Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על הדגם שעולה 190 אלף שקל.

שמתי לב שיש אתרים שכתוב בהם שיש לגירסא הזאת 180 כוחות סוס, וזמן תאוצה מ0-100 ב9.50 שניות, ובאתר של אלפא כתוב שיש 185 כוחות סוס, וזמן תאוצה מ0-100 ב8.80 שניות, הייתי גם בסוכנות של אלפא ושאלתי את הנציגה כמה כוחות סוס יש לאוטו והיא אמרה 185.

למה כמעט בכל אתרי הרכב כתוב שלדגם הזה יש 180 כוחות סוס, בעוד שאלפא טוענת שיש 185, מהי האמת?

ועוד שאלה בנוגע לגיר הרובוטי, שהוא במצב אוטומט, יש הבדל בינו לבין גיר אוטומט רגיל? כי הבנתי שהגיר מעביר הילוך צריך להוריד את הרגל מהגז, ובמה עוד שונה הגיר הזה שהוא במצב אוטומט לבין גיר אוטומט רגיל?

פורסם

כן, אבל הכתבה הזאת מדברת על הרכב לפני שעשו את ההנחה, אני מדבר על הרכב המוזל.

פורסם

אם המחיר יורד הנתונים משתנים:shock:

זה אותו רכב רק שעכשיו הוא עולה פחות הכתבה מ-2006 על תשכח.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אני יודע שזה אותו הרכב, אבל אני לא מבין למה כמעט כל אתרי הרכב בארץ טוענים שלגירסא המוזלת יש 180 כוחות סוס, ואלפא טוענים שמהנוע נשאר אותו הדבר, באלפא אומרים שלא נגעו במנוע, אז אני לא מבין למה רשום בנתונים של הרכב באתרים שהם לא של אלפא שהמנוע הוא עם הספק של 180 כוחות סוס, זה מאוד מוזר. אני לא יודע למי להאמין.

פורסם

אפשר למדוד הספק בתקן SAE או בתקן DIN. יש הפרש מינורי בין שתי השיטות ובצירוף עיגול כלפי מעלה או למטה (כי אף אחד לא יכתוב שההספק הוא 182.16 כ"ס, למשל) מתקבלים מספרים יפים ועגולים כמו 180 או 185.

יתכן שזה מקור ההבדל בין האתרים השונים.

פורסם

מחזק את רנון

אבל אם זה מה שמפריע לך אני בטוח שלא תרגיש את ההבדל של ה"5" כ"ס

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

ההבדל של ה5 כוחות סוס לא מפריע לי, בכלל לא.

מה שמפריע ל יותר שברוב האתרים (בארץ, כי בחו"ל לא מוכרים את הדגם הזה) שראיתי זמן התאוצה מ0-100 הוא 9.5, ואלפא טוענת שכמו בגרסא המאובזרת יותר זמן התאוצה נשאר אותו דבר והוא 8.8.

פורסם

לאחר בדיקה קצרה:

האתר העולמי מדבר על 185 כ"ס. האתר הישראלי גם הוא מדבר על 185 כ"ס ועל 8.7 שנ' ל-100 (לאחר מתיחת הפנים שהפחיתה כ-45 ק"ג ממשקל הרכב). האתר האיטלקי מציג קטלוג ובו נתון של 185 כ"ס וזמן 0-100 של 8.7 שנ' (8.9 שנ' לספורטווגון). מוטוקאר לא מעודכן בעשירית השניה שירדה ומציג 185 כ"ס ו-8.8 שנ'. גם "אוטו" עדיין עם המשקל הישן ועם 185 כ"ס ו-8.8 שנ' ל-100. נטקאר - 185 כ"ס ו-8.8 שנ'.

באיזה אתר ראית נתון של 180 כ"ס ו-9.5 שנ'?!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הרכב זהה מבחינה מכנית לדגמים היקרים יותר. אותו מנוע, אותו גיר, אותה מערכת ניהול.

