Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה

אני בתהליך סיום תכנון מערכת הבית החכם אצלי בבית שאני בונה. וכבר יש לי בעיה נפשית

האופציות הרבות שבית חכם מאפשר; נוחות, גישה ושליטה על כל הבית גורם לי לפנטז עוד ועוד וגורם לרצות עוד יותר עוד שליטה ועוד נוחות. מצד שני עוד כסף ועוד כסף.

בעצם כרגע הבית החכם אצלי יכול לעשות המון דברים:

1. שליטה על תאורת הבית.

2. בעת כניסה לחדר הפעלת תאורה אוטומטית

3. אם אף אחד לא שוהה בחדר לתקופת 5 דקות לכבות הכל מיזוג תאורה טלויזיה וכו'

4. סגירה ופתיחה של תריסים חשמליים

5. תרחישים:

* סרט: הורדת תריסים חשמליים + הורדת המעלית של המקרן + הפעלת מקרן + הורדת מסך ההקרנה + החשכת התאורה בחדר.

* בעת כניסה לבית: הפעלת מיזוג/חימום + הפעלת דוד השמש ועוד

* שינה: בעת כניסה למיטה החשכת החדר בהדרגתיות + כיבוי מיזוג/חימום וטלויזיה אי תנועה או רעש בחדר

אני אעצור כאן ואתן לכם לצפות בכמה סרטונים, אני מעוניין לשמוע את הדיעה שלכם בנושא

http://www.youtube.com/watch?v=gs0q7pyFcsc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=PZxr7hLjWLc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=HLiVhW8Znz0&feature=related דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=-vW86mSXAaA דרך יוטיוב
פורסם

5. תרחישים:

* סרט: הורדת תריסים חשמליים + הורדת המעלית של המקרן + הפעלת מקרן + הורדת מסך ההקרנה + החשכת התאורה בחדר.

* בעת כניסה לבית: הפעלת מיזוג/חימום + הפעלת דוד השמש ועוד

* שינה: בעת כניסה למיטה החשכת החדר בהדרגתיות + כיבוי מיזוג/חימום וטלויזיה אי תנועה או רעש בחדר

איך מפעילים דוד שמש?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אקטואלי רק למנכ"ל של MICROSOFT וחבריו.

לא באמת נראה לי אקסלוסיבה של המלייאנים.

לפי דעתי ע צ ל נ ו ת.

קשה לרדת לסגור תאור?.

ובכל זאת נראה מדהים נחמד שזה אפשרי ושיהיה לך לבריאות =] .

פורסם

סליחה התכוונתי להפעלת בויילר.

---

זה בעסה לקום מהמיטה בחורף באמצע הלילה לכבות אור בבית

העסק ממש לא יקר, היום אפשר להתחיל בית חכם ב- 3K$ ויכול להגיע עד 100K$ תלוי מה רוצים בדיוק.

אצלי למשל עלויות הבית החכם הגיעו ל- 40K ש"ח וזה כולל כל הבית, חסכתי קרוב ל- 60K ש"ח כי עשיתי חלק מהעבודה בעצמי והרבה מכשירים נחוצים ייבאתי אותם מחו"ל.

העניין הוא חוץ מהנוחות ושליטה, זה חסכון בחשמל שלאחר 5 שנים לפחות אפשר להחזיר את הוצאות הבית החכם. למשל התאורה בבית לא צריכה לפעול בהספק מלא, אפשר להפעיל מנורות פלורסנט עם הספק 70% והתאורה בחדר 20 מטר מרובע לא תשתנה מבחינת עוצמה. אז חסכנו פה 30%

---

את בניית הבית עצמו כמובן לא אני, אבל ריצוף, צביעה, עבודות חשמל, אינסטלציה, ניקוי, התקנת פיגום, עשית כמעט החצי לבד. וגם פה חסכתי המון.

פורסם

תן יותר פרטים על המערכת שלך,עזוב יוטיוב.

כמו לדוגמא איך הבקרה אצלך?מסך מגע?כפתורים?מחשב?

אתה יכול לשלוט דרך הטלפון?אינטרנט?

