Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברצוני להתייעץ.

ברשותי מזה חצי שנה סוזוקי סוויפט 92'. בגדול אני מבסוט כרגע מהרכב למרות שלא הכל דבש.

עלויות אחזקה עד כה:

גדולות יותר- רצועת טיימינג ומותחן, כבל קלאץ' שנקרע: 1,100 ש"ח. מצבר חדש (הקודם נגמר)- 450 ש"ח.

קטנות יותר: שמנים ופילטרים וכל מה שצריך לטיפול 10,000, וכל מיני שטויות אחרות כמו בקלית פנס שנשברה ומנעול הילוכים שקניתי עם הרכישה של הרכב. סה"כ כ 500 ש"ח.

הבעיה עם הרכב זה שאין בו מזגן. לא שאין גז, אין מזגן בכלל. עד השעה 7 בערב לנסוע זה סיוט. נכון שעוד מעט מתקרב חורף אבל מה יהיה עם קיץ הבא? חשבתי להעיף אותו לקראת הקיץ הבא. יש לי עוד כחודשיים טסט מה שיחייב אותי כנראה להחליף את ארבעת צמיגי הרכב. לכן אני גם מתלבט אם לקנות 4 חדשים או משומשים במצב טוב. מה הבדלי המחירים?

החשיבה שלי היא להעיף את הרכב בסביבות ינואר פברואר 2010 לפני שאדרש לחדש את הביטוח עליו. על הדרך ככה. ועד אז לחסוך כ 18 אלף שקלים ולשדרג. על הפרק: סוזוקי בלאנו/דייהטסו שרייד קלאסיק/יונדאי אקסנט ורכבים בסגנון. שנים 98~.

והכל בגלל שאין מזגן! מה דעתכם? השידרוג שווה? ואם אדרש לעשות חלילה ראש מנוע בפרק הזמן הקצוב (חצי שנה)?

פורסם

שרייד קלסיק יכולה להיות אופצייה לא רעה, הרכב חסכוני.

שווה או לא שיקול שלך. מזגן זה שיקול חשוב. קשה לנבא מה יתקלקל בעתיד. אפשר למזער את ההסתברות לתקלות ע"י טיפול ואחזקה של רכב ברמה גבוהה בלי קיצורי דרך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באמת שהמזגן זה הדבר היחיד שמפריע לי. נוחות פנים מספקת אותי. מראה של הרכב (סדאן) מספק אותי. כח מספק אותי למרות שבכביש מהיר הוא קצת מגמגם על 120 אבל מספק אותי. זה שהחלונות ידניים לא מעניין אותי. זה שאין נעילה מרכזית לא מעניין אותי. רק המזגן מפריע! אני פשוט מתבשל בתוך הרכב בשעות הבוקר-צהריים וזה לא כיף. אז אם כבר לשדרג לדעתי זה לא רע לעלות 5-6 שנים בשנתון ו"לרדת הקילומטראז'" ולשמור על אותה בחירה - יפנית אמינה וספרטנית.

אני עדיין מתלבט בשיקול הכספי. עלויות אחזקה בעקרון לא אמורות להיות שונות בין 2 הרכבים. ה"עתידי" והעכשווי. אבל אם אני קונה את ה"חדש" שנת 97-98 יש אולי מחשבה לגבי ביטוח מקיף-מה שייקר לי את עלויות האחזקה. אני צריך שתשלימו לי עוד קצת פרטים חסרים שאני אולי לא עולה עליהם כרגע. אולי אני לא רואה את התמונה השלמה. לא לשכוח שאני חייל ולא איש עסקים בן 35 עם מלא כסף - אני צריך לחשוב טוב על המהלך. אבקש בנוסף ייעוץ לגבי הטסט הקרוב - מה להשקיע בו ומה לא? 4 צמיגים עלי להחליף אך האם לקנות חדשים או משומשים? מה הבדלי המחירים? שמעתי שברחוב סלאמה ליד המשטרה של יפו יש אחד נוצרי שמוכר צמיגים במחירים טובים. על ניקוי קרבורטור לא כדאי לי בטח לפסוח בגלל התכנון למכור את הרכב בעוד כחצי שנה אני מתאר לעצמי?

פורסם

עומר, אני מחזיק סוויפט 94, עם מזגן התקנה מקומית של אלכס אורגינל. הרכב מגרד את ה150 קמ"ש עם מזגן.

איזה מנוע ברכב? 1000 או 1300?

4 צמיגים חדשים עולים 720 שקל לפי חישוב של 180 ש"ח לצמיג במידה שלך.

אם אתה מעוניין אני מוכר 2 צמיגים במידה הזו משומשים במצב טוב מאד (החלפתי מידת צמיגים לא הרבה לאחר רכישתם).

