Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לאחרונה אני מחפש רכב משפחתי שיוכל להוביל אותי בנועם כ 3 4 פעמים בשבוע תל-אביב - ירושלים הלוך חזור.

תוך כדי בירורים פה ושם הגעתי לאיש נחמד שמעוניין למכור את הסוזוקי ליאנה 2002 שלו

קצת פרטים על הרכב:

יד ראשונה, 23,000 קילומטר ( כן כן... )

ללא תאונות עם שריטות צבע קלות פה ושם

הדגם בעל ה5 דלות שכולל ABS ו4 כריות אויר

כמובן שאדע לוודא את כל נושא ה"ללא תאונות" רק לאחר בדיקה - אבל על פניו האיש נראה אמין.

רציתי לבקש את עצתכם בנושאים הבאים:

האם הליאנה תשרת אותי נאמנות נסיעה של 120 קילמוטר 4 פעמים בשבוע לאורך שנים? (כמובן שתקבל את כל הטיפולים בזמן וללא פשרות)

האם 23,000 קילמוטר הוא יתרון מבחינתי? (יצא לי לשמוע דעות בסגנון זה לאו דווקא דבר טוב)

האם יש טעם להתמקח על המחיר או שמחיר מחירון במקרה הזה הוא עסקה טובה?

תודה רבה וחג שמח,

לירן.

פורסם

שלום לירן,

הק"מ מהווה יתרון עבורך- בהנחה שהרכב בילה את מרבית ה23k בנסועות בין עירוניות.גם אם לא אז זו לא סיבה לא לרכוש.

האם הליאנה תשרת אותי נאמנות נסיעה של 120 קילמוטר 4 פעמים בשבוע לאורך שנים? (כמובן שתקבל את כל הטיפולים בזמן וללא פשרות) על זה כבר ענית לבד...:-D

יש לי ניסיון רב עם הליאנה כרכב מושכר-מלבד צריכת הדלק שהייתה מוגזמת בעיניי ,לא רואה חסרונות מיוחדים.

Gn'f'R

פורסם

חסרונות של הליאנה:

מכוערת

לא נוחה בעליל, הרכב נוקשה בהחלט, ולא נוח לנסיעות ארוכות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה נכון שהיא לא תככב ב top 10 של הרכבים היפים ביותר ,אך מדובר ברכב שמטרתו התניידות ממקום למקום.

לגבי המחיר -זה תלוי בך ,בבדיקה ועד כמה אתה רוצה את הרכב.

והאם הסיבה היחידה לקנייה הייתה הק"מ ומ"ס הידיים שציינת? כי אם כן ,תוכל לציין תקציב ונוכל למסור לך עוד המלצות שאולי יענינו אותך.

או שמא נהגת עליו והתרשמת?

Gn'f'R

פורסם

רכב חביב מאוד

לא כזה נוח והצריכת דלק שלו היא משו שצריך לשים לב אליו

מה גם שממליץ לך מאוד לבדוק במוסך את הספר טיפולים של הבחור

ולבדוק אם באמת הקילומטרז אמיתי

פורסם

במידה והק''מ לא מזויף תבדוק שהטיפולים נעשו על פי זמן ולא ק''מ, ז''א לפחות פעם בשנה החלפת שמן מנוע עם מסנן.

מבחינת המחיר על תחשוב אפילו לשלם על פי שקלול ק''מ, זה יהיה מגוחך.

רכשתי אחת כזאת הדגם המפואר 5 דל' שנת 2005 עם 37.000 ק''מ לצי העסק, אם יש לך שאלות לגבי הטיפולים אתה מוזמן לשאול.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הקילמוטרז ללא ספק אמיתי, הבחור הוא מכר ותיק.

לא נהגתי על הרכב, לפני 10 שנים היית לי בלנו שנמכרה עקב קבלת רכב חברה

אז יש לי קצת ניסיון עם סוזוקי ואני די מחבב את החברה.

ידוע שהליאנה היא לא שיא היופי. במיוחד לא הדגם הראשון (שופר קצת עם הליאנה החדשה) אבל את מי זה מעניין?

המחיר הוא 44 אלף.

ללכת על זה?

פורסם

לא רואה סיבה שלא, העסקה נשמעת כמציאה במיוחד כשהיא מגיעה ממכר ותיק.

לא יודע את מחיר המחירון...אבל אל תוותר על בדיקה.

