Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שכדאי להביא חדש מהחנות כולל אחריות? דברים כאלו יכולים בכלל להתקלקל?

אני כרגע בתקופת המלווה, ואני מעוניין להביא מערכת לאחר המלווה ( אני אביא מכונית משלי ולהביא שמה כבר מערכת )

עכשיו, לגבי שאר השאלות:

1) אם אני מחבר סאבוופר בתוך האוטו, האם זה חובה לחבר מונובלוק הכוונה שסאב באוטו לא יעבוד ללא מונובלוק?

2) האם אני אוכל להביא מערכת בתקציב 2,000 - 2,500 שקלים ( במצב חנוק מעדיף שייצא לכיוון פחות מזה ) שתכלול:

רדיו דיסק דולפינים, זוג קומפוננים של חברת JBL 2WAY ( זוג מקדימה וזוג מאחורה, אני יודע שזה עלול "להרוס" את את הסאונד ברכב אבל לידע כללי ), מגבר ( יש צורך בעוד דברים בשביל מערכת לאוטו ללא סאב? )

3) כשיהיה לי מספיק כסף אני אוכל להביא סאב בתקציב 1,000 שקלים שיהיה טוב בשביל המערכת?

תודה רבה על זמנכם. :)

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

מידע חדש:

מה דעתכם על הקומפוננטים האלו: ( יש צורך להרכיב גם מאחורה או שלא חובה? זאת אומרת אם אפשרי שלא לחבר את הרמקולים שמאחורה )

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=472469

הסתכלתי על רדיו דיסק קראתי עליו שהוא מאוד טוב ומומלץ אהבתי גם את העיצוב וגם את השליפה שלו ומה שחשוב לי שהוא קורא MP3 כולל USB מה אתם אומרים עליו:

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=691638

התקציב יירד כרגע אל 2,000 גג הייתי מעוניין לדעת אם יש אפשרות לבינתיים לא לקנות מגבר ובמקומו לקנות גם זוג קומפוננטים לאחורה של הרכב ובעתיד לקנות מגבר+סאב ביחד במקום לקנות מגבר זול שאני אצטרך לשדרג אותו בעתיד....

יש עוד רכיבים שצריך בשביל הפעלת מערכת לאוטו חוץ מרמקולים ורדיו דיסק שאולי אני לא יודע?

ובבקשה תענו הנושא יבש.

תודה רבה לעוזרים

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

פורסם

בחירה טובה (קומפוננט ורדיו דיסק)

צריך רק התקנה (חיווט,עבודה וכ"ו) כ500 ש"ח גג

על מגבר אפשר לוותר בנתיים,עדיף לבנות מערכת איכותית בשלבים לפי התקציב מאשר פשוטה וגרועה שתכלול הכול

אה,ותקנה אימפרזה טורבו :wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
בחירה טובה (קומפוננט ורדיו דיסק)

צריך רק התקנה (חיווט,עבודה וכ"ו) כ500 ש"ח גג

על מגבר אפשר לוותר בנתיים,עדיף לבנות מערכת איכותית בשלבים לפי התקציב מאשר פשוטה וגרועה שתכלול הכול

אה,ותקנה אימפרזה טורבו :wink:

סופסוף מישהו עונה לי :)

התקנה לקחתי בחשבון שזה בנפרד כולל קנייה של חיווט עם חוטים איכותיים של 4 גייג' בגלל זה לא הכללתי אותם בתקציב

את הקומפוננטים שלקחתי מקדימה, אני אוכל לקחת עוד סט כזה ולהביא מאחורה באוטו? הכוונה בדלתות האחוריות של האוטו איפה שיש את הספסל של 3 הנוסעים מאחורה. אני אוהב סאונד של מוסיקה עם סראונד ולאו דווקא שיוצא אך ורק מ-2 רמקולים+סאב

אני במערכת רמקולים שיש לי בחדר 5.1 עושה שם אופציה שכל הרמקולים יעבדו דרך התוכנה של הכרטיס קול וככה כולם עובדים, יש לי אפשרות שמה ברדיו דיסק לעשות דבר שכזה?

