Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא כזאת, אם אני נוהג בהילוך רביעי, ואני רואה סתם דוגמא רמזור אדום לפני, מה שאני עושה בדר"כ זה ברקס, מכניס קלאץ' ומוריד את ההילוכים ללא הרמת הקלאץ', האם זה גורם נזק לגיר או למשהו ברכב?

האם עדיף להרים את הקלאץ' אחרי כל הורדת הילוך?

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא גורם לשום נזק, בעבר היו משתמשים בשיטה שאתה מציין (לחיצה על הקלאטש --> הוצאת הילוך --> עזיבת הקלאטש --> הכנסה שוב -->הכנסת הילוך --> עזיבת קלאטש) במשאיות\רכבים שהתיבת הילוכים שלהן היתה ללא סנכרון

פורסם

מישהו יכול להסביר למה בכלל משתמשים בשיטה הזו?

כשעוד הייתי לומד נהיגה ביצעתי את הורדת הילוכים כזו כמה שיעורים, ואז שאלתי את המורה אם חובה לעשות את זה והוא אמר שלא, אז הייתי מוריד לשלישי ואז אחרי האטה מוריד ישר לראשון.

יש סיבה או יתרון להורדת הילוך לראשון דרך כל ההילוכים האחרים?

פורסם

היו פה כמה שרשורים ארוכים מאוד ,בנושא בלימה נכונה .בין היתר דובר שם על עניין הורדת ההילוכים...

בכל מקרה עדיף שהרכב תמיד יהיה בהילוך והמנוע יהיה זמין בכל עת.

אם לדוגמא אתה ברביעי (70 קמ"ש) ,לחצת על המצמד והתחלת להאיט בלי לגעת בהילוכים ... האטתה ל 30 קמ"ש

ואז קורה משהו שמצריך האצה מיידית ,אתה עוזב את המצמד נותן גז ו... לא קורה כלום כי אתה עדיין ברביעי\ניוטראל.

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

בגיר ידני בין כל הילוך והילוך יש גלגל שיניים.

כאשר אתה לוחץ על הקלאץ' הגלגלי שיניים נפרדים ואז ההילוך יכול לעבור.

בגיר אוטומטי/רובוטי יש גלגל שיניים נוסף בין שתי הגלגלים שאז אין צורך ללחוץ על קלאץ'

אם הרכב שלך הוא ידני העברת הילוך בלי קלאץ' תשבור לך את הגלגלי שיניים של ההילוכים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם הבלימה איטית לא עדיף למשל להוריד לשלישי, להרים קלאץ', אחרי האטה נוספת, להוריד לשני וכו'?

כי אז גם יש בלימת מנוע שעוזרת להאט את הרכב

פורסם
השאלה היא כזאת, אם אני נוהג בהילוך רביעי, ואני רואה סתם דוגמא רמזור אדום לפני, מה שאני עושה בדר"כ זה ברקס, מכניס קלאץ' ומוריד את ההילוכים ללא הרמת הקלאץ', האם זה גורם נזק לגיר או למשהו ברכב?

זה לא גורם לשום נזר, וגם אין בזה שום תועלת, לא הבנתי בכלל, למה אתה עושה את זה.

תעביר לניוטרל, ותשחרר קלאץ. כשתרצה להתקדם, שלב ישר להילוך המתאים למהירות באותו רגע.

אבל זו לא השיטה הנכונה, השיטה הנכונה היא להיות תמיד עם הילוך משולב וקלאץ משוחרר, ורגל לוחצת על הקלאצ' רק בזמן שהיד מזיזה את הידית, ולא שניה יותר.

פורסם

בגיר אוטומטי/רובוטי יש גלגל שיניים נוסף בין שתי הגלגלים שאז אין צורך ללחוץ על קלאץ'

אם הרכב שלך הוא ידני העברת הילוך בלי קלאץ' תשבור לך את הגלגלי שיניים של ההילוכים

תקרא שוב את ההודעה של פותח השירשור.

