Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במצבר בן 11 חודש בסך הכל בקיבולת של 74AH ועדיין באחריות - קיימת תעודת אחריות ל 15 חודש וחשבונית קנייה .

במוצ"ש האחרון הרכב סירב להניע ( נשמעו תקתוקים ) ורק בעזרת חיבור כבלים לרכב אחר הניע מייד .

חשבתי שבזה נגמר הסיפור , אבל כעבור יומיים ביום ב' שוב סירב להניע ורק בעזרת כבלים הניע רגיל .

אציין שמערכות החשמל של הרכב לא פעלו במשך החנייה - לא אורות דרך לא אורות פנים הרכב לא מערכת אודיו וגם לא בוצעה כל התקנה של מערכת אזעקה או דיבורית לאחרונה ובעצם בכלל מאז רכשתי את הרכב .

ביום ב' האחרון - שלשום בבוקר לאחר שהאוטו שוב סירב להניע לקחתי את הרכב לבדיקה אצל חשמלאי רכב שביצע מס' בדיקות עם מודד רגיל בעל מחוג ובדיקה עם מודד דיגיטלי מיוחד ואיבחן כך :

בבדיקה עם מודד בעל מחוג , המצבר מראה על תקינותו .

בבדיקה עם המודד הדיגיטלי יש התראה על תקלה במצבר .

טעינה ללא בעיות גם בזמן הפעלת צרכנים גדולים תפוקה 100%

מצבר בתפוקה חלשה של 14%

מסקנה של החשמלאי שהמצבר לא תקין ופגום !

החשמלאי הזה לצערי לא עובד עם המצברים של וורטא ולכן הפנה אותי למוסך אחר .

נסיעה לנקודת שירות של VARTA ( אחד מהמוסכים באיזור שלי ) ותיאום טלפוני עם הסוכן של החברה שיגיע למחרת ביום ג' לבדיקה של המצבר .

יום ג' בבוקר - הסוכן מגיע בודק את המצבר וטוען שהמצבר תקין לחלוטין ( בדיקה שלו נעשית עם המכשיר הרגיל בעל המחוג ) ציינתי בפניו שהמצבר נבדק אצל חשמלאי מוסמך ע"י מכשיר מיוחד וביקשתי שישוחח איתו טלפונית - הוא סירב והפנה אותי לחברה .

טלפון לחברה מנפיק הזמנה לבדיקה במקום ( חברת טלרון יושבת במרכזים הלוגיסטיים של צריפין ) ע"י מנהל במחסן .

הגעה למקום ובדיקה של המצבר ע"י מכשיר מדידה דיגיטלי שלהם מציג תקינות של המצבר .

למרות כל טענותיי שהרכב מניע רק עם כבלים סירב המנהל להחליף את המצבר .

החלטתי לנסוע למוסך המרכזי של פורד - דלק מוטורס - לא רחוק משם אבל אחד החבר'ה הציע לי שלפני כניסה לבדיקת סורק תקלות שתעלה לי כמה מאות שקלים כדאי שאחזור למחסנים של טלרון ואבקש \ אציע שירכיבו לי ברכב מצבר משומש למס' ימים לצורך אינדיקציה .

למזלי מנהל המחסן הסכים .

כרגע המצב הוא כזה שהרכב מניע בנתיים ללא בעיות עם המצבר הנוכחי המשומש מסוג אנרג'ייזר 74AH ואני אשאר איתו עד לתחילת שבוע הבא לצורך אבחון .

מצטער על החפירה הארוכה - אבל לאחר כל זה יש לי מס' שאלות

מה אני עושה במידה ומנהל המחסן מחליט שלמרות שאין בעיות עם המצבר המשומש הוא לא מוכן להחליף את המצבר שהיה מורכב ברכב שלי ?

האם אתם מכירים את התופעה של מצבר שחייו מתקצרים לאחר תקופה קצרה כזו ( היו לי מצברים שהחזיקו גם מעל ל 3 שנים )

האם ישנה דרך שמנהל המחסן בטלרון יבדוק את המצבר שלי שמונח אני מניח כרגע על אחד המדפים שם ?