ומכונית אני יביא איזה פיאט פונטו קטנה כנראה לבינתיים ואם לא יהיה לי מקום לסאב אני אומר ביי ביי לאחד המושבים באוטו אולי אני אשים אותו באמצע שהקופסא שלו תשמש כמשענת יד והנחת דברים :)

אגב, הסט שציינתי מגיע רק 2 הרמקולים האלו או שמגיע עם עוד 2 הקטנים האלו אין לי פשוט מושג איך קוראים לרמקולים הקטנים האלו ( הם מופיעים בתמונה, זה ליופי או שבאמת בא בערכה? )

תודה רבה :)

פורסם

הקטנים נקראים טוייטרים. הם אחראים על ניגון התדרים הגבוהים.

לרוב בפורום לא ממולץ בפורום לשים קומפוננט גם מאחורה ואם כבר שמים אז 6X9

לפי דעתי בתקציב הזה תקנה את הרדיו דיסק "דולפינים" שאתה רוצה(שאני חושב שהוא לבד 1000 ש"ח)

וקומפוננט קדמי ושיגיע תקציב נוסף תקנה מגבר ואז סאב.

מקווה שעזרתי, מוטי

פורסם

שלום wowohw, אני די חדש פה בפורום, ובטח שאין לי את כמות הידע שיש לחברי הפורום הוותיקים. אך עם זאת, השאלות שלך הן ברמת ידע בסיסי ואשתדל לענות לך כמיטב יכולתי. אודה לתיקונים מחברי הפורום, במידה ואינני מדייק.

לשאלתך הראשונה על קניה מיד שנייה: בסך-הכל, וכמו כל דבר בחיים, תמיד עדיף לקנות מוצרים חדשים. אתה מקבל מוצר חדש, ללא עבר ואו היסטוריה, כמו גם אחריות לשנה עד שלוש. אך, המחיר בקניית מוצרים חדשים הוא - המחיר המלא שאתה נדרש לשלם.

קניה מיד שניה היא תמיד הימור, אך פעמים רבות הוא משתלם. לרוב מחירי מוצרים מיד שנייה הוא קרוב לחצי ממכשיר חדש, ואני מדבר על מכשירים שנמצאו בשימוש כשנה עד שלוש. לפעמים ניתן למצוא מוצרים שהם עדיין תחת אחריות, וזה בכלל משתלם. חשוב לדעת מה קונים, ממי קונים, ולבדוק שהרכיב תקין.

באופן אישי, אני מעדיף לקנות מיד שניה מוצרים כמו רדיו-דיסקים ומגברים, ופחות מוצרים כמו רמקולים וסאב (למרות שרמקולים מאיכות טובה, וששומשו באופן טוב יכולים לבוא בחשבון).

באופן כללי, כל מוצר יכול להתקלקל, ולרוב, כל מוצר גם אפשר לתקן.

לגבי מבנה המערכת ברכב, וסוגי הרמקולים השונים:

באופן כללי בכדי לשמוע מוסיקה ברכב (או בכל מקום אחר) אתה זקוק לשני אלמנטים בסיסים:

1. המקור (HU)- המוסיקה צריכה להגיע מאיפה שהו, לא? אם ממכשיר רדיו, אם מחשב וכו'. לרוב, המקור, מלבד המידע המוסיקלי עצמו, מספק גם רמה מסויימת של הגברה בסיסית.

2. הרמקולים - הרכיב שמאפשר את תרגום המידע, המגיע מהמקור בצורה של זרם חשמלי, לגלי קול שאפשר לשמוע (ולהרגיש :twisted: ).

מעבר לבסיס זה, ניתן להמשיך ולהשתדרג עוד ועוד.

