Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי לפני כ-שנתיים רכב מסוחר, שקנה את הרכב מאלבר. אלבר קנו את הרכב ממישהו (הוא היה יד ראשונה).

כשקניתי את הרכב מהסוחר, קיבלתי ייפוי כוח על שם אלבר, עם חתימה של עורך דין.

לא עשיתי העברת בעלות וכבר עברו שנתיים.

אי אפשר להשיג את הסוחר שממנו קניתי את הרכב, אין לי את תעודת הזהות שלו. כול מה שיש לי זה ייפוי הכוח מלפני שנתיים והרישיון של האוטו של שנת 2007.

מה אני עושה במצב כזה? איך אני מעביר את האוטו בעלות?

תודה לעונים.

פורסם

1. יפוי הכוח מאלבר, למי הוא ניתן ? (האם מיופה הכוח הרשום הוא הסוחר או שנשאר פתוח).

2. הרכב אצלך שנתיים, אני מניח שרכשת אותו היחה לו טסט לשנה. מה קרה בשנה השניה ? האם נסעת בלי טסט?

כי אם לרכב אין טסט כרגע, בכדי לבצע העברת בעלות תהיה חייב לגשת למשרד הרישוי ולא לדואר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
1. יפוי הכוח מאלבר, למי הוא ניתן ? (מה שם מיופה הכוח שרשום).

2. הרכב אצלך שנתיים, אני מניח שרכשת אותו היחה לו טסט לשנה. מה קרה בשנה השניה ? האם נסעת בלי טסט?

כי אם לרכב אין טסט כרגע, בכדי לבצע העברת בעלות תהיה חייב לגשת למשרד הרישוי ולא לדואר.

.

הייפוי כוח ניתן לי.

האוטו היה בלי טסט שנה..

אני יודע שאני חייב לגשת למשרד הרישוי אבל השאלה איך יעבירו לי בעלות על האוטו בלי תעודת הזהות של בעל האוטו

פורסם

אם יפוי הכוח הוא מאלבר אליך, אז בעל האוטו הוא חברה בע"מ. חברה בע"מ לא מציגה ת.ז. בגלל זה עו"ד חותם שם למי ניתן יפוי הכוח.

אם אני מבין נכון את מה שאתה רושם כאן, אזי עו"ד שחתם שם, בעצם רשם שמבחינת אלבר אתה המוסמך לבצע את הרישום על שימך.

אתה לא צריך לצטט הודעה מעליך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אם יפוי הכוח הוא מאלבר אליך, אז בעל האוטו הוא חברה בע"מ.

אם אני מבין נכון את מה שאתה רושם כאן, אזי עו"ד שחתם שם, בעצם רשם שמבחינת אלבר אתה המוסמך לבצע את הרישום על שימך.

.

כנראה שכן, אבל ייפוי כוח עד כמה שידוע לי תקף ל15 יום. במקרה שלי עברו מעל שנתיים.

פורסם

לפרטים נוספים ניתן לפנות למענה הטלפוני של משרד התחבורה בטלפון מספר: 12225678.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

1. אתה יכול לגשת למשרד הרישוי ולנסות. לא צריך לשאול שם שאלות קיטבק. לתת מסמכים ולקוות שהכל עובר. הם משחררים חסימה במחשב בגלל שהרכב בלי טסט, אתה הולך לשלם בסניף דואר קרוב וחוזר לקבל רישיון. (אל תיבהל, האגרה שתצטרך לשלם היא כפולה, אתה משלם גם על השנה שהרכב היה בלי טסט, כלומר אגרת הרישוי שלך היא מחיר של שנתיים).

2. אם יש בעיה, אתה יכול לגשת לאלבר ולנסות לרוץ בין משרדים, כדי שיחדשו לך את יפוי הכוח.

3. קח בחשבון שאם חברה (לאו דוקא אלבר) נכנסת להליכי כינוס נכסים, הכונס לא ממש יעשה לך חיים קלים ומבחינתו הרכב שאתה טוען שהוא שלך, הוא של החברה. במקרה כזה כונס הנכסים ישמח להוסיף לקופת הכינוס עוד רכב שכלל לא ידע על קיומו. תצטרך להזיע רבות כדי שהכונס יוותר עליו למרות חוזה שתציג. לפעמים תצטרך סעד מביהמ"ש.

.

פורסם
1. אתה יכול לגשת למשרד הרישוי ולנסות. לא צריך לשאול שם שאלות קיטבק. לתת מסמכים ולקוות שהכל עובר. הם משחררים חסימה במחשב בגלל שהרכב בלי טסט, אתה הולך לשלם בסניף דואר קרוב וחוזר לקבל רישיון. (אל תיבהל, האגרה שתצטרך לשלם היא כפולה, אתה משלם גם על השנה שהרכב היה בלי טסט, כלומר אגרת הרישוי שלך היא מחיר של שנתיים).

2. אם יש בעיה, אתה יכול לגשת לאלבר ולנסות לרוץ בין משרדים, כדי שיחדשו לך את יפוי הכוח.

3. קח בחשבון שאם חברה (לאו דוקא אלבר) נכנסת להליכי כינוס נכסים, הכונס לא ממש יעשה לך חיים קלים ומבחינתו הרכב שאתה טוען שהוא שלך, הוא של החברה. במקרה כזה כונס הנכסים ישמח להוסיף לקופת הכינוס עוד רכב שכלל לא ידע על קיומו. תצטרך להזיע רבות כדי שהכונס יוותר עליו למרות חוזה שתציג. לפעמים תצטרך סעד מביהמ"ש.

.

תודה רבה אמיר.

עוד שאלה קטנה-

בייפוי כוח שהם הביאו לי, התאריך היה כתוב בעט. אני חשבתי שאני חכם וניסיתי לשנות במקום 2007 ל2009.

עכשיו זה נראה ממש כאילו מזוייף.

משרד הרישוי מסתכלים על זה? או שיעבור?

פורסם
לא צריך לשאול שאלות קיטבק

הבנת ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מה הבעיה לפנות לאלבר ?

הריי הרכב שייך להם, והם יוכלו להוציא לך אחד חדש

אלבר אומרים שהרכב כבר לא שלהם מהרגע שהם מכרו לסוחר, והם לא מעוניינים לעזור לי.

פורסם

שמר,

לפי מה שכותב aniraksheela בהודעותיו, יש לו יפוי כוח מטעם אלבר, אם כך - נראה הגיוני שהרכב לא רשום על שם הסוחר.

aniraksheela,

במחשבה שניה, אלבר צודקים. סביר שאלבר מחוייבים חוזית לסוחר, אם כך - הרי שאין להם כל סיג ושיח איתך. לא מתפקידם לבדוק מה קרה בינך לבין הסוחר. אולי גנבת את הרכב מהסוחר, אולי אתה חייב לו כסף, אולי גנבת את הרכב ממי שרכש אותו מהסוחר. כל הסיבות שבינך לבין הסוחר ממש לא צריכות לעניין אותם וגם אין להם סיבה "לדחוף" את האף לענין לא להם.

.

• תוכן חדש...