Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש 2 מחשבים בבית, ואינטרנט כידוע-רק חשבון אחד.

איך מקימים רשת אלחוטית?

או עם ראוטר?

יש לציין שאני ממש לא יודע מאיפה להתחיל...:oops:

תודה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש כל מיני אפשרויות,

השאלה מה אתה צריך?

יש אפשרות שמחשב אחד יתחבר ישירות לאנטרנט ומשתף לכל השאר,

הייתרון, המחשב מקבל IP של אנטרנט, החיסרון, המחשב הראשי מכובה, ואין אנטרנט.

יש אפשרות שה-router מתחבר לאנטרנט, ושני המחשבים מקבלים כתובת רשת מקומית,

הייתרון, תמיד יש אנטנרט,

החסרון, יש אנשים שמשתמשים בתוכנות ספציפיות שדורשות IP של אנטרנט.

העברת פורטים היא אפשרות ברואטר.

לצורך העניין, תגדיר בבקשה מה הדרישות שלך, מה בדיוק השימוש במחשב וכו',

ונפתור את זה.

----

פורסם

אם יש לך ראוטר אלחוטי אז אתה מחבר אותו עם כבל רשת למחשב אחד ולמחשב השני שם כרטיס רשת אלחוטי

אם אין לך אלחוטי אז אתה מחבר את המחשב השני עם כבל רשת.

שתגיע למצב שאתה צריך הגדרות אחרי שבידך יש את החומרה, תשאל.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ראוטר שמתחבר למודם הADSL/CABLE, כבל מהראוטר למחשב הקרוב וכרטיס רשת אלחוטי במחשב השני.

אני לדוגמא בגלל תשתית הבזק בדירה שלי הסלקתי את המודם והראוטר במטבח ויש לי כיסוי מעולה בכל הבית.

הגדרות פורטים ואבטחה זה שטויות, כשתגיע למצב שיש לך את האביזרים, תעלה הודעה כאן או פנה אלי בהודעה פרטית.

באמת שאין מה לחשוש מרשת אלחוטית, יותר פשוט אין. אפשר גם לבצע רשת ביתית בין המחשבים ושיתוף קבצים ומדפסות על גבי רשת זו מן הסתם.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

רשת אלחוטית מומלץ עם ROUTHER, ככה שום מחשב לא תלוי אחד בשני, ובמקרה אם אחד מתקלקל יש את השני.

קנה ROUTHER אלחוטי תחבר אליו מודם, תגדיר את הראוטר בפנים (החייגן שלו ) וזהו זה תמיד מחובר..

פורסם
יש כל מיני אפשרויות,

השאלה מה אתה צריך?

יש אפשרות שמחשב אחד יתחבר ישירות לאנטרנט ומשתף לכל השאר,

הייתרון, המחשב מקבל IP של אנטרנט, החיסרון, המחשב הראשי מכובה, ואין אנטרנט.

המחשב שלי כעיקרון הוא המאסטר שבד"כ דלוק ומחובר לרשת. יש עוד מחשב שצריך עליו אינטרנט.

יש אפשרות שה-router מתחבר לאנטרנט, ושני המחשבים מקבלים כתובת רשת מקומית,

הייתרון, תמיד יש אנטנרט,

החסרון, יש אנשים שמשתמשים בתוכנות ספציפיות שדורשות IP של אנטרנט.

אתה יכול להרחיב בבקשה? איזה תוכנות? והאם חמור אלקטרוני יסבול מראוטר?

העברת פורטים היא אפשרות ברואטר.

?

מה הכוונה בהעברת פורטים?

לצורך העניין, תגדיר בבקשה מה הדרישות שלך, מה בדיוק השימוש במחשב וכו',

ונפתור את זה.

השימוש במחשב שלי הוא הכל מהכל, כמעט, כולל שימוש בחמור אלקטרוני, אתרים שונים, לעיתים גם איזה ווידאו נחמד ביוטיוב- לא מה שנחשב הארד קור. ולא משחק משחקי רשת.

שאלותיי באדום, תודה.

אם יש לך ראוטר אלחוטי אז אתה מחבר אותו עם כבל רשת למחשב אחד ולמחשב השני שם כרטיס רשת אלחוטי

?

