Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרבית הרכבים הנמכרים באירופה הם ידניים. גם כשמשכירים רכב שם, הסטנדרט הוא ידני. רוצה אוטומט? תוסיף למחיר.

בארה"ב כמעט כל הרכב אוטומטיים. גם בהשכרה. רוצה ידני? אם יצליחו למצוא לך, זה יהיה רכב ספורט ויקרעו לך את הכיס.

בארץ, אין אמנם רוב כזה כמו באמריקה אבל הרוב בכל זאת אוטו'.

שאלתי היא - מדוע?

מה יש באירופה שאין בארה"ב? הטענה על כבישים רחבים מגוחכת, שכן הערים המרכזיות והגדולות באירופה המערבית פקוקות לא פחות מת"א, ועדיין נוסעים שם בידני.

ובניו יורק או LA אין פקקים? ושם רוצים אוטו'.

מישהו יודע מהיכן ההבדל ומדוע אצלנו אימצו את ארה"ב? (או שזה פשוט עוד שלב באמריקניזציה של מדינת היהודים)

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכולת לתפעל קלאצ'.

שים לב שיש עוד הבדלים בין רכב אמריקאי לארופאי (גודל, צריכת דלק, כיול מתלים וכו').

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ביקוש .

כמו שבארץ לדגמים מסויימים של מכוניות החברות הגדולות לא יכניסו מכוניות ידניות כשאין ביקוש. הריי החברות ייתקעו עם מלאי של מכוניות שאנשים לא בטוח ייקנו.

זאת גם אחת הסיבות .

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

ביחס לאמריקנים האירופים נוסעים על רכבים עם מנועים יחסית קטנים, והתפעול הידני מאפשר גם ניצול מקסימלי של רצועת הכוח וגם צריכת דלק משופרת. בארה"ב מעדיפים ניתוק מהכביש ומחווית הנהיגה, מה שבא לידי ביטוי במתלים רכים, היגוי רך, ואי-התערבות בהחלפת ההילוכים.

פורסם

האמריקאים סופר עצלנים - וכך גם הישראלים...

אני מאמין שהאירופאים בוחרים בידני בעיקר בגלל החסכון בדלק, וגם בגלל האקסטרה פאן בנהיגה והאמינות העדיפה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הביקוש הוא בגלל התרבות,כל אחד בוחר מה שנוח לו הישראלים עצלנים ועצבנים בנהיגה לכן יעדיפו אוט' אותו דבר גם האמריקאים שרואים בידני כשטות מולחטת,למה להיתאמץ אם אפשר לנהוג הרבה יותר בקלות.

האירופאים הרבה יותר סובלנים מעדיפים את היתרונות של הידני(צורך פחות דלק,מהיר יותר וכו').

הכל עיניין של תרבות ממנה נובעת הבחירה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

האמת שמישהו פעם אמר לי שלדעתו זה בגלל הדלק - במשך עשרות שנים ליטר קולה היה יקר יותר מליטר בנזין והאמריקאים לא דפקו חשבון - נסעו המון ועל רכבים עם מנועים גדולים אליהם שודכה תיבת אוטו'.

האירופים לעומתם חיפשו כיצד לחסוך - הן עלויות אחזקה והן עלויות דלק - אז אימצו את הידני.

לכן מפתיע שבישראל, בה הדלק מצרך יקר, בה החלפים מיובאים ואינם זולים, מעדיפים דווקא אוטו' (ואני לא קונה את עניין העצלנות, מה, קשה כל כך להעביר הילוך?! הרי פקקים יש גם בפאריז, אז מה, הם מוותרים שם? אז ה"פייטרים" הישראלים ישר מתקפלים?!)

פורסם

מזג אוויר (שלג)

רוב ארצות אירופה מושלגות בחורף, ובנהיגת שלג כמעט ולא ניתן להשתמש בברקסים אלא רק להאט באמצעות הורדת הילוכים ברכב, זו עוד סיבה לכל שבאירופה נפוצות יותר מכוניות בעלות גיר רגיל.

פורסם

עשינו דיונים כאלו בעבר, תריץ חיפוש. רק אוסיף שגם האירופאים עוברים עכשיו לאט לאט לאוטומט - בעיקר גיר DSG לסוגיו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...