Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כנראה שאני עוד בעל פיאט פונטו (2001) שנדפק לו ההגה החשמלי.

אז ככה: מדי פעם(אחת לכמה ימים), רק בעת התנעה, נדלקת הנורה האדומה של ההגה והוא הופך להיות למאוד קשה. לפעמים, לאחר כיבוי הרכב והתנעתו מחדש העניין מסתדר. אם לא, גג למחרת, הכל עובד באופן מושלם. יש לציין שאף פעם לא קרה באמצע הנסיעה.

אין לרכב בעיות חשמליות אחרות (מצבר חדש, חצי שנה).

בכל מקרה, חרשתי את הפורום וראיתי 2 המלצות עיקריות:

א. מוסך פיאט מורשה - אבחון עם (examiner) ואז בטח ימליצו לי להחליף את כל המכלול (3000 +- ש"ח).

ב. המעבדה של אייל נוימן שמתמחה בבעיות חשמל, אך אם מדובר בלהחליף את כל ההגה אז עדיף כבר במוסך פיאט מרכזי.

השאלה שלי: כמה יעלה האבחון במוסך פיאט מרכזי והאם המוסך ברחוב ראול ולנברג 20 בת"א מומלץ (קרוב לי לבית)?

וכמה יעלה אבחון אצל אייל נוימן?

תודה לכל העונים, מבקש לענות רק מכאלה שכבר נתקלו בבעיה ומכירים.

פורסם

בפונטו ספייס ההגה מתחלק לשתי חלקים שהולכים בהגה החשמלי.

1 חישני מיקום של גלגל ההגה

2 מנוע חשמלי

ודא איז מאחד מהריכבים נדפק .

כמו כן יש אפשרות להרכיב את החלקים הנ"ל מפירוק וזה יוזיל לך את העלות

פורסם

עדכון לגבי התקלה: אכן פניתי לאיל נוימן בקשר לתקלה. לאחר אבחון מסתבר שהבעיה היא במנוע ההגה החשמלי. בעצת איל החלטתי לשפץ את החלק, בוצע עוד באותו היום. חייב לציין לטובה את מהירות התיקון. בינתיים עובד מצוין, מקווה שימשיך כך.

למי שרוצה עוד פרטים יכול לפנות אלי בפרטי.

פורסם

זה מעניין וחדש יחסית - תיקון של מנוע ההגה החשמלי בפונטו

כמה עלה התיקון ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ניתן לתקן וכנראה זה די פשוט.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=245926&highlight=%D7%94%D7%92%D7%94+%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99+%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95

ממה שראיתי המנוע מורכב ממעגל מאוד פשוט ובד"כ רכיבים שעליו ניזוקים (לרוב המנוע עצמו נשאר במצב תקין). כפי שתראו בשרשור המצורף מדובר על רכיבי SMD שקצת קשה להשיגם אך בטוחני שישנו פתרון לעניין. אני מקווה בקרוב להמשיך ולטפל בנושא בעזרתם של עוד שני חברים, אשר אחד מהם הוא אלקטרונאי מדופלם.

מקווה מאוד שאוכל לעדכן בנעשה עוד השבוע.

על פניו התיקון נראה די פשוט, אך עניין האחריות הוא הנושא הבעייתי כאן. מעניין באמת מה עלות התיקון וכמה זמן אחריות מקבלים עליו.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

היי ובוקר טוב !!

עלות תיקון הגה אלקטרוני 1500 ש"ח כולל האיבחון וההתקנה .[280 ש"ח מתוך כלל הסכום בעבור האיבחון].

אחריות ל6 חודשים.

לגבי הרכיבים אולי כדאי להניח את הדעת שיתכן ששינוי הצבע נובע מערך אחר ולא מאי תקינות הרכיב??!!

איל נוימן

פורסם

אייל,

בטוחני שהידע שיש לך בנושא הוא עצום ואכן ייתכן שהרכיב בעל ערך שונה ומכאן נובע שינוי בצבעו.

אך חשוב לציין שהרכיב הזה מתנהג שונה משאר הרכיבים הזהים על אותו המעגל. צירוף מקרים של שינוי צבע ורכיב תקול?! יכול להיות אין ספק, אבל אני מאמין שבמקרה הזה המושג "צירוף מקרים" לא תופס.

אני מנסה לתקן מתוך תחביב ורצון להיכרות עם הרכב עליו אני נוהג, אז גם אם לא אצליח, לא קרה כלום.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

עוד מקרה עצוב של הגה חשמלי הפיאט.

אני גר באיזור הקריות והתקשרתי לכול המוסכים המורשים באיזור...

אני כבר לא יודע מה לעשות , חדש או משופץ אצל אייל (קראתי כבר שירשורים בנושא) כאשר אני לוקח בחשבון יום עבודה ונסיעות עד לאייל אולי כדאי כבר חדש...

בכל מקרה אלה 2 האופציות היחידות?

מישהו מכיר חשמלאים אמינים שמתקנים את התקלה גם באיזור חיפה ?

ועוד שאלה , האם כדאי לנסות את הניתוק של המצבר בכדי לאפס מחשב? כייצד?

תודה רבה על העזרה.

• תוכן חדש...