הרמקולים השונים ותפקידם:

כדי להבין מה מה התפקיד של כל אחד מסוגי הרמקולים השונים שציינת (הסאב-וופר, המיד-ריינג', והטוויטרים - "הרמקולים הקטנים האלה") חשוב להבין את העיקרון הבא:

טווח הצלילים שהאוזן האנושיות יכולה לשמוע נע מצלילים נמוכים (- באסים), ועד לצלילים גבוהים (- ציוצים), ובעולם המוסיקה ישנה חלוקה בסיסית של טווח זה לשלושה תתי-טווחים:

א. טווח של צלילים נמוכים. ב.טווח של צלילי ביניים. ג. טווח של צלילים גבוהים.

באופן כללי, שלושת תתי-הטווחים השונים, מנוגנים על-ידי שלושה רמקולים שונים. שים-לב למבנה רמקול ריצפתי-ביתי:

טווח הצלילים-הנמוכים מנוגן על-ידי הוופר/סאב-וופר(נמוך יותר מהוופר), טווח צלילי-הביניים מנוגן על-ידי המייד-ריינג', וטווח הצלילים-הגבוהים מנוגן ע"י הטוויטרים.

ברמקולים הבסיסיים לרכב, שאינם קומפוננט, לרוב תקבל רמקול מיסוג מיד-ריינג', שעליו מחובר טוויטר. רמקול כזה ינגן את טווח הביניים ואת טווח הצלילים הגבוהים, אך לא יספק באסים ראויים (הטווח של הצלילים הנמוכים) - לכך יש צורך בסאב. בסך-הכל, אפשר להפיק מרמקול "רגיל" איכות לא רעה. אך עצם זה שהטוויטר והמיד מורכבים אחד על השני, מביא לכך שהם מפריעים זה לזה, דבר מביא לעוותים בצליל. בכדי להימנע מבעיה זו, פותחו "רמקולים קומפוננטס" - ובתרגום מילילי "רמקולים ברכיבים".

בסוג זה של רמקולים כל רכיב מגיע בפני עצמו. שים-לב כי ברמקולים שהצעת, מגיעים המיד-ריינג' בנפרד, והטוויטר בניפרד. בסך-הכול זהו רמקול-משולב הכולל שני רכיבים, ומכאן 2way. דבר נוסף, שים-לב כי עם הרמקולים מגיע רכיב נוסף - הקרוסאובר (הממוקם בפינות התחתונות של התמונה), שתפקידו הוא לקשר בין שני הרמקולים ולהעביר לכל אחד מסוגי הרמקולים את טווח הצלילים שמתאים לו (הן לשם איכות הצליל, והן לשם שמירה על הרמקולים העדינים יותר).

לסיכום, בקניית קומפוננטס תקבל ניגון של הטווח הגבוה והבינוני, ובאיכות גבוהה יחסית. אך לשם השלמת טווח הצלילים, תזדקק גם לוופר/סאב-וופר.

בעיניין המגבר, כפי שציינתי קודם, ברוב המקרים ה"מקור" מספק הגברה בסיסית. אך זאת איננה מספיקה להגברת רמקולים איכותיים-יותר וחזקים-יותר, שלא לדבר על להגביר סאב. פה נכנס תפקיד המגבר, שתפקידו פשוט להגביר.

לשם הגברת מערכת בסיסית, בתקציב צנוע, הכוללת קומפוננטס וסאב, אין צורך במגבר מונו. אפשר להשתמש במגבר של ארבעה ערוצים בצורה הבאה: חיבור ערוץ אחד לכל קומפוננט, ואת השניים הנוספים מחברים יחד לערוץ אחד חזק (= גישור) המגביר את הסאב. זו עוד סיבה לא להתקין גם שני רמקולים מאחורה, כי אז תצתרך מגבר נוסף (מונו), או מגבר יחיד של 5 ערוצים (קיימים גם ביד שניה ולא יקרים במיוחד).

