Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ! לאור עשרות טלפונים, הודעות פרטיות, ועשרות שאלות בפורום, אני מצרף קישור מאתר NRG של מעריב, המכיל מידע רב בנושא, והעונה כמעט על כל שאלה בנושא.

המאמרים פרי עטו של הכתב גיל מלמד ממעריב, ושל המהנדס דוד נמרי, אשר באדיבותו הרבה, שלח לי את המאמרים בנושא.

כל הזכויות שמורות למעריב ואתרNRG, ותודה מיוחדת למהנדס דוד נמרי.

הנה הכתבות:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/852/872.html

וכתבה נוספת בנושא:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/852/629.html

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

"מכוניות שיוצרו באירופה עד שנת ‭,'87‬ ולשוק האמריקני עד שנות ה-‭,'60‬ עשויות להזדקק לתוסף אשלגן. אך כל המכוניות היפניות שנמכרו בישראל אינן זקוקות לתוסף"

עד 87' כולל?

היום תידלקתי מיכל שלם בתחנה שהיה בה שלט שאומר משהו על זה שאין יותר אשלגן ועופרת בדלק או משהו בסגנון... בינתיים לא היה הבדל בנסיעה. יש לי סיבה לדאוג?

פורסם
"מכוניות שיוצרו באירופה עד שנת ‭,'87‬ ולשוק האמריקני עד שנות ה-‭,'60‬ עשויות להזדקק לתוסף אשלגן. אך כל המכוניות היפניות שנמכרו בישראל אינן זקוקות לתוסף"

עד 87' כולל? כן !

היום תידלקתי מיכל שלם בתחנה שהיה בה שלט שאומר משהו על זה שאין יותר אשלגן ועופרת בדלק או משהו בסגנון... בינתיים לא היה הבדל בנסיעה. יש לי סיבה לדאוג?

על איזה רכב ושנת יצור מדובר?

למה שתרגיש הבדל בנסיעה?

רכב שזקוק לאשלגן, ותושבות השסתומים שלו לא מחוזקות, וזקוקות לעופרת או אשלגן לשימון, ינזקו לאורך הזמן בלבד, והנזק הוא הפיך, וניתן להחליף תושבות בעתיד, לכן מומלץ להוסיף ידנית אשלגן לפי הצורך, ובזמן קצוב, כל מספר מסויים של תדלוקים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רנו 11 שנת 87. תודה!

למה שתרגיש הבדל בנסיעה?

התכוונתי להגיד שנסעתי רגיל ולא היו שום תקלות בינתיים. אבל אני מבין שהנזק אמור להגרם לאורך זמן, אם אני לא מוסיף אשלגן לחוד

פורסם

חברים רציתי להודיע הודעה חשובה, קראתי במאמר באתר די גדול ומקצועי של חברי "רנו טורבו" בברטיניה (RTOC) שאומר:

"אסור לתדלק כל רכב בעל מגדש טורבו, בדלק בעל תוסף להחלפת עופרת כגון אשלגן"

אני תידלקתי קבוע בדלק 96 עם אשלגן עד היום, הרכב שלי הרס מהר מאוד 2 מגדשי טורבו, השלישי עבר גם בלאי מואץ, רק עכשיו הבנתי למה, לכל אלו עם מגדש טורבו ורכב ישן, לא להוסיף אשלגן.

התוספים הללו תוקפים את רכיביו הפנימיים של מגדש הטורבו עקב החום הגבוה שנוצר שם.

הנה הציטוט המקורי:

"Stay well away from Lead Replacement Petrol (LRP) - although it's octane rating is good, it contains lead substitutes that attack the turbo internals due to the high temperatures there."

התחלתי לאחרונה לתדלק את רכבי בדלק 98, ללא תוספי אשלגן או עופרת למינהם, הרכב נוסע טוב, אין צילצולים או רעשים מיוחדים ללא התוסף.

רכבי מודל 1987, רנו 5, מנוע C1J-788 טורבו.

• תוכן חדש...