Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב החתן המדובר הוא 486 DX2 (אני מבקש לא לצחוק )

אני יודע שעדיין חלקכם צוחק אז בבקשה תפסיקו.

בכל מקרה העניין הוא כזה לא הדלקתי אותו כמה שנים אני מדליק ואין כלום מסך שחור , הרמקול אפילו לא מצפצף, פשוט כלום.

אחרי 20 דקות שהוא בערך ככה פתאום הוא ניעור לחיים, ההרדיסק והסידי רום מראים סימני התאוששות והוא עולה כמו שצריך (וונדוס 98 מותקן עליו )

היום הדלקתי אותו והוא עשה רעש שהוא נדלק ישר אבל אני עשיתי טעות וחיברתי מסך שמחובר לחשמל ובמצב דולק לתקע של המסך במחשב הזה (היו ניצוצות מהחיבור של הכרטיס מסך לבין הכבל VGA של המסךאבל כנראה זה בגלל הפרשי מתח בארקות), והמסך פשוט נשאר שחור שום דבר לא מגיב גם לא צפצוף וגם לא כלום, אנמיח יודע שיש בעיה של הסוללה הקטנה הזו בלוח אם , זאת שהיא עגולה כמו חבית (לא הכסופה שניתנת לשליפה והיא כמו סוללה של שעון ) אלא זאת שנמצאת ליד החיבור של המקלדת,

בקיצור עד עכשיו המחשב דלוק ואין סימני חיים הספק עובד המאוורר שלו והמאוורר של המעבד עובדים אבל המשחב פשוט כלום .

שמתי לב שיש מין קורוזיה כזו על הסוללה בקטבים שלה, ניסיתי לנקות את זה עם נייר טואלט וקצת אלכוהול (ארק לצורך העניין) וכמובן נתתי לזה להתייבש ושמתי לב שגם נפל קצת מהחומר הזה על הקרטיס זיכרון של 1 MB , ושניגבתי אותו אז יצא לו קצת מהצבע אני חושב שזה מהמגע עם החומר של הסוללה, כי עם אלכוהול כזה אני מנקה די הרבה מגעים חשמליים ואח"כ הכל עובד יופי, כמובן שנתתי לזה להתייבש לחלוטין

השאלה שלי היא , האם יכול להיות שבגלל הניצוצת האלו הלוח אם נדפק? ניסיתי להחליף כרטיס מסך ללא הועיל . וגם להרכיב את הכרטיס מסך לסלוט אחר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב החתן המדובר הוא 486 DX2 (אני מבקש לא לצחוק )

אני יודע שעדיין חלקכם צוחק אז בבקשה תפסיקו.

.

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

מצטער, ניסיתי להתאפק, לא הצליח.

פורסם

שחרר את המחשב למוזיאון כלשהו

אם אתה מעוניין בפנטיום 4 פשוט המחיר מצחיק צור קשר בהודעה פרטית

אין טעם לסדר כזה מחשב עם 1MB זכרון וריח של ערק

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

ארז,

להערכתי כרטיס המסך שלך הלך לעולמו.

אין שום סיבה שעולה בדעתי שיצאו ניצוצות מחיבור כרטיס המסך.

מה אתה מעוניין מהמחשב? בדיקת החומרים בכונן הקשיח הישן? כי מלבד זה, לא ניתן לבצע כיום דבר עם המחשב.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ואתם צחקתם על המחשב שלי (פנטיום 3 450) שכל יום שעובר זה בגדר נס, לפי המצב של הלוח אם...

חוץ מזה מגיע לי מזל טוב, השבוע אני והמחשב חגגנו 9 שנים ביחד בשימוש יומיומי! :shock:

לפותח השרשור- נסה להחליף כרטיס מסך.

אם אין- נסה להוציא את כל החומרה החוצה ולהשאיר רק כרטיס זיכרון ומסך בפנים- האם יש תצוגה על המסך?

פורסם
ואתם צחקתם על המחשב שלי (פנטיום 3 450) שכל יום שעובר זה בגדר נס, לפי המצב של הלוח אם...