הוא דיבר על העברת הילוכים כאשר הקלאץ' לחוץ, אבל ללא הרמת הקלאץ' בין הילוך להילוך.

פורסם

מה המטרה שלך בזה שאתה לוחץ על קלאץ' ומוריד הילוך הילוך זה אותו הדבר כמו פשוט להוריד לניוטרל

מה כה בלימה נכונה, לפחות מה שלימדו בשיעורי הנהיגה זה לחיצה על הקלאץ' הורדת הילוך ועזיבת הקלאץ

בלימה של המנוע בעצם בשימוש עדין של ברקס. תקנו אותי אם אני טועה!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

אין הבדל בין הורדת הילוכים ללא הרמת הקלאץ' לבין העברה לניוטרל.

מה שאתה עושה בסה"כ זה מוסיף בלאי לקלאץ' ומעביר הילוכים לחינם.

אני מקווה שאתה לא עומד ברמזור עם הקלאץ' לחוץ קבוע...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כאשר לקחתי שיעורי נהיגה, כשהייתי רואה שאני צריך לעצור, אז הייתי מוריד את המהירות על ידי עזיבת הגז קודם כל ולחיצה על הברקס ומוריד הילוכים בהדרגה. אחרי הפסקה התחלתי פשוט להאט מאט עם הברקס משלב הילוך (נניח שהייתי ברביעי), ומוריד לשלישי ובמידה והייתי כבר עוצר אז מעביר ישר לראשון. אני חייב להודות שיצאתי קצת מבולבל מהדיון הזה, יש כאן דעות מכאן ומכאן.

דרך אגב, אייל, בשיעורי הנהיגה לפחות, תמיד הייתי עומד ברמזורים עם קלאץ' + ברקס משולב, אלא אם כן הייתי רוצה לשחרר קצת את הרגל או משהו כזה..

פורסם

:?: אני משער שמועלם לא ניסית אלא רק שמעת...

ברוב הרכבים בעלי הילוכים ידניים (משנות השמונים והלאה) אפשר להעביר הילוכים ללא שימוש בקלאץ', בתנאי שהסל"ד נמוך ואין לחץ על ההילוך, כמובן שצריך לדעת איך לבצע החלפת הילוכים בדרך זאת. שימוש נכון בטכניקה כזאת לא יישבור את הגיר מייד...

שימו לב : אני ממליץ לא לנסות! שימוש שכזה בהילוכים (ללא קלאץ') יגרום בסופו של דבר נזק ועלול להשבית את תיבת ההילוכים!

פורסם

אז למעשה עדיף שתעביר בכלל לניוטרל אם אתה משאיר קלאץ' לחוץ ומוריד הילוכים. זה פשוט לא נותן לך כלום.

ברגע ששיחררת את הקלאץ' אחריי הורדת ההילוך רק אז יש אפקט הבלימה כי הכנסת הילוך נמוך יותר והמנוע נאלץ לבלום.

מה שאתה עושה הוא שאתה סתם משחק עם ידית ההילוכים עם קלאץ' לחוץ.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אם ניתן לראות מרחוק שמתקרבים לרמזור אדום (במישור, לא בעליה או ירידה), אין למעשה טעם בהאצת הרכב אלא יש להיערך לעצירה. הגיוני, לא?

אז עוזבים את דוושת התאוצה, ומניחים לרכב להאט לבד. אם מתקרבים מהר מדי אל הרמזור, יש להיעזר בבלמים.

עם ירידת המהירות למהירות המתאימה להילוך נמוך יותר, מורידים הילוך.

הורדת ההילוך עוזרת להמשך האטה נכון ותקין של הרכב {יש גם חיסכון פעוט של שימוש בבלמים בד"כ} אבל יש לה יתרון נוסף.

אם הרמזור יתחלף לירוק, ניתן יהיה ללחוץ ישר על דוושת התאוצה ולהמשיך בנסיעה בלי לבדוק את מד המהירות ובאיזה הילוך (אם בכלל) נמצא הרכב.

• תוכן חדש...