Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הכנסתי רכב למכון בדיקה קיבלתי תוצאות ואבקש דעות ו"הצעת מחיר".

מדובר על סוזוקי סוויפט ידני שנת 92' יד 3 גרסת סדאן. הרכב עבר ככל הנראה 225 אלף ק"מ. (כתוב במד 25200)

אציין שהרכב נבדק בקומפיוטסט יד אליהו ת"א. שירותיות טובה, יצאתי מבסוט. מתוצאות הבדיקה קצת פחות.

המוכר רוצה 5. אחרי שראה את תוצאות בדיקה "אולי נוכל להסתדר קצת". הרכב ללא מזגן. חלונות ידניים. טסט עד סוף אוקטובר תחילת נובמבר.

התוצאות:

סיכום משוקלל (באחוזים) מרכב %39. ( גג-נזק בגג, מעיכות. מצב פנימי-שימשה קדמית הוחלפה. תקוני מרכב, משמעות נמוכה-רכב לאחר תאונה,סימני פגיעה מאחור,סימני פגיעה לפנים,מכסה מנוע הוחלף,כנף קדמית שמאלית הוחלפה,גשר עליון מתוקן,חלודה/איכול/רקבונות במרכב/סימני תיקון בתא מטען+חומר. תקוני מרכב משמעות גבוהה-מעיכות בתחתית/ריצפה. נזק בפנלים, נזק לפגושים, תקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך/שריטות בצבע+פגמים.

שילדה 43 % ( שילדת מרכב משמעות גבוהה, חלודה/איכול שילדה.)

פליטת גז ועשן 96 %

מחוונים 100% מחוונים הכל בסדר . CO לא נבדק.

הילוכים 66 % (מצמד קיבל אדום בלאי יתר הפרדה לקויה לתקן מנוף/דוושה/בורר/כבל. תיבת הילוכים ידנית קיבל צהוב בלאי יתר חריקת הילוכים לתקן מנוף/דוושה/בורר. תיבת העברה ירוק בסדר. דיפרנציאל ירוק בסדר. גל הנע/ציריות קיבל צהוב על מרווחי יתר.

מנוע 46 % (הספק מנוע מ 70 כ"ס ירד ל 46.5 קיבל צהוב. מערכת גל ארכובה בסדר ירוק. בלוק מנוע קיבל צהוב: נזילת שמן, רעש רביזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות, אבנית חלודה סתימות החלף תומכים. בוכנות ירוק בסדר. מע' שמן ירוק בסדר. ראש מנוע קיבל צהוב נקישות יתר קורוזיה/אבנית/סתימות. מע' תיזמון קיבל צהוב החלף רצועות זימון לפי הוראות יצרן. מע' דלק והצתב קיבל צהוב כתוב "לתיאום". מערכת פליטה ירוק בסדר. מע' קירור מנוע צהוב: קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים קורזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור. מע' חשמל בסדר גם ככה אין חשמל באוטו חח.)

בלמים 62% (בלם חניה: בלימה לקויה.משאבה מרכזית בסדר קיבל ירוק. בלמים קדמיים לתקן צלחות/דיסקים/תופים בלימה לקויה. צנרת בלמים ובלמים אחרויים קיבל ירוק.)

מיתלים% 40 (כל הבעיות קיבלו צבע צהוב: מיתלה אחורי מעיכות לא תקין. בולמי זעזועים בלאי יתר להחלפה. מיתלה קדמי מרווחי יתר לתקן/לכוון זוויות מתלה. מערכת היגוי חופשים במערכת היגוי. קפיצים בסדר קיבל צבע ירוק. צמיגים וגלגלים בלאי יתר.)

