Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבור רכב ליסינג מקבוצה 2 (מאזדה 3) כולל דלק עלי לשלם בכל חודש 4,000 ש"ח ברוטו

(אכן גבוה משאר החברות שאני מכיר, אך זה המחיר),

במידה ואחליט שלא לקחת ליסינג, אצטרך לרכוש רכב, כאשר הסכום שאוכל להשקיע בנושא הוא כ 50,000 ש"ח.

ניסיתי להשוות כלכלית בין החלופות,

כאשר ברור שהשוואה של רכב בשווי 50,000 ש"ח אל מול רכב (מאזדה 3) בשווי של כ 110,000 ש"ח

היא לא השוואה מימונית, כלומר, אני לא בודק אלטרנטיביות לרכישת אותו רכב בצורות מימון שונות,

אלא אני רוצה ראשית להבין כמה עולה לי הנוחות של הליסינג

(רכב חדש יותר, ראש שקט בנוגע לטיפולים, אין בזבוז זמן בשל תיקונים וכו').

קיבלתי במייל ומצאתי בפורומים קבצי אקסל שונים, כאשר אחד מהם מאוד מפורט ולדעתי מציג את תמונה די מדוייקת.

הזנתי את הנתונים והבנתי ע"פ החישוב שנוחות הליסינג עולה לי כ 1,100 ש"ח בחודש.

קישור לקובץ (לא ניתן להעלות לפורום קובץ אקסל) :

http://img2.tapuz.co.il/forums/1_126378883.xls

1. אשמח לדעת האם לדעתכם יש פרמטרים חשובים שלא באים לידי ביטוי בקובץ האקסל.

2. האם הפרש של כ 1,100 ש"ח בחודש נשמע לכם סביר מבחינה כלכלית ?

(הכוונה היא לא לשאול האם כדאי, אלא האם התוצאה נשמעת הגיונית)

3. ברור שהנושא אינדיבידואלי, אבל האם לדעתם רכב חדש יותר, בטיחותי יותר, וראש שקט שווים את ההפרש בעלויות ?

(כ 1,100 ש"ח)

4. מכיוון שבחברה שבה אני מועסק, העלות גבוהה יחסית, חשבתי לבדוק ליסינג באופן פרטי,

האם יש סיכוי למצוא היום בשוק מחירים אטרקטיביים יותר ללקוח פרטי ?

מישהו יודע במקרה מחירים ללקוח פרטי עבור רכב מקבוצה 2 ?

פורסם

שאלה: מי שאינו לוקח רכב ליסינג במקום העבודה שלך לא מקבל שום דבר על הנסיעות\הוצאות רכב?

אם תרחץ את המכונית לבד, לא תעשה תאונה ותמצא ביטוח מקיף ב 1000 ש"ח פחות ממה שרשום ( 3,700 ש"ח קצת יקר למכונית ששווה 50K),

תוכל לחסוך 2,500 ש"ח בשנה.

גם 4,200 ש"ח בשנה לתיקונים (לא כולל הטיפולים ) לא מחייב.

:lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שאלה: מי שאינו לוקח רכב ליסינג במקום העבודה שלך לא מקבל שום דבר על הנסיעות\הוצאות רכב?

אם תרחץ את המכונית לבד, לא תעשה תאונה ותמצא ביטוח מקיף ב 1000 ש"ח פחות ממה שרשום ( 3,700 ש"ח קצת יקר למכונית ששווה 50K),

תוכל לחסוך 2,500 ש"ח בשנה.

גם 4,200 ש"ח בשנה לתיקונים (לא כולל הטיפולים ) לא מחייב.

:lol:

מי שלא לוקח רכב ליסינג ממקום העבודה, פשוט לא משלם 4,000 ש"ח מהברוטו,

אין החזרי הוצאות או משהו דומה.

פורסם

ואני חשבתי ש3300 אצלנו זה שחיטה.

אידאולוגית יש ליבעיה עם מחיר רכב מקבותה 2 שעלות הליסינג שלו כולל ביטוח היא כ2200 ש"ח בחודש יעלה לעובד 4000.

תקח ת50. לך לניו קופל. תקנה בליסינג מימוני קיה סיד מקבוצה 2 שיש להם אחלה תנאים עליה ותתחיל לנסוע.

פורסם
ואני חשבתי ש3300 אצלנו זה שחיטה.

