Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה פסיכולוגית שהופיע עוד בתקופת לימוד נהיגה וממשיכה עד עצם היום (כמעט שנה על הכביש). כל פעם שאני נכנס לרכב אני חוטף חרדת נהיגה, נלחץ, מזיע, השרירים ברגליים מתכווצים, שרירי הגב כואבים. החרדה מונעת ממני לנהוג רגוע, בצורה זורמת ומהנה. נהיגה מבחינתי זה משהו לחוץ, אגרסיבי. שלא תבינו לא נכון למדתי על ידני, עברתי טסט ראשון, אני נוהג במקומות לא קלים לנהיגה וטפו טפו טפו אף פעם לא עשיתי תאונה או שפשפתי רכב אחר, אבל עדיין זה פשוט מעצבן ואני מרגיש שאני תקוע ברמה של נהג חדש מבוהל. בדר"כ החרדה עוברת אחרי חצי שעה על הכביש, לפעמים יותר. מופיע עוד הפעם במצבים מורכבים. החרדה מאד מתישה אותי. אחרי עשרים דקות אני מרגיש כאילו נהגתי מקריית שמונה לאילת.

מישהו מזדהה או שזו דפיקה פרטית שלי?

פורסם

קודם כל, כל הכבוד שאתה מודע לבעיה ומנסה להתמודד עימה.

אם תחפש בגוגל על "חרדת נהיגה" תוכל למצוא מספר מאמרים על הנושא, התופעה בהחלט מוכרת וניתנת לטיפול בהצלחה גדולה.

מצא לך פסיכולוג או טיפול קבוצתי, תתמיד בטיפול ותוכל להתגבר על הבעיה.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ממה בדיוק אתה חרד?

פשוט אם תבודד את הגורם שמביא אותך לתחושה הזו תוכל לטפל בו נקודתית או באמצעות טיפול פסיכולוגי או באמצעות קורסי נהיגה ושליטה ברכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם זה כ"כ מפריע ולא עובר הייתי ממליץ לך לנסות דברים טבעיים (רגיעון / רסקיו וכו) אולי זה יעזור לך.

גם טיפולי רייקי יכולים לעזור להורדת מפלס החרדה.

אם הדברים האלו לא יעזרו לך,והדבר מפריע לתפקוד שלך, הייתי ממליץ לך לראות רופא משפחה, ישנם תרופות לטיפול בחרדות.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אתה יכול ללכת לפסיכולוגים עד מחר - גם אני פחדתי לנהוג בחודשים הראשונים

של הרשיון.

מדריך נהיגה (מתקדמת) טוב ילמד אותך לשלוט ברכב בצורה טובה דבר שיוריד את

החרדה שלך בצורה ניכרת. הדרך הכי טובה להתמודד עם הפחד זה לאט לאט להתעמת

איתו אבל כאשר מישהו שאתה סומך עליו לצידך.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

מענין, אני חושב שכמעט כל אחד עבר את זה, אבל לא במשך שנה.

אתה כנראה חסר בטחון לגמרי ומרגיש שאין לך השפעה או שליטה על סביבתך.

זה נכון רק חלקית.

מציע לך להתחיל לנהוג במקומות קלים לנהיגה, חפש אזורי תעשיה בשעות שאין לחץ, שכונה שקטה, או כביש בינעירוני עם צפיפות תנועה נמוכה אבל לא שומם לגמרי, תתחיל משם ובהדרגה תצבור בטחון, כשתרגיש בנוח עבור לתנועה צפופה יותר .

הפרמטרים העיקריים הם צפיפות ומהירות.

תנועה צפופה ואיטית מאוד כמו בפקק לא מאיימת.

נהיגה במהירות גבוהה באוטוסטרדה שוממת כנ"ל.

השילוב של צפיפות ומהירות כן.

פורסם

אולי במקרה שלך כדאי לנהוג ברכב אוטומטי, כדי יותר להתמקד בנהיגה עצמה ולא תפעול הרכב. יכול להיות ששילוב בין השתיים גורם לך ללחץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני דווקא דוגל ברעיון של mazda f2 .

אין דבר יותר טוב מביטחון.

וביטחון צוברים אם מרגישים שליטה גבוהה ברכב וזה מה שקורס יתן לך.

עזוב פסיכולוגים פסיכאטרים תשקיע על קורס אתה תיהיה מודע מזה עולם הרכב .

וכמה שיותר תתמיד לנסוע ככה זה ירד לך אל תפחד לנסוע רחוק ובמקומות צפופים הכי טוב זה לא לפחד מהפחד.

תתמודד איתו אחרי שתראה שוואלה לא יכול לקרות יותר מידי בכבישים צפופים ועם הרבה תנועה אתה פשוט תתרגל ולא תשים לב לזה.

גם לי היה את זה אבל בדיוק לכמה דקות אחרי שירדתי ממשאית לרכב.

פורסם

אין דבר יותר טוב מביטחון.

אבל מצד שני אין דבר יותר מסוכן מביטחון ללא כיסוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מסכים במה שנאמר פה ב100%

מדריך נהיגה מתקדמת יוכל להסביר לך ולשבת ולהרגיע אותך ושתבין את כל המשמעויות של מה שקורה בכביש ובכך להוריד הרבה מהלחץ.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם לי היה כמעט בידיוק את מה שאתה אומר , וקורס זה לא מה שעזר לי.

עם הזמן צברתי ביטחון על הכביש וכבר לא שמתי לב שאני לא נלחץ מזה.

תנסה קורס, זה מומלץ בכל מצב ובטוח זה לא יזיק.

פורסם

השאלה כמה אתה נוהג במשך השנה הזאת..

לדעתי תסע אם מישהו מנוסה יותר, מעין מלווה.

ותסע כמה שיותר ועדיף למרחקים גדולים יותר .

אה ועוד דבר- תעשה בדיוק מה שמפחיד אותך,הכוונה לך נגד הזרם

כל פעם שאתה מרגיש שיש לך חרדות בזמן ביצוע פעולה מסוימת,תעשה אותה שוב ושוב ותראה כמה שזה עוזר.

ככה אני חושב בכל אופן.

פורסם
אה ועוד דבר- תעשה בדיוק מה שמפחיד אותך,הכוונה לך נגד הזרם

כל פעם שאתה מרגיש שיש לך חרדות בזמן ביצוע פעולה מסוימת,תעשה אותה שוב ושוב ותראה כמה שזה עוזר.

ככה אני חושב בכל אופן.

ואו, איזה מזל שאתה לא פסיכולוג. לא תמיד זו הדרך הנכונה, בטח שלא אם קשה לו לתפקד במצב כזה - ובמיוחד כשהוא על הכביש.

אני דווקא לא חושב שמדריך נהיגה מתקדמת יכול להתמודד עם כזה דבר בהכרח. אולי הוא יעזור, אבל רוב הסיכויים שפסיכולוג יעזור יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...