Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב בקיץ (או קצת אחרי) כנראה אחליף רכב מה 205 שלי למשהו קצת יותר חדש (הרכב מעולה אבל פשוט בא לי משהו שלא עוצב בשנות ה 80)קטנות אחרות אני לא רוצה כי : 206 יקר מדי , פונטו ופייסטה חלשות מדי קליו B טיפולים ותיקונים יקרים מאוד (בירור מול מוסך) סקסו מכוערת מדי. שריד/סויפט ממש לא בשבילי (עדיף כבר ה 205)

יש רשימה אבל חשוב לי להדגיש שהפעם אמינות אצלי נמצא במקום גבוהה כלומר הרצון זה לא לראות מוסך בין טיפול ל טיפול .

הכוונה כמובן לאחר יישור קו טוב שיכלול כל מה שצריך, אבל לא רוצה לראות מוסך מעבר לזה.

אמינות הכוונה זה לא רק תקלות משביתות אלה גם מסביב כמו פלסטיק מכסה דלק גומיות זכוכיות חיווט וכדומה , וגם מחלות כרוניות (למשל אלטרנטור וציריות ב 205)

רוצה לעשות טיפולים הכל לפי הספר ולא מעבר לזה. התנהגות לא משנה אבל שיהיה נוח ברמה סבירה .

רוב הנסיעות לבד אבל בכביש עירוני מהיר בגין בירושלים אין פקקים (לא נוסע בבקרים) וכמעט שאין רמזורים

1. קסרה 2001+(דור שני) מנוע 2000 גיר AL4 לגבי הגיר אני יודע שבשלב מסויים הוא יתקלקל אך הכוונה לשאר הדברים האם ניתן לצפות לאמינות טובה שתזכיר איכשהו יפנית או שהאמינות אירופאית טיפוסית כלומר לא משהו שישבית את הרכב אבל הרבה דברים קטנים מסביב שנותים להתקלקל להתפרק ולהתייבש.הרכב נדיר ולכן אני יודע שהסיכוי לרכוש אחת כזאת די נמוכים.3 כוכבים בטיחות. מחיר סביב ה 22Kאני יודע שמאוד נוחה ומפנקת.

2. 306 שנת 98 1600 זהו הדגם היחיד שניתן לקנות בגיר רגיל 1600 מדור שני השאלה האם בדגם הזה עדיין יש בעיות של רדיאטור חימום /מיזוג שנוטים לנזול ובעיות חיווט, כמו כן מה מצב הרכב מבחינה מסביב האם גם שם דברים נוטים להתפרק להתייבש או שטיפול לפי הספר ברכב זה יתן אמינות טובה (כלומר מעל הממוצע האירופאי) 3 כוכבים בטיחות מחיר סביב ה 16K

3. אלמרה 95-97 1600 האמינות מוחלטת (יש לי שכן ששאלתי אותו על הרכב הוא יד ראשונה אלמרה 96 1600 נוסע ממוצע שנתי רגיל , שאלתי אותו לגבי אמינות עלות חלפים הוא אפילו לא יודע מה זה חלפים או חלקים הוא פעם ב 10K נכנס למוסך (מורשה) מחליף פילטרים ושמנים (וכל מה שנדרש בטיפול) ושוכח מהבעיות לעוד 10K ק"מ. לא נראה לי שיש בעל צרפתיה/אירופאי אחר שלא יודע מה זה חלקים /חלפים לרכב גם אם מטפל לפי הספר.

הרכב מבפנים לא מרשים במיוחד הכל פשוט מאוד אבל לא יצא לי לנסוע באחד כזה מה רמת הנוחות (לא מצפה לנוחות צרפתי ) אבל לא רוצה גב כואב. ואיך הסחיבה שלו האם יותר לכיוון האימפרזה החלשה או לכיוון הטויוטה/הונדה שמרגישה די זריזה ועדיין עם גיר אוטומט. כוכב וחצי בטיחות 15-20K

4. אולי בראבו/בראה 96-99 אין אליהם הרבה חומר בפורום אך הרושם הכללי הוא שאמינות די בינונית ואף מטה מזה כלומר הרבה בעיות חשמל /מחשב רדיאטור שנוזל פלסטיקה שבירה ועוד. מה בעד, עליות חלפים זולות מנוע נחמד 103 כ"ס 14.7 קג"מ (די טוב למנוע 1600) הבראבו קשה להשגה אבל צורה יפה 2 כוכבי בטיחות 15-2K0

מה לא מעוניין : מגאן לא מעניין בגלל עלויות גבוהות של חלפים בקרסו

הקסרה והפיאט הם בקיצון אם יבוא אקזמפלר טוב ,אז טוב אם לא אז לא צריך, הלב אומר 306 בגלל נוחות ,היגוי וגיר ידני. המוח אומר אלמרה בגלל פשטות ואמינות מה אתם אומרים?