אם זה ראוטר אלחוטי- למה צריך כבל?:shock:

אם אין לך אלחוטי אז אתה מחבר את המחשב השני עם כבל רשת.

שתגיע למצב שאתה צריך הגדרות אחרי שבידך יש את החומרה, תשאל.

אין לי ראוטר כלל. האם יש מצב לחבר רשת עם 2 כרטיסי רשת וזהו? זה לא הכי פשוט ויעיל? מה היתרונות והחסרונות?

וכמובן, כמה עולה חומרה ממוצעת-הערכה גסה, בבקשה, אם יש-תעזור.

ראוטר שמתחבר למודם הADSL/CABLE, כבל מהראוטר למחשב הקרוב וכרטיס רשת אלחוטי במחשב השני.

אני לדוגמא בגלל תשתית הבזק בדירה שלי הסלקתי את המודם והראוטר במטבח ויש לי כיסוי מעולה בכל הבית.

הגדרות פורטים ואבטחה זה שטויות, כשתגיע למצב שיש לך את האביזרים, תעלה הודעה כאן או פנה אלי בהודעה פרטית.

באמת שאין מה לחשוש מרשת אלחוטית, יותר פשוט אין. אפשר גם לבצע רשת ביתית בין המחשבים ושיתוף קבצים ומדפסות על גבי רשת זו מן הסתם.

ארז.

לא חושש מכרטיס רשת אלחוטי, אבל גם לא מבין מה היתרון שלו מול 2 מחשבים שמחוברים בכבל...או אם בכלל אפשר לחבר 2 מחשבים בכבל:oops:

רשת אלחוטית מומלץ עם ROUTHER, ככה שום מחשב לא תלוי אחד בשני, ובמקרה אם אחד מתקלקל יש את השני.

קנה ROUTHER אלחוטי תחבר אליו מודם, תגדיר את הראוטר בפנים (החייגן שלו ) וזהו זה תמיד מחובר..

אוקיי, תודה.

עכשיו, נניח שאני קונה ראוטר. להבנתי אני צריך גם לקנות כרטיס רשת. מי יושב על המחשב הראשי ומי על המשני-ראוטר וכרטיס רשת הכוונה?

האם יש למיקרושמוק אשף הקמת רשת במחשב האישי שהוא "חסין ברווזים טכנופובים"?

האם החומרה מגיעה עם הוראות הקמת רשת-או רק הוראות התקנה שלה עצמה וזהו?

מה השיטה הכי נוחה להקמת רשת?

תודה!

פורסם

כשעברתי דירה והתחברתי לתשתית של בזק,

קניתי במחיר מוזל יחסית ראוטר אלחוטי - איזה סימנס/TNN.

קל מאוד לחבר ולהתקין את כל הסיפור - פותחים את הקופסה,

מטלפנים לנציג שירות ועוברים את כל התהליך.

במקרה הספציפי של בזק, השירות נעים ואדיב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברווז, בתשובה לשאלותיך, אתה בקשת לדעת על רשת אלחוטית, אז על זה ענו לך, הבדל בין כבל לאלחוטי, הוא בעקרון שני הבדלים עיקריים:

כבלים: יתרונות: אמינות ואבטחת מידע. חסרונות: צורך בתשתית קווית.

אלחוטי: נוחות, אין צורך בתשתית, כיסוי בכל הבית (ומחוץ אליו). חסרונות: אמינות (יחסית) ואפשרות הפריצה לרשת - אבטחת המידע.

אין בעיה לEMULE לעבוד עם רשת אלחוטית, צריך להגדיר בראוטר את אחד המחשבים כ VIRTUAL DMZ או לבצע הפניית פורטים - FORWARDING.

הראוטר מסנן מפאת תצורת האבטחה שלו המון פורטים - "שערים" של חיבורי תקשורת, ה EMULE משתמש באותם "שערים" ספציפיים לצורך התחברות לשרתים ולרשת הקדמלייה. יש להגדיר בראוטר שלמחשב אחד השערים האלה של ה EMULE יהיו פתוחים ולאחר סגורים - חלק מפרוטוקלי אבטחת המידע של רשתות אלחוטיות.

אין צורך בכבל בראוטר אלחוטי - רק כבל ממנו אל המודם לצורך יצירת החיוג וההתחברות.

