Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנה הבאה אני מתכוון להתחיל לימודי הנדסת מכונות. אני כרגע מתלבט בין מכללת אפקה בת"א, שידועה כתור אחת המכללות האיכותיות בארץ למקצועות ההנדסה, לבין אוניברסיטת בן גוריון אשר קיבלה אותי לקמפוס באילת ואם בשנה הראשונה הציונים יהיו טובים תנתן לי האופציה לעבור לקמפוס בנגב.

כמובן שידוע לי שתואר מאוניברסיטה "שווה" יותר בשוק העבודה אבל מצד שני קשה לי להתנתק מהמרכז. כל המכוניות שלי פה (יש לי הרבה), יש לי 2 עבודות מצויינות שאוכל לשלב עם הלימודים וכמובן כל החברים, חברה והמשפחה. מראש אמרתי שאם יקבלו אותי לקמפוס בנגב ההחלטה תהיה קשה. החברה אחות בתה"ש ויכולה לבקש העברה לסורוקה (ואפילו מתכננת להתחיל תואר שני שם אבל זה רק פעם בשבוע והיא בנתה על נסיעות ולא לעבור לשם), בנוסף המרחק לא כזה גדול מהמרכז (שנה וחצי-שעתיים נסיעה). עכשיו כשרק אילת על הפרק ההחלטה הרבה יותר קשה.

מישהו למד/לומד בקמפוס באילת ויכול לתת קצת חוות דעת על רמת הלימודים? שאר הפרמטרים פחות חשובים לי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפקה אחת המובילות? אני לא יודע מהיכן קיבלת את המידע הזה , אבל חבר הפורום אמיר (BMW) לומד שם ותוכל להיוועץ בו.

בדוק מה תנאי המעבר לקמפוס בנגב, כי למשל ממוצע של 85 בשנה א' הנדסה הוא לא משהו מובן מאליו.

אם התנאי הוא 85, לא הייתי מהמר על אילת. האם התואר בכל מקרה יהיה של ב"ג?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חבר הפורום אמיר שירת איתי בצבא במשך שנתיים.

הוא דווקא ממליץ בחום על אפקה. אם יש לך מידע סותר אתה מוזמן לשפוך את הלב. אני יודע שיש גם את HIT שנחשבת למכללה טובה אבל מכיוון שאני עובד שם כבר שנתיים אני לא יכול לסבול את המקום עוד מספר שנים.

התואר של בן גוריון לא משנה באיזה קמפוס אתה מסיים.

פורסם

מה שקובע אם מקום מסויים יותר טוב או פחות טוב תלוי מאוד גם במסלול ההתמחות שלך בתואר כי בכל מסלול הדרישוטת שונות.

אישית הייתי משפר איזו בגרות או שתיים והולך לב"ג או הטכניון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני כרגע עושה מכינה בבר אילן. הבגרויות בסדר גמור, הפסיכומטרי זו הבעיה. אני בנאדם שקשה לו מאוד לשבת על התחת וללמוד כמו תוכי (לימודים עם הבנה, חוקיות וחשיבה דווקא הולכים סבבה) ולכן אני כל פעם נופל בפסיכומטרי בקטע המילולי.

פורסם

כדי לעבור מקמפוס אילת לשנה ב' של הנדסת מכונות באב"ג אתה צריך ממוצע 75.

אייל - קמפוס אילת הוא שלוחה של אב"ג, התואר הוא לחלוטין של אב"ג. חלק מהמרצים (למשל ציון סיקסיק האגדי) אפילו מלמדים בשני המקומות.

החיסרון של שנה א' באילת, מלבד העובדה שזאת אילת והיא קצת רחוקה, הוא שלומדים את המקצועות שמתאימים לרוב ההנדסות. במקרה שלך, זה אומר שתלמד חלק מהקורסים ברמה יותר גבוהה מאשר נדרש בדרך כלל בהנדסת מכונות. או במילים אחרות - חדו"א 1-2 ותכנות להנדסת חשמל אלו ממש לא קורסים קלים :roll:

אופציה נוספת שאתה יכול לנסות היא שנה א' בספיר ואז מעבר לאב"ג. יש המון חברה' שעשו את המסלול הזה ובשנה ב' עוברים לאב"ג. גם כאן התואר הוא של אב"ג, היתרון הוא שספיר קצת יותר קרובה למרכז מאילת.

