Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר וקניתי מקטרת אי שם בסוף שנות התשעים כנער מתלהב שרצה לנסות לעשן כל דבר שזז(לא, ואני חוזר, לא כולל סמים),

ומזמן לא השתמשתי בה-לא זכרתי למה, נתקלתי בה בעת שהורדתי את הרמקול מהמדף (סיפור ארוך) והחלטתי לעשן.

עזבו שהטבק היה גם משנות התשעים...

נזכרתי למה אני לא נגעתי בה כבר הרבה זמן.

2 סיבות:

א)העשן צורב לי בלשון. אני חושד שהסיבה היא שהמקטרת קטנה יחסית והאוויר החם לא מספיק להתקרר עד שהוא מגיע אליי לחלל הפה. האם יש אמת בדבריי? או שמא הסיבה חמקמקה ונלוזה היא הרבה יותר?

ב)אני לא יודע איך לסדר את הטבק כך שידלק ויישאר דולק. אני מוצא עצמי מצית את הטבק שוב ושוב.

שיטת הפעולה שלי היא כדקלמן:

לקיחת קמצוץ טבק, דחיסתו היטב ועוד קצת.

לקיחת קמצוץ נוסף, וחזרה על השלב הקודם.

בסופו של דבר אני שורף את הקמצוץ העליון וצריך להדליק את זה מתחתיו. ואת זה מתחתיו.

מיותר למדיי.

היכן אני טועה?

ולא בדיוק סיבה, אבל נשאל, אם כבר - אז כבר:

לא מצאתי את הטבק שאני מחפש.

מדובר בטבק עם ריח ווניל מתוק.

מי יודע להלשין לי איך קוראים לו?

תודה רבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני בן למעשן מקטרת כפייתי :lol: בעל ויטרינה ענקית של מקטרות בסלון.

אז מנסיוני האישי:

1. העשן צורב בפה ויוצר עקצוצים, לדברי אבי מתרגלים וזה נעלם.

2. המקטרת נכבית הרבה, העיקרון זה יניקה מתמדת יחסית שתזרים אויר לבעירה :shock:, קשה להסביר, ילמד עם הנסיון.

3. טבק בטעם/ריח וניל יש לרוב חברות הטבק למקטרת. אבי ממליץ על מק' ברן. יש גם בטעם שרי ועוד.

פורסם

באלנבי פינת רוטשילד בת"א יש חנות טבק אולד סקול. אפילו שאני בכלל לא מעשן (רק איזה סיגר פעם ב...), נכנסתי לשם רק מהסקרנות, ונדהמתי מהמבחר שיש לו שם.

אם אתה באיזור, אני ממליץ לך בחום לבדוק את המקום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מאחר וקניתי מקטרת אי שם בסוף שנות התשעים כנער מתלהב שרצה לנסות לעשן כל דבר שזז(לא, ואני חוזר, לא כולל סמים),

ומזמן לא השתמשתי בה-לא זכרתי למה, נתקלתי בה בעת שהורדתי את הרמקול מהמדף (סיפור ארוך) והחלטתי לעשן.

עזבו שהטבק היה גם משנות התשעים...

נזכרתי למה אני לא נגעתי בה כבר הרבה זמן.

2 סיבות:

א)העשן צורב לי בלשון. אני חושד שהסיבה היא שהמקטרת קטנה יחסית והאוויר החם לא מספיק להתקרר עד שהוא מגיע אליי לחלל הפה. האם יש אמת בדבריי? או שמא הסיבה חמקמקה ונלוזה היא הרבה יותר?

ב)אני לא יודע איך לסדר את הטבק כך שידלק ויישאר דולק. אני מוצא עצמי מצית את הטבק שוב ושוב.

שיטת הפעולה שלי היא כדקלמן:

לקיחת קמצוץ טבק, דחיסתו היטב ועוד קצת.

לקיחת קמצוץ נוסף, וחזרה על השלב הקודם.

בסופו של דבר אני שורף את הקמצוץ העליון וצריך להדליק את זה מתחתיו. ואת זה מתחתיו.

מיותר למדיי.

היכן אני טועה?

ולא בדיוק סיבה, אבל נשאל, אם כבר - אז כבר:

לא מצאתי את הטבק שאני מחפש.