מי זה אתם?!?

עד לפני שנתיים פעל אצלי הפנטיום 2 300MHZ @ 450MHZ מאז יום רכישתו ב98!!

ואם זיכרוני אינו מטעה אותי, אף הצעתי לך סיוע בנושא 8).

נ.ב: מזל טוב

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

לא התכוונתי אליך ארז, אלא לכמה אחרים בשרשורים אחרים לגמרי (וגם לא בטוח שהם אלו שממש הגיבו פה).

אני שולח אליך ה"פ כעת :-)

פורסם

גילוי נאות

אני עדיין גולש מהשירותים (תחליף לעיתונים :lol:) בעזרת נייד של סוני VAIO

מפרט: סלרון@333 עם 64 ראם ומהירות לוח 66 וכרטיס מסך של מגה וחצי שמותקן בו 2000PRO

זה ייעודו היחיד, גלישה ומוזיקה בשירותים.

אבל 486 ? :angel:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עד לפני שמונה חודשים היה לי בבית 486DX2. הריץ FreeBSD ושימש כראוטר, שרת מיילים, שרת גיבוי לאתר אינטרנט קטן של חבר וEggdrop לכמה ערוצי IRC.

אני מאמין שהדינוזאור הזה היה עדיין פעיל היום, אם רק הייתי יודע איך להתעסק במערכת ההפעלה המחורבנת הזאת.

אבל נחזור לנושא המרכזי - ניצוצות בחיבור כרטיס המסך הם דווקא לא תופעה נדירה כל כך, בטח כשמחברים מסכי CRT ישנים למחשבים ישנים. עד כמה שאני יודע, בדרך כלל זה נגרם בגלל הארקות לא תקינות.

לגבי התקלה הספציפית שלך - נסה לנתק את הספק והמסך מהמחשב לזמן מה (נניח רבע שעה), חבר את שניהם זה לזה ורק אחר כך חבר את שניהם לחשמל. אין לי הסבר פיזיקלי לפיתרון, אני יודע שכבר היו לי שני מחשבים שרק בצורה הזו הסכימו לעבוד.

אם אתה זקוק לכרטיס מסך חלופי, נדמה לי שיש לי בג'אנקייה כמה כרטיסי מסך עם חיבור PCI. אני חושב שיש לי גם כמה זכרונות שיתאימו לך (קראו להם EDO? מי זוכר...). שלח לי ה"פ במידת הצורך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

YUVK שטרח ומצא לי את הג'ויסטיק, אני ממש מצטער זה פשוט ברח לי מהראש , מיליון ושניים דברים היו ועדיין יש לי על הראש, אני ממש לא התכוונתי לזלזל במאמץ שהשקעת. (אני עדיין מעוניין לרכוש אותו ממך).

STIO אני הבנתי את מה שכתבת אבל אני לא אבצע את זה כי זה לא רלוונטי, המחשב עולה כמו שהוא אבל מישום מה לקח לו המון זמן עד שהוא נזכר להתעורר, הבעיה היא זה לא שהוא מצפצף ולא עולה ואז אני לא יודע מה הבעיה

(דרך אגב אפשר להוריד מגוגל את הקודים של הצפצופים, וככה לדעת מה הבעיה)

הכרטיס מסך תקין כי אחרי שהמחשב מחליט להתעורר אז הוא עובד בלי יותר מידי בעיות רק כאשר אני מכבה ומדליק הוא עושה קונצים, כרטיס מסך של 1 מגה בייט

אני אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שמבין ויכול לעלות על הבעיה, חשבתי האמת שזה קשור לסוללת גיבוי אבל לא נראה לי כי יש לה מתח סביר, וזו לא הסוללה הכסופה(היא לא נמצאת בכלל) אלא זאת שדומה לחבית קטנה.

אני ממש לא מתכוון למסור אותו למוזיאון (כי יש לי אחד בחדר:-P)

דגם הלוח אם הוא +HIPPO VL

VER 3.02 ומבדיקה באינטרנט יכול לעבוד עליו מעבד של פנטיום 100 (כבוד!!)

