Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שלישי אחה"צ, אני חוזר מחבר בגבעת שמואל דרך גשר קוקה קולה (אני גר ברמת גן). מתכונן למיני פקק הקבוע בפניה שמאלה לתוך בני ברק אלא שהפלא ופלא ולשם שינוי הפקק דווקא בנתיב הימני לפניה ימינה (הרמזור בפניה ימינה ארוך כמעט פי 10 מהפניה שמאלה ולכן תמיד אין שם פקק). קולל הסירנות הסגירו את סיבת המהומה - תאונה.

בניגוד לישראלי המצוי שעוצר על הגשר לתצפת אני ממשיך בדרכי ואומר לעצמי שאבדוק מה קרה בדיוק באינטרנט.

לפני כמה דקות נכנסתי במקרה לאתר HNN מקישור שמישהו נתן פה בפורום ובדיוק נזכרתי שרציתי לבדוק על מה הייתה המהומה.

אז זה מה שקרה:

978196245_683722388.jpg

אתם בטוח שואלים את עצמכם איך יתכן שרכב משפחתי מוצא את עצמו הפוך על הגג באמצע כביש מהיר, ישר ובעל 4 נתיבים?

חדי העין יבחינו שבמקום שחונה המאזדה יש מעין מקפצה קטנה, אין שום שלט או אזהרה שהשוליים נגמרים והופכים בשניה אחת להיות מדרכה ובמהירויות שרכבים נוסעים שם (בסביבות 50-70 קמ"ש) מדובר במלכודת מוות.

אני נוסע שם לפחות פעם בשבוע וכל הזמן אומר לעצמי שזה פשוט עניין של זמן עד שמישהו יזנק על המקפצה הזו. במזל היה מדובר ברכב בטוח, לא היו אנשים מסיביב שיפגעו והרכב נזרק לכביש (ולא לצד השני בו יש תעלה וגדר של מפעל קוקה קולה ואז הנזק היה הרבה יותר רציני) ולכן כל האירוע נגמר במספר פצועים קל.

לסיכום אני אגיב למטומטם שהגיב בתגובה מספר 3 (בקישור) שטוען שהנהג לא יודע לנהוג, דווקא פה האשמה של הנהג לא כזו גדולה. סטיה לשולים היא לפעמים פעולה בלתי נמנעת. העובדה שהבשוליים הייתה קיימת כזו מקפצה (ועוד ללא כל אזהרה) זו פשוט רשלנות איומה של מי שתכנן את הכביש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מקרה מצער...

אגב: שמתם לב לרנו מגאן אחרי שהתהפכה...הגג התעקם רק בקצת...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא רשלנות ולא נעליים.

עיניים על הכביש, נהיגה לפי תנאי הדרך ולא יקרה לך כלום.

די כבר להאשים את הרצפה העקומה.

Nothin really matters to me

פורסם

כל קטע הכביש הזה הוא מחדל בטיחותי בפני עצמו.

זה לא רק המדרכה הזאת שמופיעה משום מקום באמצע הכביש, כל המחלף הזה דורש טיפול שורש יסודי שיכלול, בראש ובראשונה, הפרדה מוחלטת של תחנת הדלק מהכביש המהיר והסדרת נתיבי ההאצה וההאטה בשני הכיוונים. מה שיש שם עכשיו נראה כמו קומבינה גרועה במיוחד, שאני די בטוח שקיימת רק "בזכות" עיריית בני-ברק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נראה לי שרנו עושים כל מאמץ שאנשים לא יטפלו ברכבים שלהם לבד. שימו לב שכל תא המנוע מכוסה מלמטה. אני מניח שהעניין נועד לשפר את האירודינמיות של המכונית ולמנוע חדירת גופים זרים לתא המנוע (ונראה לי שתוצר לוואי הוא קירור פחות יעיל של המנוע)

נראה שבכדי לבצע פעולה פשוטה כמו החלפת שמן ומסנן, צריך לפרק את כל הלוחות בידוד האלו אין גישה למנוע, - נראה כמו תיק לא קטן לפרק את זה.