בעיניין תיכנון ובניית המערכת, אל-תמהר. חשוב שתיסגר על המערכת שאתה רוצה לבנות מראש, ובהתאם לקנות את הרכיבים הנחוצים לך. גם אם תבנה בשלבים, חשוב שתדע מה הכיוון הסופי. כך, תוכל גם לבצע הכנות לעתיד בעת ההתקנה הראשונית, ולהימנע מפרוק והרכבת הרכב מספר רב של פעמים.

אחרי שהבנת פחות, או יותר, מי נגד מי, אני מאוד ממליץ לך לגשת לאחד מהמתקינים השונים המומליצים בפורום, ולהתיעץ עימו על הרכיבים השונים שאתה רוצה לקנות, גודל הרמקולים המתאים/האפשרי לרכב, כמו-גם על עלות ההתקנה המשוערת - היעוץ לא עולה כסף :wink: . אני, באופן אישי, בשלבי התקנת מערכת אצל יוסי "אלפיין" ומאוד מרוצה. בכל מקרה, אל תתפשר על ההתקנה טובה אצל אחד מהמתקינים השונים המומלצים בפורום, להתקנה טובה משמעות רבה :x .

עצה שלי, עדיף שתתקדם לאט אבל עם רכיבים איכותיים, כך שבסוף תהנה ממערכת טובה. תתחיל עם רדיו-דיסק איכותי, וזוג קומפוננטס טוב (או שני-זוגות, אם תרצה גם רמקולים מאחור), והגברה דרך הרדיו-דיסק. בשלב הבא, תוסיף מגבר מתאים (4, או 5, ערוצים) וסאב.

המון בהצלחה, אני מקווה שעזרתי לך :-D.

פורסם

ברכב המערכת מאוד שונה מאשר בבית (ואני מדבר על סטריאו ולא מערכות מולטימדיה). כשיש לך ברכב זוג רמקולים מקדימה וזוג מאחורה, הימניים ינגו ביחד והשמאליים ינגנו ביחד. ולכן זה לא בעל משמעות רבה. מה גם שכשהסאונד בא מאחור זה הורס את חוית השמיעה, ולכן אם אתה מתעקש על רמקולים מאחורה לך על 6X9 נורמליים שיהיו מחוברים ישירות לHU, את הקומפ' הקדמיים ואת הסאב תחבר למגבר.

כרגע, בתקציב שלך לך על קומפ' ו-HU טובים ככל שתקציבך מאפשר לך, ובעתיד כשיהיה לך עוד כסף תוסיף מגבר וסאב. ואם בכל זאת יהיה חסר לך סאונד מאחורה תוסיף 6X9.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם
הקטנים נקראים טוייטרים. הם אחראים על ניגון התדרים הגבוהים.

לרוב בפורום לא ממולץ בפורום לשים קומפוננט גם מאחורה ואם כבר שמים אז 6X9

לפי דעתי בתקציב הזה תקנה את הרדיו דיסק "דולפינים" שאתה רוצה(שאני חושב שהוא לבד 1000 ש"ח)

וקומפוננט קדמי ושיגיע תקציב נוסף תקנה מגבר ואז סאב.

מקווה שעזרתי, מוטי

הקשבתי לך, וחיפשתי רמקולים של 6X9 ומצאתי רמקולים שנראים על הנייר מעולים של JBL ( כן אני אוהב מאוד את המותג JBL )

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=417684

מה דעתכם על הרמקולים האלו? אם אני אקנה אותם יישאר לי עוד כסף לחיווט טוב והתקנה כנראה דוד שלי יתקין לי ( הוא מוסכניק )

אבל יש לי שאלה, האם הרדיו דיסק דולפינים של פיונר מה שבחרתי יתמוך בו מכיוון שה- 6X9 הינם 3WAY האם הרדיו דיסק תומך גם כן ב- 3WAY ?