אם תרצה עוד פרטים צור קשר בה"פ.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הסוויפט שלי סדאן, אני מניח ששלך בעלת 5 דלתות וזה כבר פוסל אצלי. תודה על ההצעה.

אני עם מנוע 1300 אבל נראה לי שהרכב הזה לא עבר ניקוי קרבורטור כ"כ הרבה זמן שיש מצב שזה מה שיחייה אותו מחדש - רק שעכשיו אני אומר לעצמי שבלי מזגן אולי לא שווה להשקיע בו בכלל בגלל השדרוג שאני מתחיל לחשוב עליו לתחילת שנת 2010.

לגבי הצמיגים יש מצב שאני מעוניין, רק בשביל הטסט. מאיפה אתה בארץ?

ובכלל, אם כבר אני קונה רכב חדש לדעתי שווה לדלג מ 92' למשהו כמו 98'-99'. ולא ל 94'.

פורסם

עומר, ההצעה שלי הייתה לגבי הצמיגים, לא לגבי הרכב :lol::lol:.

רשמתי את הנתונים שלי בהודעה שיהיה לך לשם השוואה, שלי 1300 מוזרק, אין סיבה שרכבך יחנק ב120.

טיפול קרבורטור יעניק לו חיים חדשים אך אם אתה מתכנן החלפה בקרוב אולי יהיה לך שווה לחסוך בינתיים את ההוצאה.

מזגן זו נקודה בעייתית ומוזר לי שרכשת רכב ללא מזגן כלל. את האמת, למה?!

המיקום שלי מופיע מתחת לסמלון שלי (התמונה המדליקה אש של הטנדר)

פורסם

ולמה נראה לך שתצליח למכור אותו בלי המזגן ?

לי בעצמי יש שרייד שנת 92 למכירה שהמדחס בה פשוט , החזיר את נשמתו לבורא ועצם העובדה שהרכב עדיין לא נמכר , היא בגלל המזגן .

למרות שאני בעצם מוריד 1000 שקלים נוספים מהמחיר בגין מדחס , זה לא ממש מעניין את הישראלי הממוצע .

הוא רוצה רכב עם מזגן ! נקודה .

והנקודה פה היא , שרצוי שתתקין מזגן במידה והרכב במצב טוב מבחינה מכנית .

את הרכב אתה לא תצליח למכור בלי מזגן , אלא אם כן תהיה מוכן שישחטו אותך במחיר כמו ששוחטים אותי .

אני במקומך הייתי מברר כמה עולה להתקין מזגן בסוויפט ועושה תא החישובים שלי אז , כשאני יודע מה המחיר ומה יידרש .

ניקוי קרבורטור ? זה כסף שהוא השקעה חד פעמית , השרייד שלי הייתה מגיעה ל 150 קמ"ש ואפילו 160 קמ"ש בלי בעיה ובלי למצמץ , לאחר ניקוי קרבורטור וגם לפניו.

ניקוי קרבורטור + התקנת מזגן + טיפולים בזמן , יעשו לך רכב ששווה לעלות עליו , גם בצהרי אוגוסט הלוהט .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

שמע אני קניתי את הרכב ב 3800 עקב רקבונות בשילדה שלא אמורות לעניין אף אחד ברכב כזה. הדרישה המקורית הייתה 5000.

השקעתי בו עד כה בסביבות ה 1500 ש"ח. אני לא מאמין שסוזוקי סוויפט 92 במצב טוב לא תימכר ב 5 אלף. וגם 4 - ניחא.

מזגן והתקנתו, באחד השירשורים שקראתי כאן, עולה בין 3000 ל 5000 תלוי מאיפה החלקים. זה המון כסף שבנוסף למה שאפשר לקבל על הרכב הנוכחי ובתוספת של כ 5-10 אלף ש"ח נוספים (סה"כ כ 15-18 אלף) אפשר לקבל רכב בשנתון הרבה יותר מודרני שאולי הסיכויים לעשות לו ראש מנוע גם קטנים יותר. אני לא צודק?

פורסם

צודק או לא צודק זו לא השאלה, למה מראש קנית רכב ללא מזגן. אתה חי במדינת ישראל הלוהטת, לא במדינות סקנדינביה.

פורסם

אל תתקין מזגן ,זאת השקעה גדולה והתוצאה תהיה מזגן חלש בעוצמתו שיקשה מאוד על פעולת המנוע.

אם תמכור את הרכב בתחילת החורף הבעיה של מזגן תהיה פחות קריטית ,אנשים בד"כ לא חושבים רחוק (עד הקיץ).