אני מצרף את הדף סיכום הסופי הכללי להודעה הזאת. צילמתי.

http://www.zix.co.il/images/z-730649790.JPG

יש לציין שאני חייל שלא זקוק למיטה חולה. המצב החיצוני שיש לו קצת פגיעות לא מעניין אותי. העיקר שאחזקה שוטפת תהיה סבירה לשנה. האם הוא במצב לעבור טסט? כמה יעלה יישור קו? האם שווה להתעסק גם אם תהיה הורדה במחיר? אני מעדיף אוטו ב 4 אלף ולתקן קצת דברים משמעותיים מאשר רכב ב 6 אלף. מה עם השילדה? אין פגיעה, מקסימום קצה שילדה, אבל יש רקבון הבבנתי. וגם בתא מטען מצאו רקבונות.

מחכה בכליון עיניים לתגובתכם, בברכה,

פורסם
Run forest, RUN !

בבקשה אם אפשר קצת יותר פירוט. זרקתי 420 על הרכב הזה כבר בבדיקה. אולי שווה לקנות בזול יותר?

פורסם

הרכב עבר ככל הנראה 225 אלף ק"מ. (כתוב במד 25200)

איך קבעת רכב עבר פחות עם זה מה שכתוב במד?

יש בעייה עם איכות צילום ולא רואים את כל הדף - חתוך מצד שמאל ואי אפשר לקרוא.

באופן כללי, מדובר על רכב בן 17 שנה. תוצאות בדיקה ניראות פחות או יותר סבירות לגיל. אבל עוד פעם, אי אפשר היה ליקרוא אותם.

ככל הניראה רכב זקוק לחתיכת יישור קו רציני.

עריכה:

רק עכשיו שמתי לב שיש ליקויים במשמעות גבוהה בשלדה. עד כמה שהצלחתי לפענח, המצב ניראה רע. מצתרף להמלצת חברים וממליץ לחפש רכב אחר. גם רכב ישן יכול להיות עם שלדה תקינה - כזה רכב צריך לחפש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איך קבעת רכב עבר פחות עם זה מה שכתוב במד?

יש בעייה עם איכות צילום ולא רואים את כל הדף - חתוך מצד שמאל ואי אפשר לקרוא.

באופן כללי, מדובר על רכב בן 17 שנה. תוצאות בדיקה ניראות פחות או יותר סבירות לגיל. אבל עוד פעם, אי אפשר היה ליקרוא אותם.

ככל הניראה רכב זקוק לחתיכת יישור קו רציני.

עריכה:

רק עכשיו שמתי לב שיש ליקויים במשמעות גבוהה בשלדה. עד כמה שהצלחתי לפענח, המצב ניראה רע. מצתרף להמלצת חברים וממליץ לחפש רכב אחר. גם רכב ישן יכול להיות עם שלדה תקינה - כזה רכב צריך לחפש.

המד מתאפס כל 100 אלף ק"מ ברכבים האלה. אז או שהוא עבר 125 אלף, או 225 אלף, או 325 אלף.

איכות הצילום אני אנסה לסדר ולהעלות מחדש למרות שהכל כתוב ידני בהודעה הראשונה שלי האמת.

הכי חשוב זה הגיר מנוע ושילדה. גיר צריך להחליף קלאץ' זה בטוח. מנוע ושילדה אי אפשר לשפר את המצב אבל זה לא משהו שמחליפים זה מדאיג אותי. מצד שני אני מחפש כמה שיותר רכב "תפרני". תוצאות סבירות לגיל אתה אומר? וכמה הוא אמור להיות שווה?

עריכה על העריכה שלך: לא בטוח שזה משמעות גבוהה, אני זוכר שהבוחן אמר לי איפשהו שם שאם זה לא נמוך אין איפה עוד לכתוב אז כותבים בגבוהה. בכל מקרה אין פגיעות בשילדה. מקסימום קצה שילדה אני לא זוכר כבר. העניין שם זה שיש רקבונות. הוא הראה לי ואני ראיתי 2 כתמי חלודה כאלה כל אחד בגודל כמה ס"מ על כמה ס"מ. אולי היו עוד ולא הראה לי. הוא אמר שזה יכול להתפשט שם וליפול מתישהו פשוט. יכול להיות מחר יכול להיות עוד 10 שנים. אולי אפשר לטפל בספריי נגד חלודה?