אודה לכל עזרה וייעוץ בענין .

פורסם
מדובר במצבר בן 11 חודש בסך הכל בקיבולת של 74AH ועדיין באחריות - קיימת תעודת אחריות ל 15 חודש וחשבונית קנייה .

במוצ"ש האחרון הרכב סירב להניע ( נשמעו תקתוקים ) ורק בעזרת חיבור כבלים לרכב אחר הניע מייד .

חשבתי שבזה נגמר הסיפור , אבל כעבור יומיים ביום ב' שוב סירב להניע ורק בעזרת כבלים הניע רגיל .

אציין שמערכות החשמל של הרכב לא פעלו במשך החנייה - לא אורות דרך לא אורות פנים הרכב לא מערכת אודיו וגם לא בוצעה כל התקנה של מערכת אזעקה או דיבורית לאחרונה ובעצם בכלל מאז רכשתי את הרכב .

ביום ב' האחרון - שלשום בבוקר לאחר שהאוטו שוב סירב להניע לקחתי את הרכב לבדיקה אצל חשמלאי רכב שביצע מס' בדיקות עם מודד רגיל בעל מחוג ובדיקה עם מודד דיגיטלי מיוחד ואיבחן כך :

בבדיקה עם מודד בעל מחוג , המצבר מראה על תקינותו .

בבדיקה עם המודד הדיגיטלי יש התראה על תקלה במצבר .

טעינה ללא בעיות גם בזמן הפעלת צרכנים גדולים תפוקה 100%

מצבר בתפוקה חלשה של 14%

מסקנה של החשמלאי שהמצבר לא תקין ופגום !

החשמלאי הזה לצערי לא עובד עם המצברים של וורטא ולכן הפנה אותי למוסך אחר .

נסיעה לנקודת שירות של VARTA ( אחד מהמוסכים באיזור שלי ) ותיאום טלפוני עם הסוכן של החברה שיגיע למחרת ביום ג' לבדיקה של המצבר .

יום ג' בבוקר - הסוכן מגיע בודק את המצבר וטוען שהמצבר תקין לחלוטין ( בדיקה שלו נעשית עם המכשיר הרגיל בעל המחוג ) ציינתי בפניו שהמצבר נבדק אצל חשמלאי מוסמך ע"י מכשיר מיוחד וביקשתי שישוחח איתו טלפונית - הוא סירב והפנה אותי לחברה .

טלפון לחברה מנפיק הזמנה לבדיקה במקום ( חברת טלרון יושבת במרכזים הלוגיסטיים של צריפין ) ע"י מנהל במחסן .

הגעה למקום ובדיקה של המצבר ע"י מכשיר מדידה דיגיטלי שלהם מציג תקינות של המצבר .

למרות כל טענותיי שהרכב מניע רק עם כבלים סירב המנהל להחליף את המצבר .

החלטתי לנסוע למוסך המרכזי של פורד - דלק מוטורס - לא רחוק משם אבל אחד החבר'ה הציע לי שלפני כניסה לבדיקת סורק תקלות שתעלה לי כמה מאות שקלים כדאי שאחזור למחסנים של טלרון ואבקש \ אציע שירכיבו לי ברכב מצבר משומש למס' ימים לצורך אינדיקציה .

למזלי מנהל המחסן הסכים .

כרגע המצב הוא כזה שהרכב מניע בנתיים ללא בעיות עם המצבר הנוכחי המשומש מסוג אנרג'ייזר 74AH ואני אשאר איתו עד לתחילת שבוע הבא לצורך אבחון .

מצטער על החפירה הארוכה - אבל לאחר כל זה יש לי מס' שאלות

מה אני עושה במידה ומנהל המחסן מחליט שלמרות שאין בעיות עם המצבר המשומש הוא לא מוכן להחליף את המצבר שהיה מורכב ברכב שלי ?

האם אתם מכירים את התופעה של מצבר שחייו מתקצרים לאחר תקופה קצרה כזו ( היו לי מצברים שהחזיקו גם מעל ל 3 שנים )

האם ישנה דרך שמנהל המחסן בטלרון יבדוק את המצבר שלי שמונח אני מניח כרגע על אחד המדפים שם ?

