Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור לקוח חדש בשוק הרכב - עד היום החזקתי רכב חברה מצאתי לנכון לשתף אתכם מהחוויה שלי היום בטרייד מוביל חולון המדגישה עד כמה חשובה בדיקת רכב לפני קנייה.

הגעתי למגרש בחולון ובקשתי לראות רכב סוופיט 2008, במקום 3 רכבים. דווקא לגבי הרכב שהתלהבתי ממנו חיצונית נמסר לי כי הוא אחרי תאונה. שאלתי את הסוכן מה לגבי האחרים - הרכבים האחרים נקיים מכל תאונה הובטח לי - והאמת הם נראו חבל על הזמן.

הינה לקחתי את הרכב למכון לבדיקה (אלן) ומה מתברר כל החלק הקדמי והכנפיים הצדדים הוחלפו בעקבות ת א ו נ ה.

חזרתי למגרש מתוסכל שכן יצאתי לבדיקה בהבטחה שהרכב ללא תאונות קודמות - וכמובן הוא נראה חיצונית פיקס ולרגע לא הייתי חושד שהוא אחרי תאונה. ומה נותר למנהל המגרש של טריד מוביל לומר - אין רכב על הכביש ללא פגיעות, לא מדובר בפגיעה מהותית, לגבי ההבטחה של הסוכן שלו שהרכב נקי מכל תאונה מה שנותר לו לומר - מבחינתנו תאונה זה בשלדה הוא במנוע - פשוט לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.

לקחתי את הרגליים ויצאתי משם - היכן האמינות !!!

פורסם

זה היה רכב פרטי או מליסינג? הבנתי שבד"כ שטיקים כאלה המגרשים עושים על רכבי ליסינג...:-(

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

פורסם

לא שאני בא לסנגר עליו, הוא חייב היה לומר לך לפני הבדיקה מה מצב הרכב, (חוק גילוי נאות, שבארצנו כנראה לא חל על סוחרים באשר הם), אבל בד"כ כשאומרים תאונה מתכוונים לתאונת שילדה. גם ברכב שאני קניתי הוחלפה דלת. וזהו.לא הייתה נגיעה בשילדה. המוכר יידע אותי לפני שהלכנו למכון, ולא הייתה לי בעיה עם זה. היום קשה עד בלתי אפשרי למצוא רכב שלא חטף מכה והדלת / פגוש התעקמו.

דבר שני, חיפוש קצר בפורום לפני הבדיקה היה מעלה שיש המלצה כמעט גורפת לא להתקרב למגרשים, בפרט לא אלה באיזור ראשל"צ / חולון (ואולי גם נתניה, לא זוכר ב 100%).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

סוחרים הם לא שקרנים בהגדרה, בד"כ הם מגלים בבדיקה דברים שהם לא ידעו על הרכב, משום שהרבה פעמים הם קונים כלי רכב (במיוחד בקבוצות) לפי "תחושת בטן" ולא ע"י בדיקה מקצועית.

לכן חשוב להחתים את המוכר טרם ללקיחת הרכב לבדיקה על טופס שאם יתגלה פרט מהותי שאינו ניתן לתיקון - הבדיקה עליו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
סוחרים הם לא שקרנים בהגדרה, בד"כ הם מגלים בבדיקה דברים שהם לא ידעו על הרכב, משום שהרבה פעמים הם קונים כלי רכב (במיוחד בקבוצות) לפי "תחושת בטן" ולא ע"י בדיקה מקצועית.

לכן חשוב להחתים את המוכר טרם ללקיחת הרכב לבדיקה על טופס שאם יתגלה פרט מהותי שאינו ניתן לתיקון - הבדיקה עליו.

יש הבדל גדול בין לא לדעת היסטוריה של רכב ולאמר בפשטות, לא יודע מה מצבו קח לבדיקה לבין לא לדעת היסטוריה של רכב ולהצהיר שהוא לא עבר תאונה.

לתסריט הראשון קוראים יושר ולשני קוראים הונאה.

פורסם

מדובר ברכב פרטי ולא מליסנג.

מה שאעצבן אותי בכל העניין זה שהסוכן לא אמר לי מראש שלרכב הייתה תאונה כי אז הייתי מגיע בראש אחר לבדיקה.

