Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב , השאלה שלי זה האם הנורות החסכוניות הלבנות באמת משתוות מבחינת עוצמת תאורה לנורות הליבון .

אני רואה שכתוב שנורה אחת של 20W שווה לנורה רגילה של 100W האם זה באמת אותה עוצמת אור?

ולמה אני שואל כי קניתי נורה כזאת לפני איזה שנתיים של חברה אנונימית (JEKO) בעוצמה של 26W וזה לא מתקרב אפילו לעוצמה של ליבון 40W כלומר עור לבן מאוד חלש בקושי רואים משהו אז לא השתמשתי בה. וסיפור דומה קרה גם לחבר גם באותה תקופה.

אז האם נורה איכותית של פליפס או אוסרם למשל כן תיתן לי את העוצמה המובטחת או שזה רק על הנייר?

השיקול מצד אחד זה החסכון הגדול מאוד בחשמל , אבל מצד שני מההכרות הקצרה הנורות לא מספקות את הסחורה, או שהנורות של היום טובות יותר? אני לא רוצה לזרוק עוד 40 ש"ח סתם ולקבל עוד פעם נורה שבקושי מאירה .

מי שמכיר אני אשמח לתגובה. תודה.

פורסם

משתוות.

נורה פלורסנטית של 26W צריכה לתת אור כמו נורת ליבון של 120W בגוון מעט לבן יותר.

החסרונות של הנורות האלו הוא בזמן ההדלקה הארוך יותר, בעובדה שלוקח להן מעט זמן להגיע לעוצמת התאורה המקסימלית, במחיר הרכישה הגבוה שלהן ובגוון האור ה"חיוור" שלהן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת היא שאני לא חסיד של הנורות הללו - אבל החלטתי לנסות (לא לבית אלא לבניין).

רכשתי נורה שאמורה לתת כ-80W של נורת ליבון רגילה - והופתעתי לראות שהיא אכן מקיימת את ההבטחה (עוצמת התאורה טובה יותר משמעותית מנורת ליבון 60W שהיתה שם קודם לכן). הלכתי עם העניין צעד אחד קדימה ורכשתי עוד 2 נורות כאלה, האחת של ג'נרל אלקטריק בעוצמה של 15W (שוות ערך ל 75) בעלות של 17 שח - ועוד נורה של יונדאי בעוצמה של 28W (שוות ערך ל 140W) ב 15 שח (בחנות טמבור מצויינת בכפר-קאסם :lol:). שתי הנורות השוו בקלות לנורות ליבון מקבילות.

ראיתי פה ושם שיש נורות כאלה עם "אור חם" (כמו נורת ליבון) אך ההיצע קטן למדי (לא ברור למה...). בחנויות אחרות יצא לי לראות "מארזים" של 2-4 נורות כאלה במחירים דיי טובים. יש מקומות ש"קורעים" במחיר של הנורות הללו, צריך לדעת היכן לקנות אם באמת רוצים להנות מחיסכון בחשמל (וגם חיסכון בכסף).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

משתוות בהחלט. אני שנאתי בהתחלה את המנורות האלה,

אבל בהמשך הבנתי שזה פשוט תלוי ביצרן.

הנורות של יונדאי וג'נרל אלקטריק נראות נורא לטעמי,

בחדר השינה יש לי פיליפס והיא בסדר גמור, 27 וואט שמאירה ממש כמו 100 וואט,

והגוון בסדר.

אגב, זמן ההדלקה בפיליפס מהיר, כמעט כמו נורת ליבון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני אוהב אור לבן.

בבית אצלי הכול זה בסגנון. או פלורוסנטים. (חדר שינה. מטבח . כניסה. מחסן.) או מנורות כאלו בסלון בפרוזדור ובמקלחת.

והחסכון גדול.

לגבי הצבע.

יש כמה פתרונות.

אחד לחפש מנורות בצבע חם. (לא לבן)

שתיים. לצבוע את התקרה לא בלבן. בצבע טיפה צהבהב (שהאור החוזר יהיה פחות לבן.)

או לשלם יותר ולעבוד עם מנורות ליבון / פרוזקטורים. וכו. (מנורות מבוססות על חוט להט)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני לא ממש מתלהב מהנורות החסכוניות,לוקח להן כמה שניות ארוכות להגיע לעוצמה מקסימלית ולפעמים זה מרגיז (אתה רוצה להוציא משהו מהארון,אבל לפני כן להמתין למנורה...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בוקר טוב לכולם.

כל הבית שלי מרושת במנורות הללו בצבע לבן,לדעתי האישית,אור הרבה יותר נעים מהאור הצהוב של נורות רגילות,דבר שני חיסכון בחשמל לדעתי הוא משמעותי ,בטח ובטח כאשר כל הבית משתמש בנורות החסכוניות הללו,נכון,הזמן שלוקח להם להאיר באופן מלא הוא יותר ארוך מנורה רגילה ,אבל מדובר על 10-15 שניות בסך הכל ככה שזה לא נורא בכלל ומתרגלים לזה, אני גם כן ממליץ לרכוש נורות איכותיות ולא להתפתות למחירים הנמוכים של חברות עלומות שם.

