Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוחת ברומא ביום שני, שוכר רכב עד לפריז (שם נגמרת ההשכרה), ממשיך "ברגל" לבריטניה, לאמסטרדם ומשם לברלין, שוכר את רכב נאמבר 2, ונוסע דרומה עד לאוסטריה.

הטיול ימשך כחודש וחצי, מאמצע מאי עד לתחילת יולי.

אשמח להמלצות על מוזיאוני רכב, כבישים טובים, ובכלל, טיפים מוטוריים ממי שכבר היה שם.

כמו כן, האם מתקיימות תערוכות רכב מעניינות באירופה במהלך החודשיים הקרובים? את תערוכת ברלין אני מחמיץ לצערי

תודה

פורסם

מוזיאון המכוניות במילוז (גרמניה).

מוזיאון שלומפף של מכוניות עתיקות.

בהחלט שווה ביקור.

http://www.collection-schlumpf.com/fr/schlumpf/

וכמובן מוזיאון מרצדס בעיר שטוטגרט.

יש שם דגמים קלאסים מדהימים לצד מכוניות חדשות.

מומלץ בחום!

(דרך אגב במילוז יש תערוכת מכוניות בתחילת יולי תקרא בלינק שששלחתי :)).

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

אחלה, רשמתי לפניי את המוזיאונים במילוז ובשטוטגרט.

זה באמת יוצא במסלול שלי ואני מקווה להגיע לשם.

יש המלצות על כבישים נחמדים באיטליה/צרפת/גרמניה?

את "הכביש היפה בעולם" בדרום איטליה אחמיץ לצערי, כי אני נוחת ברומא וממשיך צפונה לפריז.

ובאופן כללי, מכיוון שמעולם לא שכרתי רכב או נהגתי באירופה, אשמח לשמוע את כל מה שאתם רוצים להשמיע.

פורסם

אם מעולם לא נהגת באירופה טוב שתחמיץ את הקוסטיירה אמאלפיטאנה.

בדוק טוב לפני שתנהג בכבישים (הדולומיטים,מעברי סימפלון,פורקה,גרימזל,סוסטן ,מאלויה , הכביש מקומו לאנגדין ועוד) שיהיו לך ולשותפיך לכביש סיוט .

פורסם

קטעים רבים בכבישים המהירים הם כבישי אגרה. קח זאת בחשבון.

תצטייד ב- GPS עם מידע על מצלמות קבועות על הכבישים המהירים.

לא ציינת היכן אתה מתכוון לבקר בדרך מאיטליה לצרפת. מונטה קארלו? ניס? קאן? פרובנס?

האם אתה עולה ממרסיי לפריז על ה- autoroute du soleil A6/A7 ?

ב-סושו (sochaux) הנמצאת מזרחית לדיז'ון יש מוזיאון של פיז'ו.

בגרמניה הנתיב היפה הוא לאורך נהר הריין. לא נסעתי בכבישים שבחלקה המזרחי של גרמניה.

בשטוטגרט יש מוזיאון של מרצדס-בנץ.

פורסם

העיר מודנה באיטליה היא ביקור חובה לכל חובב רכב, בסביבותיה נימצא המפעלים והמוזיאונים של כל האקזוטיקה האיטלקית, פרארי, למבורגיני, פאגני, מזארטי.

פורסם

בינתיים, עד המלחמה הבאה, מילוז זה בצרפת. עיר קטנה ואפורה, ומ השאתה מחפש הוא "מוזיאון המכוניות הלאומי"

(MUSEE NATIONAL DE AUTOMOBILE או משהו דומה - אני לא שולט בצרפתית עד כדי כך...) מ השאנ יכן זוכר זה שבכל הצירים המרכזיים בעיר יש שילוט עם ציור של מכונית עתיקה שמכוון אותך למוזיאון, שהוא הארקטציה העיקרית בעיר. יש שם את אוסף מכוניות בוגאטי הגדול בעולם, (ועוד הרבה מאוד מכוניות קלאסיות מעניינות) ורק בשבילו שווה לנסוע עד שם.

בפאריז תיכנס בשאנז אליזה לסוכנויות הגדולות של פיז'ו, רנו וסיטרואן.

בשטוטגרט יש מוזיאון מרצדס.

במינכן יש מוזיאון של ב.מ.וו, ובעיר עצמה מוזיאון גדול למדע וטכנולוגיה - למכוניות יש שם חלק לא גדול אבל כל היתר גם מעניין.

כמובן אל תחמיץ את מודנה.

בבריטניה - קח רכבת מלונדון ל-ביולי לביקור במוזיאון המכוניות הגדול והמרשים מאוד.

שוב - לא מכוניות אבל שווה: באחד מפרברי לונדון ישנו גם מוזיאון חיל האוויר הבריטי. שווה ומומלץ.