אודה לכל עזרה וייעוץ בענין .

3 שנים ?

בטיפול גדול (כולל טיימינג ) של 2003 עם מצבר יפני מקורי שמעולם (לידיעתי ,- אולי בטיפולים השנתיים עשו משהו ) לא נפתחו בו הפקקים , בדקו לבקשתי . המצבר טוב. האמת שמעולם לא הגעתי לשיא כזה.

אין צורך להדגיש שכשייגמור אשלם כל מחיר ואשים רק אותו.

פורסם
שמו את המצבר שלך בטעינה איטית ע"י מטען שמחובר ל220V ?

האמת שאין לי מושג ( נראה לי שפשוט הניחו אותו בצד לבנתיים )

אולי זה באמת רעיון לפנות לרופא ולהציע לו לבחור תרופה עבורי 8) כלומר להתקשר איתם מחר ולהציע להם לבצע טעינה כזו .

השאלה שנותרת בעינה היא - מה קורה אם לאחר החזרתי להם את המשומש שנמצא כרגע ברכב שלי ושבנתיים מתפקד כראוי ולאחר ההרכבה של המצבר שלי שנית ברכב ולאחר טעינה שכזו ואז שוב ( עקב פגם או משהו במצבר ) אני חוזר לסרטים של רכב שעמד לילה בחניה ולא מניע למחרת .

מה אני עושה , איך אפשר לגרום להם לעמוד מאחורי ההתחייבות שלהם בתעודת האחריות ?

האם ישנה מעבדה שאוכל להכניס אליהם את המצבר לבדיקה ולקבל חוות דעת ומסמך מסודר בענין הבדיקה ?

פורסם

אני חושב שאתה שם את העגלה לפני הסוסים.

אין טעם לדון בפתרונות לבעיה שטרם נולדה - לפחות במקרה זה.

חזור ליבואן, ראה מה יאמר לך, ולאחר זה נחשוב כיצד כדאי לפעול, אם בכלל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד אני באמת רוצה להרגיש כך כפי שתיארת שהבעיה טרם נולדה , אבל לצערי הבעיה נולדה ועוד איך מרגע שהרכב סירב להניע בפעם הראשונה ומאז אני מבזבז זמן וימי עבודה ונתקל בהתנגדות נחרצת להחלפת המצבר מצד הסוכן \ היצרן \ יבואן , והגישה של מנהל המחסן לגבי תקינותו של המצבר שלי גורמים לי לאי נוחות מסויימת ותחושה ( והלוואי ואתבדה ) שכשאחזור אליהם ביום א הם ירכיבו לי את המצבר התקול וישלחו אותי בטענה שהוא תקין .

פורסם

באם אכן המצבר החליפי יפעל כראוי ומנהל המחסן עדיין יסרב להחליף את מצבר הורטה שלך, אז חפש שם את איתן בסיוק

ומסור לו ד"ש חמה ממני ושבקשתי שיסייע לך.

נא עדכן ממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי בוקר טוב , למה היתה לי תחושה שאתה תהיה גלגל ההצלה שלי גם הפעם הזו , ובעצם גלגל ההצלה של לא מעט חברי פורום הזקוקים לעזרה טכנית וייעוץ .

ושוב המון תודות :mm_yeah:

פורסם

עדכון מצב .

רפי , שוחחתי הבוקר עם איתן והוא ביקש לבדוק ולחזור אליי .

לאחר כחצי שעה התקשר אליי מנהל המחסן וסיפר שאיתן פנה אליו למציאת פתרון לבעיה .

ובכן הוא טוען שהמצבר שלי נמצא תקין בבדיקה שלהם למרות שלא חובר לטעינה אצלם .

ציינתי בפניו ( גם ביום ה' האחרון טלפונית ) שהמצבר החליפי ( אנרג'ייזר משומש ) שהורכב אצלי ביום ב' לא גרם לבעיות בהנעת הרכב גם לא אחרי שהרכב עמד במשך 48 שעות ללא שימוש בסוף השבוע האחרון !

המסקנה המתבקשת היא חד משמעית - המצבר שישב אצלי ברכב תקול .

