Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

במפגש אליקו שם לב לתופעה מעניינת ברכב שלי (אכן אזניים טובות).

כאשר מטים את הראש קדימה אל עבר השמשה הסאב נשמע הרבה יותר חזק.

יש לי תחושה שגלי הקול פשוט ארוכים מדי, כדי לשמוע אותם בישיבה רגילה בכסא (מדובר ברנו קליאו B, לא רכב ארוך).

אני משער שככל שאני אחתוך את הסאב יותר גבוה (כרגע חתוך על 40Hz סלופ 12, אחח הקלארוס האלה :lol:), גלים קצרים יותר יגיעו אלי ואני אשמע יותר מהסאב.

השאלה היא מה עם התדרים מתחת ל-40Hz. אני משער שהם ימשיכו להישמע במיטבם רק בהטיית הגוף קדימה וזה לא ממש בטיחותי לנהוג ככה :wink:

הייתי שמח לשמוע הצעות לפני שאני רץ לגעת במשהו. אני בהחלט מרוצה מהסטאפ כמו שהוא כרגע והייתי רוצה להתמקד רק בבעיה הזו.

תודה ושיהיה אחלה שבוע,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

הצעה טובה מאוד - אבל רק במידה ויש לך את היכולת הזו.

מה גודל הנפח של התיבה? לאיזה תדר היא מכוונת? (התיבה - לא הסאב).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הסאב נמצא בפאזה נכונה. הפיכת פאזה מושכת את כל הבמה אחורה.

לגבי TC - אין השפעה על הנקודה בה הסאב נשמע חזק יותר.

את הסאב קיבלתי מחבר עם תיבה אטומה מקורית שנראית בהחלט בגודל המתאים (17.7 ליטר לפי המלצת היצרן).

Magenta Workshop

פורסם

עדכון לגבי הפתרון.

לאחר שניסיתי אין סוף דברים - שינוי נקודת החיתוך, משחקי פאזות, EQ ,TC ושינויים במיקום הסאב - עדיין לא הצלחתי להגיע לתוצאה המיוחלת.

מה שהביא בסופו של דבר לפתרון הוא שינוי סלופ החיתוך ל-24 אבל, העניין הצריך שינויים בסטאפ.

ב-HU שלי יש אפשרות לסלופ 12,6 ו-18 אבל לא 24. כמו כן המונו שאיתו עבדתי איפשר חיתוך בסלופ 12 בלבד.

ישב אצלי בארון מגבר מאד נחמד של רוקפורד מדגם power 350s שהגביר את הסאב הקודם שלי ובו יש קרוס בעל סלופ 24.

הבעיה היחידה - המגבר מוצהר כיציב ב-4 אוהם בגישור בלבד, בעוד הסאב שלי הוא בעל התנגדות סופית של 2 אוהם.

לאחר קצת קריאה ברשת, הבנתי שאנשים הפעילו את המגבר הזה ואחרים מאותה סידרה בגישור ב-2 אוהם, ללא בעיות מיוחדות.

החלטתי לנסות את העניין, לא לפני שהעברתי את המגבר הכנה יסודית. המגבר הזה ישן ועבר הרבה ידיים ולכן לא רציתי לקחת סיכונים.

לצורך העניין פירקתי את המגבר לחלוטין וניקיתי את כל המשחה התרמית (thermal grease) הישנה שנמצאת בין הפלטה שאליה מודבקים הטרנזיסטורים, לגוף המגבר (שמתפקד כגוף קירור). ניתן לראות בתמונה (מ-ampguts) את המשחה המקורית מבצבצת בפינות התחתונות של המגבר.

השתמשתי במשחה איכותית אשר קניתי בחנות מחשבים והרכבתי את המגבר חזרה.

ב-HU, העברתי את נקודת החיתוך בין הסאב לוופרים ל-through, והשתמשתי בקרוסים של הסאנדאון והרוקפורד כדי לחתוך ב-50Hz סלופ 24.

