Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיניי קשקוש ישראלי טיפוסי, נכון שיש באמת המון חארות של נהגים המצפצפים על כל חוק (סעו פעם בלילה על כביש באר שבע ערד ותראו מזה מערב פרוע למשל). העניין הוא שגם המתוקים שלכאורה נוסעים בסדר ואולי יקבלו קנס אחד בחיים אבל בקלות יכולים לגרום לתאונה קטלנית (כמו נהגים שפתאום שמו לב שהם צריכים לפנות ולא יעזור כלום הם יפנו) וכו וכו.

בנוסף המשטרה לא באמת נמצאת הייכן שצריך אלא הייכן שנוח,מכניס ופופלרי בלבד!. נכון שיש עבירות שניתן להגדירן מסוכנות אבל באמת אם אני בכל נסיעה רואה מאות עברייני תנועה (למשל כל החארות שמקפידים לנסוע רק בנתיב האמצעי כי זה נוח) הם מסוכנים לא פחות עם הקיר שהם יוצרים במרכז הנתיב מבטיח לך חיים הכט הוא כנראה אחד כזה וכל אישה בישראל היא בטוח כזו.

יש נהגים מופרעים ובהם המשטרה צריכה לטפל ונהג שרשיונו נפסל (ולא חשובה הסיבה כרגע) הרבה יותר חשוב לעקוב אחריו מאשר לתפוס נהג פורשה נוסע בכביש ריק 200 קמ"ש במבצע שלא היה מבייש את חיסול מורנייה (וסליחה זה לא אנחנו בעצם לא?) .

שם למעלה מצפצפים עליינו ורואים במשטרת התנועה מקור הכנסה מצויין אין להם שום עניין בסדר תחבורתי וכו. כל הניידות שמבצעות סתם בדיקת רשיונות נו באמת הרי אתם יודעים למי יש שלילה לא? במקום שיצאו לכבישים בדיוק כמו שכל אחד מאיתנו יוצא ורואה אנשים שמצפצפים לא על החוק רק, אלא בעיקר האחד על השני! חוקי התעבורה בראש ובראשונה נועדו לשמור על סדר בכדי שכולנו נדבר באותה השפה בכביש אבל בדיוק כפי שקורה לצערי במדינה שלנו כל אחד עושה לעצמו ללא התחשבות מינימלית באחר. שכל אחד ישאל את עצמו מתי הוא נתן למישהו להשתלב בבטחה? הקפיד לחזור לימין בכל עקיפה (ולא להגיד לעצמו אבל מה אני עוקף וההוא שלפני גם וכו וכו ), להיות פחות עצבני בכביש? לחשוב שהוא נוהג הכי טוב? לא לנהוג עייף (שכרות=עייף בדיוק באותה המידה)? מה קרה לנו? מזיזים אותנו מילימטר מזון הנוחות שלנו ואנחנו מאבדים שליטה על הכביש? (וזה בעיקר בכביש אם הייתם הולכים במידרכה ומישהו היה נתקל בכם הייתם עצבניים באותה המידה?)

בקיצור עזבו אתכם מעצומות וחוקים דרקוניים של להחרים רכבים למאה שנה ולשרוף אנשים על המוקד. עשו את זה וזה לא עובד החמרת חוקים בצורה שכזו רק גורמת למרירות ואנרכיה,חוקי זעם לא תורמים לכלום תהיו בני אדם תתחשבו באחרים, אם אתם בטוחים רק בנתיב האמצעי זה אומר שאתם לא ממש יודעים לנהוג וכדאי שתרדו מהכביש או תלכו לקורס נהיגה שתקבלו יותר ביטחון, תכנסו לרכב בחיוך ואל תתייחסו לכל אחד אחר בדרך כאל מישהו שרק מפריע לכם הבן זונ..

תאונות דרכים יהיו תמיד (אלא אם נחליט שהמהירות המקסימלית היא 40 קמ"ש ואז אולי יהיו 100 הרוגים בשנה) אבל עם נחזור לעצמנו כעם בדרך ארץ האחד כלפי השני ולא רק כסף כסף כסף זה מה שחשוב בקלות נוריד את מספר תאונות הדרכים.

פורסם

אתה צודק ידידי. בישראל לא מתאמצים להפחית את עבירות התנועה ולעלות את רמת הבטיחות בדרכים.

זהו מקור הכנסה גדול מאוד למדינת ישראל, למה שמישהו ירצה "להפסיק את הזרם"?

חיים הכט ידידי, מחפש דרך לעלות לכותרות. תפרוש לפנסיה, ובבקשה אל תנהג.. ראינו אותך

בתוכניות שלך, מדבר למצלמה בזמן נהיגה. חכו אם אני אמצא את סרטון

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

מצד אחד הם צודקים, אבל מצד שני זה מרתיע אותי לגמרי.