פחות סביר שכל זה היה צירוף מקרים של כשל זמני במצבר הבעייתי ( להזכירך המצבר כשל פעמיים בתוך יומיים , ולמרות שבין הפעם הראשונה לפעם השניה ביצעתי נסיעות ארוכות לצורך הטענתו - אני גר מחוץ לעיר ועובד בתל אביב - נסיעות נטולות שימוש בצרכנים גדולים כמו מזגן , אורות ביום וכו' )

אני לא מתיימר להבין בטכנולוגיה של מצברים לרכב וכבעל היגיון פשוט אני עדיין טוען שהמצבר פגום .

החוויה המפוקפקת הזו של רכב שאינו מניע כאשר אתה זקוק לו כדי להגיע לעבודה מחוץ לעיר היתה מספיק טראומתית עבורי , וציינתי בפני מנהל המחסן שאני לא אקבל את המצבר הבעייתי חזרה .

הוא מצידו הציע שאשאר עם המצבר החליפי שמורכב ברכב כרגע ואגיע אליו לקבלת תעודת אחריות עבור המצבר הנוכחי ( שלטענתו הוא בערך בין גילו של המצבר שלי 8) ) למשך התקופה שנותרה עבור המצבר הקודם .

מה דעתך רפי ?

אני באמת לא מבין את ההתעקשות שלהם בחברה לא להחליף את המצבר התקול במצבר אחר חדש - הרי תעודת האחריות שהם מנפיקים למצברי ה VARTA שהם מייבאים , אמורות לשמש כמסמך המגן על הצרכן מפני כשלים במוצר .

מצד שני אני כבר לא כל כך בטוח שאסכים להרכיב אי פעם מצבר מסוג VARTA ברכב שלי .

זו התנהלות פסולה , ומאד לא מחמיאה בלשון המעטה לחברה בסדר גודל שכזה .

אני לא אצא למלחמות נגדם בבתי משפט - אבל סיפור המקרה הזה ומקרים אחרים של ליקוי בשירות מטעם חברת טלרון , יעשו את שלהם .

בנוסף אני מתכוון לפנות ליצרן - http://company.varta.com/eng/index.php?content=konzern/portrait.php

ולשטוח בפניהם את המקרה .

יום טוב

פורסם

אני אישית, כשהייתי חשמלאי רכב, הייתי בודק גם את האלטרנטור (מתח טעינה וזרם טעינה מכסימלי) וכן את זליגת הזרם ברכב כשכל צרכני החשמל כבויים ובהרבה פעמים יש צרכן חשמלי סמוי שפועל ופורק מצבר ברכב.

במצברים שיש בהם פקקי מילוי מיים גם הייתי בודק ע"י הידרומטר את ריכוז האלקטרוליט (חומצה ומיים).

כך הייתי מקבל תמוחנה מלאה על המצבר והאפשרויות לגרימת פריקתו.

הכי קל לאבחן מצבר ש"מת" לגמרי או מצבר שיש בו נתק פנימי או תא אחד פגום.

אם אכן המצבר החלופי שאצלך טוב ואתה מקבל עליו המשך אחריות, אז אולי זה פתרון טוב לבעייה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

עדכון נוסף .

החלטתי להשאר עם האנרג'ייזר ונסעתי למחסני החברה ובבדיקה נוספת שביצעו על הרכב ומערכותיו כאשר מורכב בו עדיין המצבר החליפי וצרכנים גדולים פעילים ( מזגן בעוצמה מלאה ואורות גבוהים + אורות ברקס ) והרכב מונע על טורים מעל לסיבובי סרק , החליט הבודק שישנה בעיה עם הטעינה והיא עומדת על 12.80 במקום להיות בטווח של 13.80 - 14.20 כלומר טעינה חלשה מדי .

מה שכנראה מביא להיחלשות המצבר - כל מצבר שיורכב אצלי .

נאמר לי במפורש שבמצב הנוכחי גם המצבר המורכב כעת - אנרג'ייזר - ייחלש בעוד זמן מה לרמה כזו שהרכב לא יניע .

