Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראיתי שכבר פתחו נושאים קשורים לנושא אבל אף אחד מהם לא באמת נתן פתרון לבעיה שלי.

המקרה שלי הוא כזה:

יש לי סובארו לגאסי שנת 90', במוצאי שבת עליתי עליה ובסוף העליה עצרתי בצד ימין של הדרך ע"מ לדבר בטלפון, בזמן שהאוטו עמד נכבה לי פתאום המנוע ומאז הוא לא מניע.

מה יכולה להיות הבעיה? אמרו לי שכנראה הצפתי את הקרבורטור אבל נסעתי במהירות 70 קמ"ש בהילוך שלישי ככה שלא ממש לחצתי על הגז.

בכל מקרה, ניסיתי להתניע את הרכב עם דוושת גז לחוצה עד הסוף וזה לא פתר את הבעיה, חיכיתי גם 3 שעות ובאתי להניע שוב ועדיין הרכב לא הניע. כך שאני לא מאמין שהקרבורטור מוצף.

יש מצבר, יש דלק, יש סטארטר.. אבל אין הנעה.

פתרון?

פורסם

שלום רב !

מי שאמר לך שהצפת את המנוע אדיוט, איך אפשר להציף מנוע עובד.

יש לבדוק תחילה, מדוע כבה המנוע בכלל מלכתחילה?

מה הסכוי, שבטנק הדלק, נשאר מספר בודד של ליטרים של דלק, ובגלל השיפוע החד של העלייה, משאבת הדלק החשמלית, החלה לשאוב אוויר במקום דלק, ומפלס הדלק בקרבורטור ירד לאפס, ולכן המנוע כבה?

ניסיון לדרדר את הרכב לאחור לשטח מישורי, יכול לפתור זמנית את הבעייה, עד לתחנת הדלק הקרובה.

גם אם הסכוי הוא קלוש, דאג לגריקן של 4 עד 10 ליטר לפחות, סע עם הגריקן, ברכב של חבר למקום שנתקעת עם הרכב, תדלק דלק, ונסה להתניע.

האם הרחת ריח דלק חריף,בע ניסיון ההתנעה, בעת שנתקעת? כמה דלק הראה השעון לפני שעזבת את הרכב, אולי שעון הדלק מזייך?

יש לך מסנן דלק שקוף בתא המנוע, צמוד לכנף שמאל, בדוק האם הוא לא ריק.

האם הרכב עשה לך בעבר בעיות התנעה, במנוע חם או קר?

חזור לעדכן בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל צביקה, תודה רבה על ההתייחסות.

גם אני התפלאתי מהתשובה שנאמרה לי לגבי קרבורטור מוצף..

הפתרון שהצעת לגבי שאיבת אויר במקום דלק אינו רלוונטי לגבי תקלה זו משום שהבטנק הדלק היה חצי טנק.

לא הרחתי ריח חריף של דלק בעת שניסיתי להתניע, ומסנן הדלק היה מלא. כך שזוהי לא בעיה של חוסר דלק במנוע.

לגבי בעיות במנוע חם או קר - האמת שלא, גם לא יצא לי לנהוג הרבה על הרכב אני חייל וחוזר חמשושים והרכב די חדש אצלי.. ככה שיצא לי לנהוג בו רק פעמיים.

בכל מקרה, מבדיקה של מכונאי רכב, עולה כי רצועת הטיימינג נקרעה או משהו בסגנון..

האם הגיוני שזה זה באמת? הבנתי שעלות התיקון היא בסביבות ה-1,000 שקלים האם זה סביר?

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל קריעה של רצועת טיימינג יכולה להוביל גם לעיקום שסתומים ועוד...

החלפה של רצועה עולה כ1000 ש"ח, אבל האם נגרם נזק?!

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

בכל מקרה, מבדיקה של מכונאי רכב, עולה כי רצועת הטיימינג נקרעה או משהו בסגנון..

האם הגיוני שזה זה באמת? הבנתי שעלות התיקון היא בסביבות ה-1,000 שקלים האם זה סביר?

רציתי לכתוב לך שככל הנראה מדובר ברצועת טיימינג שהחזירה ציוד.

אם מדובר בהח' רצועה + מותחן בלבד, המחיר מעט גבוה, אבל סביר.

אם התעקמו שסתומים ויש להוריד ראשים (בסובארו עם מנוע הבוקסר יש שני ראשים) המחיר נמוך בצורה חשודה.

למיטב זכרוני תכנון המנוע בלגאסי הוא כזה שמונע נזק לשסתומים ושאר חלקי המנוע בעת קריעת הרצועה, כך שיכול להיות שמזלך באמת שפר עליך (הכל יחסי).

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכונים אחרונים:

האוטו נכבה באמצע נסיעה כתוצאה מכך שרצועת הטיימינג נקרעה, באמת לרכב יש 2 ראשים אך תן לי לתקן אותך - באמת התעקמו השסתומים ולכן הייתי צריך לקחת את שני הראשים לשיפוץ.. שני ראשים במקום אחד..

עוד נודע לי שנשבר איזשהו גלגל שיניים וגם אותו היה צריך להחליף.

בקיצור , מוסר השכל: פעם הבאה כשקונים אוטו הדבר הראשון שמחליפים זה רצועת טיימינג ובדיקה לראש מנוע! תלמדו מטעויות של אחרים!

• תוכן חדש...