כבל ממנו למחשב הקרוב זו בחירה שלך, ראוטרים סטנדרטיים מגיעים בתצורה אלחוטית + ניתוב ל4 חיבורים קווים.

הראוטר הינו נתב חיצוני, אשר מנתב את התקשורת בינו למחשבים המחוברים אליו ומאפשר לך לחבר ביתר קלות מחשבים אחרים, ניידים ואביזרי תקשורת אלחוטיים אחרים כגון מדפסות אלחוטיות. הוא מוגדר ספציפית לסוג החיבור לספק התקשורת שלך.

כרטיס רשת אלחוטי עולה גרושים בהשוואה לפעם וניתן להשיג גם ב70 שקלים אם אני לא טועה.

הכרטיס מגיע עם תוכנה ודרייבר אשר מאפשרים לך להגדיר את הכרטיס ולהתחבר לראוטר.

עלות נתב גם לא גבוהה, כנס לאחת מחנויות השירות המזוויע באינטרנט וברר לגבי המחירים הכי זולים.

אפשר לחבר שני מחשבים בכבל כמובן אך אז נוצרת תלות בין המחשבים, המחשב הקיצוני ברשת יהיה תלוי בכך שהמחשב שמחובר לאינטרנט יהיה פעיל לצורך הגלישה באינטרנט.

זה פחות או יותר על קצה המזלג.

לשאלות יותר ממוקדות אם תרצה לדעת גם אשמח לענות.

ארז.

ודרך אגב, HIGH OCTANE, כותבים ROUTER, בלי לפגוע, פשוט צרם לי בעין.

פורסם
קניתי במחיר מוזל יחסית ראוטר אלחוטי - איזה סימנס/TNN..

עשה לעצמך טובה, ואל תקנה ראוטר בבזק. אלה ראוטרים מאוד בעייתיים (ניתוקים, התקעויות, הגדרות שנמחקות ועוד). פלוס זה גם קושר אותך לתשתית ADSL. במידה ואינך פריק מחשבים, אז בזק גם גובים כסף על תמיכה ברשת אלחוטית.

משהו לא מסתדר לי :roll:

בהשוואה למתחרים שלהם, אז לבזק יש באמת שירות אדיב.

אין לי ראוטר כלל. האם יש מצב לחבר רשת עם 2 כרטיסי רשת וזהו? זה לא הכי פשוט ויעיל? מה היתרונות והחסרונות? יתרון - זול (צריך כבל רשת מוצלב, (משהו כמו 5 ש"ח למטר) ובמידה והמודם לא מחובר ב-USB, אז כ.רשת שני למחשב הראשי, כ-50 ש"ח). חיסרונות - לא אמין, דורש הסתבכות עם הגדרות שיתוף אינטרנט, וגם יוצר מצב שהמחשב השני תלוי בראשון (אם לא פועל, אין אינטרנט).

וכמובן, כמה עולה חומרה ממוצעת-הערכה גסה, בבקשה, אם יש-תעזור. ראוטר - 150-300 ש"ח לדגמים הפשוטים, כ.רשת אלחוטי 90 ש"ח, כ.רשת קווי 50 ש"ח, כבל רשת כ-5 ש"ח למטר, עבודה - אם אתה מאיזור חדרה - נסתדר 8)

לא חושש מכרטיס רשת אלחוטי, אבל גם לא מבין מה היתרון שלו מול 2 מחשבים שמחוברים בכבל...או אם בכלל אפשר לחבר 2 מחשבים בכבל:oops:אם לא מדובר במחשב נייד, אז עדיף לסלול כבל לראוטר, כך תהנה מתקשורת אמינה ובטוחה, וגם שיתוף קבצים מהיר יותר בין המחשבים ברשת (100 מס"ש (12 מב"ש) עם כבל לעומת 54 מס"ש (6.5 מב"ש) בחיבור אלחוטי בתקן G הנפוץ כיום)

עכשיו, נניח שאני קונה ראוטר. להבנתי אני צריך גם לקנות כרטיס רשת. מי יושב על המחשב הראשי ומי על המשני-ראוטר וכרטיס רשת הכוונה? במידה ותבחר להקים רשת אלחוטית, אז עדיף לחבר האראוטר בכבל למחשב ה"ראשי" שדלוק קבוע, או למחשב הקרוב לשקע בזק/הוט, ואת המחשב המשני לחבר ברשת אלחוטית.

