Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברצוני להתייעץ אתכם לגבי שכן שאני חושד כי הוא מתחזה לנכה, תוך קבלת מקום חנייה שמור לנכים. הסיבה שהעניין מקומם אותי היא כי מדובר בחנייה משותפת לשני בניינים רבי קומות שאינה רשומה בטאבו, ואם יש נכה מתחזה ש"זכה" בחנייה לא לו - זה פשוט הישראלי המכוער במלוא הדרו.

מסתבר שכבר הרבה שנים יש לאדון חניית נכים שמורה מול הבניין שלו. יום בהיר אחד הגיע טנדר של המועצה, עקר את השלט המסמן את מקום החנייה שלו (מול הבניין שלו) והעביר אותו לחנייה של הבניין שלי. ככה סתם, בלי כל סיבה הנראית לעין.

מה שהכי מקומם כאן הוא שהאדון לא מראה סימני נכות כלשהי, כולל פעם אחת שראיתי אותו יורד לרכב עם מיקרוגל ביד אחד ותיק גדול ביד השנייה. בנוסף, הוא אף פעם לא חונה כשדלת הנהג פונה למדרכה, ככה שממש לא ברור לי מה הצורך בחניית נכים שמורה ליד המדרכה. אין לו שום אביזר הליכה וגם ברכב עצמו לא מותקנים שום אביזרי נכות כמו דוושת תאוצה שמאלית או מצערת \ברקס ידניים.

מה שהכי העלה את חשדי שמדובר במתחזה הוא שתו הנכה שעל רכבו הוא מהסוג הישן (הנייר, זה שכבר לא חוקי), ללא הולוגרמה ובנוסף נעדר מכל הסיפור הזה הכרטיס פלסטיק החדש (שנכנס לתוקף מינואר השנה) שנועד למזער את תופעת התוים המזוייפים.

יש לכם הצעה מה ניתן לעשות בנידון? איך ניתן לברר אם הוא באמת נכה? למי ניתן לפנות?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה שהוא נוהג ברכב והוא לא נכה לא אומר שום דבר.

הרבה אנשים מקבלים תו נכה כי הם מסיעים ברכבם מישהו מבני המשפחה שהוא מוגבל בהליכה או נכה כמו אמא או אבא מבוגרים. כמו כן, גם נכות קלה או פציעה שקרתה לפני עשרים שנה וכעת לכאורה נראה לך שהכל בסדר מקנה חניית נכה.

דר"א, היה דיון ארוך בנושא הזה בדיוק לפני שבוע. שווה לך לעשות חיפוש.

פורסם

ראיתי את השרשור.

השכן שלי מבוגר (להערכתי סביב ה 60) והוא מתגורר בגפו, מה גם שתו הנכה (כביכול) רשום על שמו.

לדעתי מקום חנייה אמור להיות שמור רק לנכה עם אחוזי מוגבלות בניידות גבוהים מאוד או עם כסא גלגלים. לא נראה לי שכל אחד שנפצע בעבודה והוכרו לו אחוזי נכות זכאי לקבל מקום חנייה, אחרת כל ישראל הייתה חניית נכים אחת גדולה.

איך שאתה לא מסתכל על המצב הוא לא זה ולא זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא כל נכות נראית לעין.

אולי הוא מטופל דיאליזה?

אולי הוא מושתל כליה?

דוגמאות לא חסרות.

אתה יכול לפנות לרשות המקומית ולברר האם הסימון הקיים אכן חוקי ולהתריע בפנייהם שהתו הנראה הוא מהדגם הישן וכנראה אינו תקף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מסתבר שכבר הרבה שנים יש לאדון חניית נכים שמורה מול הבניין שלו. יום בהיר אחד הגיע טנדר של המועצה, עקר את השלט המסמן את מקום החנייה שלו (מול הבניין שלו) והעביר אותו לחנייה של הבניין שלי. ככה סתם, בלי כל סיבה הנראית לעין.

החניה של הבניין שלך היא שטח פרטי של דיירי הבניין, לא שטח ציבורי שבאחריות המועצה המקומית.

באיזו רשות מגיעים פקחים וקובעים במקום תמרור? האם הם גם מגיעים לגזום את הצמחיה ולטאטא את הלכלוך?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה,

את הטעות הזאת גם אני ראיתי.

אני מניח שאם עובדי המועצה עשו זאת, כפי שניתן להתרשם, אזי הכוונה היתה שהם העתיקו את התמרור לחניה מול ביתו של איתמר, ולא לחניה הפרטית של הבנין, ששם מן הסתם אסור להם לבצע פעולות אלא אך ורק אם זה במסגרת אכיפה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

החנייה היא לא פרטית של הבניין (הלוואי והייתה), היא של המועצה.

