Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שבוע הבא אנחנו נוסעים 3 חברים למשחק של ברצלונה & באיירן,

רצינו לקבל המלצות ל10 אתרים(אפשר גם פחות) שחובה לבקר בהם!!

מסיבות,פאבים,מוזיאונים,מקומות של צעירים, תערוכות, אתרים מיוחדים ועוד..

אם יש פה חברה שהיו שם לאחרונה אני אשמח לקבל המלצות,

בברכה,

proud to be a mini 2006 owner

פורסם

Rambla De Catalunya

רח' מדליק עם המון צעירים ודוכנים בסגנון שינקין.

אם יהיה לכם מזל מזג האויר יהיה טוב ואז תראו כמה שהספרדיות אוהבות להתלבש ומעט...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא יודע לגבי המשחק הנוכחי, אבל כרטיסים לברצלונה-ליון עלו החל מ-170 יורו.

לענייננו, להלן המקומות שאני ממליץ לבקר בהם: :idea:

1. הרמבלאס - אפשר להתחיל מסלול מפלאסה קטאלוניה וללכת לכיוון הנמל, שם לעשות סיבוב ולחזור באחד הרחובות המקבילים. בדרך אפשר גם להאריך את הטיול ולהסתובב ברובע הגוטי. את כל זה רצוי לעשות בשעות היום, לא לבד, ועם תשומת לב מירבית לארנק. כספר דיבר על רמבלה דה קטלוניה, אבל כדאי להסתובב גם בכיוון השני, לכיוון פסייג' דה גרסיה, קארר ד'אראגו וגראן וויה.

2. פארק גואל - מפלאסה קטלוניה, קו L3 (ירוק) של המטרו לתחנת "ואלקורסה", משם קצת עליה ברגל ובדרגנוע. בחזרה ניתן לנסוע באוטובוס, קו 24 ו-92 למיטב זכרוני. אחלה שכונה, עם מיטב התוצרת של גאודי בתצוגה.

3. טיבידאבו - אחד ההרים המקיפים את העיר, עם נוף מעניין על ברצלונה והערים השכנות. ניתן להגיע עם רכבת, מטרו ואוטובוסים מפלאסה קטאלוניה, וגם יש רכבל מתחנת הרכבת "Peu del Funicular".

4. מונז'ואיק - עוד אחד מההרים, עוד נוף עוצר נשימה וגם טירה יפהפיה ששווה לבקר בה. קו L3 במטרו לפלאסה אספניה, ומשם באוטובוס או ברגל.

5. פלאסה אספניה והמוזיאון הלאומי לאומנות (mNAC) - כדאי לבדוק את לוח הזמנים של המזרקה הגדולה ולחזות במופע האורקולי שלה, משהו בסגנון המזרקות בלאס וגאס.

6. וילה אולימפיק - הכפר האולימפי שנבנה ב-92, וכיום כולל מסעדות רבות, מועדונים וחיי לילה מפותחים. כדאי לבוא לשם בבוקר, לצאת לטיילת ולהמשיך לאורך הים לכיוון הדיאגונל מאר, בחלק הדרום-מזרחי של העיר.

7. קניות א' - הקורט אינגלס, מין "משביר לצרכן" בגרסה הספרדית. מומלץ לבקר בסניף שנמצא בחלק הצפוני של העיר על הדיאגונל, ולא ללכת לסניף שבפלאסה קטאלוניה (לשם הולכים כל התיירים). משם ניתן ללכת לאורך הדיאגונל דרומה, לראות את כיכר פרנססק מאסיה ואת קניון "ליה" ולהתרשם מהחלק המודרני של העיר.

8. קניות ב' - הדיאגונל מאר, קניון ענקי עם 3 קומות של חנויות מכל הסוגים ורחבת מסעדות פתוחה בחוץ, סמוך לים. הגעה עם קו 41 מפלאסה קטאלוניה.

9. חפשו באינטרנט מידע על הופעות חיות שמתקיימו באיצטדיון הכדורגל כשאין משחקים. חוויה מיוחדת במינה, ובד"כ לא יקרה.

