Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודש בישרה לי אחותי הקטנה שהיא שבה משהות בת שנה בארה"ב.

אחד התנאים לשובה (:-)) היתה מציאת מכונית שתמתין לה כשתשוב.

ולא סתם מכונית, אלא יונדאי אלנטה GLS מהשנים 04' - 05', עקב ניסיון טוב עמם בעבר.

לפני שלושה שבועות יצאתי לחלק סחורה באיזור רח' המסגר בת"א, ולפתע צדה עיני יונדאי כזו בדיוק, ואפילו בצבע כסף.

מגרש המכוניות נקרא "טרייד מוטורס" ולעל המגרש קוראים אורי.

עצרתי, שאלתי, ולאחר שבבדיקה ראשונית הכל נראה תקין, יצאנו לעשות נסיעת מבחן.

לאחר שהתגלה שהמכונית נוסעת היטב, לקחתי אותה לחבר פחח ש "יזרוק עיין", למרות שבעל המגרש חתם לי שהמכונית נקייה מתאונות.

בנסיעת המבחן שמתי לב לרעש עמום שמגיע בהאטה באיזור ה 30-40 קמ"ש, לא משהו קריטי, ואנחנו עוד נשוב אל מקורות הרעש.

סיכמנו על המחיר, בוצעה העברת בעלות כחוק, וכל שנותר היה רק להמתין לבעלים..

אחותי הגיעה, די התלהבה מהמכונית, שילמה את אגרת הרישוי וניגשה לטסט בקומפיוטסט ראשל"צ מזרח.

המכונית ניכשלה עקב נורות הפוכות (ניכנסו מיים לפנסים ופורקו הנורות על מנת לייבש אותם), תפוח הגה תקול ונזילת שמן גיר.

הנורות היתהפכו למצבן המקורי, תפוח ההגה הוחלף ואגן שמן הגיר נישטף.

הרכב חזר למכון הרישוי וניכשל שוב.

מיסתבר שנזילת השמן חזקה מאד, ולכן הוחלט שלמחרת יוחלף מחזיר השמן ביציאה מהדיפרנציאל.

למחרת בבוקר, בעת נסיעה למוסך, נזל כל שמן הגיר ומה שנשאר ממנו היה בגוון שחור והריח למנגל..

הגיר האוטמטי החזיר את נשמתו לבוראו.

כמובן שבאותו רגע התחלתי לתכנן את ההתקפה החזיתית + ארסנל האיומים הקבוע כלפי נגרש המכוניות.

טלפון לאורי, הבעלים, והתשובה היתה מפתיעה - גרור אלי את המכונית אני משפץ לך את הגיר !

המכונית ניגררה לג'נרל גיר בדרך פ"ת, הגיר פורק לגורמים ושופץ מהיסוד, כשאורי אמר לי שאם אני רוצה, אני יכול להשתתף איתו.

הסתבר שהסיבה לכשל היתה נעוצה במיסב מאיכות ירודה שפשוט "נישפך" וחלקים ממנו חדרו לגיר ועשו בו שמות.

עלות התיקון 3500 ש"ח ששולמו על ידי בעל המגרש ללא אומר ומילה.

כמובן שהשתתפתי איתו בנזק, למרות שחלף זמן מאז הרכישה וזו היתה חובתי לבדוק את המכונית.

הסיבה, לדבריו - לקוח מרוצה שווה לי פי אלף מה 3500 ש"ח.

זה רק מראה שיש גם בענף מסחר הרכב בעלי מקצוע הגונים וישרים.

מיותר לציין שלא הכרתי אותו לפני כן ולא היה שום קשר איתו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אכן ישנם אנשים טובים (כן כן גם סוחרים ובעלי מגרשים)

כשקניתי את הנוכחית החליפו על פי בקשתי ובדיקתם,מספר חלקים יקרים מאוד(מצערת-2200,פנסי ערפל-650,מנגנון חלון חשמלי ימני-700) ללא השתתפות כלכלית מצידי כלל וכלל

כמה מצער שהסטיגמה שכולם חארות,עדיין תופסת בארצנו..:|

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

פשוט לא יאמן הצרפתים האלה - מכונית בת ארבע צריכה שיפוץ גיר מלא. יימח שמם.

השרשור הזה הוא בדיוק ההוכחה לכל אלה שטוענים שגיר אוטומטי יכול ללכת בכל מכונית.

תגידו מה שתגידו, דברים כאלה לא קורים במכוניות קוריאניות.

ארנון (לא נותן לעצמו להתבלבל מהעובדות).

נ.ב. חן, משהו לא בסדר עם אחותך. למה לחזור לכאן אחרי שהות של שנה בארה"ב?!

פורסם
השרשור הזה הוא בדיוק ההוכחה לכל אלה שטוענים שגיר אוטומטי יכול ללכת בכל מכונית.

אני חושש שאתה מפספס את הנקודה: הגיר הלך כתוצאה מנסיעה ללא שמן גיר.

ככה שזה שבעלת הרכב ניגשה לטסט ונכשלה בין היתר עקב נזילת שמן גיר.

במקום לבדוק מאיפה נוזל ולתקן את הבעיה, החליטו הבעלים לשטוף את תחתית הרכב כדי להעלים סימנים (כמה ישראלי), וניגשה שוב לטסט. מכיוון שהנזילה היתה חמורה היא נכשלה שוב, ואז הגיר נהרס.