כול התקשורת היא אלחוטית?בכול צרכן יש מוח ומשדר?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
תן יותר פרטים על המערכת שלך,עזוב יוטיוב.

כמו לדוגמא איך הבקרה אצלך?מסך מגע?כפתורים?מחשב?

אתה יכול לשלוט דרך הטלפון?אינטרנט?

כול התקשורת היא אלחוטית?בכול צרכן יש מוח ומשדר?

אצלי זה מופעל ע"י בקרים: תריסים, הפעלה ON/OF, דימרים, מערכת ניהול בית חכם מרכזית OMNI

השליטה מתבצעת ע"י שני שלטים של פרונטו ניידים + דרך חיבור לשרת; 4 מסכי LCD טאצ' 20 אינץ' ב- 4 חדרים + מערכת האזעקה/שליטה OMNI + טלפון + כפתורים חכמים (ריכוז של 10 כפתורים)

התפעול במסכי פרונטו הוא אלחוטי.

מסכי הטאצ' מחוברים למחשב ראשי בבית שמותקנת עליו התוכנה שרואים בסרטון הפרונטו והמחשב מחובר אלחוטית עם הקונסולה הראשית.

עניין השליטה הוא פשוט, מכל מתג הפעלה/שקע חשמלי שמחובר אליו מכשיר ---> הולך כבל פיקוד 8 גידים לבקר.

מקרן, HOT, מיזוג, צריך לסנכרן אותם מול הקונסולה הראשית, ולאחר הסנכרון תוכנת השליטה תעבוד מולם בדיוק כמו שלט המוצר עצמו .

---

בשלבים אלה סיימנו תכנות התרחישים וריכוז כמות הבקרים והאביזרים הנלווים. שבוע הבא אנחנו מתחילים עם עבודת החיווט, אני מצלם הכל בכל שלב, אני אעלה סרטונים בהמשך שיהיה מוחשי ומובן יותר .

פורסם

ואוו,אין מילים.

כול הכבוד על ההשקעה.כמה זמן לקח לך לבנות את זה?קניתה הכול ישר במכה?או מכשיר מכשיר חיברתה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אתה יכול לרשום אולי את המחירים של הדברים העיקריים במערכת בשביל הקנה מידע?

אפשר להשתמש במקום המסכי 20 אינצ" שציינת במחשב הביתי?או מחשב נייד במקום המסכים הניידים?

איפה רכשתה את כול הידע על ההתקנה והפריטים?

פורסם

בכלל, כשאתה יכול לתכנן את הבית שלך בעצמך זה מאוד נחמד.

אשמח, כמו כולם, לראות תמונות.

רק הערה אחת: תשכח מחיסכון בחשמל, זאת פיקציה.

נורות פלואורסצנטיות אמנם מציגות אור סביר בימינו,

אבל העוצמה שלהן חלשה מדי. אני חזרתי תוך יומיים לנורות נורמליות.

נ.ב. (הערה שנייה...):

אני בטוח שלקחת את זה בחשבון, אבל ליתר ביטחון:

שים כמה שיותר נקודות חשמל בכל פינה אפשרית.

בכל בית בישראל, כמעט, יש מפצל על כל נקודת חשמל,

שממנה יוצא לפעמים עוד מפצל...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה קורה אם אתה קם בסבבה שלך מביא לחיצה על ה"בוקר טוב" ובדיוק הבת שלך עומדת ערומה מול החלון מתמתחת ?

מה קורה שאתה מביא אותה בלילה טוב והתריסים נסגרים ובדיוק שהראש של הילד מחוץ לחלון ?

ובקיצור, ברגע שאתה שולט בדברים דינאמיים באופן מרוחק חייב שיהיה מנגנוני בטיחות, לתריסים חשמליים נכון למה שאני מכיר אין מנגנון בטיחות והם פשוט ירדו על מה שמתחת.

גם תאורה זה בעייתי, אתה מכבה להוא, ההוא מדליק להיא, זה מכניס להוא ההוא דוחף להיא וכו' וכו'

• תוכן חדש...