תודה רבה לך :)

שלום wowohw, אני די חדש פה בפורום, ובטח שאין לי את כמות הידע שיש לחברי הפורום הוותיקים. אך עם זאת, השאלות שלך הן ברמת ידע בסיסי ואשתדל לענות לך כמיטב יכולתי. אודה לתיקונים מחברי הפורום, במידה ואינני מדייק.

לשאלתך הראשונה על קניה מיד שנייה: בסך-הכל, וכמו כל דבר בחיים, תמיד עדיף לקנות מוצרים חדשים. אתה מקבל מוצר חדש, ללא עבר ואו היסטוריה, כמו גם אחריות לשנה עד שלוש. אך, המחיר בקניית מוצרים חדשים הוא - המחיר המלא שאתה נדרש לשלם.

קניה מיד שניה היא תמיד הימור, אך פעמים רבות הוא משתלם. לרוב מחירי מוצרים מיד שנייה הוא קרוב לחצי ממכשיר חדש, ואני מדבר על מכשירים שנמצאו בשימוש כשנה עד שלוש. לפעמים ניתן למצוא מוצרים שהם עדיין תחת אחריות, וזה בכלל משתלם. חשוב לדעת מה קונים, ממי קונים, ולבדוק שהרכיב תקין.

באופן אישי, אני מעדיף לקנות מיד שניה מוצרים כמו רדיו-דיסקים ומגברים, ופחות מוצרים כמו רמקולים וסאב (למרות שרמקולים מאיכות טובה, וששומשו באופן טוב יכולים לבוא בחשבון).

באופן כללי, כל מוצר יכול להתקלקל, ולרוב, כל מוצר גם אפשר לתקן.

לגבי מבנה המערכת ברכב, וסוגי הרמקולים השונים:

באופן כללי בכדי לשמוע מוסיקה ברכב (או בכל מקום אחר) אתה זקוק לשני אלמנטים בסיסים:

1. המקור (HU)- המוסיקה צריכה להגיע מאיפה שהו, לא? אם ממכשיר רדיו, אם מחשב וכו'. לרוב, המקור, מלבד המידע המוסיקלי עצמו, מספק גם רמה מסויימת של הגברה בסיסית.

2. הרמקולים - הרכיב שמאפשר את תרגום המידע, המגיע מהמקור בצורה של זרם חשמלי, לגלי קול שאפשר לשמוע (ולהרגיש :twisted: ).

מעבר לבסיס זה, ניתן להמשיך ולהשתדרג עוד ועוד.

הרמקולים השונים ותפקידם:

כדי להבין מה מה התפקיד של כל אחד מסוגי הרמקולים השונים שציינת (הסאב-וופר, המיד-ריינג', והטוויטרים - "הרמקולים הקטנים האלה") חשוב להבין את העיקרון הבא:

טווח הצלילים שהאוזן האנושיות יכולה לשמוע נע מצלילים נמוכים (- באסים), ועד לצלילים גבוהים (- ציוצים), ובעולם המוסיקה ישנה חלוקה בסיסית של טווח זה לשלושה תתי-טווחים:

א. טווח של צלילים נמוכים. ב.טווח של צלילי ביניים. ג. טווח של צלילים גבוהים.

באופן כללי, שלושת תתי-הטווחים השונים, מנוגנים על-ידי שלושה רמקולים שונים. שים-לב למבנה רמקול ריצפתי-ביתי:

טווח הצלילים-הנמוכים מנוגן על-ידי הוופר/סאב-וופר(נמוך יותר מהוופר), טווח צלילי-הביניים מנוגן על-ידי המייד-ריינג', וטווח הצלילים-הגבוהים מנוגן ע"י הטוויטרים.