10. מסלול Circuit de Catalunya במונטמלו, לא רחוק מהעיר. בימים אלה מתקיימים שם מירוצי F1. שווה להקדיש לזה חצי יום, ולא לשכוח להביא אטמי אוזניים...

מומלץ להצטייד בכרטיס T-DIA לאזור 1 ("חופשי-יומי" שמאפשר נסיעה בכל סוגי התח"צ בעיר), שעולה כ-6 יורו.

קיים גם אוטובוס תיירים שעולה 20 יורו ועובד בכל מוקדי התיירות, ניתן לרדת איפה שבא לכם ואח"כ לעלות לאוטובוס הבא.

מצטער שאין לי המלצות על מועדונים וכיו"ב, אני גר באחד מפרברי העיר ולא יוצא הרבה...

אם יש שאלות ספציפיות, אשמח לענות, כאן או בה"פ.

למידע כללי, מומלץ לפנות לאתר ופורום "למטייל".

בהצלחה. 8)

פורסם

מוזיאון השעווה (MUSEU DE CERA) בהתחלת שדרות LA RAMBLAS. מומךץ ביום א', יש שם שחקנים חיים בין הבובות...

הקורטה אינגלז, זה סתם "המשביר לצרכן" בגירסה הספרדית. יש שם עוד קניונים מעניינים בכל האיזור, והמטרו עובר ליד רובם אם לא כולם.

אגב מומלץ שיחון בספרדית, שם לא מדברים הרבה אנגלית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבנתי שאתם אנשי כדורגל אבל לפחות מזה שגר בברצלונה הייתי מצפה שיזכיר את הסמל שלה- סגראדה פמיליה,הבתים המיוחדים של גאודי לאורך גרסיה ובילוי ערב בנמל הישן שחודש כמרכז מסעדות ברים וכו נהדר.

פורסם
הבנתי שאתם אנשי כדורגל אבל לפחות מזה שגר בברצלונה הייתי מצפה שיזכיר את הסמל שלה

זה שגר בברצלונה היה מצפה ממך לקצת דרך ארץ וטאקט. אבל עזוב, למה לטרוח? הרי גם ככה אנחנו לא ברמה שלך.

תהיתי אם לציין את הסגראדה פמיליה, והחלטתי שלא. גם ככה הם ישמעו עליה במהלך ההכנות לטיול (אי אפשר שלא).

יש עוד הרבה מקומות עם ארכיטקטורה מעניינת בעיר, אבל משום מה לא נראה לי שזה הכיוון של פותח השרשור.

כמה אתרים שימושיים לתכנון המסלול:

TMB (רשת התחבורה הציבורית בעיר)

FGC (רכבת פרברית)

מחשבון תעריפי מונית

לשכת התיירות

פורסם
שבוע הבא אנחנו נוסעים 3 חברים למשחק של ברצלונה & באיירן

נוכל...:lol:

יש קרוב לברצלונה את אחד מאתרי הSki Diving הגדולים באירופה ובעולם. הנוף בדרך למטה מדהים...!

לצערי אני לא זוכר את השם שלו, אבל אני בטוח שחיפוש מהיר בגוגל או אפילו אם תשאלו במלון שם - יעלה את השם (אולי מישהו מחברי הפורום מכיר?).

אם אתה רוצה לקנות דברים של ברצלונה, אז ככה:

חולצה רגילה - באחת מחנויות האוהדים של ברצלונה ברחבי העיר (באצטדיון יקר, אצל הרוכלים בד"כ מזוייף/פגום).

חולצה עם שם - באצטדיון (קצת יותר יקר מבחוץ אבל הרבה יותר איכותי. ולא ישימו לך את ה-8 הפוך (מבוסס על סיפור אמיתי :lol:)).

צעיפים, כובעים ושאר אביזרי לבוש - בחנות NIKE בשדה תעופה הכי זול (ויש גם של קבוצות אחרות אם תחשוק נפשך...).

שאר שטויות כמו כוסות "שאטים", סמלים, מחזיקי מפתחות וכו' - איפה שתמצא הכי זול :)

תעשה חיים ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...