Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה ב- YNET על המכונית ההיברידית הסינית מצטטת את הסינים כ"מספרים כי טעינה של 50% אפשרית בתוך כ-10 דקות, וניתן לבצע את הטעינה מכל שקע חשמלי".

איפה אני טועה בחישוב הבא?

אני מניח שמגבלות ההספק שיכול לספק שקע חשמל אמריקאי דומות לישראלי.

16Ah * 220V = 3500Wh

בעשר דקות המקסימום שניתן למשוך משקע חשמל סטנדרטי הוא שישית מהמספר הזה: בערך 600Wh.

זו טעינה של 50% ולכן -אם נניח באופטימיות מופרזת שלמערכת נצילות מקסימלית- טעינה מלאה מכניסה פנימה 1200Wh, שזו בערך כמות האנרגיה שאצורה במצבר 100Ah סטנדרטי של 12V.

כ"ס בודד שווה ל 735W.

ובמערכת החשמל הנטענת של הרכב אצורים 1200W.

למנוע החשמלי של הרכב 54 כ"ס, ואם נצילותו מושלמת הוא ממיר בכל שעה 54*735 = 39690W הספק חשמלי ל- 54 כ"ס.

מכיוון שיש במצברים 1200/39690 = 0.03 מההספק שדורש המנוע כדי לפעול שעה, עולה מכך המסקנה הבאה:

בהנחה שמדובר במערכת טעינה אידאלית, במערכת אכסון אנרגיה אידאלית, במנוע חשמלי אידאלי וללא כל הפסדים מכניים, כאשר הסוללה טעונה במלואה המנוע החשמלי יכול לפעול בהספק מלא 108 שניות לפני שהמצברים יתרוקנו לחלוטין.

אם המצברים טעונים רק ל- 50%, האנרגיה שבהם תספיק להפעיל את המנוע בעוצמתו המקסימלית ל- 54 שניות בלבד.

יש טעות יסודית בחישוב שלי, או שזו הסיבה שהסינים מסרבים לחשוף נתונים כלשהם?

פורסם
רק הערה אחת: מנוע של 54 כ"ס אומר שההספק המקסימלי שלו הוא 54 כ"ס, אבל בשימוש רגיל, רוב הזמן צורכים ממנו פחות.
מסכים, אבל :

1. כבר עשיתי להם הנחה אדירה בכך שכל החישובים מניחים שאין הפסדים במערכת.

2. המכונית שוקלת שני טון. אם משתמשים במנוע חשמלי בלבד, אפשר להניח שהוא ידרש לשיא ההספק לעתים די תכופות כדי להזיז כזה משקל.

3. גם אם נשתמש בשליש מההספק - 20 כ"ס (מנוע של חיפושית), סוללה טעונה למחצית הקיבול תספיק לשתיים וחצי דקות נסיעה.

אם החישובים נכונים, כל אחד עם מעט ידע בחשמל יכול לבצעם.

הדבר האחרון שניתן להגיד על הסינים הוא שהם מטומטמים.

הם אמנם לא תמיד מבינים שווקים מערביים או צרכנים מערביים, אבל הם מבינים הנדסה.

איך הם באים לתערוכה עם מספרים כל כך לא סבירים?

פורסם

מה לגבי הטעינה מהמנוע החשמלי (מעבר למהירות מסויימת) וניצול אנרגיית הבלימה לטעינה נוספת?

לא ראיתי התייחסות לזה בכתבה אבל זה די הגיוני.

פורסם

אני מניח שמגבלות ההספק שיכול לספק שקע חשמל אמריקאי דומות לישראלי.

16Ah * 220V = 3500Wh

פה בדיוק הטעות שלך, בארה"ב זה 110V כך שהטעינה תהיה חצי מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פה הטעות שלי?

אם כבר, זה רק מחזק את הטענה שלי.

בכל מקרה, ההנחה שלך לפיה מתח נמוך במחצית מחייב טעינה בזמן ארוך כפליים שגויה.

משך הטעינה נגזר מהזרם המקסימלי ששקע החשמל יכול לספק.

פורסם

אתה רוצה שאני אמצע לך את הטעות מהר? בוא נראה:

הכתבה ב- YNET על המכונית ההיברידית הסינית מצטטת את הסינים כ"מספרים כי טעינה של 50% אפשרית בתוך כ-10 דקות, וניתן לבצע את הטעינה מכל שקע חשמלי".

איפה אני טועה בחישוב הבא?

אני מניח

STOP!!!

אל תניח. מפה זה מתחיל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
פה הטעות שלי?

אם כבר, זה רק מחזק את הטענה שלי.

בכל מקרה, ההנחה שלך לפיה מתח נמוך במחצית מחייב טעינה בזמן ארוך כפליים שגויה.

משך הטעינה נגזר מהזרם המקסימלי ששקע החשמל יכול לספק.

ארנון, התכוונתי לחזק את טענתך ולנושא הזרם המקסימאלי שים לב לנוסחת ההספק שאתה נתת. W=VI כך שאם V קטן בחצי אז גם Wקטן בחצי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אלא אם I גדול כפליים ואז ההספק נותר אותו הדבר.

I הוא פונקציה של מתח והתנגדות, כידוע, ולכן ניתן למשוך משקע כח של 110V זרם כפול מזה שנמשך משקע 220V, וההספק הנצרך ישאר זהה.

אני מניח שבארה"ב לא ניתן לצרוך זרם כפול מהמקסימום שאפשרי אצלנו (16A כאן, 32A תיאורטית שם), אבל פירגנתי לסינים והנחתי שניתן.

• תוכן חדש...