Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(הרכב מיצובישי גאלאנט יליד 2000 עם נפח 2000 עברה 170K)

טוב אחי עשה טסט היום נכשל על זיהום אוויר,

סרק: CO: 0.19 תקין

סל"ד גבוה: CO: 0.63 לקוי

למבדה: 0.93 לקוי

חום מנוע: 84 תקין

שנה שעברה נכשל גם, נסע למורשה בחולון אמרו לו צריך להחליף גומיות שסתומים

שילם 2500 משהו כזה עם אני זוכר נכון, ועבר את הטסט,

אני אחרי ה"אחלפת שסתומים" יסתקלתי מתחת למכסה מנוע ולא היו שום סימים של פתיחת ראש

קיצר נידמע לי אחליפו לו רק את המצב חשבון בבנק,

השנה אחליט לשאול אותי לפני שהוא עושה משו

מה אתם אומרים על זה?

מה הוא צריך לעשות עכשיו?

(אני רק יציין שטיפול שמן מנוע, פילטר שמן, אוויר, פלגים עשיתי רק אתמול. וכל החלקים איכותיים)

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

מוסך לטיפול בקרבורטורים ומערכות הזרקה טוב נמצא בבת - ים , עם מחירים סבירים ושימוש במחשבי קריאת תקלות .

ובמקרה לבעלים , יש רכב כשלך , מיצובישי גאלנט :lol: גש לבדיקה .

דודי קרבורטורים

האורגים 15 בתחנת הדלק בת ים

makegif.pl?cust_id=30447810&heading_code=28260

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

האם הרכב חומם כראוי לפחות 15-20 דקות לפני בדיקת זיהום האוויר ?

אם לא,אז כדאי לחמם את הממיר היטב ולגשת לבדיקה נוספת (עדיף לשלם עוד 24 ש"ח) בדיקה חוזרת מאשר לחבר סתם מכשירי אבחון לרכב לפחות בתחילה.

אם הרכב חומם כראוי,יש תקלה וסיבות לה תוכל למצוא כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=166172&highlight=%D7%96%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9D+%D7%90%D7%95%D7%99%D7%A8 .

אם אכן כך הדבר,יש לגשת למכון להזרקות /מוסך תחילה לבדיקת 4 גזים ומשם להתקדם.

לגבי שנה שעברה,גומיות שסתומים אם הוחלפו זה היה כנראה כי הרכב עישן עשן לבן קבוע בהתנעה ראשונה מה שרימז על גומיות שסתומים יבשות,אבל 2500 זה מחיר מאוד יקר להחלפתן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בסרק ה CO תקין ובסל"ד גבוה רמת ה CO עולה .

בסרק יניקת האויר חלשה יחסית ובסל"ד גבוה יניקת האויר גבוה יותר.

במצב זה כאשר פילטר אויר סתום חלקית אתה יכול לקבל רמת CO תקינה בסרק עקב יניקה קטנה יחסית ואלו בסל"ד גבוה

רמת ה CO תעלה ותתקבל תערובת עשירה עקב חוסר חמצן מסתימה חלקית של פילטר האויר.

מומלץ לבדוק פילטר אויר.

פורסם

אני לא מסכים עם דעתו של יוסי בעניין הזה. ברכבי בנזין, היכן שיש מעקב אחר כמות האויר שנכנסת למנוע + עבודה ב"חוג סגור" של חיישן החמצן עם מחשב ההזרקה, תופעות של סנן אויר סתום לא ישפיעו על הבדיקה (בדיזלים אכן סנן אויר סתום יגרום לבעיות של תערובת דלק עשירה).

הבעיה במערכת היא תערובת עשירה (למדה 0.93) ויש לבדוק מהיכן היא נובעת (למשל: חיישן חמצן עייף\תקול וכו').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא מסכים עם דעתו של יוסי בעניין הזה. ברכבי בנזין, היכן שיש מעקב אחר כמות האויר שנכנסת למנוע + עבודה ב"חוג סגור" של חיישן החמצן עם מחשב ההזרקה, תופעות של סנן אויר סתום לא ישפיעו על הבדיקה (בדיזלים אכן סנן אויר סתום יגרום לבעיות של תערובת דלק עשירה).

הבעיה במערכת היא תערובת עשירה (למדה 0.93) ויש לבדוק מהיכן היא נובעת (למשל: חיישן חמצן עייף\תקול וכו').

איציק

אני לא ראיתי את כל הערכים של הגזים.

רמת הסטיה של ה CO קטנה חיישן חמצן עייף לפי הגדרתך.

תראה רמת CO גבוה גם בסרק.

למרות שעבודת המנוע שמבוצעת בחוג סגור תחום התיקון יכול לקבל סטיה בערך קל כמו שמתואר כאן.

פורסם
אני לא ראיתי את כל הערכים של הגזים.

רמת הסטיה של ה CO קטנה חיישן חמצן עייף לפי הגדרתך.

תראה רמת CO גבוה גם בסרק.

למרות שעבודת המנוע שמבוצעת בחוג סגור תחום התיקון יכול לקבל סטיה בערך קל כמו שמתואר כאן.

ה CO לא גבוה בסרק, זו תוצאה תקינה לגמרי (בסרק אפשרי עם 0.50%, יש לו רק 0.19%).

