Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנוכח העלאת המס האחרונה של שטייניץ, אני רואה בתחנות שפערי המחיר הם 1- 1.5 לליטר ש"ח לרעת הבנזין, נראה לי שזה הופך את הדיזל שוב כדאי גם לנוסעי נסועה ממוצעת ביותר.

מה דעתכם ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דיזל ( לרוב..) גם חסכוני יותר בצריכת הדלק. אז כן, אני לא רואה למה לא לקחת דיזל.

רק חבל שהמחיר של הדיזל עדיין יקר ( יחסית ) .

פורסם
אני לא רואה למה לא לקחת דיזל.

הסיבה העיקרית היום היא הבומבה שאתה חוטף במכירה, אם אתה לא נוסע הרבה, החסכון מתקזז ואפילו החשבון לרעתך.

רק חבל שהמחיר של הדיזל עדיין יקר ( יחסית ) .

ביחס לאירופה, הוא זול מאוד. שם דיזל יקר מבנזין.

פורסם

אין כמו E270 דיזל :) (מרצדס).

היה כזה משומש לחבר קרוב של המשפחה הוא רופא

פרטי נוסע המון על הרכב והרכב עדיין נשם ב350K ק"מ.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

פיספסתם את הכוונה שלי.

לפני כחודש המחיר ה"רשמי" של סולר היה גבוה מבנזין ברוב המקרים. לי אישית זה לא משנה כי אני מתדלק בתחנות מוזלות שמי שמכיר אותן מתדלק בחצי שקל ופחות לליטר סולר מאשר בנזין. היום לאחר העלאת המס ההפרש הפך להיות שקל עד שקל וחצי שהסולר זול יותר מהבנזין.

אני נוסע 30K בשנה. ברכב של 1:10 בנזין טיפוסי זה 3000 ליטר בנזין (נניח 6 ש"ח לליטר, בפועל יותר מזה), בדיזל של 1:15 טיפוסי זה 2000 ליטר סולר (נניח 5 ש"ח לליטר, בפועל פחות מזה).

18000 - 10000 = 8000 ש"ח חסכון בשנה ויותר מזה, וואלה לא הולך ברגל.

זאת אומרת שגם למי שנוסע חצי ממני, נסועה נמוכה למדי, יש חסכון בשווי כ 4K בשנה. לא מבין מי שנוסע על בנזין.

השאלה מתי יתעוררו ויעלו את המס על הסולר כדי להשוות גם... הרי ברור שזה יקרה מתישהו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דיזל כדאי יותר מבחינת עלויות תפעול גם לנסועה ממוצעת אבל בגלל לוי נכנס נושא הפחת שמצטרף למיתוסים השונים על אחזקה יקרה ומנועים חלשים שמביא אנשים לדבוק בבנזין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ביחס לאירופה, הוא זול מאוד. שם דיזל יקר מבנזין.

לא מדויק. בהרבה ארצות באירופה (למשל גרמניה וצרפת) יש מס גבוה על הבנזין ומס נמוך על הדיזל, ולכן הסולר שם זול יותר מהבנזין.

באנגליה למשל, אין הפלית מס כזו ומחיר הסולר שם יקר יותר מהבנזין.

עדיין מנוע דיזל מודרני (טורבו +טיפול בחלקיקי פליטה) יותר יקר ליצור מאשר מנוע הבנזין הנפוץ (ללא טורבו).

במקרים הנדירים שבהם מתכננים מנוע בנזין להספק נמוך אבל למומנט גבוה, צריכת הדלק קרובה לזו של מנוע דיזל.

בשורה התחתונה, מנוע דיזל כדאי רק למי שנוסע הרבה ק"מ. (בהנחה שאין הפלית מס)

יהודה

• תוכן חדש...