ברמקולים הבסיסיים לרכב, שאינם קומפוננט, לרוב תקבל רמקול מיסוג מיד-ריינג', שעליו מחובר טוויטר. רמקול כזה ינגן את טווח הביניים ואת טווח הצלילים הגבוהים, אך לא יספק באסים ראויים (הטווח של הצלילים הנמוכים) - לכך יש צורך בסאב. בסך-הכל, אפשר להפיק מרמקול "רגיל" איכות לא רעה. אך עצם זה שהטוויטר והמיד מורכבים אחד על השני, מביא לכך שהם מפריעים זה לזה, דבר מביא לעוותים בצליל. בכדי להימנע מבעיה זו, פותחו "רמקולים קומפוננטס" - ובתרגום מילילי "רמקולים ברכיבים".

בסוג זה של רמקולים כל רכיב מגיע בפני עצמו. שים-לב כי ברמקולים שהצעת, מגיעים המיד-ריינג' בנפרד, והטוויטר בניפרד. בסך-הכול זהו רמקול-משולב הכולל שני רכיבים, ומכאן 2way. דבר נוסף, שים-לב כי עם הרמקולים מגיע רכיב נוסף - הקרוסאובר (הממוקם בפינות התחתונות של התמונה), שתפקידו הוא לקשר בין שני הרמקולים ולהעביר לכל אחד מסוגי הרמקולים את טווח הצלילים שמתאים לו (הן לשם איכות הצליל, והן לשם שמירה על הרמקולים העדינים יותר).

לסיכום, בקניית קומפוננטס תקבל ניגון של הטווח הגבוה והבינוני, ובאיכות גבוהה יחסית. אך לשם השלמת טווח הצלילים, תזדקק גם לוופר/סאב-וופר.

בעיניין המגבר, כפי שציינתי קודם, ברוב המקרים ה"מקור" מספק הגברה בסיסית. אך זאת איננה מספיקה להגברת רמקולים איכותיים-יותר וחזקים-יותר, שלא לדבר על להגביר סאב. פה נכנס תפקיד המגבר, שתפקידו פשוט להגביר.

לשם הגברת מערכת בסיסית, בתקציב צנוע, הכוללת קומפוננטס וסאב, אין צורך במגבר מונו. אפשר להשתמש במגבר של ארבעה ערוצים בצורה הבאה: חיבור ערוץ אחד לכל קומפוננט, ואת השניים הנוספים מחברים יחד לערוץ אחד חזק (= גישור) המגביר את הסאב. זו עוד סיבה לא להתקין גם שני רמקולים מאחורה, כי אז תצתרך מגבר נוסף (מונו), או מגבר יחיד של 5 ערוצים (קיימים גם ביד שניה ולא יקרים במיוחד).

בעיניין תיכנון ובניית המערכת, אל-תמהר. חשוב שתיסגר על המערכת שאתה רוצה לבנות מראש, ובהתאם לקנות את הרכיבים הנחוצים לך. גם אם תבנה בשלבים, חשוב שתדע מה הכיוון הסופי. כך, תוכל גם לבצע הכנות לעתיד בעת ההתקנה הראשונית, ולהימנע מפרוק והרכבת הרכב מספר רב של פעמים.

אחרי שהבנת פחות, או יותר, מי נגד מי, אני מאוד ממליץ לך לגשת לאחד מהמתקינים השונים המומליצים בפורום, ולהתיעץ עימו על הרכיבים השונים שאתה רוצה לקנות, גודל הרמקולים המתאים/האפשרי לרכב, כמו-גם על עלות ההתקנה המשוערת - היעוץ לא עולה כסף :wink: . אני, באופן אישי, בשלבי התקנת מערכת אצל יוסי "אלפיין" ומאוד מרוצה. בכל מקרה, אל תתפשר על ההתקנה טובה אצל אחד מהמתקינים השונים המומלצים בפורום, להתקנה טובה משמעות רבה :x .

עצה שלי, עדיף שתתקדם לאט אבל עם רכיבים איכותיים, כך שבסוף תהנה ממערכת טובה. תתחיל עם רדיו-דיסק איכותי, וזוג קומפוננטס טוב (או שני-זוגות, אם תרצה גם רמקולים מאחור), והגברה דרך הרדיו-דיסק. בשלב הבא, תוסיף מגבר מתאים (4, או 5, ערוצים) וסאב.

