Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה :-)

כרגע חזרתי מ"קורס נהיגה מתקדמת" מטעם הבית ספר,הקורס הוא של חברה בשם "פרש". למה שמתי גרשיים? בגלל שזה לא היה בדיוק קורס נהיגה מתקדמת - היו 4 תרגילים:ירידה לשוליים,מסלול קונוסים,נסיעה ברוורס והתחמקות ממכשול בעת עצירת חירום. עכשיו לעניינינו:

מאז שהתחלתי לנהוג(חוץ מבשיעורי נהיגה ששם מלמדים את טכניקת ה"יד רודפת יד" - נגיע אליה בהמשך),אני משתמש בטכניקת ההיגוי

,וקראתי שפה בפורום עוד הרבה משתמשים בה והיא נחשבת לעדיפה ולזאת שצריך להשתמש בה. שהתחלנו לנסוע,המדריך (מורה נהיגה רגיל אני מניח) שם לב שאני מסובב ככה את ההגה,ושאל לפשר הדבר. אמרתי לו שכך מלמדים בבתי הספר לנהיגה מתקדמת,ושאני נוהג ככה מאז ומתמיד. הוא מצדו אמר שהוא אף פעם לא ראה\שמע על טכניקת היגוי כזאת,ואמר שאני צריך להשמתש בשיטת ה"יד רודפת יד" שמלמדים בשיעורי נהיגה. בנוסף,יש את הטכניקה שבה משתמשים בראלי\מירוצים(אם אינני טועה),שנשארים כל הזמן ב9 ו3,ושרוצים לפנות למשל ימינה,יד שמאל ממשיכה להפנות עד שכבר אי אפשר להחזיק איתה את ההגה ויד ימין תופסת מעליה ומושכת למטה (כמו בLFS?).

בקיצור (או שלא :shock:),הגענו למסלול הסלאלום. מתחילים ואני משתמש בטכניקה השניה(יד יורדת עד שלא יכולה להחזיק יותר),הוא ישר אומר לי לעצור ואומר שאי אפשר לעשות את המסלול ככה,ושאני חייב להשתמש ב"יד רודפת יד". אחרי כמה וויכוחים שככה יותר נוח לי ושזה קשה לנסוע ככה בין קונוסים,עשיתי את זה בדרך שלו.

עכשיו לשאלה - האם אני טועה שאני משתמש בטכניקות ההיגוי האלה (בשניה אין לי טעם להשתמש בנסיעה מנהלתית,אבל למסלול קונוסים לדעתי היא האופטימלית),או שמא הוא חסר ידע,שלדעתי דיי בסיסי?

אשמח מאוד אם תאירו את עיניי.

פורסם

בגדול השיטה המתוארת בסרטון של אלטרנתיבי היא הנכונה. עם זאת במסלול סלאלום לרוב הפניית ההגה לא עולה על רבע/שליש סיבוב לכל צד, וכאן בשביל שליטה מקסימלית ומהירות מקסימלית לאורך הסללום, נשארים עם שתי הידיים בנקודת המוצא ופשוט מסובבים. אם המסלול מאוד צפוף ואיטי, תשתמש בשיטה שבסרטון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז אכן צדקתי.

הבעיה במסלול הקונוסים היתה שלא נתנו לנו מרווח נסיעה ואז בלימה לפני הקונוס הראשון,ישר נכנסו מצד ימין שלו והמרחק ביניהם היה קטן,ככה שהיה צריך להפנות את ההגה בצורה קצת יותר חדה,דבר שהצריך כבר "להוסיף עוד יד",ע"פ טכניקת היד רודפת יד (שאני בפועל המשכתי עם יד שמאל לאחר שיד ימין כבר לא יכלה להחזיק).

מעניין שמדריך בחברה שמתיימרת לתת קורסי נהיגה מתקדמת,לא יודע דבר כזה בסיסי.

תודה רבה על התשובה רוני ;)

פורסם

הרעיון בהנחת הידיים ב 3-9 הוא שתמיד תמצא במצב המוצא/התחלתי. כך באמת תוכל לתקן חצי סיבוב (גם אם ההגה מסובב כבר). ממש כמו שמסבירים בקישור שהוספת.

לדעתי פעלת נכון (לא בשיטה שאולצת להשתמש). זו אכן השיטה שבה משתמשים בנהיגה ספורטיבית. ניתן לראות זאת גם בסרטונים כאלה ואחרים ברשת או בטלוויזיה.

עם זאת, אין שחור ולבן. לפעמים, בנהיגה ספורטיבית למשל, נדרש סיבוב מהיר של ההגה, שאינו מצריך הרמת אחת הידיים על מנת למשוך את ההגה. לכן לפעמים כן משתמשים בהזזה ממצב המוצא עד כמה שניתן.

דוגמא נוספת למשל, היא התחמקות חירום. נניח הגעת למצב שבו אתה חייב להתחמק שמאלה על מנת לא לפגוע במשהו. גם כאן הפעולה הנכונה והמהירה ביותר תהיה הפניית ההגה ללא הרמת היד. ברובם הכמעט מוחלט של המקרים, זה מספיק.

!AWDSOME

פורסם

ישנן מספר שיטות לסיבוב ההגה, אולם שיטת "יד רודפת יד" הנה השיטה הכי פרימיטיבית והכי פחות אפקטיבית.

יחס עם זאת בהיותה קלה, אינטואיטיבית ומסורתית, היא זו שבה דוגלים מרבית מורי הנהיגה.

שיטות סיבוב הגה ידועות:

1. יד רודפת יד.

2. חליבה.

3. משיכה.

4. ניגוב חומוס.

5. שיטת 2 התנועות.

6. שיטת יד שולטת יד תומכת (לא זוכר את השם המדויק).

השיטה שאתה מדבר עליה (שיטת המשיכה) נחשבת לשיטה הטובה ביותר לנהיגה יומיומית ואף לנהיגת מרוצים. היא מעניקה מקסימום שליטה בהגה במינימום תנועות ותוך שמירה על אחיזה נכונה של ההגה במרבית הזמן.

אתה צודק - הוא טועה, לכן המשך בדרך הנכונה.

מה שעצוב הוא שלא מעט טסטרים מכשילים תלמידי נהיגה שנוהגים בשיטה הזו. הם צריכים לשלם את מחיר הפרימיטיביות של הבוחנים בגלל שלמזלם למדו אצל מורה נהיגה נאור ומתקדם שמבין בתחום.

דני G.

פורסם

דוגמא נוספת למשל, היא התחמקות חירום. נניח הגעת למצב שבו אתה חייב להתחמק שמאלה על מנת לא לפגוע במשהו. גם כאן הפעולה הנכונה והמהירה ביותר תהיה הפניית ההגה ללא הרמת היד. ברובם הכמעט מוחלט של המקרים, זה מספיק.

!!

בתרגיל הזה כבר לא יכלתי להשתמש ביד רודפת יד,זה פשוט נראה ומרגיש לא נכון,ואם צריך לתקן אז אין שליטה בכלל על ההגה! השארתי את שתי הידיים על ההגה והפנתי ימינה\שמאלה,בלי לרדוף עם היד השניה,והצלחתי להתחמק מהמכשול בכל הנסיונות.

דני - אז השיטה השניה שהזכרתי היא יד שולטת יד תומכת,לא?

תודה רבה חברים,עזרתם לי המון :-D

• תוכן חדש...