אומנם לא מדובר בתאונת שלדה (וזה מה שהסוכן אחרי זה אמר לי ולכן מבחינתו זה לא רכב אחרי תאונה), אבל אני בקשתי ממנו מראש ובפירוש לראות רכב ללא תאונת - מבחינתי כלקוח תאונה זה תאונה.

בכל מקרה יש ללמוד מכך את הלקח ותמיד לקחת רכב לבדיקה.

דרך אגב אולי אם הסוכן היה אומר לי מראש שהרכב עבר תאונה והנזק הוא קוסמטי אולי הייתי לוקח את הרכב, כי די התלהבתי ממנו אבל עם אנשים חסרי אמינות ושקרנים אני לא מתעסק ולכן וויתרתי.

פורסם

צר לי על המקרה שלך, אבל מה לעשות, אותו סוחר צדק. כשמדברים על "תאונות" במקרה של קניית רכב. מדברים על תאונות שלדה.

זה שלקחת את מה שהוא אמר לך פשוטו כמשמעו, צר לי להגיד לך, אך הבעיה היא לא שלו.

הוא צודק גם בזה שהוא אומר שאין על הכביש רכב *ללא תאונות* (לא *צודק* צודק, אבל צודק. בגדול זה באמת נכון)

חלקי פח שהוחלפו, ניחא.

חלקים מכאניים, יש לבדוק שהוחלפו למקוריים.

בצע חיפוש בפורום של "דו"ח בדיקה" ותגיד לי בכמה דו"חות כאלה אין תאונה ולו הקלה שבקלות. אני מעריך שפחות מאחוז אחד. אבל אשמח אם תעמיד אותי על טעותי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ע"פ דבריך הסוכן אכן האיר את תשומת ליבך לרכב אחר שעבר איזו תאונה וכיוון אותך למכונית אחרת , כנראה היתה איזו אי הבנה , אכן יש צדק בדבריו של SPIRE שאולי אחוז בודד של מכוניות לא עבר ארוע זה או אחר .

אציין כי בכל אופן הסוכן היה אמור לידע אותך לגבי תיקוני פח וצבע שבוצעו ברכב בעלי משמעות זניחה בהשוואה לרכב בעל ייחוס לתאונה כמו שהצביע לך לפני כן .

אני פשוט יוצא מתוך הנחה כי הרקע שלך, ההבנה, המינוחים הטכניים וכל פירוש המשתמע מכך לגבי הנושא המדובר , פשוט נובעים מחוסר ידע ,אי לכך הסוכן שמבין עניין אמור מניסיונו לידע ולהסביר לך .

יש לי שאלה לפותח השירשור ,במידה ורכשת מכונית כלבבך , ולאחר זמן מה מישהו נכנס בך קלות והחלפת טמבון ואו דלת תא מטען ופנסים ,בבוא העת שתרצה למכור, מניסיונך לא יהיה אפשר למכור את המכונית כי תיקנו כמה חלקים ,נובע מזה שתישאר איתו לכל ימי חייך .

פורסם

אני כל מתעצבן מחדש מאנשים "שגילו את האור" ,מה חדש לאנשים שבאים לקנות רכב? אני שואלאת עצמי גם עוד 50 שנה יהיהו שרשורים כאלה?!

כשלוקחים רכב לבדיקה מחתימים את בעל הרכב(או מטעמו) אם לרכב יש משהו שהוא לא פירט לי(לא מבחינה מכנית) הוא משלם את הבדיקה.

לפני חודש קניתי קטנוע ,גם לבעל הקטנוע אמרתי בוא נלך לבדיקה,הוא טען שהקטנוע ללא תאונות ללא מכות ללא נפילות,אמרתי לו אם אני מוצא בבדיקה שזה לא נכון אתה משלם,האמת שבכלל לא רציתי לקחת אותו לבדיקה,אבל ככה בחנתי את המוכר,

לא חסרים את אלה שברגע שאתה אומר להם לגבי הבדיקה מתחיל שלל תירוצים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני קניתי לא מזמן רכב ממגרש בראשון . יאמר לזכותם שהם אמרו לי אנחנו לא ממש יודעים מה ההיסטוריה של הרכב ,אבל שלדה מנוע וגיר נקיים(אמרו בביטחון מלא כנראה מתוך בדיקה שלהם) ואכן בבדיקה התגלה ששלושת הפרמטרים הללו אכן היו תקינים היו תקלות אחרות של "יישור קו" שהייתי מ ודע להם.