אגב אף אחד לא אמר שהרכב הבא שאני אקח, אם אקח לבדיקה, שתעלה לי עוד 420 שקל לא יהיה לו רקבונות בשילדה. אולי זה אופייני לגיל הזה?

מחכה לעוד תגובות! תודה:)

פורסם

ליקוי במשמעות גבוהה בשלדה הוא ליקוי בטיחותי. לא שרכב הזה היה בטיחותי כשהיה עם שלדה במצב 100%, אבל עם משמעות אכן גבוהה לנזקים שיש לו בשלדה, זה רכב שבכלל לא כדאי לנסוע איתו.

מצד שני, אולי יש טעם להיתעץ עם פחח בקשר לנזקי שלדה.

אבל מצד שלישי, בתקציב כזה יש מבחר רכבים ובינהם אני בטוח שתמצא כאלה שיש להם שלדה תקינה. רכבים כמו לנסר הישנה, סויפט, שרייד, אונו, פורמן/פייבוריט, פליסיה, 205 וכד'. יש ממה לבחור, לכן אני חושב שאין מה להינעל על רכב ספציפי הזה.

אפשר כמובן להבין שהרבה מדברים שרשומים בדו"ח בדיקה הם כסת"חים. אבל בין כסת"חים האלו יש גם דברים אמיתיים שצריכים להדליק נורה אדומה.

באופן כללי, רכב בגילאים כאלה כימעט אף אחד לא לוקח לבדיקה במכון. אולי מבחינה תקציבית עדיף לקחת למוסך ולפחח כי גם ככה אם משהו יתקלקל, אחריות במכון לא תקבל כי הכל מכוסת"ח.

עריכה:

אני בטוח שגם אם תיקח רכב ישן אך מאוד שמור לבדיקה, עדיין רשימת ריג'קטים תיהיה כזאת שתיאבד כל חשק להסתכל בכיוון של אותו רכב.

מבחינת משמעות של בעיות שלדה, אני נוטה להסכים איתך, קצת מוזר לי שהם רשמו משמעות גבוהה. ממליץ לקחת רכב לבדיקה אצל פחח.

סה"כ מדובר ברכב מאוד ישן ושחוק ולא רכב בן שנתיים שלושה והגיוני שכמות ריג'קטים תיהיה גדולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי רכבים אחרים בתקציב אני בכוונה רוצה את הספציפי הזה. הוא "גדול" (סדאן) ומנוע 1300 ע"מ לחסוך בדלק. ועל "סוזוקי סוויפט" שמעתי יותר מדי פעמים שהרכב הזה אמין בצורה לא נורמלית. אפילו מקום אחד אחרי הDL ולצד השרייד.

ואם לא הייתי לוקח אותו לבדיקה הייתי זורק לו 4 וחצי ויוצא מבסוט. עכשיו אחרי הבדיקה אני לא יודע אם הרכב הזה שווה 4.

השאלה מה עושים עם הריקבונות בשילדה הזה וכמה יישור קו הרכב הזה יצטרך, מה שבטוח יישור רציני-קלאץ' צמיגים טיימינג. ומה אפשר להגיד על מצבו של המנוע אם בכלל?

האם לעבור הלאה וסתם זרקתי 420 ש"ח בגלל ריקבונות בשילדה שיכולות להיות גם ברכב הבא (וגם על זה שאני אבדוק אחריו, ואולי גם אחרי אחריו) או לנסות לסכם על מחיר?

פורסם

בקשר לריקבונות, ממליץ מאוד להתיעץ עם פחח. היגיוני שגם לרכבים אחרים כאלה, מצב יהיה לא בהכרח טוב יותר. כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את האוטו?