התוצאה מעולה! הסאב נשמע סופסוף כמו שהוא צריך להישמע ובמקום בו הוא צריך להישמע :-)

לאחר בדיקה של כשעה בווליום גבוה, המגבר מתחמם אבל בצורה סבירה לחלוטין, מה שמעיד על פיזור חום טוב.

בזמן הכיוונים הבטתי בסאב ונראה שהמגבר שולט בו בצורה מצויינת, לדעתי יותר טוב מאשר המונו הקודם.

הצעקות של אבא שלי שאני מפריע לו לישון היו האישור הסופי לכך שהעניין עובד כמו שצריך :wink:

שתהיה לכם אחלה שבת,

צביקי

Magenta Workshop

פורסם

דווקא זה שהוא מתחמם בצורה סבירה - לא מעיד על פיזור חום טוב

אם הוא היה רותח כמו *** זה היה מעיד על פיזור חום טוב :)

פורסם

אתה יודע... ההורים גם יודעים לנקום :wink: כשצריך.

תתחדש - חיתוך לסאב ב24 דציבל ומעלה בדרך כלל מניב תוצאות נהדרות לפי מה שאני זכיתי לראות עד היום.

את המידבאסים אתה יכול או לחתוך ב12 או ב24 - ואז צריך לבדוק הפיכת פאזה, או במידבאסים - או בסאב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גורל אני מסגר, ככה שחם בצורה סבירה אצלי זה רותח עד כוויות אצל אחרים :wink:

וברצינות - התכוונתי בצורה סבירה למגבר. חוץ מזה שהוא לא נכנס לפרוטקשן בשום שלב.

אני אנסה באמת לחזור לחיתוך של המידבאסים בסלופ 12, נבדוק איך זה נשמע.

לגבי עניין החיתוך בסלופ גבוה לסאב - אני ניסיתי את העניין סופית אחרי הסברים שניתנו לי בפורום של אקט, שגם בו שאלתי על העניין.

עד היום לא חשבתי על כך בצורה כזו, אבל כאשר חותכים סאב על 50Hz למשל, אוקטבה למעלה (בה למעשה יש הנחתה ב-X דציבלים לפי הסלופ) נמצאת ב-100Hz. ז"א שיש תחום נרחב של תדרי באס ומיד-באס שעדיין יופקו במידה ניכרת מהסאב, כאשר חותכים בסלופ נמוך. מה שנוצר אצלי הוא למעשה סלט בין המידבאסים לסאב כאשר חתכתי בסלופ 12 - ביטולים בין הרמקולים בנקודת ההאזנה.

בסלופ 18 חוויתי שלל בעיות אחרות מבחינת הבמה, מה שלא איפשר לי לעבוד בסלופ כזה.

כרגע העסק נשמע פשוט מעולה.

Magenta Workshop

פורסם

אני חותך ה 12DB וסאב נשמע מעולה.כאשר הוא ב 24 DB כל נוכחות נעלמת.

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

אז תנסה לחתוך את הסאב ב24 דיבי ואת המידבאסים ב12... תראה מה קורה אז... בהנחה שהמידבאסים חתוכים על 24

אם המידבאסים חתוכים על 12 ואתה מאבד נוכחות כשהסאב חתוך ב24 - תנסה במקום להפוך אותו ל12 - פשוט להפוך או לסאב או למידבאסים את הפאזות...

