Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב יצרני הרכב מסירים את מד חום המנוע באופן מוחלט מלוח השעונים, ומתקינים במקומו נורה אדומה שאמורה להבהב עם עליית חום המנוע מעבר לתום המותר, וכן גם מחברים זמזם שאמור לצפצף יחד עם הדלקת הנורה.

התייעצתי עם רבים בנושא, כולל בעלי מקצוע וחברי פורום מקצועיים בה"פ ואלו המסקנות:

ברכבים החדשים המצויידים במד חום מנוע סטנדרטי, הנ"ל מראה על האמצע (90°) במהלך כל הנסיעה ולא זז, בעוד הטמפ' האמיתית של המנוע נעה סביב 87-107 מעלות והנהג פשוט לא יודע מזה, מכיוון שהמחשב "מעגל" את הטמפ'.

רק עם עליית הטמפ' מעבר ל- 107° מד חום המנוע יתחיל לזוז לכיוון ימין, וברכבים ללא מד חום מנוע הנורה האדומה תתחיל להבהב גם ב- 107°. המשמעות: הנהג הנוהג ברכב עם מד חום המנוע, והנהג הנוהג ברכב נטול מד חום מנוע ירגישו באותו רגע בדיוק שקיימת תקלה במערכת הקירור, הטמפ' תהיה 107° בעוד הרתיחה היא סביבות 140° במידה ויש במערכת נוזל קירור מקורי.

יש הטוענים שבמכוניות הישנות (דוגמת הפיאט אונו והפיג'ו 205) הדלקות הנורה האדומה היתה בד"כ אחרי פריצת אטם ראש (מאוחר מידי), וזה בגלל שמערכת ההתראה היתה שם מכאנית ולכן היו זיופים.

מצורפות 10 תמונות של מכוניות חדשות, הנמצאות כעת באולם התצוגה של היבואנים השונים הנמכרות כעת ללקוחות- בכולם אין מד חום מנוע. גם בפולו ובאיביזה החדשות אין מד חום מנוע (לעומת דור קודם).

השאלה הנשאלת: האם יש צורך במד חום מנוע ברכב המודרני, או שהיצרנים עשו בשכל שויתרו עליו לטובת נורה+ זמזם?

1. סקודה פאביה/ רומסטר החדשות:

38403037.jpg

2. סובארו אימפרזה (B3) החדשה:

64240465.jpg

3. יונדאי גטס:

84857706.jpg

4. מאזדה 2 החדשה:

96134079.jpg

5. אופל קורסה החדשה:

11013251.jpg

6. סיאט אביזה החדשה:

76520369.jpg

7. הונדה ג'אז החדשה:

76427037.jpg

8. פולקסווגן פולו החדשה:

73868905.jpg

9. פורד פיאסטה החדשה:

86473209.jpg

10. קיה פיקיניטו החדשה:

90445930.jpg

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ללא ספק, היצרנים פועלים נכון, מד חום מנוע מיותר, ולא חיוני לתפעול הרכב.

נתון חום מנוע מדוייק לא אמור לעניין את הנהג, ובשבילו יש רק שלושה מצבים : "תקין", "חם" ו-"עדיין קר מידי, סע רגוע"

נורה אדומה בולטת + התרעה קולית יעשו את העבודה טוב יותר.

מה שכן, ההתרעה אמורה כמובן להיות בזמן, לפני שהחום עולה לרמה מסוכנת.

לגבי מכוניות מודרניות, שעדיין מצויידות בשעון חום, שתקוע כל הזמן באמצע ולא מראה את הטמפ' האמיתית - נכון מאוד, זו המגמה היום, והיא אמורה למנוע תלונות שב של לקוחות בסגנון "אתמול היה יום חם 40 מעלות, עליתי לרמת הגולן עם 5 אנשים ונגרר מלא ציוד, חום מנוע עלה ל 5/8 הסקלאה, תבדוק את הרכב אולי יש איזה בעיה, הרי האוטו באחריות."

בעבר הלא מאוד רחוק רוב המכוניות היו מצויידות במד טעינה ובמד לחץ שמן בלוח השעונים.

אחר כך השעונים האלו הוסרו והוחלפו בנורות התרעה, אף אחד לא בוכה על כך.

האמת, שאני גם לא כ"כ מבין, למה צריך מד סל"ד במכונית אוטומטית.

פורסם

אייל, מה ש STIO מתאר, נכון ב 100% ובשום רכב מודרני, עם לוח שעונים אלקטרוני, החום המוצג בשעון הוא לא החום האמיתי.