בקיצור אחרי שחזרתי לפני עשרים דקות והשארתי את המחשב דלוק במשך כל הזמן הזה(כמה שעות) אני לשמחתי מגלה שהוא עלה והעכבר של ווינודס 98 רק מחכה בשקיקה להוראותי.

עכשיו יש לי 20 מגה בייט RAM אבל הוא זיהה רק 16 וזה די קריטי האמת, כיביתי אותו ופירקתי וחיברתי שוב את ארבעת הזיכרונות של ה 1 מגה בייט , וכשהדלקתי הוא חזר לסורו ולא מגיב כלל וכלל. לא מצפצף שאולי משהו לא חובר נכון, ולא כלום

אני יכול להסתדר איתו ממש בלי שום בעיות גם בכל מה שקשור ללחפור ב BIOS , של להגדיר לו את הכונן של ה 5 וחצי , וכל החרטות האלו.

אבל רק הבעיה המציקה הזו של החוסר תגובה הזה פשוט מעצבן. ואין קשר לזה שאנתק אותו מהחשמל, כי גם ששמתי אותו בחשמל אחר 4 שנים שהוא היה מנותק אותו סיפור, וגם לפינ 4 שנים כשרק קיבלתי אותו זה היה.

ודרך אגב אין לו את ה"סלוטים" ה"לבנים " שאילהם מתחברים כרטיסים "מתקדמים" אלא יש לו רק את השחורים אבל עם התוספת הקטנה השחורה, ואת החום הקטן שהוא נמצא מאחוריהם שמאפשר לחבר עוד סוג של כרטיסים (אלו הארוכים)

ולמי שצוחק ה 486 הוא מתקדם יחסית לשני שקיים אצלי...

אני מבקש שוב , ממש לא משעמם לי ואני רציני ועומד מאחורי כל מילה שלי בשרשור הזה , ובאמת חשוב לי לפתור את התעלומה הזו.

פרטים בה"פ .

פורסם

1. נתק מלוח האם את כל הכרטיסים למעט כרטיס מסך.

תעלה את המחשב רק עם:

- זכרונות

- כרטיס מסך

- מקלדת ומסך מחוברים

אם עולה תקין - הבעיה במשהו שנותק. בשיטת האלימינציה מוצאים מה.

2. הסוללה גמרה את חייה מזמן. זה לא אמור למנוע מהמחשב לעלות, רק אמור לגרום לו לשכוח את הגדרות ה-BIOS ואת התאריך והשעה. מדובר בסוללה נטענת ניקל קדמיום.

במחשבים קצת פחות עתיקים עברו לסוללה חד פעמית CR2032 שטוחה, אצלך זה עוד מעידן הניקל קדמיום.

3. אם המחשב לא עולה הייתי בודק עם מד מתח את המתחים שספק הכוח נותן.

אם הספק דפוק זה יכול להסביר.

אם תגלה שכל מה שחסר לך זה ספק תקין מסוג AT (לא ATX) - דבר איתי, יש מצב שיש פה מיותר.

4. מתוך סקרנות - למה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חברים עלה המחשב!!!!!!!!!!! :-P

הוא זיהה רק 16 MB במקום 20 :roll:

אז כיביתי והחלפתי 2 כרטיסי זיכרון של 1 מגה שהיה עליהם קורוציה שנשפכה קצת מהסוללת גיבוי .

עכשיו הדלקתי ושוב אותו סיפור.:x

בדקתי מתחים של הספק תקין יש 5.07, ו12.21 ,כשהמחשב במצב של "התרדמת"

ולכל הסקרנים, אני מאוד אוהב מכשירים ישנים וציוד ישן (ובכלל כל מה שקשור לדברים ישנים ) אז אני פשוט רוצה לשמר את מה שקיים, יש לזה ערך רגשי אצלי, (ואני מוכן לשלם כסף לטכנאי שיתקן את הבעיה אם זה קשור להחלפת ג'וקים או חלקים בלוח אם.)

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...