שוב , אני באמת לא ממש מבין בתחום הזה אבל החלטתי בשלב זה להשאיר את המצבר החליפי ולנסוע לבדיקה במוסך אוטו סטארט , שם הוחלף האלטרנטור שברכב שלי לפני כחודשיים - אציין שהאלטרנטור שהורכב אצלי הינו משופץ ולא חדש .

החברים שם בדקו את הטעינה ושמעו את פרטי המקרה והציעו להחליף לי את האלטרנטור באחר .

מחר בבוקר אגיע אליהם לביצוע ההחלפה .

כולי תקווה שבזה תיפתר הבעיה המציקה הזו שגוזלת ממני זמן , עצבים , דלק ושעות עבודה מבוזבזות .

ואם אכן יסתבר שהבעיה נובעת מטעינה חלשה מדי אז אני לוקח בחזרה את כל טענותיי שהופנו כלפי טלרון , ומתנצל מראש .

אני בהחלט יכול להודות שאולי הייתי פזיז מדי בהסקת מסקנות בתחום שיש לי בו מעט ידע והסתמכתי מדי על בדיקה שגויה כזו או אחרת של חשמלאי זה או אחר .

עוד , אני מקווה שהשרשור הזה לא יתפרס על פני עמודים שלמים וחודשים ארוכים , אלא יסתיים באמירת תודה לכל המסייעים .

יום טוב :-)

פורסם

הדבר הראשון שבודקים זה טעינה +טעינה בעומס...

מקווה בשבילך שתצא בנזק כמה שיותר קטן לכיס.

השירות של טלרון היה כמו שצריך כי הם לא יחליפו לך סתם מצברים כי כל מצבר עולה להם כסף.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי , כפי שציינתי בהודעתי הראשונה הטעינה נבדקה אצל חשמלאי רכב גם תחת עומס ונמצאה תקינה לטענתו !!

בדיעבד אני חושב שאותו חשמלאי הטעה אותי מלכתחילה באבחנה שגויה וטען שהבעיה במצבר שהינו גמור ( ולא מתוך רצון למכור לי מצבר משום שידע שהמצבר נמצא באחריות עדיין ) .

בכל אופן , הגעתי לאוטו סטארט הבוקר והוחלף האלטרנטור שכנראה היה חלש מדי ולא הטעין את המצבר כראוי - האלטרנטור היה עדיין תחת אחריותם משום שהותקן רק לפני כחודשיים .

אציין שוב שהחבר'ה באוטו סטארט לא ניסו להתנער מאחריות למוצר שלהם והסכימו לבצע החלפה שלו באחר למרות שלאור בדיקות שביצעו על הרכב הצהירו שהאלטרנטור תקין - ועל כך מגיע להם יישר כח :mm_yeah:

למען הסרת ספקות בענין , החלטתי לחזור אל החברים בטלרון לצורך בדיקת הטעינה של האלטרנטור הנוסף שהורכב היום ומסתבר שהוא מבצע טעינה כראוי גם תחת עומסים גדולים !

בתקווה שבזה נסתיימה הפרשה שבגינה מצאתי את עצמי עם מצבר חלש שמסרב להניע את הרכב , ומגיע לפורום כדי להתייעץ עם החברים הנפלאים כאן ומתרוצץ בין מוסכים שונים ואנשי מקצוע .

יום טוב :wave:

פורסם

חבל שלא ציינת בהודעה הראשונה שהאלטרנטור הוחלף לא מזמן.צריך לזכור שהאלטרנטור הוא רכיב שיש עליו עומסים גדולים ומשתנים ובנוסף לכך גם הטמפרטורה החיצונית בתקופה הזו עלולה לגרום לו לקרוס.

פורסם

דווקא בגלל שהוא הוחלף לאחרונה ומאז שהוחלף לא נדלקה נורית טעינה בלוח המחוונים , נטיתי לחשוב שהבעיה לא נעוצה בו .

לעומת זאת אם הייתי מציין שהאלטרנטור ברכב שלי לא הוחלף מעולם - אני חושב שרוב המשיבים היו שולחים אותי לבדיקה של הטעינה .:roll:

• תוכן חדש...