Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה בראשי לפני כמה זמן רעיון לסטארט-אפ אינטרנטי (מצטער אבל מסיבות המובנות לכולם לא אוכל לפרט ממש), כשמה שאני יכול להגיד הוא שזה אתר...

לפני קצת יותר מחודש קראתי כתבה על סטארט-אפ ישראלי חדש, איזה אתר היכרויות כלשהו, שמקימיו בחרו בדרך קצת שונה (ומתאימה גם לי) של לשכור מתכנתים שיתכנתו את האתר בשבילם.

באם זכור למישהו סיפור כזה \ מכיר סיפור דומה אשמח לקבל את שם החברה \ שמות המייסדים ע"מ לנסות ולקבל עיצות...

בסה"כ הסיפור לא אמור להיות מסובך אם אני רואה את זה כמו שצריך, וזה לקבל הצעת מחיר מפורטת על מערכת עם כל האפשרויות הדרושות, לעשות פרוספקט יפה ולהתחיל לחפש משקיע.

מצד שני, אשמח לקבל קצת עיצות מכאלו שהתהליך מוכר להם, לקבל קישורים מומלצים (כבר גיגלתי המון אבל בכל זאת אולי אקרא משהו חדש) וכל דבר שנראה לכם רלוונטי.

כמו כן אשמח לשמוע על חברות תכנות ברמה גבוהה שאתם מכירים-

כאלו שעובדות עם php/aspx, וכאלו שעובדות עם FLASH בעיצוב וכמו כן ברמת תכנות ואינטגרציה גבוהה עם השפות שציינתי.

תודה רבה לעוזרים!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

סתם ניסיתי להכנס לאתר הזה וקפצה לי הודעה מגוגל (?) שמזהירה אותי מהאתר הזה שהוא מתקין ללא הסכמתו וידיעתו של הגולש יישומים שגונבים מידע פרטי. פעם ראשונה שאני נתקל בהודעה הזאת.

פורסם

אני מכיר חברה כזו. אבל תחזור כשתגייס את המשקיעים :) כי בעל החברה לא אוהב בילבולי מוח כאלה יש לו מספיק.

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

קודם כל בוא נדבר בטרמינולוגיה הנכונה - זה לא סטארט-אפ, זה אתר.

כרגע יש לך רעיון לאתר ואתה רוצה שהוא יקרום עור וגידים ואתה תוכל להרוויח ממנו.

דבר ראשון אתה צריך לאפיין את האתר ברמה סגורה לחלוטין 100% ללא שום קצוות פתוחים, רצוי כולל מוק-אפ מלא ב HTML עם או ללא הגרפיקה, אבל שיהיה ברור בדיוק איזה כפתורים ואיזה שדות יש באילו מסכים, אילו מסכים יש ומה מוביל למה.

אני מציע שקודם כל תכתוב את זה בעצמך בוורד או בפאואר פוינט ותבקש ממישהו שעוסק בתחום לראות שלא השארת זנבות פתוחים.

אם לא תעשה כך, ותבוא לחברת פיתוח בלי אפיון, הם ישחטו לך את התחת במחיר האפיון וגם לא בטוח שתקבל בדיוק מה שאתה רוצה.

כשיש לך אפיון סגור על פלומבה, אתה ניגש איתו לחברות פיתוח שונות (אגב, מה אכפת לך מה הטכנולוגיה ? ואם זה סטראטס אז לא טוב ? או רובי און ריילס ?) ומקבל הצעות לפיתוח האתר.

אל תשכח כמה דברים :

1) עלויות הוסטינג, בד"כ ההצעות של חברות הפיתוח יותר יקרות ממה שאתה יכול להשיג לבד בחו"ל.

2) הבעלות על הקוד היא שלך בלבד וחברת הפיתוח מתחייבת ל NDA ולהעברה של כל הקוד אליך בסיום הפיתוח - שלא ישאר להם עותק גם במחיר של תחזוק מסובך יותר.

3) רצוי מאוד שהגרפיקאים והמתכנתים יהיו מאותה חברה, זה מפשט את התקשורת.

4) אני ממליץ בחום על ארכיטקטורות LAMP או J2EE למזעור עלויות רישוי (יש קוד פתוח, במייקרוסופט אין).

כל הנאמר לעיל מנסיון של כ 12 שנה בתחום מהצד המפתח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אלי, אני דווקא חושב שלאור מה שהוא רוצה עדיף להתחיל עם גרפיקאי טוב (ושיש לי אחד כזה ברעננה אם הוא יהיה מעוניין) שישב איתו לאפיין את עיצוב האתר (כפתורים, צורה וכו'), את עיצוב הניירת למשקיעים ויעביר את הכל למתכנתים איתןם הוא עובד.

לשבת ולקבוע איזה כפתוריםיהיו איפה זה כמעט בלתי אפשרי בלי לקבוע את העיצוב כי הדברים הולכים יד ביד וכדאי לקבל רעיונות מאנשי מקצוע מיומנים.

ד"א, ציון מורגוס סיפר לי אתמול שהגעתם לתוצאות יפות בכירסום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לאור מה שהצגת, ובהמשך לתגובותיהם של אלי ושי, אני מציע לך לפנות לדביר מעוז.