אם חיים הכט הוא זה שרוצה שנחתום על זה, מה נעשה אחר כך, כשהוא ייקח את השמות שלנו וישתמש בהם למטרות אחרות ועצומות אחרות?

אני לא סומך עליו בכלל. הוא פועל ממניעים שאותם אני ממש לא מבין וזה מפחיד אותי.

חוץ מזה, כבר נתקלתי במצב שבו אני חותם על עצומה, ואז תעודת הזהות שלי מופיעה ליד השם שלי במקומות שאני ממש לא רוצה, כמו באוניברסיטה.

רוצה שאני אחתום?

בוא אלי הביתה, שב חצי שעה ותסביר לי בדיוק מה אתה רוצה.

כבר למדתי לא לחתום על כלום לפני שמסבירים לי באמת מה האידיאולוגיה שלהם.

פורסם

סאנשיין מובילאיי כבר יש לך?????

בלי קשר לעצומות או לא (ומעולם לא שמעתי על עצומה ברשת שעשתה שינוי כלשהו) הכט הוא הכי פופוליסטי בתחום ומי לא זוכר את התכניות שלו. נהיינו עם ממורמר מאוד (ודי בצדק לרוב), מספיק לקרוא קצת טוקבקים לפעמים על כל ידיעה על תאונות דרכים ולהבין שמזמן לא מעט אנשים היו מוכנים לסקול אנשים בכיכר רבין על זה שנסעו 110 ולא 90 וזה הלך הרוח הכללי כאן.

האינדיבידואליות פשוט עברה כל גבול וכל אחד כמובן רוצה להחמיר היכן שנוח לו. 

בכלל נהג מסוכן זה אופי, לא תמיד צורת הנהיגה. אמא שלוקחת את הילדים לגן לא חגורים ומשוחחת בסלולרי הרבה יותר מסוכנת לעצמה ולסביבה מאשר נהג שנוסע מהר מאוד אך מרוכז בכביש. נהג שנוסע על הגי'פ שלו ומרגיש מלך העולם בכביש הרבה יותר מסוכן מנהג WRX שמחובר הרבה יותר לצורת הנהיגה שלו. הכי מפתיע שאף אחד מהחכמים האלו לא מדבר על שינוי מהותי בהוראת הנהיגה, הרי ברור לכל שלומדים בסך הכל לתפעל רכב ולהבין את חוקי הכביש בפועל אבל ממש לא לומדים לנהוג.

פורסם
אני הייתי שמח לחתום על עצומה להורדת חיים הכט מהכביש, ובכלל מסדר היום הציבורי.

מי איתי? :snipersmi

גם אני חותם

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני עדיין לא מסכים עם ההגדרה של עבריין תנועה.

. נהג שיצבור 72 נקודות רישיונו יפסל אוטומטית לתשעה חודשים. חשוב להבהיר שמי שצובר כמות כזו של נקודות הוא עבריין תנועה מועד שלחובתו עבירות חמורות כמו אי ציות לרמזור אדום וחציה של פס לבן.

בולשיט.

פורסם

זה לא אותו אחד שהבטיח שאם יתחילו להחרים כאן מכוניות, כל בעייתינו ייפתרו ?

החרימו.

נפתרו הבעיות ?

לא, הדבר היחיד שקרה זה שהבחור קיבל קמפיינים ברדיו ובטלוויזיה ל"מערכות בטיחות לרכב".

כנראה הוא בונה על הקמפיין הבא.

פורסם

עבריין תנוע זה מושג די רחב. הרי גם אדם נורמטיבי ושומר חוק שביצע פעם איזו עבירה זוטרה כבר נהיה עבריין תנוע. טוב מאוד להחמיר עם אלה שמסוכנים. אבל קשה מאוד לקבוע קריטריונים מי אכן מסוכן ומי לא. למשל אחד שנסע X קם וביצע Y עבירות הרי הרבה יותר מסוכן מזה שנסע 10*X עם אותה כמות העבירות. אבל איך נדע מהי כמות העבורות פר נסוע?

חומרת הענישה בישראל כבר עולה פי כמה וכמה על מה שמקובל בעולם. למשל לגבי הסעיף 62(3) - נהיגה בשכרות - החוק מדבר על שנתיים מאסר בפועל אפילו על עבירה ראשונה. בפועל העונש הוא שנתיים שלילה ומאסר על תנאי. ישנם המשפטנים שסבורים כי גם העונש הזה הינו דראקוני וחצי שנת שלילה + של"ץ זה מספיק. ברוב מדינות העולם העונש על עבורה זו הינו בסביבות חודשי שלילה בודדים. כמובן ישנן המדינות שמחמירות - למשל יפן ומספר מדינות בארה"ב. אבל הענישה הכללית שם הינה חמורה ביותר, כולל עונשי המוות. בישראל חומרת הענישה על עבירות תנוע לא נמצאת בפרופורציה עם חומרת הענישה הכללית. בנוסף בישראל מאוד מפותחת הענישה המנהלית - החרמות רכב, השלילות דרך משרד הרישוי, וכמובן המרב"ד ששולל לצמיטוט ללא האפשרות לערער על קביעותיו המקצועיות, דברים שאין באף מקום בעולם.