Pioneer TS-X150

פורסם

המידבאס אכן חתוך 12 דיבי ואני חייב להפוך פאזה כאשר הסאב חתןך ב24דיב,אבל אז נעלם כל ה"בשר"(אנטריקוט?:lol:)המשובח שנותן הרגשה שהמידבאס הוא למעשה מיניסאב ולא משנה באיזה ווליום אני הבאס תמיד נשאר חזק והדוק,מה שלא קורה ב24 דיבי.שם הוא יותר רזה,ובהרבה

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם
המידבאס אכן חתוך 12 דיבי ואני חייב להפוך פאזה כאשר הסאב חתןך ב24דיב,אבל אז נעלם כל ה"בשר"(אנטריקוט?:lol:)המשובח שנותן הרגשה שהמידבאס הוא למעשה מיניסאב ולא משנה באיזה ווליום אני הבאס תמיד נשאר חזק והדוק,מה שלא קורה ב24 דיבי.שם הוא יותר רזה,ובהרבה

תנסה לחתוך את הסאב ב36 או 48 דיבי :-P (כמוני... :-D)

Pioneer TS-X150

פורסם
עדכון לגבי הפתרון.

לאחר שניסיתי אין סוף דברים - שינוי נקודת החיתוך, משחקי פאזות, EQ ,TC ושינויים במיקום הסאב - עדיין לא הצלחתי להגיע לתוצאה המיוחלת.

מה שהביא בסופו של דבר לפתרון הוא שינוי סלופ החיתוך ל-24 אבל, העניין הצריך שינויים בסטאפ.

ב-HU שלי יש אפשרות לסלופ 12,6 ו-18 אבל לא 24. כמו כן המונו שאיתו עבדתי איפשר חיתוך בסלופ 12 בלבד.

ישב אצלי בארון מגבר מאד נחמד של רוקפורד מדגם power 350s שהגביר את הסאב הקודם שלי ובו יש קרוס בעל סלופ 24.

הבעיה היחידה - המגבר מוצהר כיציב ב-4 אוהם בגישור בלבד, בעוד הסאב שלי הוא בעל התנגדות סופית של 2 אוהם.

לאחר קצת קריאה ברשת, הבנתי שאנשים הפעילו את המגבר הזה ואחרים מאותה סידרה בגישור ב-2 אוהם, ללא בעיות מיוחדות.

החלטתי לנסות את העניין, לא לפני שהעברתי את המגבר הכנה יסודית. המגבר הזה ישן ועבר הרבה ידיים ולכן לא רציתי לקחת סיכונים.

לצורך העניין פירקתי את המגבר לחלוטין וניקיתי את כל המשחה התרמית (thermal grease) הישנה שנמצאת בין הפלטה שאליה מודבקים הטרנזיסטורים, לגוף המגבר (שמתפקד כגוף קירור). ניתן לראות בתמונה (מ-ampguts) את המשחה המקורית מבצבצת בפינות התחתונות של המגבר.

השתמשתי במשחה איכותית אשר קניתי בחנות מחשבים והרכבתי את המגבר חזרה.

ב-HU, העברתי את נקודת החיתוך בין הסאב לוופרים ל-through, והשתמשתי בקרוסים של הסאנדאון והרוקפורד כדי לחתוך ב-50Hz סלופ 24.

התוצאה מעולה! הסאב נשמע סופסוף כמו שהוא צריך להישמע ובמקום בו הוא צריך להישמע :-)

לאחר בדיקה של כשעה בווליום גבוה, המגבר מתחמם אבל בצורה סבירה לחלוטין, מה שמעיד על פיזור חום טוב.

בזמן הכיוונים הבטתי בסאב ונראה שהמגבר שולט בו בצורה מצויינת, לדעתי יותר טוב מאשר המונו הקודם.

הצעקות של אבא שלי שאני מפריע לו לישון היו האישור הסופי לכך שהעניין עובד כמו שצריך :wink:

שתהיה לכם אחלה שבת,

צביקי

שאלות של מתחיל :

מזה פאזה ,TC,EQ ומזה סלופ ?

(אני כבר רואה את הגובה הבאה בתור ''ח-י-פ-ו-ש'') אין לא מצאתי תשובה .

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

הבנתי את מה שאתה אומר ויש בזה הגיון, אבל זה איך זה פותר את בעיית הדיליי ב"התבשלות" התדרים הנמוכים (20-30 למשל) ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...