אידאולוגית יש ליבעיה עם מחיר רכב מקבותה 2 שעלות הליסינג שלו כולל ביטוח היא כ2200 ש"ח בחודש יעלה לעובד 4000.

תקח ת50. לך לניו קופל. תקנה בליסינג מימוני קיה סיד מקבוצה 2 שיש להם אחלה תנאים עליה ותתחיל לנסוע.

אל תשכח שה 2,200 (בערך) שהרכב עולה למעביד, הוא ללא דלק, ולא כל המעבידים מסבסדים את הדלק..

מצד שני, לרכוש רכב חדש זה בטוח לא כלכלי, אם כבר - רכב יד שניה..

פורסם

זה לא קר 4000 שקל שזה מאוד מאוד יקר לרכב קבוצה 2,רק כדי לסבר את האוזן במקום שאני עובד בו 4000 שקל זה עבור רכב קבוצה 4.

בנוסף השווי שימוש עלה ביותר מ 300 שקל השנה ל 1866 שקל אם תעשה חישוב תראה שזה לא כלכלי להחזיק ליסינג אלא אם כן אתה נוסע מרחקים ממש גדולים, מעל 30000 ק"מ

פורסם
זה לא קר 4000 שקל שזה מאוד מאוד יקר לרכב קבוצה 2,רק כדי לסבר את האוזן במקום שאני עובד בו 4000 שקל זה עבור רכב קבוצה 4.

בנוסף השווי שימוש עלה ביותר מ 300 שקל השנה ל 1866 שקל אם תעשה חישוב תראה שזה לא כלכלי להחזיק ליסינג אלא אם כן אתה נוסע מרחקים ממש גדולים, מעל 30000 ק"מ

תסתכל על האקסל, הפרש של כ 1,000 ש"ח לעומת רכב שעולה כמחצית..

פורסם

שטויות. יש לי גם ליסינג וגם פרטית.

סובארו B4 שנת 2005 עולה לי כ1000 ש"ח לפני חישובים של ירידת ערך ועלויות מימון שאין לי. תוסיף עוד 1000

איך רכב ישן יצא לך 2600 אני לא יודע. אבל נראה לי שאתה פשוט מנסה לשכנע את עצמך שכדאי לשלם סכומים כאלה מטורפים.

פורסם

לפי דעתי אם תמצא רכב רצוי יפני במצב טוב תחסוך כסף רב לעומת הליסינג. אני מחזיק רכב יפני שעלותו פחות מ-50000

וההוצאות נמוכות בהרבה גם מ-3000 שח לחודש.

פורסם
שטויות. יש לי גם ליסינג וגם פרטית.

סובארו B4 שנת 2005 עולה לי כ1000 ש"ח לפני חישובים של ירידת ערך ועלויות מימון שאין לי. תוסיף עוד 1000

איך רכב ישן יצא לך 2600 אני לא יודע. אבל נראה לי שאתה פשוט מנסה לשכנע את עצמך שכדאי לשלם סכומים כאלה מטורפים.

אני לא מוצא כל טעות טעות בחישוב שלו.

תעלה אתה את החישוב שלך, בוא נראה איך אתה מגיע לסכומים אחרים...

Back to the original - NC again.

פורסם

ילד אחד בא לאבא שלו ושאל: "אבא, מה הבדל בין טיאורטי למעשי?" ענה לו האב:" לך תשאל את אחותך ולאחר מכן את אמך, האם יסכימו להעביר לילה עם השכן שלנו תמורת מיליון דולר" הלך הבן ושאל. כאשר חזר השיב שאכן שתיהן הסכימו ואמא אולי הייתה עושה זאת בפחות. אמר לו האב:" הבט, בני. טיאורטית אנחנו יכולים לעשות מכה של שני מיליון דולר. אבל מעשית יש לנו שתי ז!^נות בבית".

החישוב שלי מבוסס על סכימה מעשית של חיובי כרטיס האשראי.

פורסם

2600 נשמע לי הגיוני. אם תוריד קצת מעלויות הביטוח (בהנחה ואין לך נהג חדש במשפחה) ותשטוף בעצמך את האוטו תוכל להגיע גם ל-2500, אבל מצד שני אם אתה נוסע בעיקר בעיר או שתסע קצת יותר ק"מ בשנה או שמחיר הדלק יעלה ל-6 שקלים לליטר, זה יחזור בחזרה ל-2600 או אפילו 2700.