כעיקרון יכול להיות שההחמרה זה טוב. אבל משום מה נדמה לי כי על אחד שאכן מסוכן ירידו מהכביש גם כמה וכמה כמוני וכמוכם, וזאת אכן בעייה.

פורסם
אני! אני! אני!

גם אני חותם

גם אני חותם.

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

פורסם

אתם טועים ובגדול !!

אני רוצה לחדש משהו לכל אלו שחושבים שהמטרה באכיפת המשטרה היא העשרת קופת המדינה בדו"חות.

זאת משום שאילו היה כך, הייתם רואים אכיפה מאסיבית גם לעבירת "אי שמירה על הימין" - או בלשון העם נסיעה בנתיב השמאלי מבלי לעקוף. המדינה יכולה להכניס לקופתה סכומי עתק מכך והיא לא עושה כן.

לכן המסקנה היא שכסף אינו הסיפור.

העניין מתמקד ברעש וצילצולים וכמובן אינטרסים ומראית עין. האכיפה ממוקדת סביב עבירות שנשמעות מפחידות / מסוכנות, לאו דווקא אם אכן כאלו. תפיסה של נהג בודד שנהג 150 קמ"ש בכביש מס' 1 עושה הרבה יותר רעש וקידום אינטרסים מאשר תפיסה של 50 נהגים על "אי שמירה על הימין", באותה המשמרת ועל ידי אותו שוטר.

לדעתי זה גם מסביר למה חיים הכט משתלב כל כך טוב בסיפור הזה, הוא גם מתמחה בעשיה ל"מראית עין".

דני G.

פורסם

דניG, נניח שאתה צודק והכסף הוא לא הסיפור כאן.

איך יושבים קודקודים בתפקידים כלכך בכירים והם אינם מצליחים להגיע להבנות בסיסיות שהאזרח הפשוט מרגיש ונפגע מהן באופן שוטף?

למשל נסיעה בנתיב השמאלי ואי שמירת הימין:

מישהו שם חשב כמה תאונות "סתמיות" (לאוו דווקא עם נפגעים או במהירות גבוה על כביש מהיר) קורות כי רכבים עוקפים מימין ופוגשים כאלו שירדו מהשמאל?

מישהו פעם חשב כמה תאונות קטלניות, בינהן תאונות שרשרת, קורות בגלל אי שמירת מרחק (אני יודע שזה נושא בעייתי לעקיפה אך בכל זאת, אני יכול בקלות להצביע על נהגים מופרעים שמזגזגים ונצמדים לרכבים אחרים עד לעקיפתם, משהו שבקלות גם יכול להיות מוגדר משפטית כנהיגה בקלות ראש ויהיה קביל)?

אפשר להמשיך למנות עוד נושאים רבים הקשורים לתרבות הנהיגה שלמעשה לא מעניינת את מי שצריך לגרום לה להתקיים-

משטרת ישראל!

אז מה יש לנו?

המשטרה לטענת דני לא מעוניינית בכסף של משלמי המיסים, היא מעוניינת ב"שואו", אם כי התשוקה לכותרות גורמות לנזק תדמיתי גדול יותר (מי אמר מרדף עם מסוק משטרתי ומחסום בכביש מהיר לאופנוע? או על 4 ניידות רודפות אחרי נהג 911 ואת כולן צריך יחדיו ע"מ לתת את הדו"ח והזמנה למשפט בצד הדרך?)

מצד שני, יש לנו מערכת משפט בזיונית (יחד עם הטענה שדווקא העונשים חמורים יותר מאלו שבמדינות שכנות-לא רלוונטי לטעמי)

שמאפשרת לנהג עם למעלה מ-100 עבירות תנועה לנהוג בכביש (מצדי ש-99 מהן זה על חגורת בטיחות, זה עדיין מראה על זלזול מתבטא גם בזלזול בחיי אדם)

ויחד עם זה יש לנו גוף שמתעסק בכותרת ולא במטרה העיקרית- מניעת תאונות הדרכים שדורשת גם פיתוח תרבות נהיגה.

כן הכט, לא הכט, המצב עגום עד ייאוש.

פורסם

יצא המרצע מהאסלה.

העצומה הזאת היא סה"כ פרומו לספיישל של חיים הכט שישודר בשבוע הבא.

גם אם זה משהו חדש ולא שידור חוזר בטוח שלא יהיה שם שום דבר חדש.

• תוכן חדש...