פורסם
בקשר לריקבונות, ממליץ מאוד להתיעץ עם פחח. היגיוני שגם לרכבים אחרים כאלה, מצב יהיה לא בהכרח טוב יותר. כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את האוטו?

מצטער אבל אין לי מושג לענות לך על זה, בחיים לא היה לי לא אוטו ולא קטנוע. יכול להיות חודש, חצי שנה, שנתיים. אני כרגע צעיר שרוצה אוטו ולא יודע הרבה יותר מעבר לזה. זה יכול להיות 3 חודשים, חצי שנה, שנה..

נכון, רכבים כאלה לא ממש לוקחים לבדיקות במכונים ואולי בעצם לכולם יש רקבונות ואנשים לא יודעים. או שמגלים גם בלי מכוני בדיקה. לא יודע.

לקחת את הקונה עכשיו גם לפחח, נראה לי סחבת מיותרת ומעצבנת.

שווה לסכם מחיר על האוטו הזה בקיצור? ואם כן אז כמה ומה זה ידרוש ממני לאחר הקנייה?

והאם אפשר לדעת משהו על מצב המנוע?

גם מבחוץ הרכב לא מדהים אגב, אבל זה כבר לא מעניין אותי.

פורסם

יאללה חבר'ה תסלחו לי על התגובה הזאת אבל אני רוצה להזיז כבר עניינים.

כמה שווה לתת על הרכב הזה? (תביאו טווח קטן)

ואיזה יישור קו בערך אצטרך?

והאם מצב המנוע אופייני לכל סוויפט שאמצא בגיל הזה והחריג בבדיקה זה רק העניין רקבונות?

תודה.

פורסם

כדי לדעת כמה יעלה לך יישור קו, גש למוסך שמטפל ברכב שלך ובקש הצעת מחיר.

לפי יד 2, מכוניות האלה נמכרות 3~11K ש"ח. בהנחה שאתה מעוניין ברכב ספציפי הזה בכל מקרה ומתכוון לקנות אותו על אף כל הליקויים, אם תצליח להוריד עוד קצת לכיוון ה-3K, נניח 3.5~4K - הרווחת.

קח בחשבון שאתה צריך עוד כסף בצד ליישור קו. בד"כ אם קונים רכב לא שמור, כולל מחיר של יישור קו הרכב בסופו של דבר יעלה יותר מרכב שמור ויימכר בפחות (יותר כסף תפסיד, למרות שיש מציאות).

אם בחרת ברכב מסוג הזה, הייתי ממליץ לך להשקיע יותר מאמץ ולקנות אקזמפלר שמור יותר. הסתכלתי עכשיו ביד 2, יש ממה לבחור. http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=28&SubModelID=254&FromYear=&UntilYear=1993&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

פורסם
כדי לדעת כמה יעלה לך יישור קו, גש למוסך שמטפל ברכב שלך ובקש הצעת מחיר.

לפי יד 2, מכוניות האלה נמכרות 3~11K ש"ח. בהנחה שאתה מעוניין ברכב ספציפי הזה בכל מקרה ומתכוון לקנות אותו על אף כל הליקויים, אם תצליח להוריד עוד קצת לכיוון ה-3K, נניח 3.5~4K - הרווחת.

קח בחשבון שאתה צריך עוד כסף בצד ליישור קו. בד"כ אם קונים רכב לא שמור, כולל מחיר של יישור קו הרכב בסופו של דבר יעלה יותר מרכב שמור ויימכר בפחות (יותר כסף תפסיד, למרות שיש מציאות).

אם בחרת ברכב מסוג הזה, הייתי ממליץ לך להשקיע יותר מאמץ ולקנות אקזמפלר שמור יותר. הסתכלתי עכשיו ביד 2, יש ממה לבחור. http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=28&SubModelID=254&FromYear=&UntilYear=1993&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

זהו שאין יותר מדי ממה לבחור. אני מחפש את גירסת הסדאן, נפח 1300, ידני. באזור המרכז אין יותר מדי כאלה בכלל. סיננתי כמה ונשארו לי 2. אחד מהם מה שעכשיו הכנסתי למוסך, השני רוצה כ 1500 יותר אבל לך תדע אולי מצבו אותו דבר בדיוק.

