Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אוטומט עד 24K לבחורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואני כבר אי אילו שנים לא מתעסק עם קניה ומכירה, מבקש עזרה לבחור רכב לחברה.

נוסעת לבד לרוב, נסיעות בין עירוניות בצפון (עליות וכו'). חובה אוטומט, רצוי חסכוני (80 ק"מ ביום בערך).

כמובן שכיוון שהיא בחורה אז רצוי גם רכב שייראה עליה טוב :)

חשוב מאד - אמינות, שהסבירות להתקעות תהיה כמו שיותר נמוכה, ואם כבר יש תקלה - שלא תפשוט רגל בכל כניסה למוסך.

מבחינת מוסך יש לנו מוסך אמין וזול, ככה שמה שחשוב זה בעצם מחירי החלקים.

עשיתי קצת סינון ביד 2, מצורפת טבלה עם כמה דוגמיות לקבלת מושג. אני חושב בכיוון של הקסארה, אבל קצת מוטרד מבעיית האמינות הצרפתית. קליאו B אמינה יותר ?

pic.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

קצת על כל רכב.

קורסה לא בשבילה, זה לא גיר אוטומט זה איזיטרוניק (סוג של טיפטרוניק) שעלות התיקון במידה והוא מתקלקל (ויש לכך סבירות יחסית גבוהה) היא כ6 אלף שקל. כל טיפול ברכב הזה יקרע את הארנק.

שרייד הוא רכב אמין מאוד, עלות הטיפולים לא תקרע את הכיס אבל המושבים יישברו את הגב (נהגתי באחת וממש לא היה לי נעים אחרי זה בגב)

קליאוb ידנית מומלצת, שמדובר באוטומט רצוי להתרחק.

206? כנ"ל לקליאו.

306? כנ"ל וכנ"ל.

הסטיגמה מצדיקה את עצמה מאוד כאשר מדובר באוטומט.

באלנו? אם החיים שלה חשובים לה שתתרחק, הרכב לא בטיחותי בכלל.

סויפט, במודל הזה מדובר על יורו-סויפט שזה רכב שתוכנן הרבה שנים לפני שיצא ולכן הוא נורא מיושן יחסית לאחרים, אבל נחשב לאמין.

פולו, נוחה מאובזרת צעירה זריזה בחלק מהגירסאות יש 100 כ"ס ואיבזור כמו סאנרוף וכו', נחשב לרכב חסכוני ואמין אבל שיש בעיה המוסך המורשה צ'מפיון לא רחמן על הארנק שלה.

קסארה וקורדובה, הדעות די חלוקות חלק יגידו שזה רכב מעולה אמין 0 תקלות וחלק יגידו שזה נבלה, תלוי באופן הטיפול של הידיים הקודמות, מה שאני יגיד מניסיון זה רכבים נוחים וזריזים, ודי מאובזרים, לגבי הקורדובה שוב צ'מפיון, לגבי הקסארה צרפתייה אוטומטית.

האקסנט לא ממש התלהבתי מאיך שהיא שורדת את השנים, דברים מתפרקים בפנים הרכב לא שורד טוב את השמש ופלסטיקים מתקלפים ופיצוצים בדשבורד.

פונטו ספייס, זריזה קטנה אמינה חסכונית מומלצת ופה גם מדובר בגיר טיפטרוניק שעלות התיקון גבוהה אבל לא שמעתי על בעיות כלשהם ברכב או בגיר הנ"ל, אחד הרכבים המומלצים ביותר בפורום. תמורה מעולה למחיר.

הלאנטיס איכשהו מספקת את החבילה המושלמת, למושבים יש תמיכה והרגיש לי נוח, אמינות מעולה רכב מרווח, שורד מעולה את השנים הכל נשאר במקום, חסכוני בטיפולים ודלק.שמירה מעולה על הערך.

אז זה או הלאנטיס או הפונטו, שתבחר אחת מבין השניים שמתאימה לה מבחינת עיצוב ומבחינת הגודל של הרכב והשימוש בו.

בגלל שמדובר בנסיעות ארוכות שכוללות עליות הייתי ממליץ על הלאנטיס בשל נפח גדול יותר שפחות יתאמץ (פחות דלק) ממנוע קטן יותר.

(כל הנאמר הוא בגדר של המלצה וניסיון על הרכבים מנהיגה עליהם, לגבי האחזקה הרכבים היו או ישנם בבעלות חברים ועל כן אני יכול לספר על פי החויות שלהם מאמינות הרכב, שום דבר לא נאמר בגדר "שמועה")

פורסם

המושבים של הלאנטיס נוחים? :shock:

אולי יחסית למושבים באוטובוס עירוני של דן, מהישנים האלו שהיו עם מושב מעץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכל יחסי אני מזכיר, הם לא גרועים ברמה של השרייד וגם לא מפנקים כמו של צרפתייה, אבל יש להם תמיכה צידית ולי הרגיש יחסית נוח לא היו תלונות.

כמובן שהכל יחסי ובשביל מושב שניתן להחליף בכמה מאות שקלים לאחד נוח יותר לא שווה לוותר על אמינות וחיסכון.

פורסם

ניסן אלמרה, פשוט סוס עבודה. מאוד אמינה,צריכת דלק בינונית,אחזקה זולה (פרט לרפידות בלמים אחורים בדגמים אם דיסק מאחורה).מספיק מרווחת אך לא ממש נוחה לנסיעות ארוכות.

פורסם

ראיתי עכשיו פיז'ו 206 שנת 2001 אוט', יד ראשונה (שלט על האוטו, לא ביד 2).

מנוע 1400, דגם מאובזר (אני חושב XT, לא בטוח, יש לו חישוקי מגנזיום).

הרכב עשה 130K, עבר שיפוץ גיר במוסך מורשה לפני חודשיים, יש אחריות לחצי שנה על השיפוץ.

כמו כן החליף רצועת טיימינג ב-120K. טופל כל השנים במוסך מורשה, יש תיעוד מלא.

יש טסט לחצי שנה.

מבחינה חיצונית לא להיט, אבל גם לא נורא - צבע לבן, מאחורה יש שפשוף על הכנף הימנית והטמבון, קצת קילופי צבע במשקופים, כמה לחיצות קטנות מקדימה. לדבריו לא היו תאונות בכלל.

הבחור אומר שהמחירון 31K, כבר בטלפון הוא אמר שהוא מוכן לרדת ל-26K, ואם אני רציני - נסתדר. אני מניח שגם ב-24 או 25 אפשר לסגור עניין. כמובן שזה תלוי בדיקה ואם כן הוא יתחייב לי על מנוע גיר ושילדה בבדיקה.

מה דעתכם ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
ניסן אלמרה, פשוט סוס עבודה. מאוד אמינה,צריכת דלק בינונית,אחזקה זולה (פרט לרפידות בלמים אחורים בדגמים אם דיסק מאחורה).מספיק מרווחת אך לא ממש נוחה לנסיעות ארוכות.

ממליצה בחום על האלמרה. רכב פשוט נהדר. אני מאוד מרוצה.

עד היום לא נתקלתי בבעיות רציניות כמו במגאן. צריכת הדלק סבירה מאוד.

"אמא תמיד אמרה לי להתחתן עם רופא או מהנדס. נראה לי שעדיף להתחתן עם מוסכניק." מאיה, ברגע של יאוש מרנו מגאן.

• תוכן חדש...