Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג ברכב אוטומטי, את השאלה שאל אחד מהחברים שלי ולא הייתה לי תשובה לה.

האם יש יתרון כאשר משתמשים בזינוק בעלייה כאשר נוסעים במישור\ירידה?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש יתרון, אם אתה ממש לחוץ לסיים את הקלאצ' שלך.

עוד יתרון הוא, שברגע שאתה עוזב את הברקס, הרכב מתקדם מעט קדימה עוד לפני שלחצת גז.

אביחי

פורסם

אותו החבר המדובר טען שהוא שמע ממישהו (לא יודע ממי) שככה אתה מנצל יותר את כוח המנוע ע"י זינוק בעלייה במישור, יש אמת בדברי "מישהו"?:-)

פורסם

אם אתה מתכוון לזה שאתה יכול להביא אותו לסל"ד שבו אתה ברצועת הכוח, ולפיכך לזנק מהר יותר אז כן.

אני באופן אישי לא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין התחלת נסיעה נורמלית וזינוק בעליה (לא למדתי נהיגה בארץ).

פורסם

אני משער שהוא רוצה לעשות את זה לזינוק מהיר יותר כביכול?

העניין הוא שאם אתה מחזיק את המצמד חצי לחוץ, ונותן הרבה גז (יענו מעלה את הסל"ד למהירות גבוהה)

אפשר לשרוף את הקלאצ' ככה, וזה מקצר את חייו משמעותית.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם
אם אתה מתכוון לזה שאתה יכול להביא אותו לסל"ד שבו אתה ברצועת הכוח, ולפיכך לזנק מהר יותר אז כן.

אני באופן אישי לא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין התחלת נסיעה נורמלית וזינוק בעליה (לא למדתי נהיגה בארץ).

אוקיי, אז התשובה היא זינוק מהיר יותר, זה הדבר היחיד שהוא מקבל בצד החיובי?

פורסם

אם אתה רוצה לעשות זינוק מהיר יותר ללא הרס טוטאלי של הקלאץ.

השיטה שלי היא להרים ebrake לפני הנסיעה להוריד את הרגל מהברקס ולשים אותה על הגז ברגע שאתה רוצה להתחיל לנסוע אתה מנתק את הקלאץ ולוחץ גז עד הסוף ומוריד באותו זמן את הebrake.

אתה בעצם נועל את הגלגלים האחוריים וברגע שאתה רוצה לצאת אתה משחרר את הבלם יד והאוטו מזנק בלי לפגוע בקלאץ (וכמובן אחרי שיודעים מתי לשחרר את הבלם יד בזמן אתה גם לא שורף את הבלם)

S2000

פורסם

אני חושב שפספסתי אפילו יותר, אלא אם למישהו יש הסבר הגיוני איך אפשר למצוא עליה במישור...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נראה לי שפיספסתי פה משהו , אתה עושה זינוק בעליה עם רכב אוטומטי ?

ציינתי שחבר שאל אותי את השאלה ולו יש רכב ידני, ציינתי את העובדה שאני נוהג באוטומט כדי שתדעו שלא אני שאלתי את השאלה.

אני חושב שפספסתי אפילו יותר, אלא אם למישהו יש הסבר הגיוני איך אפשר למצוא עליה במישור...

זינוק בעלייה כתבתי במרכאות מכיוון שזה לא בעלייה אלא במישור, אבל שאלתי מה יקרה אם נשתמש בתרגיל (אם אפשר לקרוא לזה כך) שמשתמשים בשביל לזנק בעלייה גם במישור.

דרך אגב שימוש בebrake לא יגרום ל"שריפת צמיג" ע"י סיבוב גלגלים במקום, או במילים עממיות "חרקע"?:-)

פורסם

איזה יתרון יכול ליהיות לזה?

בשום מקרה זה לא תורם לאוטו, להרים את הקלאץ עד שהאוטו רוטט כמו טלפון נייד.

מלמדים את השיטה הזאת רק בשיערי נהיגה בגלל שזה יותר קל להסביר לתלמיד.

מי שמכיר את האוטו שלו לא עושה זינוק בעליה (לפחות לא בסגנון הזה), אלא, באותו הזמן להרים את הקלאץ וגם ללחוץ על הגז.

זה שוחק הכי פחות את הקלאץ.

זינוק בסל"ד גבוה שוחק את הקלאץ יותר.

השאיפה לשמירה על הקלאץ היא ללחוץ עליו לזמן כמה שיותר קצר.. (בצורה הגיונית כמובן לא לזרוק קלאץ כל רמזור, אבל גם לא להחזיק חצי דקה את הקלאץ במצב של זינוק בעליה כמו בשיעורי נהיגה).

מה שיקרה במישור זה שהאוטו במקום לרעוד יתחיל תנועה קדימה, זה כבר נקרה גלישה פשוט.

פורסם

דרך אגב שימוש בebrake לא יגרום ל"שריפת צמיג" ע"י סיבוב גלגלים במקום, או במילים עממיות "חרקע"?:-)

צריך ללמוד לשחרר את זה בזמן ביחד עם הגז ואז לא יהיה לך בארנאוט אלה האוטו יקפוץ מהמקום.

S2000

פורסם

"השאיפה לשמירה על הקלאץ היא ללחוץ עליו לזמן כמה שיותר קצר" אפרופו האמרה הזו אני מנצל"ש את השרשור.

האם בהמתנה במקום אפשר ללחוץ על הקלאץ' עד הסוף או שגם זה הורס ועדיף שלא ללחוץ בכלל עד לרגע הנסיעה.(בהנחה שלא מפריע לי ללחוץ במשך דקות ארוכות על הקלאץ').

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
צריך ללמוד לשחרר את זה בזמן ביחד עם הגז ואז לא יהיה לך בארנאוט אלה האוטו יקפוץ מהמקום.

איפה ניתן ללמוד לעשות את הדברים האלה? האם אפשר ללמוד על זה בקורס ראלי או נהיגה מתקדמת?

• תוכן חדש...