עד החורף תשקיע את המינימום (צמיגים משומשים וכו'), ואז תמכור.

אם אתה מחליט להשאר עם הרכב ממליץ לך בחום גש לצביקה בנתניה שיעשה לך טיפול לקרבורטור - שווה כל שקל.

פורסם

למה קניתי רכב ללא מזגן? ממש רציתי כבר לקנות רכב. סוזוקי סוויפט זה הדבר הכי אידיאלי שחשבתי עליו בתקציב שעמד לרשותי. לא עבדתי אז. וידעתי שיש עוד אלפי נהגים שנוסעים ללא מזגן אז אמרתי מה כבר יכול להיות.. עכשיו התחלתי לעבוד ולצבור כסף אז חשבתי על שידרוג.

פורסם

FOCUS,

מסכים עם כל מה שאתה אומר מלבד השורה הראשונה.

המזגן אצלי ברכב התקנה מקומית ומקרר מעולה, טוב יותר מרכבים חדשים יותר שנסעתי עליהם לאחרונה.

הוא אפילו מבייש את המזגן בסובארו שלי (קבינה אחת!). ולגבי השפעתו על המנוע, ישנה השפעה, אך לא ממש רצינית.

פורסם

ככה גם אני חושב. למכור אותו בתקופות החורף ככה שעניין המיזוג פחות יורגש בעת המכירה. עד אז להשקיע כמובן את המינימום ההכרחי.

מהו המינימום ההכרחי? יש לי טסט חודש הבא - במידה וחיפה זה רחוק לי- מה יהיו הפרשי המחירים אצל ההוא שמוכר ליד משטרת יפו צמיגים בזול - 4 משומשים לעומת חדשים? מידה 155/75/30 אם אני לא טועה.

מתי זה תקופות החורף הישראלי? שאלה קצת מגוחכת אני יודע. בכל אופן אני צריך למכור לפני סוף פברואר כי אין לי מה לחדש עליו סתם ביטוח כדי לבטל אחרי חודש.

האם קרבורטור זו השקעה כדאית לחצי שנה?

לגבי הרכב שאני משדרג אליו. יהיה שווה לעשות מקיף? אני כרגע נקרע במחיר של 4000 ביטוח חובה+צד ג'. אצל חברת הביטוח הבנתי שזה שאני כבר לא נהג חדש לא ישנה את המחיר והוא אמור להישאר ככה עד גיל 24. המחיר שם יורד בגיל 21 רק אם מבטחים מקיף.

פורסם
שלום לכולם ברצוני להתייעץ.

ברשותי מזה חצי שנה סוזוקי סוויפט 92'. בגדול אני מבסוט כרגע מהרכב למרות שלא הכל דבש.

עלויות אחזקה עד כה:

גדולות יותר- רצועת טיימינג ומותחן, כבל קלאץ' שנקרע: 1,100 ש"ח. מצבר חדש (הקודם נגמר)- 450 ש"ח.

קטנות יותר: שמנים ופילטרים וכל מה שצריך לטיפול 10,000, וכל מיני שטויות אחרות כמו בקלית פנס שנשברה ומנעול הילוכים שקניתי עם הרכישה של הרכב. סה"כ כ 500 ש"ח.

הבעיה עם הרכב זה שאין בו מזגן. לא שאין גז, אין מזגן בכלל. עד השעה 7 בערב לנסוע זה סיוט. נכון שעוד מעט מתקרב חורף אבל מה יהיה עם קיץ הבא? חשבתי להעיף אותו לקראת הקיץ הבא. יש לי עוד כחודשיים טסט מה שיחייב אותי כנראה להחליף את ארבעת צמיגי הרכב. לכן אני גם מתלבט אם לקנות 4 חדשים או משומשים במצב טוב. מה הבדלי המחירים?

החשיבה שלי היא להעיף את הרכב בסביבות ינואר פברואר 2010 לפני שאדרש לחדש את הביטוח עליו. על הדרך ככה. ועד אז לחסוך כ 18 אלף שקלים ולשדרג. על הפרק: סוזוקי בלאנו/דייהטסו שרייד קלאסיק/יונדאי אקסנט ורכבים בסגנון. שנים 98~.

והכל בגלל שאין מזגן! מה דעתכם? השידרוג שווה? ואם אדרש לעשות חלילה ראש מנוע בפרק הזמן הקצוב (חצי שנה)?

רצוי שתדע

מזגן גורר אחריו הוצאות,הן מגיעות במפתיע ואינן זולות לתיקון.

הרכב טוב כרגע ? תמשיך ! אל תכנס להוצאות שידרוג אלא אם זה בנפשך.

• תוכן חדש...