ההבדל רק ברמת גימור (למעט הTI ששונה מכולם גם במתלים)

אם כבר אז הדגם הבסיסי יהיה קצת יותר חזק כי יש לו חישוקים בקוטר קטן יותר וצמיגים מעט צרים יותר.

פורסם

תודה על התשובות.

באיזה אתר ראית נתון של 180 כ"ס ו-9.5 שנ'?!

בכתבה במוטוקאר רשום 180 כ"ס, גם בוואלה כתוב 180 כ"ס ו-9.5 שניות, ואני יודע שזה לא אתר של רכבים, אבל אני לא מתמצא באתרים כאלו, וראיתי בעוד כמה אתרים שאני לא זוכר בדיוק איזה.

הכתבה במוטוקאר

הנתונים מוואלה

לפני שאנחנו קונים את האוטו, אתם יכולים לענות לי על השאלה ששאלתי בהודעה הראשונה לגבי הגיר הרובוטי? כי זה הדבר היחיד שימנע מאבא שלי לקנות אותו במידה והוא לא יהיה רגיל ליסוע על גיר כזה.

פורסם

העברת ההילוכים לא חלקה לגמרי במצב אוטומטי.

אמנם הרבה יותר טוב מדורות קודמים או מהקורולה הזוועתית אבל עדיין מרגישים.

נדרשת הסתגלות מסוימת שאחריה ההעברות משתפרות (או שהנהג מתרגל...).

הכי טוב שיתאם לו נסיעת מבחן.

פורסם

זה שמרבית האתרים לא עדכנו את עשירית השניה שירדה זה לא נורא כי גם באתר של סמל"ת עצמה זה לא עודכן... אבל אכן 8.7 זה המספר הנכון.

לגבי 9.5 - לך תדע מאיפה הקריצו את זה. יכול להיות שהם מדדו בעצמם, אבל זו לא השיטה הנהוגה. לך תדע באיזה תנאים עשו את זה. בשאר הרכבים הם מצטטים את נתוני היצרן, אז סביר יותר שפשוט טעו בהעתקה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
הרכב זהה מבחינה מכנית לדגמים היקרים יותר. אותו מנוע, אותו גיר, אותה מערכת ניהול.

ההבדל רק ברמת גימור (למעט הTI ששונה מכולם גם במתלים)

אם כבר אז הדגם הבסיסי יהיה קצת יותר חזק כי יש לו חישוקים בקוטר קטן יותר וצמיגים מעט צרים יותר.

אבל הדגם הזה נועל חישוקי ברזל ולא אלומיניום כך שהם כבדים יותר ולכן אולי הביצועים יגרעו כתוצאה מכך.

פורסם
תודה על התשובות.

בכתבה במוטוקאר רשום 180 כ"ס, גם בוואלה כתוב 180 כ"ס ו-9.5 שניות, ואני יודע שזה לא אתר של רכבים, אבל אני לא מתמצא באתרים כאלו, וראיתי בעוד כמה אתרים שאני לא זוכר בדיוק איזה.

הכתבה במוטוקאר

הנתונים מוואלה

לפני שאנחנו קונים את האוטו, אתם יכולים לענות לי על השאלה ששאלתי בהודעה הראשונה לגבי הגיר הרובוטי? כי זה הדבר היחיד שימנע מאבא שלי לקנות אותו במידה והוא לא יהיה רגיל ליסוע על גיר כזה.

אני נוטה להניח שמי שקונה אוטו חדש, במיוחד כזה שאינו מכיר ועוד יותר במיוחד אוטו כמו אלפא 159 ואפילו הרבה יותר במיוחד אלפא 159 עם גיר רובוטי שאינו מכיר, יעשה נסיעת מבחן על האוטו לפני הקניה. אז הוא גם יידע אם האוטו מתאים לו, או לא. השאלה היחידה שתשאר כנראה ללא פתרון, גם אחרי נסיעה כזו, תהיה כמה האוטו "סוגר" מ 0 ל 100. פה באמת יש בעיה.

• תוכן חדש...