האם יש למיקרושמוק אשף הקמת רשת במחשב האישי שהוא "חסין ברווזים טכנופובים"? יש להם את "אש"ף הקמת רשת אלחוטית". לגבי נוחות לא יודע, בחיים לא יצא לי להשתמש בתועבה הזו.

האם החומרה מגיעה עם הוראות הקמת רשת-או רק הוראות התקנה שלה עצמה וזהו? עד כמה שידוע לי , כן. אבל שוב פעם, אתה מדבר פה עם אחד שקודם זורק את הספר הוראות ואחר כך מתקין.

מה השיטה הכי נוחה להקמת רשת? נוחה מבחינת מה? אם זה מבחינת השקעה כספית, זה כבל מוצלב בין שני מחשבים, אם זה מבחינת קלות התקנה והגדרה, אז אלחוטית, ואם זה מבחינת אמינות, אז עם ראוטר וכבלים

תודה!

תשובות בכחול

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברווז,

אני אישית ממליץ על רשת חוטית,

אע"פ הנוחיות שברשת אל חוטית.

אתה רוכש Router, עם תמיכה ב-ADSL/CABLES,

ברמת העיקרון, מגדיר לכל המחשבים כל המחשבים מקבלים IP אוטומטי[מה-DHCP],

מגדיר למחשב ספציפי, IP קבוע, זה המחשב של האימיול.

אימיול משתמש "בדלתות", כדי שהחיבור בינך לבין המשתף יהיה ישיר, הבעיה היא שכאשר הראוטר מחובר ישירות לאנטרנט,

כל הדלתות נעצרות אצל הראוטר,

יש אפשרות להגדיר בכל ראוטר טיפוסי, Port Forword, בה אתה מגדיר לראוטר להעביר את הדלתות החיוניות למחשב שמריץ אימיול.

לאחר מכן, אתה יכול להגדיר גם כמה רוחב פס יקבל כל מחשב ועוד ועוד אפשרויות.

----

פורסם
עשה לעצמך טובה, ואל תקנה ראוטר בבזק. אלה ראוטרים מאוד בעייתיים (ניתוקים, התקעויות, הגדרות שנמחקות ועוד). פלוס זה גם קושר אותך לתשתית ADSL. במידה ואינך פריק מחשבים, אז בזק גם גובים כסף על תמיכה ברשת אלחוטית.

קל להשמיץ באינטרנט. לא בעייתיים ולא נעליים ולא גרביים.

ברור שזה קושר אותך לתשתית ADSL, מי שיש לו תשתית אחרת, שיסתכל על תגובה אחרת.

אצלי לא גבו שקל על תמיכה, התקנתי לבד+שיחת טלפון תוך כמה דקות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

Kernel:

המלצה בלי הסבר וכל המידע, אינה שווה.

הסבר את המלצתך כך שברווז וקוראים אחרים יוכלו לקבל החלטה מושכלת.

לא שאני חולק על המלצתך אך יש לעמוד על היתרונות והחסרונות בכל סוג רשת.

ארז.

פורסם

ברמת העיקרון, מגדיר לכל המחשבים כל המחשבים מקבלים IP אוטומטי[מה-DHCP],

מגדיר למחשב ספציפי, IP קבוע, זה המחשב של האימיול.

איך אתה מגדיר אייפי קבוע למחשב? בפעם האחרונה שבררתי,החכרת אייפי קבוע מהספק אינטרנט עולה אי אלו עשרות שקלים לחודש (85 בנזק בינלאומי)

אלא אם כן התכוונת לשירותים החינמיים של dyndns no-ip.com ושות'.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אוקיי, אני לא מעוניין להתעצל, ורשת חוטית למהדרין נשמעת מתאימה עבורי.

אין בעייה של "המחשב הראשי כבוי ואין אינטרנט", הראשי בד"כ דולק.

ועוד כשהמהירות היא דבוהה יותר, אז בכלל אני לא חושב שיש פה עוד מקום להתלבטות.

FAT-BASTERD, ענית לי על רוב השאלות היטב, תודה.

