוצים שתראה.

אתה לא רואה את מה שלא רוצים שתראה. ואם בכל זאת תראה, כנראה שכבר ראו אותך קודם.

תקרא שוב מה כתב שרגאמן, תפנים.

אל תבכה אח"כ שאין לך אחות...

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא מתיימר להבין את כל מה שהולך מאחורי הקלעים, אבל החינוך הרוסי שלי מונע ממני להאמין בעיניים עצומות שכבר חשבו על הכל ואני יכול להיות רגוע.

מטבע הדברים, אני נוטה לפקפק באמינותם של בעלי סמכויות ולא לפחד מישויות ערטילאיות ששוכנות אי שם בצללים ועוקבות אחרי הנעשה בחוץ.

בכל אופן, עידן - אני מקווה מאד שאתה צודק, ואני סתם פאראנויד. מאידך, לא הייתי רוצה להגיע למצב בו נגלה את התשובה לכך.

פורסם

אני חושב שהפער הוא בזה שאתה חושב שמתפקידם של מאבטחי אל על לתת הגנה קרקעית בדלפקי הבידוק, ולא כך הוא - זה מתפקיד הכוחות המקומיים. אנשי אל על אחראים שלטיסה לא יעלו גורמים עוינים.

אגב- הם לא "אנשי הביטחון שלנו". אל על היא חברה פרטית ולא ממשלתית ואנשי הביטחון שלה (מעבר להיותם ישראלים) הם לא יותר "שלנו" מכל ישראלי אחר.

אגב, היו פיגועים בדלפקי אל על ויותר מאחד :

ב 2002 בלוס אנג'לס LAX

ב85 היו פיגועי ירי של אבו נידאל בדלפקי אל על בוינה וברומא, עם הרוגים רבים (אם אני לא טועה רק אחד נוסע אל על)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...