מבחינת רמה לימודית - תסביר טוב יותר למה אתה מתכוון כשאתה שואל את זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשביל להתקבל למקצועות ההנדסה בבן גוריון, אין צורך להשקיע בפרק המילולי בפסיכו.

צריך להוציא ציון גבוהה בכמותי ולעבור את ה 550.

גם אני כשעשיתי פסיכומטרי, לקחתי את פירקי המילולי בתור זמן מנוחה. בסוף מנחשים וזהו.

הרבה יותר מומלץ לעבור את הפסיכומטרי מאשר להלחם על מעבר מספיר/ אילת לאוניברסיטה.

חבר שלי עושה עכשיו את המסלול בספיר וזה לא פשוט בכלל. הוא מנסה להתקבל לתעשיה וניהול ולמרות שיש מספר רמות של קורסים , הוא צריך לעשות רמה מעל מה שמלמדים באוניברסיטה.

פורסם

כולם מכירים את העמדה שלי בנוגע לעדיפות תואר מאוני' מוכרת על פני מכללה לכן חבל לפרט כאן.

מה שנותר לי רק לציין, הוא משהו שנתקלתי בו במהלך חיפושי העבודה השונים שלי כשעברתי בין עבודות וצריך לקחת אותו בחשבון:

חלק מן המעסיקים ראו שכתוב בקו"ח תואר של אוניברסיטת תל אביב, אבל וידאו בעל פה שבאמת למדתי באוני' תל אביב ולא במכון הטכנולוגי חולון, שעד לפני משהו כמו 3-4 שנים העניק תארים של אוני' ת"א לבוגריו (כתוצאה מכך שאוני' ת"א לקחה אותו תחת חסותה)

כלומר המעסיקים לא פראיירים ,הם יודעים שיש תארי אוניברסיטה לאנשים שלא באמת למדו באוניברסיטה ויודעים גם מה ההבדלים,

אז אל תהיה כ"כ בטוח שהעובדה שהקמפוס באילת נותן תואר של בן גוריון באמת סוגר לך את הפינה ב100 אחוז מהבחינה הזאת.

בנוגע לחולון, היא נחשבת למכללה הטובה ביותר מבין המכללות בכל מה שקשור להנדסה, אבל למיטב ידיעתי אין שם תואר בהנדסת מכונות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

Tzvika-Pick, מדוע אתה חושב שחדוא 1-2 אינם חשובים לתואר הנדסת מכונות?

כמו כן תכנות ומבוא להנדסת חשמל הם בסיסיים להמשך התואר למי שרוצה להתמחות במכטרוניקה.

בסופו של דבר המעסיקים בד"כ יעדיפו בוגרים של אוניברסיטה מאשר מכללה, אבל הצב תופס רק לעבודה הראשונה (לא שאני מזלזל בקבלה לעבודה ראשונה) לאחר מכן אף אחד בכלל לא מסתכל בגליון הציונים ובשם של המוסד, חשוב רק הניסיון שצברת בעבודה נטו.

מאמין שניתן להקביל את הנושא לקורסים בצבא ובאזרחות: הניסיון הרבה יותר חשוב מהציון.

גילוי נאות, גם אני סטודנט להנדסת מכונות באפקה :roll:

מתחדשת*

פורסם

סמי שמעון מכללה איכותית? אתה חייב להפחית במינון האקסטזי... :D

רומק, זה לא תופס רק לעבודה הראשונה, יותר נכון לומר שזה תופס ל10 השנים הראשונות.

תדע לך שגם אחרי 5 שנים נסיון, חברות רציניות מבקשות גליון ציונים וכמובן בודקות איפה למדת ומה הממוצע,

פי כמה וכמה בתקופה הנוכחית שיש בוגרים מכל הסוגים בשוק בשפע (השמועה אומרת : 70 איש על כל משרה)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא כתבתי שחדו"א 1-2 לא חשובים להנדסת מכונות. הכוונה שלי היא שבאב"ג הקורסים האלו נחשבים לקשים מאוד (רמה אחת מתחת לרמה של חדו"א למתמטיקאים) והם ברמה גבוהה יותר משאר קורסי החדו"א הרגילים להנדסת מכונות. כשאתה הולך ללמוד באילת אתה אוטומטית לומד את החדו"א של חשמל במקום ללמוד חדו"א של מכונות. כנ"ל לגבי תכנות.

אייל - כאן המקרה שונה, כי הבחור לא מקבל תואר מהקמפוס באילת אלא רק לומד שם בשנה ראשונה ועובר לב"ש כדי להשלים את התואר. בכל מקרה קמפוס אילת הוא לא מכללה שנמצאת תחת החסות של אב"ג, ספיר כן.

