Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:cry:נסעתי כשעה ורבע ברכב בצהרי היום פתאום מד הטמפרטורה עלה יותר מחצי עצרתי בצד בדקתי מים שמן ונזילות נראות לעין ולא התגלה כלום המוסכניק בדק ואמר שהמערכת עובדת כמו שצריך המאוורר פועל בטיימינג נכון והוא שלח אותי לניקוי רדיאטור {שדרך אגב רדיאטור חדש לפני כ 5 חודשים} עשיתי ניקוי ושוב נסעתי לקריית שמונה הלוך חזור לא התחמם נסעתי השבוע לרמת גן{אני מאיזור הצפון} ואחרי כשעה וחצי נסיעה שוב התחמם עצרתי בצד חיכיתי 10 דקות המשכתי אחר כך ולא התחמם וגם בחזור לא התחמם אני חסר אונים כבר לא יודע מה כבר יכול להיות??????
פורסם

במקרה אחד של התחממות המאורר עבד ובשני לא יש לציין שהמוסכניק המליץ לי להוריד את התרמוסטט {למרות שהוא תקין} עקב זאת שאנחנו נמצאים במקום חם ועוד בערך חודש לקנות תרמוסטט חדש המאוורר עובד למשך כ 20 שניות ומפסיק האם זה תיקני ????? אשמח אם אקבל תשובה מפורטת מחר בבוקר אני אצל המוסכניק

• ספונסר פורום
פורסם

תרכיב טרמוסטט חדש מקורי,בהונדה מורכב טרמוסטט כפול,כאשר אין טרמוסטט המים זורמים בתוך הבלוק ולא עוברים לראדיאטור מנוע בכמות שצריך.

אורן

פורסם

לפי האינטרוולים הקצרים שהמאוורר עובד - נשמע כאילו הוחלף יוניט בעבר. היוניט התחליפי שמתקינים הוא בדרך כלל בעל טמפ' הפעלה גבוהה יותר מהמקורי של הונדה. בגלל זה מומלץ להתקין מקורי.

חשוב לשים לב מתי האוטו מתחמם?

האם זה בעמידה בלבד? מעיד על חוסר תקינות במאוורר/יוניט/מגעים.

האם זה בנסיעה במהירות? מעיד על תקלה מכאנית במערכת - משאבה תקולה, נזילה, טרמוסטט תפוס וכו'.

תבדוק אם לא נפרץ אטם ראש.

בדיקה עממית:

1. תבדוק על הפקק של השמן ועל המדיד אם יש לך נקודות לבנות (בועות מים).

2. תבדוק אם אין רטיבות בחיבור בין הראש לבלוק.

במידה ואתה מזהה, (במיוחד את הסימפטום הראשון) פנה למוסך.

וניקיון רדיאטור = בולשיט.

כל עוד אתה משתמש בנוזל קירור (מומלץ אדום למכוניות עם בלוק ורדיאטור מאלומיניום, כמו שלך) ולא במים מהברז אין שום סיבה שרדיאטור יסתם. במידה והרדיאטור החליד, שטיפתו תרגום לפתיחת סדקים ונזילות.

בכל מקרה - תיזהר לחמם את האוטו. מהניסיון שלי המחוג במכוניות היפניות מאוד לא רגיש, ותנועה קלה ביותר במחוג יכולה להעיד על חימום מסוכן. ואז תמצא את עצמך גומר את הראש, או יותר גרוע - את הרינגים של הטלטלים = מוריד קומפרסיה ושורף שמן, וגורר אותך לשיפוצי מנוע.

בברכה,

רנו מגאן 2002, 1.4L V16 ידני.

פורסם

הרכב התחמם בנסיעה מהירה וכנראה שצדקת הניקוי רדיאטור סתם היה בזבוז זמן וכסף ידוע לכם כמה עולה תרמוסטט של הונדה מקורי??????

• ספונסר פורום
פורסם
לפי האינטרוולים הקצרים שהמאוורר עובד - נשמע כאילו הוחלף יוניט בעבר. היוניט התחליפי שמתקינים הוא בדרך כלל בעל טמפ' הפעלה גבוהה יותר מהמקורי של הונדה. בגלל זה מומלץ להתקין מקורי.

אם טמפרטורה הפתיחה תהיה גבוה יותר,פרק הזמן שהמאוורר יעבוד יהיה גבוה יותר לרוב.

חשוב לשים לב מתי האוטו מתחמם?

האם זה בעמידה בלבד? מעיד על חוסר תקינות במאוורר/יוניט/מגעים.

האם זה בנסיעה במהירות? מעיד על תקלה מכאנית במערכת - משאבה תקולה, נזילה, טרמוסטט תפוס וכו'. אם ישנה נזילה,או טרמוסטט תפוס הרכב יתחמם גם בעמידה

תבדוק אם לא נפרץ אטם ראש.

בדיקה עממית:

1. תבדוק על הפקק של השמן ועל המדיד אם יש לך נקודות לבנות (בועות מים).

2. תבדוק אם אין רטיבות בחיבור בין הראש לבלוק.

במידה ואתה מזהה, (במיוחד את הסימפטום הראשון) פנה למוסך.

וניקיון רדיאטור = בולשיט.

כל עוד אתה משתמש בנוזל קירור (מומלץ אדום למכוניות עם בלוק ורדיאטור מאלומיניום, כמו שלך) ולא במים מהברז אין שום סיבה שרדיאטור יסתם. במידה והרדיאטור החליד, שטיפתו תרגום לפתיחת סדקים ונזילות. ראשית,הפסקה האחרונה הינה בגדר שטויות,הראדיאטור עשוי מאלומיניום,וכידוע אלומיניום אינו מחליד,שנית סתימת ראדיאטור זה מחלה ידועה מאוד בהונדות,אני יכול להעיד שהראדיאטור מנוע שהכי נמכר מכל המכוניות בארץ הוא של הונדה.

בכל מקרה - תיזהר לחמם את האוטו. מהניסיון שלי המחוג במכוניות היפניות מאוד לא רגיש, ותנועה קלה ביותר במחוג יכולה להעיד על חימום מסוכן. ואז תמצא את עצמך גומר את הראש, או יותר גרוע - את הרינגים של הטלטלים = מוריד קומפרסיה ושורף שמן, וגורר אותך לשיפוצי מנוע.ממתי לטלטלים יש רינגים?

בברכה,

ברוך הבא לפורום,המלצתי לך היא,אם אתה לא בטוח שהדברים שאתה רושם הם אמת,עדיף שתקרא ותחכים מאשר לכתוב דברים שאינם נכונים ולהטעות.

בברכה,אורן

פורסם

וניקיון רדיאטור = בולשיט. - למה בולשיט ?

כל עוד אתה משתמש בנוזל קירור (מומלץ אדום למכוניות עם בלוק ורדיאטור מאלומיניום, כמו שלך) ולא במים מהברז אין שום סיבה שרדיאטור יסתם. במידה והרדיאטור החליד, שטיפתו תרגום לפתיחת סדקים ונזילות.

צבע הנוזל לא מעיד על תכונות הנוזל וההתאמה שלו למנועים עם בלוק מברזל או אלומיניום או טיטניום. לכול ייצרן רכב יש נוזל קירור ייעודי משלו וצבעו משתנה מייצרן לייצרן.

בעבר לייצרן VAG היו מספר נוזלי קירור בצבעים שונים:

ירוק/כחול/אדום ונכון להיום סגול הנקרא G12 PLUS או G12 PLUS PLUS.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...