Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום תקופה לנציה תמה 1993 2000 סמק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל קצת עובדות:

חמש שנים מאז שרכשתי את התמה.

דגם 2000 סמ"ק אטמוספרי ידני

מודל 1993, אני הייתי יד 3.

שבועיים בלבד מתוכם לא יכלתי לנסוע עליה בגלל תקלה שלא הצליחו לסדר לי (כוהל שמנתק 2 צילינדרים).

סה"כ קצת פחות מ50000 ק"מ צברתי על המונה שלה.

הוצאות שנתיות כ 5500 ₪ על בלאי + טסט + ביטוח חובה + צד ג.

איבוד ערך 17000 ₪ בכל התקופה.

ללא ספק זו המכונית המהנה ביותר שהחזקתי לאורך השנים, מנוע שמושך מסל"ד נמוך ואז נותן עוד בעיטה קטנה כאשר השסתום של סעפת היניקה זז. הגה מתקשר ומהנה, אפשר להרגיש את הגלגלים הקדמיים היטב ואיבוד אחיזה לא הפתיע אותי אף פעם. בפנים התמונה לא שונה עם סלון מאוד נוח (לא חשמלי) ומרווח לכל המשתמשים עם הרבה מקום לרגליים ליושבים מאחור. מנורה גדולה לכל חלל הרכב ומנורות אישיות קטנות וגדולות לכל נוסע. בילינו כמה חופשות משפחתיות עם הרכב הן כזוג והן כמשפחה עם תינוק ותמיד הנסיעות היו תענוג. בנושא החופשות, הבגאז' הענק שתמיד הצליח להכיל את כל הדרוש לחופש בלי צורך להניח תיקים על הרגליים של היושבים גם כאשר הנסיעות כללו לול או עגלה.

הגורם המפתיע מבחנתי לפחות היה האמינות של הרכב, טיפולים שוטפים פעם בשנה וטיימינג כל שלוש שינם כמעט ומנעו לגמרי תקיעות עם הרכב. בזכות מוסכי מדרכה וקומבינות הטיפולים גם היו זולים יותר ממה שהורגלתי במכוניות אחרות.

הסיפור האהוב עלי:

אחי לקח את האוטו לשמש נהג לזוג חרדים ביום חתונתם, הוא נהג בו כמה ימים גם לפני כן. הוא עובד בבניין ובאחד הימים ראו אותו הפועלים מגיע עם הרכב לאחר שטיפה יסודית ומיד צעקו מהפיגומים "הלו את מי הבאת את אולמרט?"

אז למה אני מוכר, מתחיל להיות קשה לאתר חלפים מסוימים הבולמים והקפיצים כבר לא מה שהיו ועולה הרבה כסף להחליף אותם ביחס לערך האוטו. המזגן שכבר לא מה שהיה ועוד "קטנות" פה ושם.

נראה לי שאחזור ללנצ'יות בעתיד (אם רק יהיו פה כמה עוד כמה שנים).

פורסם

סיפור נחמד. גם אני מאוד אוהב מכונית הזאת.

אבל איפה תמונות? :roll:

לצערי, אני חייב להגיד לך שלמכור לנצ'יה תמה, אפילו מאוד-מאוד שמורה זה לא קל בכלל. אני פירסמתי מודעות עבור מישהו שמוכר תמה ובמשך כל התקופה התקשרו אליו רק שני אנשים. :-(

ד"א, שלך זה גם 16 שסתומים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...