יש עוד בקיצור, אבל לא יותר מדי, ואלה שכן יש - זה שהמחיר שלהם גבוה לא אומר שהם יהיו שמורים יותר, אולי אני אכניס אותם למוסך ובסוף גם ריקבונות בשילדה. וסתם הפסדתי כסף וגם את הקניה. המוכר בטח חושב שהמצב מעולה ולא מודע למצב האמיתי של הרכב כי לא מכניסים אותם למכוני בדיקה. ולך תשכנע מוכר שרוצה 9 שהרכב שלו שווה 5 כי הוא קנה אותו עם שאסי ולא ידע. וכל הבדיקות האלה אגב, יעלו לי עוד 420 לבדיקה.

אני לא צודק?

לגבי השילדה-האם עניין הרקבון פוגע בקשיחותה? והאם זה עניין אופייני לרכבים בגילאים כאלה?

ומה לגבי המנוע? מה ה 46 אחוז האלה שהוא קיבל אומרים?!

ובקיצור אתה אומר 3 וחצי עד 4 אלף זה קניה "סבירה"? או שיש הגדרה אחרת לזה?

פורסם

סוף סוף שמר ואנוכי מסכימים.

תזיז עניינים לכיוון רכב אחר. אתה לא רוצה רכב עם שלדה שמתפוררת מחלודה. חלודה בשלדה היא לא עניין אופייני לשום רכב בשום מודל, וזה מסוג הבעיות שאי אפשר לתקן ברכב. החלודה הזאת היא כמו סרטן שמתפשט במרכב הרכב, והדרך היחידה לעצור אותו היא לכרות את האיברים הנגועים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
סוף סוף שמר ואנוכי מסכימים.

תזיז עניינים לכיוון רכב אחר. אתה לא רוצה רכב עם שלדה שמתפוררת מחלודה. חלודה בשלדה היא לא עניין אופייני לשום רכב בשום מודל, וזה מסוג הבעיות שאי אפשר לתקן ברכב. החלודה הזאת היא כמו סרטן שמתפשט במרכב הרכב, והדרך היחידה לעצור אותו היא לכרות את האיברים הנגועים.

תראו אני מבין מה שאתם אומרים לי. חלודה זה משהו שמאכל את השילדה לאט לאט.

השאלה היא האם אין עוד מיני רכבים שנוסעים על הכביש עם רקבונות בשילדה ומחזיקים יפה את השנים ולא הולכים להתפרק? כי אם יהיה אפשר לסכם על מחיר טוב אולי יכולה להיות פה עיסקה. להוריד כסף על רקבון בשילדה - הבנתי שהרקבון לא פוגע בקשיחות השילדה. לשלם עליו בין 3 וחצי ל 4 אלף ולקוות שהריקבון שם הוא עם לא מעט כסת"ח ושזה יחזיק ככה אפילו 5 שנים טובות או עד שאני אמכור אותו?

פורסם

רקבונות בשלדה מדברים על כך שהרכב מתפרק. יש הבדל בין כתמי חלודה לבין רקבונות. ריקבון בשלדה מדבר על כך שחלק כלשהו עלול להיעקר בזמן נסיעה בגלל מתכת שהתפוררה. זה ליקוי בטיחותי חמור כי דבר כזה עלול לגרום לתאונה.

רקבונות בשלדה סותרים את זה שהרכב מחזיק יפה את השנים. אם מדובר על רכב יקר (רגשית, כספית, אספנות וכד') אז בד"כ משפצים (עולה הרבה כסף) אותו (חותכים חלקים חלודים ומלחימים חדשים וגם אחרי שיפוץ כזה, שלדה ושאר חלקים לא יהיו במצב שהם היו מקוריים ברכב חדש).

• תוכן חדש...