מדובר בטבק עם ריח ווניל מתוק.

מי יודע להלשין לי איך קוראים לו?

תודה רבה.

1. קודם כל אני מקווה שניקית את המקטרת כמו שצריך, אחרי שהיא עמדה משנות ה90 ללא עישון, רצוי מאודל נקות אותה. גם כשמעשנים מקטרת ביום יום צריך לנקות אותה, אז על אחת כמה וכמה כאשר היא עמדה ללא שימוש.

לגבי הצריבה, ממה שזכור לי משתי המקטרות שהיו לי הצריבה נבעה מהטבק. עם טבק של קפטן בלאק העישון לא היה חלק, ולעומת זאת עם בורקום ריף הוא היה חלק יותר וללא עיקצוצים. כמו כן זה תלוי גם האם מדובר בפילטר מתכתי או פילטר רגיל ומה גודל הפילטר, כי לעיתים המקטרת לא מצליחה להתקרר כפי שכתבת.

2. אל תנסזה לרדוף אחרי הדלקת המקטרת. כל העניין פה זה שזה לא כמו סיגריה חמש דקות והופ סיימנו. מקטרת צריך לעשן 15 דקות בכיף, מדליקים ומכבים. בכל מקרה אם אתה רוצה להשאיר אותה דלוקה אז תצטרך כל הזמן לקחת שאכטות ולשמור אותה בוערת. אגב, אל תדחס את הטבק חזק מידי, הוא אמור להיות דחוס ככה שעדיין ישאר מעט אוויר בין שכבות הטבק.

3. המלצתי מאז לא השתנתה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1435279&postcount=18

ROOONEEYY

פורסם
1. העשן צורב בפה ויוצר עקצוצים, לדברי אבי מתרגלים וזה נעלם.

אני מקווה שאתה צודק.

2. המקטרת נכבית הרבה, העיקרון זה יניקה מתמדת יחסית שתזרים אויר לבעירה :shock:, קשה להסביר, ילמד עם הנסיון.

אין צורך להסביר, הכוונה ברורה היטב.

3. טבק בטעם/ריח וניל יש לרוב חברות הטבק למקטרת. אבי ממליץ על מק' ברן. יש גם בטעם שרי ועוד.

הטבק המדובר שאני עישנתי הוא וונילה של מק בארן (MAC BAREN). הוא מהצורבים.

כמו כן עישנתי את הוואנילה מיילד קאט שלהם, וואנילה "בלאק אנד מיילד" של מידלטונ'ס, ומשהו שנקרא "בלנד אלבן" (BLEND ELEVEN). כולם מעקצצים לצערי.

באלנבי פינת רוטשילד בת"א יש חנות טבק אולד סקול. אפילו שאני בכלל לא מעשן (רק איזה סיגר פעם ב...), נכנסתי לשם רק מהסקרנות, ונדהמתי מהמבחר שיש לו שם.

אם אתה באיזור, אני ממליץ לך בחום לבדוק את המקום.

הייתי שם, גם אי שם בשנות ה-90 אני חושב. את המקטרת עצמה אגב קניתי בקניון דיזנגוף סנטר, יש שם חנות מלאה כל טוב למעשנים- מצתי זיפו נדירות, מקטרות יפות ומיוחדות, טבק מסוגים שלא שמעתם עליהם עדיין, המון דברים. שווה בדיקה גם עבור המעשנים הרגילים.

תודה!

1. קודם כל אני מקווה שניקית את המקטרת כמו שצריך, אחרי שהיא עמדה משנות ה90 ללא עישון, רצוי מאודל נקות אותה.

נוקתה אחרי העישון האחרון, אך לא לפני העישון של אתמול. בעסה.

גם כשמעשנים מקטרת ביום יום צריך לנקות אותה, אז על אחת כמה וכמה כאשר היא עמדה ללא שימוש.

נכון...

לגבי הצריבה, ממה שזכור לי משתי המקטרות שהיו לי הצריבה נבעה מהטבק. עם טבק של קפטן בלאק העישון לא היה חלק, ולעומת זאת עם בורקום ריף הוא היה חלק יותר וללא עיקצוצים.

אני בהחלט אנסה את בורקום ריף. תודה.