Gn'f'R

פורסם
לא רואה סיבה שלא, העסקה נשמעת כמציאה במיוחד כשהיא מגיעה ממכר ותיק.

לא יודע את מחיר המחירון...אבל אל תוותר על בדיקה.

כמובן שלא אוותר על בדיקה -

אגב הרכב בקרית גת ואני תל-אביבי.

ביום חמישי אלך לראות את הרכב ואם ימצא חן בעני יום שישי בבוקר אקח אותו לבדיקה.

האם יש מכון מומלץ?

האם זה נכון שיש את אותם הדברים הרפיטיבים שמופיעים בכל בדיקה ולהם יש לייחס פחות חשיבות?

מהרבה מקורות שמעתי שמשהו כמו ברקסים תמיד מופיע בבדיקות.. (מן הסתם לא אייחתס לזה פחות חשיבות)

האם נכון הדבר?

פורסם

25 דקות מקריית גת נמצא מכון מונדיאל בב"ש (מומלץ) ,ניתן למצוא בפורום פרטים רבים לגביו.

נכון,יש הרבה כסתח"ים מצד מכוני הבדיקה.תעלה טופס בדיקה ,ויש כאן הרבה חבר'ה מומחים שיעזרו לך להבדיל בין העיקר לתפל.

(אני בטוח שיש גם בסביבת קריית גת מכונים-אני פשוט לא מכיר).

Gn'f'R

פורסם

הק"מ נשמע כמו מציאה רצינית.

מצד שני, בתוספת של עוד כמה שקלים תוכל לקחת מכונית חדשה בהרבה מאחת מחברות הליסינג.

אפילו ליאנה מודל 2006 תעלה קרוב למחיר שציינת כאן והליסינג גם יוכלו לפרוש לך לתשלומים.

קח בחשבון את הנתון הנ"ל.

פורסם

אני אישית מעדיף רכב שאני מכיר את האבא והאמא שלו גם אם הוא יותר ישן, בטח ובטח מרכב שבעברו הוא מליסינג.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ערב טוב חברים.

אז העניין הוא כזה - לקחתי את הרכב לבדיקה והכל יצא תקין למעט הליקויים הבאים:

1. רעש במערכת שסתומים, דרוש ניקיון פנימי למנוע, מערכת הזרקת דלק / קטליזטור / חיישן למדה/חמצן - דרוש תיקון

2. זווית ציר אחורי פגומה

3. הזעת שמן תיבת הילוכים, שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים.

כל השאר שטויות כמו תיקוני צבע ופח, החלפת נורת פנס קדמי ושטויות בסגנון

בעקבות הידע ה""אדיר"" שלי במוכנאות רכב - אבקש את עזרתכם, מומחי הפורום הנחמדים בקבלת מידע על הליקויים הללו.

האם הליקויים חמורים? האם דורשים תיקון במיידי? מה זה לעזאזל קטליזטור?

תודה רבה וחג שמח לכולם

פורסם
1. רעש במערכת שסתומים, דרוש ניקיון פנימי למנוע, מערכת הזרקת דלק / קטליזטור / חיישן למדה/חמצן - דרוש תיקון

רעש ונקיון לא להתייחס

"דרוש תיקון" - האם בעקבות מנורת התרעה דלוקה, או משהו בסגנון? או ללא סיבה?

2

. זווית ציר אחורי פגומה

לבדוק במכון כיוון פרונט האם בעקבות מכה כל שהיא והאם יש חלקי מתלה עקומים. אם לא - לתקן זוויות (150-180 ש''ח)

3

. הזעת שמן תיבת הילוכים, שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים.

מקווה שרק כיסוי תחת, כי לא סביר שיהיו הזעות או בלאי דיסקיות בק''מ כזה. אם אכן ישנן הזעות זה כבר קצת חשוד. בק''מ כזה המצב צריך להיות דנדש.

שמן כהה - סביר להניח כיסוי תחת, אבל צריך לבדוק פיזית. לא ניתן לענות מרחוק, צריך לראות. אם באמת נוזל כהה זה אמור להדליק מנורה אדומה לגבי הרכב. אם לא - להחליף שמן גיר בהזדמנות הראשונה, פעולה פשוטה מאוד והנוזל זול.

כל השאר שטויות כמו תיקוני צבע ופח,

אם יש הרבה, או באופן חריג זה חייב להתבטא במחיר.

אולי זאת הסיבה למה הרכב עדיין לא נמכר?

יש ספר טיפולים מסודר?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...