בכל מקרה מדובר על יותר מ-1000 שקלים חסכון בחודש, שזה הרבה כסף. אם זה שווה לך? פועל יוצא של כמה אתה מרוויח בחודש, מול כמה כסף יש לך בבנק וכמה חשוב לך לא להתעסק עם האוטו. זה כבר עניין אישי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גילוי נאות... היו לי מספר ריכבי ליסינג בעבר וכיום אני נוסע לעבודה עם ריכבי הפרטי.

בהנחה שאתה עושה 20K לשנה על רכב יפני ממוצע בן 4-5 שנים בנפח 1600 ומתכונן להחזיק אותו עוד 5 שנים, כלומר עד שיעשה 200K.

בחישוב גס, אתה מוציא עד 1000 ש"ח על דלק (בהנחה מוקצנת שאתה נוסע 10 ק"מ לליטר), עוד 500 ש"ח על ביטוח + טסט + טיפולים וסכום לא ידוע על ירידת ערך, נאמר עוד 500 ש"ח. סה"כ 2000 ש"ח לחודש מהכיס.

חשוב על יתרונות הליסינג:

1. כיף, כיף, כיף. אין צורך לרכוש, לטפל, לתדלק, לבטח, להחליף כל מספר שנים ולהעביר טסט.

2. "רכבי ליסינג נצפו במכתש רמון, מביסים לאנדרוברים בנהיגת שטח" או במילים אחרות, לא ממש אכפת להתעלל ברכב.

חשוב על חסרונות הליסינג:

1. "מי שלא לוקח רכב ליסינג ממקום העבודה, פשוט לא משלם 4,000 ש"ח מהברוטו,

אין החזרי הוצאות או משהו דומה." לא נכון. למיטב ידיעתי ישנו סכום (קטן אומנם) של החזר נסיעות אותו המעביד חייב לשלם. בנוסף, שים לב שהסכום הוא 4,000 ש"ח מהברוטו, כלומראינך מקבל עיליו את ההפרשות לביטוח מנהלים ולקרן השתלמות. הווה אומר, אתה מפסיד עוד 400-500 ש"ח לחודש.

2. בכל מקרה של הפסקת עבודה, איבדת את הרכב. נאמר שפוטרת לאחר 3 שנים, שילמת 150,000 ש"ח (מהברוטו כמובן, שווה ערך ל 50-70 אלף ש"ח בתלות במדרגת המס) ונשארת ללא הרכב. במקרים בהם הרכב חיוני לחיי היום יום (מגורים במושב, הסעת ילדים וכו) תאלץ לרכוש רכב מיידית, עם כל האילוצים הנובעים מכך.

3. דרך אגב, בדוק את הסכם הליסינג המדובר, רוב הסכמי הליסינג מוגבלים לנסועה שנתית של 20K.

ובנוגע למה ששאלת "(רכב חדש יותר, ראש שקט בנוגע לטיפולים, אין בזבוז זמן בשל תיקונים וכו')" גם פה ניתן לחשב יתרונות/חסרונות:

-"רכב חדש יותר." מה זה נותן לך? יותר צעצועים ברכב כמו כפתורי בקרה בגלגל ההגה לדוגמה ובטיחות קצת יותר גבוהה (בדרך כלל, לא תמיד)

-"ראש שקט בנוגע לטיפולים" תאורטי בלבד. לאחר נסיון רב עם ריכבי ליסינג גיליתי שרמת התחזוקה היא מינימלית. אם אתה חושב שזה לא משנה לך כי הרכב מוחלף כל 3 שנים חכה חכה שתתקע פעמיים בגלל רצועת אלטרנטור שהורכבה לא נכון.

-"אין בזבוז זמן בשל תיקונים." בממוצע, תיקונים+טסט ידרשו ממך 3-4 ימי עבודה בשנה. האם זה שווה לך?

לדעתי האישית, למעט אילוצי מרחק (נסועה שנתית של 30K+) אין טעם לקבל רכב ליסינג כיום.

פורסם

אצלי הרכב עולה כ 1200 בחודש מהברוטו. כם קבוצע 2. זה נשמע המון 4000.

הרכב הוא גרנדה פונטו 2008.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

• תוכן חדש...