Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוחות תנועה באיטליה (רומא)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי נסע עם אישתו לירח דבש באיטליה ובמסגרתו שכרו רכב, במהלך כל הטיול הם נעזרו ב-GPS.

הם חזרו בסביבות אמצע נובמבר 08' לאחר שהיה של שבוע שם, לפני יומיים הוא קיבל בדואר מכתב מרומא עם 5 דוחות תנועה על סך 107 יורו כל אחד ובסעיף העבירה כתוב שהוא "נסע בדרך המוגבלת לתנועה ללא אישור?!" WAS DRIVING IN A LIMITED TRAFFIC AREA WITHOUT AUTHORIZATION" לטענתו הוא לא זוכר תמרור שאסר על כניסה לשום כביש שהוא נסע בו. האם יש טעם לנסות להוכיח שהוא נעזר ב-GPS שכיוון אותו לדרכים הללו? האם יש טעם לפנות לשגרירות לנסיון עזרה כל שהוא? האם חברת ההשכרה יכולה לגבות ממנו את הכסף (כ-3000 ש"ח) דרך האשראי ללא אישורו?

האם הגיונישהדרישה לתשלום היא תוך שבועיים?

תודה מראש לעוזרים!

TDI my ass . . .:evil:

פורסם

לפני חודש חזרתי מגרמניה ולאחר חודש קבלתי דוח על מהירות אבל לא סכומים אסטרונומים כמו החבר שלך , התקשרתי לגרמניה לשאול מה יקרה אם לא אשלם את הדוח אז היא אמרה לי שיהיה כפל קנס אם לא אשלם , נראה לי שזה יתפוס גם על החבר שלך כי החוקים דומים באירופה , ומה שיקרה שבפעם הבאה שהוא יגיע לאיטליה או לאירופה הוא יהיה חייב לשלם את זה .

שיקח מישהו שמדבר איטלקית ויתקשר לאיטליה ויסביר שמדובר בתייר , אבל אם לא יותרו אז שיישלם את זה .

דרך אגב שני חברים שלי נסעו לאיטליה וגררו להם את הרכב זה עלה להם 100 יורו והם נאלצו לשלם את זה לאחר שהגיע לארץ.

דווקא תכננתי לנסוע לאיטליה ולהשכיר שם רכב אבל עם כאלה סכומים של קנסות אני מוותר על התענוג

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

חלק מהרחובות של מרכז רומא אסור לתנועה של רכבים פרטיים בשעות מסוימות - סוג של אגרת גודש. אם אני מבין נכון והם השתמשו ברכב השכור גם בזמן שהיו ברומא (למה?!) אז זאת כנראה הסיבה לדוחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני כשבע שנים הייתי האיטליה ושכרתי רכב,

כשחזרתי לארץ קיבלתי דוח מהירות מאיטליה והתעלמתי ממנו.

עד היום לא קיבלתי עוד מכתב או כפל קנס, מאז כמובן שהייתי שוב

באיטליה ללא השלכות.

עדיין יכול להיות שמאז חל שינוי בהתייחסות לדוחות

אלי

פורסם

אהלן

גרתי באיטליה (רומא) ואני יכול לאמר לך ש:

1) הם צודקים - כנראו נסעו במרכז רומא היכן שתנועת כלי רכב פרטיים היא אסורה. " במקרה" לא היו שם שוטרים ולכן אף אחד גם לא עצר .

2) חברת השכרת הרכב יכולה לחייב את כרטיס האשראי שנתת לך בסכומים אלה ( גם חתמת על כך בחוזה ההשכרה)

3) מצד שני - זו איטליה- אני אף פעם לא שילמתי. אבל לך תדע

רמי

פורסם

אם אתה נוסע לנהוג ברומא - עשה קודם שיעורי בית או שיעלה לך מחיר של סמסטר. השאלה הנשאלת מיד כשהולכים לנהוג כיום בעיר גדולה באירופה היא אם מותר להכנס עם רכב פרטי בכל השעות לכל המקומות ואיך נראים השלטים המגבילים.