דרך אגב,עד היום שזה כבר קרוב לשנתיים שעברתי לדירה שלי,לא נשרפה אפילו נורה אחת(מתוך כ40 נורות שיש לי ) ככה שיש להם יתרון נוסף שזהו אורך חיים גדול יותר מנורות רגילות.

פורסם

החלפתי לנורה הנ"ל בחדר הלימודים שלי, לנורה שי HYNDAI.

אין מה להשוות למנורה הרגילה עוצמת התוארה ממש שונה הרבה יותר חזקה ונוחה לעיניים.

מגיע לשיא עוצמת התאורה עד דקה של עבודה.

מאוד ממליץ.

לנורות יש אחריות כך שאם גם נשרפות ניתן להחליף.

עכשיו אני מחפש מאוורר תקרה שגיע עם הכנה לנורה הנ"ל.

פורסם

כמו שאמרו כאן, יש ויש.

אני ואישתי הם "וועד בית" בביניין שלנו. יש בלובי מנורותו שדולקות כל הלילה.

פעם היינו מחליפים מנורות כמעט כל חודש (מנורות ליבון רגילות 40-60W). הוועד הקודם התנגד לקנות את נורות PL כי הן יקרות ונישרפות מהר. זה היה נכון ללפני כמה שנים טובות.

לפני איזה חודשיים-שלושה נישרפו כמה נורות בלובי והחלטתי שהגיע הזמן להחליף ;)

לא היו לי נורות PL אז שמתי את הנורות הרגילות כי זה מה שהיה.

לא עברו שלושה שבועות ושלוש מהן פרשו.

הלכתי להומו-סנטר וקניתי מארז נורות PL של יונדאי במחיר די שפוי (אני לא זוכר כמה זה עלה - משהו בסביבות ה 30-40 ש"ח ל6 נורות אם אני לא טועה).

הן עובדות בגבורה רבה ומאירות באור יקרות את הלובי.

למען הסר ספק, אני רושם את תאריך ההרכבה על הבסיס של הנורה.

לפני כמה שבועות החלפתי נורה כזו אצלי בבית אחרי שנתיים ומשהו של עבודה לא רציפה.

משהו יפה שראיתי הוא "פרוז'קטור" עם נורות PL. הוא צורך 120W ואמור לתת אור כמו נורת 500W. מעניין לראות אם זה עובד באמת...

עוד משהו יפה שראיתי באחת מתערוכות החשמל שהייתי בהן הוא פנס לאיצטדיון שנותן אור מלדים.

הפנס היה מחובר לעמוד גבוהה מאוד, המקום היה מואר מאוד ועדיין הוא נתן תאורה יפה מאוד על הרצפה (היה איזה עיגול מסומן על הרצפה שכתוב בפנים "עמוד מאחורי הקו", אחרי שעומדים שם, רואים שלט שאומר התאורה במתחם שמסומן בעיגול מסופקת ע"י פנס לדים חדשני ויעיל).

אני מאמין שהוא יותר חסכוני בחשמל מכל דבר אחר. כמו כן בתחזוקה שלו.

עם זאת המחיר שלו - אמממ... איך נגדיר את זה... יקר מאוד זה "זול".. ;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אצלי בסלון יש נורה בודדת כזו של 80W. עלתה 120 ש"ח ומאירה כמו נורת ליבון של 600W. מעולה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

יש שלוש יתרונות מאוד משמעותיים:

חוסכים בחשמל.

מאירים פי שתיים.

לא מוציאים חום.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני לא מבין מה התלונות על זמן ההדלקה.

יש ויש, אצלי בבית יש שני מנורות פלורסנט עם נורות ארוכות (21403884b.gif), שזמן ההדלקה שלהם הוא בערך 7-8 שניות עד שהן נדלקות.

לפני כחצי שנה קניתי מנורה חדשה שכוללת שישה נורות פלורסנט קטנות, נורות ספירלה כאלו :pll8.jpg

והן נדלקות מיד כשלוחצים על המתג, כמו נורת ליבון. אני מוכן לצלם סרטון עבורכם.

אם זכור לי נכון, כאשר קניתי את הנורות נאמר ל שזהו ליין נורות חדש עם טכנולוגיה חדישה שגורמת לנורות להדלק מיידית, וכך הדבר.

השישה נורות האלו אגב מפיקות יחדיו אור של נורת 180W ליבון, אך צורכות רק 85W.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אם תסתכל טוב אתה תראה שזמן התגובה של הנורות האלו הוא לא מיידי.

גם בנורות החדישות ביותר לוקח זמן עד שהסטרטר צובר מספיק מתח כדי להתניע את המנורה. אני מסכים שבנורות חדישות זה די מהיר, אבל זה עדיין לא מיידי כמו בנורת ליבון פשוטה.

שים לב שגם אחרי שהנורה נדלקת לוקח לה זמן מה עד שהיא מגיעה לעוצמת האור המרבית. זאת לא נורה שמתאימה לחדרי שירותים או מדרגות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...