לא אמרתי שהתקלה בחיישן חמצן, נתתי דוגמא למשהו שיכול לגרום לתופעה מהסוג הזה (תערובת עשירה, למדה 0.93).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צביקה אני לא אמרתי שרמת ה CO לא תקינה בסרק .

אתה אמרתה שחיישן חמצן עייף אז למה בסרק רמת הCO תקינה ובסל"ד גבוה לא תקינה?

לפי הנתון של חיישן למדה יש עודף חמצן בניגוד לתוצאה של הCO בסרק גבוה.

(יתכן ויש כניסה של חמצן לפני החיישן).

צביקה לתוצאה שהתקבלה יש עוד מספר אפשרויות של תקלות אני אמרתי אפשרות שהבדיקה בה פשוטה וללא הוצאות מיותרות.

במידה ופותח השרשור היה מראה את כל הערכים של הגזים יתכן והתשובה לתקלה הייתה שונה.

פורסם

לפי בקשתך:

בדיקה בסיבובי סרק:

סל"ד סרק: 344 (נירא לי רשמו סתם)

CO: 0.19

בדיקה בסל"ד גבוה:

סל"ד: 2500

למבדה: 0.93

CO: 0.63

חום מנוע: 84

אחי אמר לי שהוא לא אצליח לייצב את הטורים(חסר רגישות ברגל)

אז הוא אמר שזה קפץ ל4-5 אלף ואז אתחיל להוריד ל2,5 אלף

ושחכתי להזכיר שהסרק באמת טיפה לא תקין הוא עומד גבוה יחסית כימת על אלף למרות שאמור להיות 750

יש ניחושים ממה זה יכול להיות?

פורסם
צביקה אני לא אמרתי שרמת ה CO לא תקינה בסרק .

אתה אמרתה שחיישן חמצן עייף אז למה בסרק רמת הCO תקינה ובסל"ד גבוה לא תקינה?

לפי הנתון של חיישן למדה יש עודף חמצן בניגוד לתוצאה של הCO בסרק גבוה.

(יתכן ויש כניסה של חמצן לפני החיישן).

צביקה לתוצאה שהתקבלה יש עוד מספר אפשרויות של תקלות אני אמרתי אפשרות שהבדיקה בה פשוטה וללא הוצאות מיותרות.

במידה ופותח השרשור היה מראה את כל הערכים של הגזים יתכן והתשובה לתקלה הייתה שונה.

לא צביקה, איציק בשבילך.

קודם כל תפסיק להסתכל רק על ה CO, תתחיל מהלמדה.

ברגע שתתקן את הלמדה קיים סיכוי טוב מאוד שה-CO מסתדר יופי טופי.

שוב, תקלות מהסוג הזה יכולות להגרם ממספר סיבות (להרחיב ? חיישן חמצן, סדק במערכת פליטה לפני חיישן חמצן, חיישן טמפ' מנוע [מים] תקול וכו' וכו'). גם נתקלתי בסיבות מגוונות יותר לתקלה מהסוג הזה (חיישן מהירות רכב תקול - ברכבים שיש להם כבל ספידומטר וחיישן נפרד שמחובר למחשב הזרקה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב שחכתי לאתקן. הרכב עבר טסט עוד באותו שבוע של הדיון פה, נסעתי למכון בבת-ים

הבדיקה עלתה 50 שקל, הוא אמר שהתצאות פשוט "ממש טובות!". הוא שאל עם אני מטפל ברכב עניתי שכן ושאל עם אני שם תוספים אמרתי שלא(הוא היה מופתע), ועם הקבלה שהוא התפיס לי מהמכשיר וחתם נסעתי למכון. ובמכון היה ממש ביזיון עמד איזה שמן כולה שבוז מת כבר ללכת הבייתה כל הזמן הסתקל על השעון. ביקש שאני הפתח מכסה מנוע, בדק טמפרטורה, ביקש שאני קצת הפמפם את הגז,

עשיתי את עצמי לא שומע :roll:, והוא המשיך בבדיקה :lol: , לחץ משהו במכשיר ואז זה אתחיל את הבדיקה "בסל"ד גבוה"

אבל האוטו עמד בסל"ד סרק!!! איך הוא עושה בדיקה בסל"ד גבוה עם האוטו על סרק?!

זה טוב וסבבה שהאוטו עבר ככה טסט. אבל העניין של הזיהום אוויר לא בסדר!

טוב בכל זות לא משנה יש לי שאלה אחרת: אמרתי לפני זה שאוטו מניע קשה,

אתן הסבר קצר מה זה "קשה" לפעמיים מסובבים את המפתח לסטרטר והוא שנייה לא עושה כלום ואז פיתום מתחיל לסובב את הסטרטר, לפעמיים ממשיך לא לעשות כלום ורק מפעם שנייה מצליח, לפעמיים הוא מסובב את הסטרטר אבל הוא לא מניע ישאר בחצי סיבוב אלה לוקח לו איזה שנייה או שתיים, ומוסכניק אמר שסטרטר מתניע עד 3 שניות זה בסדר יותר טוב ככה,

זה הגיוני?

• תוכן חדש...