דביר הוא אחד הגרפיקאים המובילים בארץ, ומעצב אתרים רב ניסיון החתום על כמה

מהדומיינים המובילים באינטרנט הישראלי (לא כולם מופיעים באתר שלו). מעל הכל,

הוא אדם הגון וצנוע וכך גם גישתו לעסקים. מהיכרות אישית ומקצועית איתו, אני חושב

שהוא יוכל לסייע לך בייעוץ, ובמידת הצורך גם ביישום הרעיון שלך באופן אופטימלי.

בהצלחה.

פורסם

ועוד גפיקאי מעולה שאני עובד איתו (ולא, הוא לא עיצב את האתר שלי אבל הוא הולך בקרוב מאוד לשדרג ולבנות אותו מחדש) הוא ערי וליש מפרסום וליש ברעננה. הוא אדם ישר ואמין שמחפש באמת את טובת הלקוח וברגע שסיכמת איתו אין הפתעות לרעה (רק לטובה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
סתם ניסיתי להכנס לאתר הזה וקפצה לי הודעה מגוגל (?) שמזהירה אותי מהאתר הזה שהוא מתקין ללא הסכמתו וידיעתו של הגולש יישומים שגונבים מידע פרטי. פעם ראשונה שאני נתקל בהודעה הזאת.

גוגל? אולי, אם כבר, FireFox ?

גם אני "זכיתי" לקבל את ההודעה -

This web site at http://www.come2us.co.il has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בדיוק, וכשאתה לוחץ על Why was this site blocked? זה שולח אותך לגוגל

What happened when Google visited this site?

Of the 20 pages we tested on the site over the past 90 days, 2 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 2009-01-28, and the last time suspicious content was found on this site was on 2009-01-27.Malicious software includes 5 exploit(s). Successful infection resulted in an average of 9 new processes on the target machine.

פורסם

עושה רושם שגוגל נדפק.

בכל חיפוש שתעשה, שורה קטנה מתחת לשם האתר תגיד לך: "אתר זה עלול להזיק למחשב שלך." או "This site may harm your computer."

וכאשר תנסה להכנס לאתר תקבל הפנייה לעמוד -

Warning - visiting this web site may harm your computer!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אחת הטעויות הנפוצות בפיתוח בכלל הוא שדואגים לפיתוח ושוכחים את התחזוקה והמשך הפיתוח (מי יעשה אותו, בכמה כסף, מה אם תרצה לעבור חברת פיתוח וכו'). העצה שלי לך היא להתחבר למישהו מקצועי שיטפל בצד הטכנולוגי. הסיכוי של מישהו לא מקצועי לאפיין ולחשוב על כל הסוגיות וגם להיות מסוגל לפקח את הפיתוח ולקדם אותו לאחר סיום השלב הראשון - קלוש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה אך עד עכשיו הנושא המשיך להתקדם בעיקר בפן האפיון והעלאת רעיונות לאופציות חדשות.

falou, אשמח להסבר מפורט יותר -

איזה סוג של איש מקצוע עלי לחפש? מתכנת? מעצב?

האם חברות פיתוח בישראל מציעות תמיכה לאחר ההקמה? ואם כן, במה תמיכה זו מתבטאת?

כמו כן, אשמח אם תוכלו להבהיר בשבילי משהו נוסף, כרגע כמו שזה מצטייר לי בראש השלבים הם כאלו -

אם הבנתי אתכם נכון, כרגע עלי לסיים לאפיין את האתר ברמה של 100% -

בכך, מבלי להשתחצן - אני באמת חושב שאוכל לעשות עבודה נחמדה מאוד, בנוסף - יש לי קשרים רבים בפן הטכנולוגי ולכן אשמח גם להבהרה בנוגע לאיש המקצוע שאליו התכוונת, אולי אוכל למצוא מישהו שיעזור לי ללטש את עבודתי באפיון כך שתהיה ברמה הנדרשת...

אחרכך, לגשת לגרפיקאי בכדי שיעצב לי מוק-אפ של האתר.

לאחר מכן, לגשת לחברת הפיתוח ולקבל הצעת מחיר לפיתוח והקמת האתר בתנאי האכסון שאני אבחר.

אחרי שיש לי את הצעת המחיר עלי להוסיף את עלויות ההקמה הראשוניות (פיתוח והקמת האתר, פרסום ועוד כל שאר העלויות הנלוות) לגשת לגרפיקאי בכדי שיעצב לי חוברת למשקיעים, ולהתחיל לחפש משקיע.

לאחר שמצאתי משקיע, לחזור לחברת הפיתוח ולתת להם אור ירוק.

כשפיתוח והקמת האתר הסתיימו, להפקיד את עניין הפרסום האינטרנטי בידי חברת פרסום אתרים וכמובן לפרסם בשאר כלי המדיה הרלוונטיים.

כמובן שאם אהיה מלווה באיש מקצוע התהליך יהיה קל, מהיר ובטוח בהרבה.

כל זה מתחייס כמובן רק לשלב ההקמה הראשונית, ולא לשלבים הבאים אחריה - בינתיים אני רוצה לוודא שאת זה הבנתי נכון...

אשמח לתיקונים \ תוספות \ הערות שיש לכם...

בתודה רבה,

בן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...