פורסם
חברת השכרת הרכב יכולה לחייב את כרטיס האשראי שנתת לך בסכומים אלה ( גם חתמת על כך בחוזה ההשכרה)

הנוהג הזה כבר הופסק, מה שכן, צפה לחיוב בכרטיס האשראי לאיזה 30 יורו של חברת ההשכרה על הטיפול בדו"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היום הוא יצר קשר עם שגרירות איטליה ולהפתעתנו הם נכונים לעזור והנושא בטיפול (הם אמורים לחזור אליו ביום שני עם תשובות).

TDI my ass . . .:evil:

פורסם
הנוהג הזה כבר הופסק, מה שכן, צפה לחיוב בכרטיס האשראי לאיזה 30 יורו של חברת ההשכרה על הטיפול בדו"ח.

אז אתה בא להגיד לי שאם קבלתי 20 יורו על הדוח בהמבורג , חברת ההשכרה תרצה עמלה של 30 יורו על דוח של 20 יורו ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

מכרז רומא סגור לתנועה לכלי רכב פרטיים (אלא אם אתה גר שם ויש לך אישור) במשך שעות היום. האזור הזה נקרא ZTL. בכניסה לאזור יש שלטים של אין כניסה וכתוב מתי אסור להכנס. הקטע הוא שאין שוטרים שאוכפים את האיסור, אלא מצלמות שמצלמות מי שנכנס ומפיקות דו"ח אוטומטית.

בדרך כלל הרשויות מבקשות את פרטי הנהג מחברת ההשכרה ושולחות את הדו"ח לנהג. חברת ההשכרה גובה כסף על הטיפול. בין 20 יורו ל-30 ליש"ט, תלוי בחברה ובמדינה.

לי אישית יש מס' דוחות ששילמתי על הטיפול של חברת ההשכרה, אבל מכיוון שהדו"חות לא הגיעו אלי מעולם, הם גם לא שולמו.

פורסם
אז אתה בא להגיד לי שאם קבלתי 20 יורו על הדוח בהמבורג , חברת ההשכרה תרצה עמלה של 30 יורו על דוח של 20 יורו ?

כן, בהחלט!

לי אישית יש מס' דוחות ששילמתי על הטיפול של חברת ההשכרה, אבל מכיוון שהדו"חות לא הגיעו אלי מעולם, הם גם לא שולמו.

בהחלט תופעה שמוכרת גם לי, יש לי כמה כאלה :lol:

פורסם

אם עשו לך את הדוחות פקחים (POLIZIA MUNICIPALE / VIGILI URBANI ) לא ייעלם בדרך. - ברומא,פירנצה,ונציה - הם מסודרים / אוהבי הכנסות ומתורגלים בהרבה תיירים. מתפלא שחברת ההשכרה לא שילמה,עמלות הטיפול שהן גובות הן הכנסה אהובה.

פורסם

את אגרת הטיפול חברות ההשכרה גובות בכל מקרה.

את גביית הקנס דרך פרטי כרטיס האשראי שנמצאים אצלם אסור להם לבצע יותר וזאת עקב כך שהם בעצם מחליטים על דעת עצמם שאתה אשם ומשלמים את הדו"ח ללא כל זכות שימוע או ערעור מבחינתך.

בקשר לסוגי המשטרות באיטליה, כל עוד אני לא מסתבך עם הקרביניירי, אני לא מודאג :wink:

פורסם

גם אני קבלתי דוח מאיטליה-דרך חברת אוויס,היתי צריך לחפש מתורגמן כיוון שהדוח היה באיטלקית,נכנסתי לכיכר בשעה שהיה אסור לי-כמובן שהתמרור היה באיטלקית.

חוייבתי ושילמתי,ועד היום אני בהתכתבות עם חברת אוויס בוורונה שישלחו לי מסמך ששילמתי והעסק סגור,לך תדע מה יקרה במשטרת הגבולות כשתכנס לאיטליה בפעם הבאה?,אולי אפילו בכל מדינה באירופה.

• תוכן חדש...