תודה ולילה טוב. ומצטער שזה ארוך.

פורסם

קודם כל תשכח מהבראבה

לגבי הקסארה למה שלא תשקול דיזל?

ידני אמינה ויש המון שמורות

נוחה ומחיר חלקים לא יקר (חוץ מהפלסטיקה במורשה אבל אפשר למצוא בפרוקיות)

ויש לך גם סיאט איביזה

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

קסרה / 306 ידניות בהחלט יכולות להפגין אמינות טובה ולספק תמורה נאה ביחס למחיריהן, אך בהתחשב בדגש שלך על פן האמינות (או אי הרגישות של הרכב להזנחה...) עושה רושם שהאלמרה תהיה הבחירה העדיפה לך. יחד עם זאת, קח בחשבון כי אין כזה דבר אמינות מוחלטת ושאמינות של האקזמפלר שתשים עליו את ידיך, תלוי לא מעט ביחס והטיפולים שהוא קיבל מבעליו.

פורסם

אם אמינות עומדת בראש סדר העדיפויות יש תשובה אחת ברורה לחד משמעית-אלמרה.

אין,לא היה (לפחות בשני העשורים האחרונים) וכנראה גם לא יהיה רכב כל פרטי כל כך אמין, פשוט בלתי יאמן עד כמה האלמרה אמינה ואת זה אני אומר מניסיון עם שתי אלמרות כשאחת מהן הייתה אצלי 10 שנים (נמכרה לפני שבועיים ובצער רב). אפס תקלות! מעולם לא התקלקל בה דבר,לא חלון חשמלי,לא צינור ולא בטיח. טיפולים בזמן,שמן מתאים והאמינות ללא תחרות.

הנוחות בעייתית ותואמת את הסטנדרט היפני בכלל ואת זה של העשור הקודם בפרט אם כי יחסית למתחרות משנות ה-90 היא נעימה יותר מהן. על היעדר הפינוק מפצה האמינות,הקלות שבנהיגתה,העלויות הנמוכות (ביטוח זול מאד,אין רצועת טיימינג וכיו"ב).

כפי שצויין,השם "אלמרה" משקף אמינות אבל לא כל אלמרה תיתן לך שקט נפשי כי אפילו אלמרה אפשר להרוס ולכן כדאי לחפש רכב שמור,עם היסטוריית טיפולים ורצוי מאד במוסך מורשה ואמין ואם תמצא כזו,תגדיל את סיכויי השקט הנפשי.

עניין נוסף,איך שהוא רוב האלמרות התגלגלו לידי נהגים מבוגרים ו"שפויים" מה שיותר קשה לומר על ה-306 או הבראבו למשל..

בהצלחה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ההסתייגות שיש לי מאלמרה זה א בטיחות לא משהו (אם כי יחסית ל 205 היא קפיצה משמעותית) ונוחות .

לגבי הדיזל של קסרה(הרגיל חלש מדי) שקלתי אפילו את הטורבו דיזל הבעיה שרובן כבר בק"מ די גבוהה כלומר כזה שידרוש עוד מעט שיפוץ משאבת הסולר המזרקים ואולי גם הטורבו מה שיעלה מחיר זהה למחיר הקניה ולכן ירדתי מהרעיון. הקסרה (אפילו ה 1600) גם נראת לי הבעיה זה הגיר האוטומט. (מישהו יודע אם ניתן להשתיל גיר רגיל למשל במנוע ה 1600)

ה306 יותר מדי בעיות כרוניות (פתחתי שרשור בטכני ) ויש שם יותר מדי דברים שנותים להתקלקל ועלותם יקרה כמו רדיאטורים ביחידה פנימית מאווררים גומיות שסתומים וסרן זה ממש רחוק מלהכנס פעם בשנה לטיפול ומקסימום להחליף איזה פלסטיק בנוסף.

אם מישהו יאשר לי פה שניתן להשתיל גיר ידני בקסרה מהדור השני האופציה תשקל אחרת באמת נראה לי שאלך על האלמרה .ועוד משהו באלמרה למשל ניתן להשתיל תאורתית כסאות של צרפתיה כמו קסרה/306 או שזה לא חוקי/לא אפשרי?

ומה לגבי אלמרה ידנית איך הגיר הידני שלה והאם כדאי לשקול אופציה כזאת ? האם עם הגיר הידני הרכב יהיה זריז /חסכוני יותר (משהו שברמת יורגש) ? או שהגיר האוטומט באלמרה מספק את הסחורה ועדיף ללכת עליו מטעמי נוחות.

פורסם

במודלים האלה יש לא מעט קילקולים בכל הרכבים בהחלט גם ביפניות החוכמה למצוא את האקזמפלר שעבר עליו החיים הקלים ביותר ושתוחזק בצורה מסודרת.

• תוכן חדש...