Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום אנשים,

אני בויכוח טכני עם אחד החברים שלי ואני זקוק לדעה מבוססת או הפניה לאתרים שאפשר להסתמך על הכתוב בהם.

השאלה העקרונית היא כזאת: אם על רכב ספציפי אחד ולא משנה כרגע איזה, מחליפים את המידה הסטנדרטית של הצמיגים שלצורך העניין היא: 15\70\235, ומחליפים לצמיג זהה ברוחבו על אותו ג'אנט רק משנים את החתך ל 85... [או מידה אחרת במסגרת החתכים שניתן להתקין על אותו קוטר ג'אנט- רק יותר גדולה מהמידה המקורית]. השאלה היא מה תהיה ההשפעה על תצרוכת הדלק והמהירות הסופית? לטובה או לרעה.

תודה מראש

פורסם

יחס ההעברה יגדל, באופן תיאורטי המהירות הסופית תגדל - אלא אם כן המנוע "לא מסוגל ליותר".

בנוגע לצריכת הדלק, היא אמורה לקטון מכיוון שבמהירות מסוימת הסל"ד שהיה למשל על 3000 יעמוד כעת על 2600.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

תודה לבחור שמעליי, תאורטית גם אני חושב כמוך, אבל אני מצטט את עצמי: "אני בויכוח טכני עם אחד החברים שלי ואני זקוק לדעה מבוססת או הפניה לאתרים שאפשר להסתמך על הכתוב בהם."

פורסם

אם הורדת את חתך הצמיג

והגדלת את קוטר החישוק בהתאם

אזי אתה יכול לשמור על אותו קוטר כללי עם סטיות קטנות ביותר

לדוגמא

175.60.14 ל- 195.45.15

החלפת מידה זו נפוצה ב- 106 וסקסו

פורסם

אתה מפספס את השאלה שלי, אני שאלתי אם על אותו קוטר ג'אנט [ללא שינוי] ועם אותו רוחב צמיג [ללא שינוי] אני משנה את חתך הצמיג ליותר גבוה- כך שיש לי כרגע צמיג א' וצמיג ב' שההבדל היחידי בין שניהם הוא חתך הצמיג, לא הרוחב ולא קוטר הג'אנט. השאלה הנשאלת מה ההבדל לטוב או לרע [מבחינת תצרוכת הדלק והמהירות הסופית] בין שני הצמיגים, הצמיג המקורי והצמיג עם החתך הגדול יותר.

כמו שאמרתי, אני זקוק להוכחות מבוססות ולא דעה אישית, עם כל הכבוד גם לי יש כזאת וזה לא האישיו. אז מי שיכול לתת תשובה מעשית או להפנות לאתר מסוים, תבוא עליו הברכה.

שוב תודה.

פורסם

אין לי סימוכין לכך, אבל כמוך כמוני, גם אני יודע שהמהירות הסופית תגדל.

רק הערה אחת בעניין המהירות:

כנראה שהמהירות הממשית של הרכב תגדל במציאות (נאמר מדידה ע"י אקדח לייזר), אבל המהירות על הספידומטר תישאר אותו דבר!

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

במהירות גבוהה מספיק (מעל 250 קמ"ש) האויר והגומי בתוך הצמיג מתחממים והקוטר גדל עוד יותר .

להערכתי בחתך גבוה ההתחממות יותר גבוהה , והקוטר יגדל יותר (מדובר בתוספת שולית , בקונטאש זה התבטא בעוד 5 קמ"ש ל 290 )

• תוכן חדש...