נהיגה באירופה בכלל - אין מה לחשוש. אתה מדבר על מערב היבשת - איכות הכבישים מעולה, השילוט משובח. הנהגים אדיבים ומיומנים פי כמה וכמה ממה שאנחנו מכירים אצלנו. אנחנו רגילים לתמהונים שזוחלים 60 קמ"ש בנתיב השמאלי... שם אין דברים כאלה. משאיות נצמדות בקנאות לנתיב הימני, לא עוקפות ולא חוסמות... אירופה! תרבות!... תענוג לנהוג. קנה לך מפות של מישלן, רלוונטיות למסלול שלך (בכל תחנת דלק) וסע לשלום.

חלק גדול מהכבישים המהירים הם כבישי אגרה. התעריפים מזעזעים ויגרמו לך להתגעגע לכביש 6 שלנו... אבל אם אתה ממהר לפעמים אין ברירה אחרת. מומלץ לברר אם חלק מכבישי האגרה (בשוויץ למשל, וגם בצ'כיה) לא דורשים רכישת מדבקה מיוחדת לחלון הרכב (בתחנות דלק וחנויות נוחות) שמהווה אישור לתשלום אגרת הנסיעה בכביש - מאוד לא נעים להיתפס בכביש כזה ללא המדבקה... ולחטוף קנס רציני.

אפרופו מהירות - בניגוד לשנים עברו, כיום רוב מדינות אירופה אוכפות ביד קשה את מהירות הנסיעה המותרת. מצלמות לרוב, גם בכבישים מהירים וגם במשניים וגם מכמונות מהירות ניידות. חצי נחמה - לפני כל קטע באכיפה מוגברת מוצב שילוט שמזהיר את הנהגים מראש... לא לזלזל, הקנסות גבוהים מאוד, ברמת מאות יורו... אז דיר באלק.

דלק: יקר. באיטליה הרבה תחנות דלק סגורות ביום א', מומלץ לתדלק עד הפקק בשבת כדי לא להיתקע במצוקת דלק.

כל הכבישים המשניים בהרי הדולומיטים, בהרי האלפים, סביב האגמים בצפון איטליה, בפרובאנס, מעל לריביירה האיטלקית והצרפתית, מונטה קארלו, ניס, קאן וכו' וכו' - מומלצים בחום ומדהימים לנהיגה. בהרבה כבישים משניים באיזורים כפריים תצטרך להאט ולהזדחל לעתים מזומנות מאחורי טרקטורים, משאיות וכו' - סבלנות. אין מה לפחד בכבישי ההרים המפותלים - אם אתה לא מרגיש בטוח אז אל תשתולל. הנופים המדהימים יתנו לך פיצוי נאות...

תהנה.

פורסם

בנוסף למוזיאון מרצדס שהוזכר פה פעמיים, בשטוטגרט יש גם את המוזיאון החדש, הענק והמדהים של פורשה. שווה ביקור.

בנוסף, היות ויש עוד זמן עד שתגיע לגרמניה - אפשרי לארגן סיור מודרך בתוך מפעל של פורשה לראות ממש איך בונים את הרכב שלב אחרי שלב. חינם ומומלץ! שלח להם אימייל בנושא (אפשרי דרך האתר הבינלאומי שלהם).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כל הדרך מרומא לפאריז מלאה בכבישים מדהימים.

פשוט אל תעלה על הכבישים המהירים באזורים ההרריים.

אין טעם להמליץ על כבישים ספציפיים, כי כל דרך שתבחר תהיה מדהימה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

+1 דולומיטים.

מאות קילומטרים של שיכרון חושים עם נופים מדהימים,פיתולים מטורפים,אספלט איכותי-מה עוד חולה הגה יכול לבקש יותר?(איזה 911 שתיישר את הפיתולים האלה:-)).

ממליץ בחום.

turboy

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

לקחתי את כל ההמלצות לתשומת ליבי. התכנון הוא להגיע למודנה (באמת נראה לי לא הגיוני לפספס ביקור שם, אפילו שזה גורר סיבוב בדרך), ומשם לרדת לריביירה, לכיוון גינואה. אח"כ אעבור את הגבול דרך מונטה קרלו ואגיע לניס. מניס אני באמת מתכנן להגיע למוזיאון של פיג'ו ולמוזיאון המכוניות הלאומי במילוז' (שנמצאים קרוב מאוד אחד לשני), ורק צריך להחליט אם לעלות אליהם דרך מארסיי-דיז'ון או לחתוך צפונה ישירות מניס דרך האלפים ואולי גם דרך שוויץ. אין ספק שהדרך השניה תהיה יפה ומהנה יותר, אבל אני הולך להיות נהג יחיד ומעולם לא גמעתי כל כך הרבה קילומטרים בזמן כל כך קצר, כך שאני עדיין לא יודע אם זה יתיש אותי או רק יעורר לי את התיאבון.

יש לסיטרואן מוזיאון? זה משהו שהייתי שמח להשקיע בו יום.

• תוכן חדש...