פורסם

אלעד,

אכן יש שם בעיה במדרכה אבל לדעתי הפעם היא לא אשמה בתאונה, תסתכל בתמונה הבאה :

46969373_443769646.jpg

1. בשביל שרכב מודרני יתהפך מכזה מכשול קטן הוא צריך להיות במהירות גבוהה יחסית (נגיד 70-80 ומעלה?) אבל המגאן עברה את המכשול כולה באיזה 10 מטר.

2. התעלמת לחלוטין מהחלק של המאזדה הלבנה שהשתתפה בתאונה, לפי הפגיעה של המאזדה, נראה שדוקא היא המכשול שגרם להתהפכות.

תראה את התמונה הזאת :

1694295190_655928500.jpg

ממש רואים את סימני הצבע הלבן של המאזדה על הטמבון של המגאן שפשוט תיפסה על המאזדה ולכן התהפכה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פה מדובר בתשתית שנבנתה טלאי על טלאי. תחנת הדלק היתה שם עוד הרבה לפני המחלף ולפני הנתיב השלישי בכביש ונוצר אילוץ שאף אחד לא טיפל בו כמו שצריך אבל עיריית אשקלון בגאונותה בנתה כיכר חדשה באיזור התעשייה הדרומי בצורת לשון חתול (הביסקווט שנראה כמו 8 אבל בלי הקו האמצעי).

מדובר בכיכר שנוסע בה רכב כבד שנאלץ היום לסטות קלות ימינה בכניסה ומיד לשבור שמאלה, מינה ושוב שמאלה כדי לצלוח אותה בשלום. פשוט לא מצליח להבין מה המהנדס שתכנן אותה לקח באותו היום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצטער אבל זו טעות אנוש של הנהג.

קורה שבכבישים יש תקלות כמו בורות, מדרגות וגמלים שחוצים את הכביש

צריך לסוע במהירות המותרת ולשים לב לדברים האלו, כמו שבגשם צריך להזהר משלוליות מים שמקפיצות לך את האוטו, כך צריך להזהר ביום שמש מכאלו דברים.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

הפגיעה במאזדה כנראה גרמה לרנו לסטות מהמסלול אבל בטוח היא לא הגורם להתהפכות הרכב. מתאונה קדימה אחורה אף רכב לא יכול להתהפך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מאמין שהרנו נכנסה במאזדה במהירות דיי גבוהה מהצד, וכתוצאה מכך הרנו "טיפסה" מעט על המאזדה והנהג בתור אינסטינקט גרם להתהפכות בעזרת צעד שגוי עם ההגה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
הפגיעה במאזדה כנראה גרמה לרנו לסטות מהמסלול אבל בטוח היא לא הגורם להתהפכות הרכב. מתאונה קדימה אחורה אף רכב לא יכול להתהפך.

שלום,

תתפלא אבל מנסיון (לא שלי:-)), תאונה "חזית - אחור" בעגה המקצועית, גורמת בקלי קלות

לרכב הפוגע מאחור להתהפך. סה"כ יש פה שילוב של פגיעה, ברוב המקרים

במהירות יחסית גבוהה וכמובן לאחר הפגיעה הנהג אינסטינקטיבית מסיט את ההגה,

ואולי גם מנסה לתקן. עכשיו תחשוב שוב ותראה שהרכב בקלי קלות יכול להתהפך.

ברור שבשילוב על טיפוס מדרכה, ואלמנטים נוספים ההתהפכות תקרה מהר יותר.

אמיר.

פורסם

כשחושבים על זה יותר לעומק, אלמנט הירידה מהמדרכה הזו גרם למתלה במהירות גבוהה להתכווץ וביחד עם "תיקון" ההגה האינסטנקטיבי נראה שזה מה שקרה. בגלל שהמתלה התכווץ בירידה מהמדרכה הנהג הוסיף אש בכך שהזיז את ההגה לכיוון הנגדי והרכב פשוט התהפך.

נשמע הגיוני בראש בכל אופן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מהתמונות האלה אף אחד לא יכול לדעת מה בדיוק קרה בתאונה הזאת.

תפסיקו לבלבל במוח עם כל מיני השערות שלא שוות את הפיקסלים שהם תופסים על המסך.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...