כמו כן זה תלוי גם האם מדובר בפילטר מתכתי או פילטר רגיל ומה גודל הפילטר,

פלסטיק, 6 ס"מ לערך.

כי לעיתים המקטרת לא מצליחה להתקרר כפי שכתבת.

לא קרור המקטרת עצמה מטריד אותי- אלא טמפ' האוויר שמגיע אליי לפה ואני חושד בו כמקור העקצוץ.

2. אל תנסזה לרדוף אחרי הדלקת המקטרת. כל העניין פה זה שזה לא כמו סיגריה חמש דקות והופ סיימנו. מקטרת צריך לעשן 15 דקות בכיף, מדליקים ומכבים. בכל מקרה אם אתה רוצה להשאיר אותה דלוקה אז תצטרך כל הזמן לקחת שאכטות ולשמור אותה בוערת. אגב, אל תדחס את הטבק חזק מידי, הוא אמור להיות דחוס ככה שעדיין ישאר מעט אוויר בין שכבות הטבק.

אוקיי, הבנתי. צריך להמשיך להתאמן...

3. המלצתי מאז לא השתנתה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1435279&postcount=18

תודה גם לך פרוקסימה על הלינק.

תודה רבה חברים.

ושאלה אחת שנותרה לא ברורה: גודל המקטרת והשפעתה על העקצוץ.

האם מקטרת גדולה יותר מאפשרת לאוויר להתקרר לפני שהוא שורף את הפה?

המקטרת שלי קטנה עד קטנה מאד, (תראו לי עוד גבר שיודה במשהו שנשמע ככה:lol:) ואולי מכאן הבעייה והפתרון הוא החלפה לאחת איכותית וגדולה יותר?

low rider, שאל בבקשה את אביך האם כך הוא הדבר.

תודה רבה!!!

נ.ב.

לצפוניים בינינו, יש בחיפה ברחוב הרצל (דומני, לא זוכר שמות-תהרגו אותי, רחוב אחד מתחת למדרחוב נורדאו) חנות שנקראת "הכל למעשן". כשמה כן היא, רק שהיא קטנה יחסית. שווה בדיקה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבא שלי מהדור הישן... מסתבר שהוא מעשן מקטרות ללא פילטר כלל (אח, הימאים של פעם...). יכול להיות שבמקטרת בעלת פילטר המצב שונה אך הוא טוען שהעיקצוצים בלשון הם דבר טבעי עם כל טבק ומתרגלים לזה. בקיצור, הוא טוען שכאן הגודל לא קובע. :lol:

בנוסף, עקב ההתחממות אני מסיק, או בריאות העץ במקטרת, הוא לא מעשן את אותה מקטרת יותר מיום-יומיים גג, ויש לו בלי עין הרע אוסף דיי ענק.

זכורה לי חנות "הכל למעשן" ברח' הרצל בהדר, בפינת רחוב קטן קצת לפני תחילת ארלוזרוב. בילדותי בהדר החנות כבר היתה קיימת, היו מציתים מענינים, מקטרות ועוד בויטרינה אבל... היא היתה תמיד סגורה. :?

כשאבי רוצה לקנות כמות בזול יחסית (ולא במחירי פיצוציות שאגב רובם מחזיקות סוג או שניים של טבק למקטרת) הוא היה הולך לחנות ברח' מיכאל בחיפה קצת לפני בר כוכבא מכיוון ארלוזרוב. היתה שם חנות של בחור צעיר שהחזיקה רק מוצרי טבק וסיגרים מכל הסוגים בנוסף להרבה סוגי סיגריות מוזרות שלא מוכרות בארץ. הייתי שם פעם אחרונה לפני כשנה.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ!

אבא שלי עזב את התחביב ונתן לי להיפטר מכל הציוד,

כ-20 מקטרות,ערכות ניקוי,אביזרים למקטרת ועוד.

אין לו מושג והוא גם לא זוכר כמה עלה לו כל דבר,רק זוכר את הדברים הכבדים כמו ערכת ניקוי שמחירה בחו"ל לא פחות מ-100$,זיפו מיוחדת למקטרת משנות ה-80 וכו.

האם יש סיכוי למצוא דורשים מביני עניין בארץ או שעדיף לפרסם באיביי?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...