Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מילאתי לחץ אוויר גבוה מידי בצמיגים בעלי חתך נמוך.

הוראות היצרן מראות על 29PSI מלפנים, ו- 30PSI מאחור.

לצערי התעצלתי בקריאת ההוראות בספר הרכב, ונאמר לי שניתן למלא 34PSI.

לאחר המילוי אני מרגיש שהרכב מתנהג בנוקשות יתר על פסי האטה למשל, בניגוד מוחלט למה שהיה לפני המילוי, כמו כן נאמר לי שבטווח הרחוק יש סכנה גם לנזק לצמיגים במידה ולא ארוקן אוויר בהקדם.

האם ההרגשה שלי מוצדקת והאם כדאי לנסוע כעת ולרוקן אוויר עד לרמה המותרת, או שניתן לחכות עוד 3 שבועות שאני אכנס לתחנת דלק בפעם הבאה? כי אני נוסע ככה כבר שבועיים.

תודה מראש :-)

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברכותיי על השאלה ההזוייה של השבוע. ברור שהרכב נוקשה יותר עם לחץ אוויר גבוה יותר, אבל זה ממש לא נורא לנסוע ככה. ובכל זאת, לפניך מספר אפשרויות:

1. לקפוץ לתחנת דלק כבר עכשיו (אני משוכנע שיש אחת במרחק של עד 5 ק"מ מביתך).

2. אם לא בא לך לקפוץ בזה הרגע, תוכל לעשות זאת בפעם הבאה שתסע ברכב, נניח בעוד שבוע?

3. לקפוץ לאוטו דיפו ולקנות מודד לחץ אוויר ב-15 שקל, שיאפשר לך גם להוריד אוויר בצורה מדויקת מספיק מבלי להזדקק לתחנת דלק.

4. לצאת מההיסטריה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כדאי להוריד לחץ להוראות המתאימות .

בנסיעה הבאה עם הרכב - עבור לתחנת דלק והתאם את לחץ האויר ( לא בעוד שבועיים )

אולי לאחד השכנים יש שעון לחץ אויר , קח ממנו והתאם ..

כל עוד הרכב לא בנסיעה , אין בעיה , הצמיגים מגיעים עם 10% לחץ יותר מהיצרן - ולפני מסירה מותאמים לנסיעה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גם בנסיעה אין שום בעיה, במיוחד אם מחזירים לחץ אוויר סטנדרטי במילוי הדלק הבא. כולה 400 ק"מ. חוץ מזה שבנסועה המועטה שלו גם אם הוא יסע כל הזמן ב-37 PSI בכל הצמיגים, הם ככל הנראה יחזיקו אותו הזמן אילו היה נוסע עם 30...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, ההערות העוקצניות בנושא כמות הק"מ שהרכב עובר ו/או כמה פעמים אני נוסע בו, אינן במקום. רק אתמול אני נסעתי איתו מעל 50 ק"מ.

השאלה נשאלה בתמימות ובשיא הרצינות, מכיוון שדבר כזה לא קרה לי מעולם, וכשהרכב התחיל להיות נוקשה במעבר על פסי האטה, נלחצתי מעט (טוב, הרבה).

פורסם

שום הערות עוקצניות, רק עובדות. בקשר לנוקשות כפי שכבר אמרתי זה נובע מאוויר דחוס יותר בצמיגים = פחות גמישות שלהם = נסיעה פחות נוחה. שום דבר מעבר לזה. אני אישית נוסע על 3 PSI יותר מהדרוש באופן כמעט קבוע ובכוונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תודה לכולם, עוד היום אני אבצע את ריקון האוויר לרמה המתאימה.

האמת שאתמול היתה לי נסיעה ארוכה עם הרכב והוא היה כמעט מלא, וכולם הרגישו את הנוקשות אך כנראה פחדו לדבר ואני הרגשתי את זה, נלחצתי, והתחלתי לחשוב מה קרה, עד שנזכרתי שמילאתי אוויר ברמה גבוהה מידי וחשדתי שהבעיה נובעת מהטעות שלי. מסתבר שצדקתי.

פורסם

מצטרף. אני נוסע באופן קבוע עם ~2 PSI מעל המקסימום. המכונית אמנם קופצנית מעט יותר, אבל האחיזה בסיבובים באופן ניכר טובה יותר, כמו גם צריכת הדלק.

:turn-l:
פורסם

על 30 PSI הנוחות עדיפה, אך האחיזה פחות טובה (בעיקר בסיבובים) ונראה (חיצונית) שחסר אוויר בצמיגים.

אני ממלא 34 PSI (לפעמים גם 35 PSI) בעקבות המלצה שקיבלתי ע"י חבר מצ'מפיון (שהיה יועץ שירות בסיאט וכיום הוא יועץ שירות באודי) - מימי האיביזה - שנועלת מידה זהה לשל הפביה (205/45/16).

גיא, כהרגלך, אתה עושה סיפור מכל פיפס.

אתה חייב ללמוד להרגע ולקחת דברים בפרופורציות המתאימות - לא נגרם שום נזק לצמיג או לרכב על הלחץ אוויר הגובה יותר (למעט נוחות הנסיעה הנוקשה יותר וגם זה בא לידי ביטוי בצורה זניחה) ואתה מרוויח אחיזה משופרת (בעיקר בסיבובים).

לשיקולך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הבחור צודק - לא נוח לו ברכב וזה עניין של פשרה , בין ביצועים לנוחות .

( נכון שמאוד חשוב איך הרכב נראה בצילומים - אבל גם קצת חשוב אם נוח לך ברכב או לא :lol: )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ובכל זאת, במכסה של מיכל הדלק יש את רשימה של דגמים ספציפים ובדגם שלנו ביחד עם מידת הצמיג מופיע הנתון.

ידידך שעובד בצ'מפיון יודע משהו שבסקודה לא יודעים?

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

נטלי, די להתחכם ולנסות לעקוץ - תנסי ותראי ש"העסק" מתפקד יותר טוב - מבחינת אחיזה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ללחץ הצמיגים יש חשיבות למילוי ע"פ הוראות היצרן,לחץ יתר פוגע בבולמים מאחר והצמיג סופג חלק מהמהמורות לחץ לא נכון יותר או פחות יכול ליפגוע בנוחות בבטיחות ועד כדי פיצוץ צמיג לאורך זמן, בתחנות דלק עם מיתקן ניפוח אלקטרוני המיתקן גם מוריד לחץ מ34 ל30 ועוצר בלחץ הנכון תישתדל לעשות זאת לאחר כ שלוש ק"מ נסיעה בלבד כשהצמיגים קרים.

ניצן.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אצלי בקיה עשו כיוון פרונט ומילאו אוויר ל37 במקום 35 במקור.(לא יודע למה..)

הצמיגים נראים מלאים והאוטו מרגיש קל אז לא הורדתי אוויר עד עכשיו (עברו כבר יותר מ2000 ק"מ)

כדאי לעגל ל40 ? או שיש סכנה בטיחותית ? בלאי מוגבר?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...