Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה פנוראמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לומד עכשיו לתיאוריה וראיתי ששימוש ברכב במראה פנוראמית היא לא חוקים ההיתכן?

כפי שכתוב באתר:

"מראה פנוראמית:

אם כבר התחלתם בשיעורים מעשיים ייתכן וברכב בו אתם לומדים

מותקנת מראה פנימית רחבה. מראה זו מכונה מראה פנורמית, היא

נפוצה ברכבים ללימוד נהיגה אך השימוש בה אסור ובלתי חוקי

כיוון שהיא מעוותת את גודלם של העצמים, הנראים בה קרובים

יותר מאשר הם במציאות ."

איך השימוש בה אינו חוקי אם בכל רכב חדש יש את המראה הנ"ל ?

פורסם

אין בשום רכב חדש את המראה הנ"ל. כל המראות המקוריות בכל המכוניות אינן פנורמיות.

מראה פנורמית מספקת שדה ראיה רחב מאוד לאחור, אבל היא באמת מעוותת את התמונה, ובנוסף, מי שמתרגל למראה פנורמית מפסיק להשתמש במראות הצדדיות, כי נדמה לו, שבמרה הפנורמית רואים הכל.

חיסרון נוסף של מראה פנורמית - היא מפריעה בחלק גדול מהמכוניות לפתיחה מלאה של סוככי שמש.

חיסרון שלישי - היא מעמיסה משקל נוסף על המראה המקורית, מה שיגרום, אחרי כמה שנים, להתנתקות המראה מהשמשה, ולהדביק אותה בחזרה באופן שיחזיק, זה סיפור לא פשוט.

פורסם

חיסרון רביעי - למוח לוקח יותר זמן לעבד את התמונה שהוא רואה, ובכך מהירות התגובה תרד.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

את האמת אתה משתמש בכפתור של המראה מקורית כי הפנורמית מתלבשת עליה...

אצלי בחיפושית הורדתי לפני חצי שנה את הפנורמית ואני ממש לא מסתדר עם המראה המקורית בגודל של כף היד בערך(ממש קטנה לא רואים בה כמעט) בההזדמנות הראשונה אני יקנה פנורמית וירכיב למען הבטיחות שלי ושל הסובבים אותי.

אגב- יש רק מראה שמאלית בחיפושית שלי והמרכזית כמובן.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

טוב, למרות מה שכתבתי, גם בחיפושית שלי יש מראה פנורמית, מאותה סיבה בדיוק.

גם אני ניסיתי להסיר אותה והחזרתי מייד, פשוט לא רואים כלום, וחיסרון של המראה הימנית ממש לא תורם.

אבל, בכל שאר המכוניות אין ולא יהיו מראות פנורמיות.

פורסם
את האמת אתה משתמש בכפתור של המראה מקורית כי הפנורמית מתלבשת עליה...
ומה זה עושה בעצם? מזיז את המראה בכמה מילימטרים. אין במראה פנורמית מצב נגד סינוור (לא באלה שנתקלתי בהן בכל אופן)

בההזדמנות הראשונה אני יקנה פנורמית וירכיב למען הבטיחות שלי ושל הסובבים אותי.
חבל שאתה עדיין חושב ככה אחרי כל מה שכתבו פה. לדעתי עדיף שתשקיע עוד קצת ותתקין מראה ימנית אם זה מה שמפריע לך.
פורסם

סוג הרכבים היחיד שבו (כמעט) ב-100% מהמקרים תמצא מראה פנורמית הוא ...רכבים ללימוד נהיגה. המראה משמשת בעיקר את המורה על מנת לעקוב אחרי מה שקורה סביב הרכב למקרה שיצטרך להתערב, אבל על הדרך גם התלמיד מתרגל לעשות שימוש דווקא במראה כזאת ולרוב לפני שעולה על הרכב שלו, לא יוצא לו בכלל לנסוע עם המראה הרגילה של היצרן. אני לא יודעת לגבי חוקיותה, אבל במרבית הרכבים (לא יודעת לגבי חיפושיות) אין כל צורך בה (ואני מדברת מתוך ניסיון, נסעתי עם מראה פנורמית כ-3 חודשים לפני שהורדתי אותה - המראה של היצרן מספיקה בהחלט).

ליהי

פורסם
ומה זה עושה בעצם? מזיז את המראה בכמה מילימטרים. אין במראה פנורמית מצב נגד סינוור (לא באלה שנתקלתי בהן בכל אופן)

חבל שאתה עדיין חושב ככה אחרי כל מה שכתבו פה. לדעתי עדיף שתשקיע עוד קצת ותתקין מראה ימנית אם זה מה שמפריע לך.

הכפתור כן עוזר ברכבים שהוא נמצא בהם ,הוא לא נמצא שם סתם.

והנה אפילו בוקי שאי אפשר להיסתדר עם המראה המקורית .(יש לי מראה קצת יותר גדולה אך לא פנורמית והיא מתלבשת עם 2 רצועות גומי ,מי אמר שהגומי יעמוד בתנאי הנסיעה והבאמפרים?!אני בטוח שיפול אז חבל לי על הטרחה)

עם המראה הפנורמית שהייתה אתה לא צריך בכלל מראה שמאלית , היא מראה לך הכל מהחלון האחורי.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

עם הכפתור אין שום בעיה. הוא עושה את עבודתו ומזיז את המראה למטה. הבעיה היא, שמראה פנורמית עשויה שכבה אחת של זכוכית, שלא כמו המראה המקורית, ולכן לא תעזור לך במקרה של סינוור, כי כל מה שתראה אם תזיז את הכפתור הוא חלקו התחתון של המושב האחורי.

על המשפט השני שלך אענה לך בהפוכה- אם אתה יודע להשתמש ב3 המראות המקוריות שלך, אתה לא צריך מראה פנורמית.

מראה פנורמית מסוכנת ומיותרת!!!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בחיפושית אין 3 מראות מקוריות, יש רק 2. ובכלל, אני מסכים עם כל הטיעונים שהועלו כאן, העלתי אפילו חלק בעצמי, ואני בטוח, שגם שי מסכים עם כל מה שנכתב.

אבל, בחיפושית, דרך המראה המקורית פשוט לא רואים כלום, לא את הגבולות של הרכב, ובוודאי לא את האיזור, שנמצא בצידו הימני.

וגם להחנות ברוורס נורא קשה עקב כך. החלונות הקטנים והצורה המעוגלת של הגג גם לא עוזרים.

לדעתי, באוטו הספציפי הזה יש מקום למראה פנורמית, בכל רכב אחר, עם 3 מראות מקוריות נורמאליות, אין לה מקום.

• תוכן חדש...