Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש דעה על C3 1.4 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי בשרשור הקודם,ההורים שלי מחפשים אוטו בתקציב של 60K ומטה.

היות והם מתעקשים על גיר ידני אז הם כנראה יאלצו להתפשר על שנתון.

ראינו C3 1.4 בנזין ידני שנת 04'. הרכב נראה שמור יחסית,ספר טיפולים מלא,יד ראשונה וק"מ די נמוך.

אני מבקש חוות דעת על הרכב מבחינת אמינות (בעיקר חשמל כי ראיתי שהיא די עמוסה באיבזור חשמלי),עלויות אחזקה,דלק וטיפולים.

ובכלל, אם יש למישהו הערות/הארות אני אשמח לשמוע :-P

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לחברה שלי יש C3 1.4 מודל 2003- אבל אוטומטית.

אמינות - במשך 3 שנים היא מעולם לא נתקעה, אבל היו כמה דברים קצת מעצבנים - לחצן חלון נהג שהפסיק לעבוד, מודול מזגן שחדל לתפקד (גרם למאוורר לעבוד על הכי חזק כל הזמן, עולה כ-1000 שקלים להחליף) ועוד כמה שטויות שאני לא זוכר כרגע.

עלויות אחזקה- ביטוח זול, טיפולים זולים יחסית (וגם כל 30000), דלק - אוטומטית עושה 1:10 בנסיעה מעורבת. ידנית בטח תעשה 1:12 או יותר טוב.

הרכב עצמו - עיצוב פנימי נעים אבל איכות חומרים פשוטה. אבזור רב בדגם PACK. מרווח סביר, נוחות נסיעה בינונית, התנהגות כביש בטוחה, בטיחות של 4 כוכבים (אבל אין ESP). אני מניח שבשנתון הזה אפשר למצוא אחת בשלושים ומשהו אלף שקלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הדגם עם בקרת האקלים זה ה-PACK?

איפה אני יכול למצוא רשימת איבזור של הרכב (אני רוצה לבדוק שהכל באמת עובד :roll:).

מבחינת מנוע,הוא נחשב אמין יחסית נכון?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

המנוע הוא אותו מנוע TU 1400 סמ"ק 8 שסתומים שנמצא במגוון רחב של דגמי PSA ושורשיו נמצאים עוד בימי הZX וה205.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הדגם עם בקרת האקלים זה ה-PACK?

איפה אני יכול למצוא רשימת איבזור של הרכב (אני רוצה לבדוק שהכל באמת עובד :roll:).

מבחינת מנוע,הוא נחשב אמין יחסית נכון?

יש לנו במשפחה C3 מודל 2003 דגם SX עם בקרת אקלים.

רשימת אבזור סטדנרטית:

4 כריות אויר

חיישני אור וגשם

רדיו דיסק אינטגרלי + שליטה מההגה

זוג חלונות חשמל קדמיים

אחרי מעל 6 שנים ו 65K ק"מ , טפו טפו , חוץ משסתומי גיר שהלכו, לא הייתה אף תקלה מכנית, כולל המנוע.

ב PACK תקבל בנוסף : ריפודי קטיפה , חיישני רוורס , גלגלי מגנזיום , משענות ראש בספסל האחורי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
יש לנו במשפחה C3 מודל 2003 דגם SX עם בקרת אקלים.

רשימת אבזור סטדנרטית:

4 כריות אויר

חיישני אור וגשם

רדיו דיסק אינטגרלי + שליטה מההגה

זוג חלונות חשמל קדמיים

אחרי מעל 6 שנים ו 65K ק"מ , טפו טפו , חוץ משסתומי גיר שהלכו, לא הייתה אף תקלה מכנית, כולל המנוע.

ב PACK תקבל בנוסף : ריפודי קטיפה , חיישני רוורס , גלגלי מגנזיום , משענות ראש בספסל האחורי.

זה הכל? זה ההבדל בין הpack ל-SX?

ריפוד ומגנזיום והדברים שהזכרת או שיש עוד כמה דברים?

אחרת, אני לא בטוח שתוספת התשלום ל-PACK כדאית כלכך... ריפוד קטיפה זה לא כזה חשוב, חיישני רוורס לא הכרחיים לרכב קטן כזה, גלגלי מגנזיום? נו באמת. וגם משענות ראש בספסל האחורי זה לא איזו מציאה במיוחד אם הרכב לא ישמש ברוב הזמן להסעת מבוגר במושב האחורי דווקא (ילד הרי לא יגיע לשם).

אני צודק?

פורסם

האמת שהייתי משוכנע שחלק מהאבזור של הגרסה הרגילה הוא רק ב-PACK אבל בדקתי וזה נכון - אלו רק הדברים הללו. בכל מקרה כיום ההפרש במחיר הוא אלפים בודדים כך שאם תמצא רכב טוב עם PACK - זה שווה את זה. אגב, חישוקי המגנזיום יכולים להיות דווקא חיסרון כי הם קשים לניקוי וכי במקרה הזה הם דורשים ציוד מיוחד לפירוק והרכבה של צמיג, שאין בכל הפנצ'ריות.

