Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות!

הרכב של אבא עבר 125K, אצלנו שלוש שנים, לא נוסע הרבה, עד עכשיו טופל בדייהו, כולל ישור קו במוסך המרכזי. אני מעונין לטפל בעצמי - לפי הערונות של מקסימום איכות, מינימום מחיר במידת האפשר. וגם קצת זמן איכות עם אבא :-)

1.השמן כהה מאוד ולא עושה רושם טוב. אחליף ל- מוביל S, אני מאוד מרוצה ממנו בקסנטיה. מומלץ לנובירה? יש במבצע כרגע? (זכור לי המבצע הכי טוב 110 מרשרשין לגלון, ACE)

2.מסנן שמן מקורי? יש אחר איכותי עם שם? איפה לקנות באזור רחובות? (מוסך דייהו נ"צ - להלן מוטי, או בחור שעושה רושם טוב בשם דורון בירגר, להלן אח של הפירוקיה או אולי מקום אחר?)

3.הטבעת שאוטמת את אגן השמן היא הקטנה או הגדולה? ובכלל, למה יש שני פתחים??

4. בטיפול הקודם זכור לי שמוטי קבע שלא צריך להחליף מסנן אויר וניקה אותו. הפעם חובה להחליף?

5. לבדוק רפידות בלם כל טיפול? או בהתאם לק"מ? הרכב סטיישן כבד מעט יותר והתיבה אוטומטית נדמה לי ZF, לא ממש מסייעת לבלימה, מצד שני הרכב באמת לא נוסע הרבה. אולי 12K בשנה. מספיק לבדוק צד אחד כל ציר? מספיק הצד החיצוני בדיסק? ומה העובי המינימלי (מ"מ) של רפידות הבלם. נדמה לי שמאחור לא שמעו על דיסקים בקוריאה, צריך להוציא את התוף??

(אבא יש לו עוד הרבה שנים)

6. לא כתוב בחוברת שגרת טיפולים מתי לבדוק או להחליף מצתים. נדמה לי שלא הוחלפו לפחות 40K, הגיע הזמן ממזמן?

7. להליף מסנן דלק? איפה ממוקם בנובירה? (בקסנטיה למשל, ביציאה מהמכל)

עוד משהו בטיפול קטן?

תודה למשיבים!

פורסם

אהלן רפי,

אין לי שום כוונה לנגוע בתוף, בגלל זה שאלתי אם אפשר לפרק את התוף בלי שהמנגנון יקפוץ עלי וינשך!

לגבי דיסקים - שם העסק הרבה יותר פשוט. שמעתי כבר על קסנטיה בה בוצעה החלפה מלאה של 4 צלחות ורפידות, באופן עצמי. בחו"ל הבנתי שזה מקובל, בארצנו כמובן נאסר בחוק (אולי טוב שכך)

לגבי משאיות לדעתי אין מקום להשוואה. הנזק שעלול להיגרם לסביבה גדול לאין שיעור. לפני מספר שנים גלגל שלא חוזק כראוי עף מעבר לבטון הפרדה לנתיב הנגדי והרג רוכבת כביש שהתאמנה באזור נשר-כרמי יוסף.

אני לא מבין איזה נזק אני עלול לגרום במדידת רפידות עם קליבר (שהוא לא מלא בשמן)

וחוץ מזה - אני מאוד מעריך את התגובות שלך!

איך אתה יכול להכיר מנהל עבודה של כל מוסך קיים?

פורסם
שלומות!

הרכב של אבא עבר 125K, אצלנו שלוש שנים, לא נוסע הרבה, עד עכשיו טופל בדייהו, כולל ישור קו במוסך המרכזי. אני מעונין לטפל בעצמי - לפי הערונות של מקסימום איכות, מינימום מחיר במידת האפשר. וגם קצת זמן איכות עם אבא :-)

1.השמן כהה מאוד ולא עושה רושם טוב. אחליף ל- מוביל S, אני מאוד מרוצה ממנו בקסנטיה. מומלץ לנובירה? יש במבצע כרגע? (זכור לי המבצע הכי טוב 110 מרשרשין לגלון, ACE) בדוק בהום דיפו, בפעם האחרונה (לפני שבוע בערך) המחיר היה 99.99 שקלים.

2.מסנן שמן מקורי? יש אחר איכותי עם שם? איפה לקנות באזור רחובות? (מוסך דייהו נ"צ - להלן מוטי, או בחור שעושה רושם טוב בשם דורון בירגר, להלן אח של הפירוקיה או אולי מקום אחר?) גש למוסך מורשה ותקנה את מסננים (פילטרים) מקורים ההפרש זעום לעומת הנזק, חברת MANN נחשבת לחלופה איכותית אבל שוב ההפרש לא גדול במחיר. לשיקולך

3.הטבעת שאוטמת את אגן השמן היא הקטנה או הגדולה? ובכלל, למה יש שני פתחים?? לא יודע.

4. בטיפול הקודם זכור לי שמוטי קבע שלא צריך להחליף מסנן אויר וניקה אותו. הפעם חובה להחליף?רצוי מאוד.

5. לבדוק רפידות בלם כל טיפול? או בהתאם לק"מ? הרכב סטיישן כבד מעט יותר והתיבה אוטומטית נדמה לי ZF, לא ממש מסייעת לבלימה, מצד שני הרכב באמת לא נוסע הרבה. אולי 12K בשנה. מספיק לבדוק צד אחד כל ציר? מספיק הצד החיצוני בדיסק? ומה העובי המינימלי (מ"מ) של רפידות הבלם. נדמה לי שמאחור לא שמעו על דיסקים בקוריאה, צריך להוציא את התוף??

(אבא יש לו עוד הרבה שנים) מקדימה לא תהיה בעיה להסתכל, מאחורה קצת בעייתי אבל אפשרי.

6. לא כתוב בחוברת שגרת טיפולים מתי לבדוק או להחליף מצתים. נדמה לי שלא הוחלפו לפחות 40K, הגיע הזמן ממזמן?פלגים מחליפים כל 30 אלף.

7. להליף מסנן דלק? איפה ממוקם בנובירה? (בקסנטיה למשל, ביציאה מהמכל) לא יודע, אבל תעיף מבט מתחת לרכב.

עוד משהו בטיפול קטן?

תודה למשיבים!

התשובות שלי בכחול

לגבי הברקסים בוא נצא מנקודת הנחה שאתה יכול לפתוח את הברקסים מאחור ולהסתכל, ונניח שהברקסים דרוש החלפה, אז להרכיב בחזרה ולנסוע למוסך, קח את הרכב לבדיקה במוסך יבדקו וגם ינקו את הברקסים מאבק.

יובל

Citroen C5 2007 2.0L HDI

• תוכן חדש...