המון בהצלחה, אני מקווה שעזרתי לך :-D.

אוקיי קודם כל אני רוצה להגיד שהתרשמתי מאוד מהתגובה שלך אני רואה שהשקעת בה המון המון זמן.

אני מסכים איתך לגבי הקנייה מיד שנייה שעדיף לקנות דברים כאלו יד שנייה ולגבי רמקולים וסאבים רק יד ראשונה מכיוון שאני לא יודע איך "פתחו" את הסאב, אם לא "קרעו" אותו ודברים שכאלו ובקשר אל הרדיו דיסקים ומגברים לא ידוע לי שאפשר "לקרוע" אותם אז אין לי בעייה לקנות מיד שנייה

מבנה מערכת: אוקיי תודה על ההסבר זה מובן מאוד והבנתי תודה רבה :)

הרמקולים השונים ותפקידהם: גם את זה הבנתי מכיוון שזה היה גם מאוד מובן תודה רבה :)

בקשר אל המיהור: אני לא ממהר אני מעדיף להתחיל בקטן שתהיה מערכת בסיסית איכותית באוטו לאחר מכן שיהיה לי תקציב להביא מגבר איכותי וטוב שיחזיק לי את הסאב Kicker L7 אני מודע לכך שהוא סאב "מפחיד" ומטורף ומשתולל אבל זה מה שאני אוהב ולפני שהוצאתי רישיון אמרו לי שמוכרים אותו במחיר של 1800 שקלים+תיבה סגורה שזה נראה לי מחיר מעולה.

עזרת לי מאוד זה בטוח, תודה רבה לך :)

ברכב המערכת מאוד שונה מאשר בבית (ואני מדבר על סטריאו ולא מערכות מולטימדיה). כשיש לך ברכב זוג רמקולים מקדימה וזוג מאחורה, הימניים ינגו ביחד והשמאליים ינגנו ביחד. ולכן זה לא בעל משמעות רבה. מה גם שכשהסאונד בא מאחור זה הורס את חוית השמיעה, ולכן אם אתה מתעקש על רמקולים מאחורה לך על 6X9 נורמליים שיהיו מחוברים ישירות לHU, את הקומפ' הקדמיים ואת הסאב תחבר למגבר.

כרגע, בתקציב שלך לך על קומפ' ו-HU טובים ככל שתקציבך מאפשר לך, ובעתיד כשיהיה לך עוד כסף תוסיף מגבר וסאב. ואם בכל זאת יהיה חסר לך סאונד מאחורה תוסיף 6X9.

החלטתי לוותר על רמקולים מאחורה בדלתות ואני מתכוון ללכת על רמקולים 6X9 במקום, אם תסתכל בתגובה הזו למעלה יותר תראה ששמתי עין על רמקולים של JBL תגיד לי גם מה דעתך עליהם

תודה רבה גם לך :)

פורסם

לגבי הרמקולים של הJBL 6X9 אני יכול לומר שיש להם סאונד לא רע בכלל. לי יש ברכב רמקולים כאלה.

לפני כשבועיים ניתקתי אותם בכלל (לא מחוברים לא למגבר ולא ישירות לHU) לאחר שניסוי שעשיתי ברכב הוכיח לי (כמו שטענו חברי פורום רבים) כי השילוב שלהם עם הצליל שמפיק קומפ' טוב רק גורע מהסאונד הכללי ברכב.

כיום התוצאה הרבה יותר טובה.

תתחיל עם HU טוב ועם סט קומפ' טוב (ככל שניתן לפי תקציב), ובעתיד תוסיף מגבר וסאב. אם בכל זאת יהיה חסר לך סאונד מאחור תמיד יהיה ניתן להוסיף 6X9.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

• תוכן חדש...