אכביד עליך אבל עם עוד כמה קטנות:

אין לי ראוטר כלל. האם יש מצב לחבר רשת עם 2 כרטיסי רשת וזהו? זה לא הכי פשוט ויעיל? מה היתרונות והחסרונות? יתרון - זול (צריך כבל רשת מוצלב, (משהו כמו 5 ש"ח למטר) ובמידה והמודם לא מחובר ב-USB, אז כ.רשת שני למחשב הראשי, כ-50 ש"ח). חיסרונות - לא אמין, דורש הסתבכות עם הגדרות שיתוף אינטרנט.

מדובר מן הסתם על חיבור חוטי. למה זה לא אמין? הסתבכתי פה קצת...

אם אתה מאיזור חדרה - נסתדר :cool:

איזור חיפה, לעבודה- כבר יש פראייר שמחכה לי, ולא יודע לאן הוא נכנס...:lol: תודה רבה בכל מקרה!

לא חושש מכרטיס רשת אלחוטי, אבל גם לא מבין מה היתרון שלו מול 2 מחשבים שמחוברים בכבל...או אם בכלל אפשר לחבר 2 מחשבים בכבל:oops:אם לא מדובר במחשב נייד, אז עדיף לסלול כבל לראוטר, כך תהנה מתקשורת אמינה ובטוחה, וגם שיתוף קבצים מהיר יותר בין המחשבים ברשת (100 מס"ש (12 מב"ש) עם כבל לעומת 54 מס"ש (6.5 מב"ש) בחיבור אלחוטי בתקן G הנפוץ כיום)

עכשיו, נניח שאני קונה ראוטר. להבנתי אני צריך גם לקנות כרטיס רשת. מי יושב על המחשב הראשי ומי על המשני-ראוטר וכרטיס רשת הכוונה? במידה ותבחר להקים רשת אלחוטית, אז עדיף לחבר האראוטר בכבל למחשב ה"ראשי" שדלוק קבוע, או למחשב הקרוב לשקע בזק/הוט, ואת המחשב המשני לחבר ברשת אלחוטית.

האם יש למיקרושמוק אשף הקמת רשת במחשב האישי שהוא "חסין ברווזים טכנופובים"? יש להם את "אש"ף הקמת רשת אלחוטית". לגבי נוחות לא יודע, בחיים לא יצא לי להשתמש בתועבה הזו.

אש"ף?...:lol:

מה השיטה הכי נוחה להקמת רשת? נוחה מבחינת מה? אם זה מבחינת השקעה כספית, זה כבל מוצלב בין שני מחשבים, אם זה מבחינת קלות התקנה והגדרה, אז אלחוטית, ואם זה מבחינת אמינות, אז עם ראוטר וכבלים

מדובר על נוחות מבחינת התקנה והגדרה. דווקא אלחוטית היא הפחות בעייתית? מדוע זה? תמיד חשבתי שהשיטה הנוחה היא לתקוע למחשב כבל, לתקוע למחשב השני כבל, לשחק קצת עם ההגדרות, (לא להבין מה לא בסדר, ולמה זה לא עובד-חזור על שלב זה 20 פעם) ולגלוש בכיף.

אוקיי, לסיכום.

אני החלטתי ללכת על רשת חוטית למהדרין, מה שמצריך ראוטר וכרטיס רשת קווי+כבל רשת, עלות משוערת כ-300 ש"ח.

אז-פשוט מחברים את החומרה, הראוטר למאסטר, הכ.רשת לסלייב, הכבל לשניהם, מתקינים את התוכנה, ואז... אז מגיעה הבעייה של הגדרת הרשת:oops:

כשנגיע לגשר, נראה איך אפשר ל"הוריד" אותו.

קרנל,

איך אני אדע להגדיר מחדש את הפורטים של החמור האלקטרוני? גם כך השתגעתי עד שהסתדרתי איתו בהתקנה הראשונה. יש שיטה לזה, או שפשוט עוברים פורט פורט עד שמוצאים אחד שעובד יפה?

או אולי פשוט רואים מה הפורטים הפתוחים, ומלמדים את הראוטר (לפי ההסבר שלך) שלא ייגע בהם?

תודה!!!

• תוכן חדש...