אני חושב שאילו היו מתקנים את הנזילה בזמן, שום דבר לא היה קורה לגיר. למרות זאת, כל הכבוד למגרש שלקח אחריות.

השרשור הזה הוא בדיוק ההוכחה שלא תמיד יש לשטוף את תחתית הרכב לפני טסט כדי להעלים ראיות. אולי נדרש תיקון במקרה?

פורסם
אני חושש שאתה מפספס את הנקודה: הגיר הלך כתוצאה מנסיעה ללא שמן גיר
נו? ונראה לך הגיוני שאמורה להיות נזילה כזו במכונית חדשה?

עזוב, הצרפתים האלה בונים חרא של גירים וחרא של מכוניות.

אתה אף פעם לא שומע סיפורים כאלה על מכוניות אחרות, וזה בדיוק מה שאני אומר - צרפתיות הן מכוניות לא אמינות, ודבר כזה לא היה קורה במכונית ממוצא אחר.

זה ידוע שמי שמעדיף לקנות מכוניות קוריאניות או יפניות צודק - שם לא קורים דברים כאלה, ולא משנה כמה אתה וחובבי האירופאיות תנסו ליפות את המציאות.

פורסם

לא. לא הגיוני בכלל שתהיה נזילת שמן גיר במכונית יחסית חדשה, אבל זה קורה, אין מה לעשות.

אגב, על ההערה שלך על הצרפתיות אני נוטה לחשוב שזאת הערה שנכתבה בציניות, אבל דבר כזה היה יכול לקרות גם במאזדה, ובכל רכב אחר כמובן. אין בעיות אמינות משמעותיות בצרפתיות, אולי כמה פאקים פה ושם מניסיוני האישי.

בכל אופן, במידה והיתה מתוקנת הנזילה והגיר היה ניצל, גם כיס בעל המגרש היה ניצל מעט, ובטח התיקון לא היה מגיע ל- 3500 ש"ח. האשמה כאן לדעתי- היא על בעלי הרכב שגרמו להוצאה מיותרת לבעל המגרש בכך שהם ידעו שיש תקלה ועקפו אותה במקום לתקנה.

פורסם

המכונית ניקנתה בידיעה שיש לה טסט בקרוב, והטסט נעשה לפני פקיעת תוקף הרישוי.

לדברי משפץ התיבה, הגיר היה תקין לחלוטין ומה שגרם להרס זה נסיעה ארוכה ללא שמן וחלקי מתכת שנשרו מהמיסב.

מיסב הציריה היה מתוצרת סין, כמובן, והורכב בידי מוסך פרטי בזמן שהמכונית היתה בליסינג.

כלקח מהסיפור הזה, עברה המכונית טיפול יסודי שכלל החלפת שמנים, נוזל קירור, רצועת טיימינג ורצועות הינע.

למותר לציין שכולן היו מאיכות נמוכה ביותר, אות וסימן לתחזוקה "חסכונית" לה זכתה המכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האם הרכב היה בליסינג בעברו?

זה מדהים עד כמה שהחלפים הסיניים הם באיכות מזוויעה.

לפני 6-7 שנים המצב לא היה כ"כ גרוע - לא זכור לי חלפים שמתפרקים אחרי 10 אלף ק"מ ומטה בניגוד למצב כיום.

פורסם

כן, הוא אמר שהרכב היה בליסינג.

ארנון, לפחות כשהגיר תקין , הוא לא נותן לך הרגשה שהוא מקולקל כמו בגירים הצרפתיים. (אני אפילו לא רוצה להתערב בשרשור ההוא)

[סליחה, זה גיר טלפתי מופלא שמקדים את זמנו ויודע יותר טוב ממני מה טוב בשבילי]

חן, אתה רק הוכחת את זה שאצל סוחרים יש רכבים עם עבר לוטה בערפל. אני מאוד מקווה שהשיפוץ יחזיק, כי זה נשמע מאוד זול יחסית לשיפוץ גיר מלא וכמובן שלא תדעו שם בעיות נוספות עקב הזנחת ליסינג פושעת.

אני בטוח שהסבירות לקנות רכב כזה מפרטי ,אשר עבר אחזקה "חסכונית" כזו הרבה יותר נמוך מאשר אם היית קונה מסוחר.

חבר קנה כזאת אלנטרה מחברת שלמה SIXT, עם ק"מ נמוך, מחיר זול , ספר טיפולים, אחריות ,מטופלת היטב ובלי שטויות כמו :פנסים הפוכים, גיר נוזל וכו'.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ארנון, לפחות כשהגיר תקין , הוא לא נותן לך הרגשה שהוא מקולקל כמו בגירים הצרפתיים.
אני חושב שכבר בדיונים באוף-טופיק סיכמנו שיש בעיה בתפיסת המציאות שלך.

אולי זה פשוט גיר לשמאלנים.

פורסם

תגידו, זה רק אני או שכל "ההמלצות" האלו גורמות גם לכם לא לרצות להתקרב למקום הזה?

וואלה תקראו לי OLD FASHION אבל אני אוהב שהרכבים שלי לא נתקעים אחרי שבוע, גם עם מי שמכר לי אותם הוא בן אדם זהב והטיפול שלו בי בתור לקוח יהיה לא פחות ממדהים.

מבחינתי האחריות הכי טובה היא כזאת שלא צריך להתשמש בה.

• תוכן חדש...