המחשב מציג נתון, שאמור להרגיע את הנהג, ולא לגרום לא לשבור את הראש יותר מידי.

למשל, במכוניות מלפני 15 שנה, כשהיו חדשות (כלומר טרמוסטט תקין ) לקח להן כ 5-10 דקות להגיע ל 90 מעלות על השעון.

בפורד פוקוס 2008 שעון החום עולה ל 90 מעלול לאחר פחות מדקה.

זה לא שהמנוע מתחמם מהר יותר, פשוט אחרי דקה הוא מגיע לאיזור 60-70 מעלות, והנהג מקבל תצוגה באמצע השעון, כלומר מבחינת הנהג האוטו מספיק חם ואפשר ללת בגז.

אני בטוח, שגם במכוניות יוקרה שעולות מיליון שקל, מיושם העיקרון הזה.

לגבי הרתיחה ב 140 מעלות - לנוזל קירור יש טמפ' רתיחה גבוה יותר, לעומת מיים רגילים, שרותחים ב 100 מעלות.

בנוסף הנוזל במערכת נמצא בלחץ מסויים, וגם זה מעלה את טמפ' הרתיחה.

פורסם

אנחנו נראה מה יהיה כשהמכוניות ה"מודרניות" יהיו בנות 8-9, ונגלה מתי בדיוק נדלקת נורת חום מנוע והאם זה לא מאוחר מדי מבחינת ראש המנוע.

פורסם

בעזרת השעון חום מנוע גיליתי תקלה בתרמוסטט בשתיי רכבים, אז איך בעצם מזהים בעיה בטרמוסטט ברכבים ללא חום מנוע, מנחשים?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

בפיאט אונו כשמד חום המנוע היה על האפס ולא זז כל הנסיעה, חשדתי בתרמוסטט תפוס במצב פתוח. נסעתי למוסך, נכנסתי למשרד וסיפרתי מה מראה מד החום.

את המכונאי לא כ"כ עיניין מה מראה מד החום ולא רצה להיכנס לרכב ולראות, רק אמר לי לפתוח את מכסה המנוע.

המכונאי נגע בצינורות הרדיאטור ותוך שנייה אחת קבע: "מנוע קר, תרמוסטט תפוס. להחליף". אז כמו שהוא נגע בצינורות, גם אנחנו יכולים. מלבד זאת, לחלק מהמכוניות יש נורה כחולה שנדלקת כשהמנוע קר.

אגב, אותו תרמוסטט נתפס שוב והפעם במצב סגור בנסיעה ב- 90 קמ"ש, זה הסתיים כך על השוליים- לא ממש נעים.

איילצבי- כמו שאתה רואה מד החום באונו הראה בסביבות 110° והמנוע לא רתח, לא היה נזק מלבד החלפת תרמוסטט.

פיאט אונו.jpg

פורסם

בהחלט מדובר בראש ובראשונה על קיצוץ עלויות יצור. ברכב המודרני תקלות עם מערכת הקירור נדירות וגם כך השעון טמפ' כלל אינו ליניארי לטמפ' האמיתית של נוזל הקירור, במיוחד בתחום של טמפ' העבודה 75-105 מעלות סלזיוס.

הידלקות הנורה תהיה בדיוק בטמפ' שנקבעה והיא משודרת ללוח השעונים דרך מערכת can-bus מיחידת בקרת המנוע, שדוגמת את טמפ' המנוע ע"י חיישן מדוייק.

פורסם

לא נראה לי, שנושא עלויות יצור משחק תפקיד כאן, והבדל בעלות יצור לוח עם שעון מול לוח בלי שעון זניח ממש.

יוניט חום, שמדווח את החום האמיתי למחשב ניהול, קיים בכל מקרה.

תקלות במערכת קירור במכוניות מודרניות נדירות בעיקר בגלל שהן עדיין חדשות, ולא יהיו נדירות לאחר כמה שנים עם הצטברות הקילומטרז' והבלאי.

זמזם, שמתריע בייחד עם הידלקות נורה, הוא האמצעי היעיל ביותר לשמירה על המנוע, אי אפשר לא לשים לב אליו.

אם יש מערכת קול מקורית, לא מזיק היה להוסיף עוד פיצ'ר, שמשתיק אותה, בזמן השמעת זמזם, האם יש יצרנים שמיישמים את זה ?

פורסם

עלויות ורק עלויות! זה שם המשחק בשנים האחרונות אצל יצרני הרכב (וגם לשמחתי נותן לי עבודה...). ההבדלים של PCB עם שעון וללא, שמודבר בכמויות ופיתוח (שעון חום בלוח שעונים מודרני מבוקר אלקטרונית ומופעל ע"י מנוע צעדים צעיר) הוא אדיר.