אז מאוד תלוי על איזה מגרש נפלת ואיזה סוכן.

לא עונה אם לא יודע תשובה!!!

פורסם
אני כל מתעצבן מחדש מאנשים "שגילו את האור" ,מה חדש לאנשים שבאים לקנות רכב? אני שואלאת עצמי גם עוד 50 שנה יהיהו שרשורים כאלה?!

כשלוקחים רכב לבדיקה מחתימים את בעל הרכב(או מטעמו) אם לרכב יש משהו שהוא לא פירט לי(לא מבחינה מכנית) הוא משלם את הבדיקה.

לפני חודש קניתי קטנוע ,גם לבעל הקטנוע אמרתי בוא נלך לבדיקה,הוא טען שהקטנוע ללא תאונות ללא מכות ללא נפילות,אמרתי לו אם אני מוצא בבדיקה שזה לא נכון אתה משלם,האמת שבכלל לא רציתי לקחת אותו לבדיקה,אבל ככה בחנתי את המוכר,

לא חסרים את אלה שברגע שאתה אומר להם לגבי הבדיקה מתחיל שלל תירוצים

אתה לא חושב שיש גבול לרמת הידע שיש לך על הרכב?? גם אם הוא הרבה זמן אצלך?

ביום שישי מכרתי רכב שהיה ברשותי 8 שנים,להגיד לך שזכרתי בדיוק מה ההיסטוריה של הרכב..ממש לא,י לגבי דברים שהם לא מכניים,יידעתי את הקונה שהשלדה נקיה בהתחייבות(בכל זאת תיקוני שלדה זה משהו שצריך לזכור),אולם הרכב עבר תאונה בחלק הקדמי ואני לא זוכר במדוייק מה נעשה שם.הקונה שאל גם אם אני מתחייב למנוע וגיר תקינים,הסברתי לקונה שאין לי מושג קלוש במכונאות ולכן אין אפשרות להתחייב על דבר כזה,מה שכן יכלתי להתחייב ואת זה ניתן לבדוק היה,שהרכב מטופל ומתוחזק בצורה שוטפת,מתוזמנת ובמקום קבוע עם קבלות ותיעוד מסודר,וכמו כן שאין לי שום הרגשה או ידע מוקדם שאיזהשהוא חלק עומד לשבוק חיים,בבדיקה גם התגלה איזהוא חלק שבור(משהו פיבר קדמי-אין לי מושג מה זה),שמן הסתם לא ידעתי עליו וזהו, הרכב בסופו של דבר נקנה במחיר שסוכם ע"י שנינו,ומטרת הסיפור היא להראות שלא הכל זה שחור ולבן,יש גם אפור והכל תלוי במוכר\קונה ובמידע המוקדם שניתן לגלות לפני בדיקה על הרכב.

פורסם

כדאי לרדת מהעץ.

לא ראיתי מישהוא שהחזיר את עלות הבדיקה.

מוכר שתחייב הוא פרייר מכיוון שאתה לא יודע מה יקפוץ על הבוחן, מחר הוא יחליט שווינקר שהוחלף הוא תאונה רצינית.

רכב קונים מאדם אמין וכמו בכל עסקה הקושי הוא לזהות אדם אמין, אין לזה תחליף.

סוחר לא יחזיר כסף גם אם חתם על חוזה.

אל תחלמו, לא קונים רכב ממגרש. לא קונים מסוחר. רכב בודקים עם מישהוא שמבין לפני השטות שנקראת מכון בדיקה.

פורסם

צריך להבין דבר פשוט - אף סוזוקי סוויפט פרטית במצב מצויין לא תגיע למגרש רכב, אלא במקרים נדירים או אם הבעלים שלה אידיוט גמור ומוכן להפסיד כסף. ברגע שאתה רואה רכב פופולארי במגרש של סוחרי רכב - תתרחק ממנו !

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

• תוכן חדש...