את האמת, מצחיק שאתה שואל לגבי הנקיון כי הרבה שנים המועצה לא ניקתה אותה עד שאימי פנתה למועצה בבקשת הסברים. מאז פעם בשבוע-שבועיים נכנס המטאטא-רחובות, עושה ויש קדימה ויש אחורה ומבחינתו החנייה נקייה :?

בכל מקרה, העניין של המר-בחור מטריד אותי כי ככל הנראה יש לו תו נכה מזוייף, ומה שעוד יותר מעלה לי את הסעיף זה שיש בדיוק מול הכניסה לבניין שלו חנייה רחבה (שפעה הייתה שייכת לנכה עם כסא גלגלים) במרחק 6 מטר מדלת הלובי. אם הוא כל כך מסכן ומוגבל, למה הוא לא ביקש את החנייה הזאת?

אגב, החנייה החדשה שלו מוצלת רוב שעות היום, אני חושב שזאת הסיבה היחידה שהוא "עבר" אליה.

איתמר.

פורסם
לא כל נכות נראית לעין.

אולי הוא מטופל דיאליזה?

אולי הוא מושתל כליה?

דוגמאות לא חסרות.

.

+1

יש מחלות רבות שבגינן מקבלים תו חנייה לנכים, לא כולן בגלל נכות ניידות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בסדר, הבנתי את זה, אני שואל כיצד ניתן לברר את חוקיות התו (ששוב, מנייר וללא הולוגרמה ואין זכר לכרטיס החדש והתקני) ולמה החנייה השמורה לא נמצאת מול הפתח של הבניין שלו.

איתמר.

פורסם

לנכים חילק משרד התחבורה כרטיס תו חנייה במקום נייר שהיה מקובל פעם. על הכרטיס יש מספר רכב, ת.ז. של בעל הכרטיס וכד'.

כדאי לבדוק את העיניין, אבל כפי שידוע לי נייר כבר לא אמור להיות בתוקף אלא כרטיס בלבד (יכול להיות שעדיין לא שלחו לכל הנכים, אבל אבא שלי למשל קיבל לפני כחצי שנה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פנה לרשות המקומית ותתלונן על רכב החונה בחניית נכה.

למעשה אם מדובר בתו ישן, הפקח אמור להתעלם ממנו ולרשום דו"ח.

בנוסף, יש רשויות מקומיות שעובדות עם מסופון ופקח יכול לבדוק במקום אם מדובר ברכב בעל זכאות.

אל תחשוש שיקבל דו"ח שלא בצדק. אם הפקח טעה, ויוגש עירעור, הדו"ח יבוטל.

.

פורסם

להתלונן על רכב שהמועצה בעצמה העתיקה לו את שלט החנייה?

למועצה שלנו אין פקחים, לפחות לא בנושא תעבורה. השגתי את הטלפון של מנהלת הלשכה של ראש המועצה, נראה מה יש לה לומר בעניין.

tzipper - תוי הנכה הישנים (מהנייר) כבר לא בתוקף החל מינואר השנה. מצער אותי לראות שעדיין הרבה אנשים חונים עם תווים מזוייפים או ללא תווים כלל בחניות של נכים ולא צמוד להם רפורט תחת המגב.

איתמר.

פורסם

איתמר,

לפעמים יד ימין לא יודעת מיד שמאל.

אולי בעבר היה לו תו תקף ולפיו קיבל את הזכאות למקום שמור.

מי שמעתיק את מיקום העמוד זאת מחלקה אחת שיתכן ועושה זאת על סמך בקשת השכן ומידע קודם שקיים בתיק. אין הכרח שהמידע הקודם עדיין רלוננטי להיום.

מי שאמור לרשום דו"ח זה פיקוח עירוני, ובאין פיקוח עירוני אתה יכול להתלונן במשטרה - גם להם יש אפשרות לבדוק במסוף אם בעל הרכב זכאי לתו נכה.

.

פורסם

אני חושב שזו תמימות להאמין שלאדם יש נכות שלא נראית.

קודם כל תתלונן. מקסימום אם תו הנכה מוצדק, אז לא קרה כלום.

מילא תפיסת מקום החניה ליד הבית.

הרבה יותר מטריד אותי אם האדם הזה תופס מקומות חנייה במרכזי קניות ומקומות אחרים ובגללו לנכים אמיתיים לא נשאר מקום.

פורסם
אני חושב שזו תמימות להאמין שלאדם יש נכות שלא נראית..

אני חושב שמשפט כזה זאת חוצפה.

אם קראת מס' תגובות קודם, הובאו דוגמאות לנכות שלא נראית לעין.

עשה חיפוש קצר בפורום בנושאים דומים, תגלה עוד דוגמאות.

חלק מהדוגמאות נירשמו ע"י חברי פורום שהם עצמם נכים.

.

• תוכן חדש...