שם לב כי ברוב המכריע של המקרים, ביטול השעון מופיע ברכבים מסגמנט נמוך.

לא אצל כל היצרנים יש גם חווי קולי להתחממות מנוע ואם יש הוא פשוט לביצוע כי גם כך קיים זמזם שמתריע על החגורה, האורות, האיתות, חוסר דלק ועכשיו גם התחממות.

עכשיו לגבי הדיון, האם מדובר בפעולה נכונה? יתכן מאוד. רוב הנהגים לדעתי לא ישימו לב ששעון החום יתחיל לתפס גבוה, נורה שלפתע נדלקת בלוח השעונים תופסת את העין יותר טוב.

פורסם

דניאל, אני מסכים איתך, שבשנים האחרונות יש מגמה ברורה לחיסכון בעלויות, משתמשים בחומרים זולים יותר, וחוסכים בכל מקום אפשרי.

אומנם אתה עובד בתחום הרכב, ואני לא, אבל בתחום שאני עובד בו, אני רואה, שבמקביל לחיסכון בעלויות יצור, וקיצור כללי של אורך חיי המוצר, יש בשנים האחרונות דווקא התקדמות רצינית בכל הקשור להבאת נתונים למשתמש במוצר, מופעים אורקוליים שלא היו פעם ומגוון מידע חשוב יותר או פחות, שמוצג למשתמש.

לדוגמא, לכל מקרר היום נוסף צג דיגיטלי, שמראה לך את הטמפרטורה במקפיא ובתא הקירור, וגם למכונות כביסה יש דבר דומה, למכונות גילוח יש צג שמראה את עוממת הסוללה ועוד ועוד. מה, יצרנים של המוצרים האלו לא היו מעדיפים לחסוך את החלקים היקרים הנ"ל ? הרי מקרר עובד מצויין גם בלי שאתה רואה, שהקור במקפיא הוא מינוס 18 מעלות.

בקיצור, אני עדיין חושב, ששעון החום הורד בגלל שיצרני הרכב החליטו שהנהג הממוצע לא מעוניין לראות את הנתון הזה, ולא משום סיבה אחרת.

פורסם

לעומת מוצרי צריכה בייתיים ברכב המצב הוא שונה. מופע אור קולי ומופרז מפריע לנהיגה ועודף מידע מבלבל ומסיח את הדעת.

העובדה היא שהשעון טמפ' נעלם מדגמים פשוטים מעידה כי לא רצון הנהג או מחשבה של היתרן לרצון הנהג היה הנתון שהכריע.

איפה שאין תקן מחייב שם יקצצו, כנראה שמהנדס חכמולוג בדק ומצא כי בתקינת הרכב בעולם המערבי אין צורך בנתון כזה אז חתכו וכל היצרנים מייד מחקים אחת את השני.

פורסם

לפני כארבע שנים הייתה ברשותי מאזדה 121

בעת נסיעה לבסיס שמתי לב בדרך כי השעון מראה ערך גבוה ממה שהיתי רגיל אליו

מיד התחלתי לשים לב לעניין וראיתי שהשעון עולה ועולה

ברגע שהתאפשר לי עצרתי בצד מיד ודוממתי מנוע

פתחתי את את מכסה המנוע וגיליתי שכל חלל המנוע מלא בנוזל צהבהב-חום

שהסתכלתי על הראדיאטור גיליתי את הסיבה,

יום לפני כן בדקתי מים ולא סגרתי כמו שצריך את פקק הראדיאטור.....

בסה"כ לא נגרם לי נזק אבל זה הודות לאינדיקציה של שעון החום

שהראה הרבה לפני שהמנוע "רתח" שמשהו לא בסדר,

דרך אגב למאזדה שהייתה שנת 93 היה חיווי אמיתי לדעתי משום שבאמת היה

לוקח למנוע זמן לעלות ל-90 מעלות,

וקרה לי גם כמה פעמים שנסעתי בכביש מהיר בלילה קר מאוד והשעון החל "לרדת".

פורסם

דניאל -

יש תקן שמחייב שעון סל"ד ?

בור שלא. אז למה לא להוריד גם אותו ?

עד לפני שמים לא רבות, למכוניות פשוטות ועממיות לא היה שעון סל"ד, והיום לכולם יש.

ולמה הורידו, גם ממכוניות יוקרה המפוארות ביותר, את שעוני הטעינה ולחץ השמן ?

• תוכן חדש...