מעבר לזה, כיום היתרון הגדול של ה-C3 הוא המחיר הקטן...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
האמת שהייתי משוכנע שחלק מהאבזור של הגרסה הרגילה הוא רק ב-PACK אבל בדקתי וזה נכון - אלו רק הדברים הללו. בכל מקרה כיום ההפרש במחיר הוא אלפים בודדים כך שאם תמצא רכב טוב עם PACK - זה שווה את זה. אגב, חישוקי המגנזיום יכולים להיות דווקא חיסרון כי הם קשים לניקוי וכי במקרה הזה הם דורשים ציוד מיוחד לפירוק והרכבה של צמיג, שאין בכל הפנצ'ריות.

מעבר לזה, כיום היתרון הגדול של ה-C3 הוא המחיר הקטן...

הבנתי שהיום ה-C3 פחות מאובזרת.... הכצעקתה? הם הורידו איבזור במשך השנים במקום להוסיף?

כלומר, 2003 עוד נכללת ב"שנים המאובזרות" - באיזו שנה חל פיחות חד באיבזור?

פורסם
לדעתי ממודל 2005.

ברגע שהרכב התחיל להיות מיוצר עם מנוע 1.6 , ירד האיבזור.

אמרו לי בזמנו כששאלתי בסוכנות שבגלל שהמנוע יקר יותר, היו צריכים להשאיר את הרכב עם מחיר "עממי", וזו הסיבה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אמרו לי בזמנו כששאלתי בסוכנות שבגלל שהמנוע יקר יותר, היו צריכים להשאיר את הרכב עם מחיר "עממי", וזו הסיבה.

אז בעצם האפשרויות העומדות בפני רוכש פוטנציאלי (יד 2):

או לקחת 1.4 ל' מאובזר, אבל מנוע חלש (75 כ"ס, לא?) ולכן אוטו קצת עגלתי

או לחקת 1.6 ל' ואז הרכב נוסע סבבה אבל אין את האיבזור המיוחד של סיטרואן (ולמעשה במקרה כזה לא עדיף כבר לקחת את ה-1.6 ל' של ה-206 במקום, אם אין איבזור מי יודע מה, לפחות יש את הנוחות וההגה של ה-206?)

פורסם
אז בעצם האפשרויות העומדות בפני רוכש פוטנציאלי (יד 2):

או לקחת 1.4 ל' מאובזר, אבל מנוע חלש (75 כ"ס, לא?) ולכן אוטו קצת עגלתי

או לחקת 1.6 ל' ואז הרכב נוסע סבבה אבל אין את האיבזור המיוחד של סיטרואן (ולמעשה במקרה כזה לא עדיף כבר לקחת את ה-1.6 ל' של ה-206 במקום, אם אין איבזור מי יודע מה, לפחות יש את הנוחות וההגה של ה-206?)

נסעתי על שתיהן המון שנים.

בשתיהן נסעתי על ה 1.4

ה C3 יותר נוחה, אין מה לעשות , סיטרואן.

ה 206 יותר נמרצת, למרות שזה אותו מנוע וגיר.

206 ידנית דגם XT מנוע 1.4 תיתן לך כנראה את מה שאתה מחפש.

פורסם

לא נכון. מנוע ה-1.6 היה גם ב-2003, אבל עם תיבה רובוטית "סנסודרייב" (לא טובה) וגם בגרסה המאובזרת. הירידה באבזור היא אחרי מתיחת הפנים (נראה לי ב-2006) שבה הגיעה ה-1.6 עם התיבה האוטומטית הרגילה. הסיבה - קמצנות של היבואן (ועלות גבוהה יותר של ה-1.6 האוטומטית).

נסעתי על שתיהן המון שנים.

בשתיהן נסעתי על ה 1.4

ה C3 יותר נוחה, אין מה לעשות , סיטרואן.

ה 206 יותר נמרצת, למרות שזה אותו מנוע וגיר.

206 ידנית דגם XT מנוע 1.4 תיתן לך כנראה את מה שאתה מחפש.

לא נכון, וה-C3 היא ממש לא "סיטרואן" (במובן שאתה מתכוון).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא נכון. מנוע ה-1.6 היה גם ב-2003, אבל עם תיבה רובוטית "סנסודרייב" (לא טובה) וגם בגרסה המאובזרת. הירידה באבזור היא אחרי מתיחת הפנים (נראה לי ב-2006) שבה הגיעה ה-1.6 עם התיבה האוטומטית הרגילה. הסיבה - קמצנות של היבואן (ועלות גבוהה יותר של ה-1.6 האוטומטית).

רוני

רוני,

מדוע הסנסודרייב נחשבת ל"לא טובה"? האם כל נהג ירגיש כך, או בעיקר "מקצועיים" יותר?

ומדוע היא אינה "סיטרואן", למה הכוונה?

אגב, בסופו של יום מה עדיף, ה1.4 ידנית או ה-1.6 סנסודרייב?

פורסם

כמו תיבות רובוטיות אחרות היא לא נעימה לשימוש - חובטת בהעברות הילוכים אם לא מורידים רגל מהגז וכדומה. לדעתי כל נהג ירגיש את זה. הייתי מעדיף את ה-1.4 הידנית בכל מקרה.

מדוע ה-C3 היא לא "סיטרואן"? כשאני כותב סיטרואן במרכאות אני מתכוון למה שנתפש בציבור כתכונות ה"סיטרואניות" - נוחות, רכות, פינוק. ל-C3 נוחות נסיעה סבירה בלבד, ממש לא C5, קסנטיה או אפילו קסארה. כך חולפת לה תהילת עולם :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...