גידי - תסלח לי, אבל לי אישית יש בעיה ללכת ולהשקיע ארבע שנים במכללת סמי. משהו בשם לא מתחבר :wink:

ואם כבר כולם בפרץ של גילוי נאות, אז אני סטונדט להנדסה באב"ג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בן גוריון בלי לחשוב פעמיים, אני למדתי באפקה, סיימתי לפני שנה.

אני אישית ממליץ לך בחום לא ללמוד שמה, היחס כלפי הסטודנטים מצד ההנהלה מחפיר, אפילו חלק מהמרצים ממורמרים שמה ובשיחות פנימיות שלי איתם הם מאוד לא מרוצים מהמכללה, אבל אין ברירה זו פרנסה שלהם.

הנשיא הוא דיקאן של אונ' ת"א לשעבר, הוא הכניס לא מעט שינויים במכללה, הבעיה היא שרובם לרעה, מקובל שיש שינויים, אבל יש דרך.

הוא לא סופר אף אחד שמה, יצא לי לא מעט פעמים להיתקל בו, הדיבור המתנשא שלו כלפי כולם ולא רק כלפי הסטודנטים.

לגבי הרמת לימוד, הרמה עלתה שמה בשנים האחרונות, כל הבחינות במקצועות היסוד (פיסיקה, מתמתמיקה) הם בחומר סגור + נוסחאון, יש תכנון להכניס את כל המקצועות למתכונת של חומר סגור, בנוסף ישנו בוחן אמצע במהלך כל קורס אשר הינו חובה (באונב' ת"א הוא אינו חובה), משקל הבוחן הזה נע בין 10% ל 20%, תלוי בקורס.

לגבי השם של אפקה בשוק? אני יכול לומר מנק' מבט אישית שלי - נורא, לא מעט מעסיקים פסלו אותי בגלל שלמדתי במכללה ובפרט אפקה, לאפקה אין שם טוב בשוק, אולי עם השנים זה ישתפר.

אחד היתרונות של אפקה, שיש שמה מרצים שהם באמת מעולים, אומנם בודדים, אבל כאלו שכיף רק להשקיע בשבילהם.

אני בוגר הנדסת אלקטרוניקה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
כדי לעבור מקמפוס אילת לשנה ב' של הנדסת מכונות באב"ג אתה צריך ממוצע 75.

אייל - קמפוס אילת הוא שלוחה של אב"ג, התואר הוא לחלוטין של אב"ג. חלק מהמרצים (למשל ציון סיקסיק האגדי) אפילו מלמדים בשני המקומות.

החיסרון של שנה א' באילת, מלבד העובדה שזאת אילת והיא קצת רחוקה, הוא שלומדים את המקצועות שמתאימים לרוב ההנדסות. במקרה שלך, זה אומר שתלמד חלק מהקורסים ברמה יותר גבוהה מאשר נדרש בדרך כלל בהנדסת מכונות. או במילים אחרות - חדו"א 1-2 ותכנות להנדסת חשמל אלו ממש לא קורסים קלים :roll:

אופציה נוספת שאתה יכול לנסות היא שנה א' בספיר ואז מעבר לאב"ג. יש המון חברה' שעשו את המסלול הזה ובשנה ב' עוברים לאב"ג. גם כאן התואר הוא של אב"ג, היתרון הוא שספיר קצת יותר קרובה למרכז מאילת.

מבחינת רמה לימודית - תסביר טוב יותר למה אתה מתכוון כשאתה שואל את זה.

לא מסכים, חדוא 1 ו 2 הינן קורסי בסיס להמשך, במכונות קורסים כמו משוואות דיפרנציאליות חלקיות ורגילות חשובות מאוד לתואר, אי אפשר ללמוד את הקורסים האלו ללא ידע בחדוא 1 ו 2.

במכונות יש חלקים שמנתחים אותם ע"י משוואות דיפ' חלקיות.

לגבי תכנות להנדסת חשמל, במכונות גם יש קורסים ששייכים להנדסת חשמל, אומנם הבסיסיים כגון מבוא להנדסת חשמל, אלקטרוניקה תקבילית. כיום אין דבר כזה מכונות ללא אלקטרוניקה, זה כמו שאין כמעט דבר כזה אלקטרוניקה ללא תוכנה.

הכל היום משתלב ביחד.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תוכן חדש...