Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורום CF, שלום!

רציתי לשאול שאלה בנודע לדבר שאפשר לקרוא לו 'בעיית תנועה'.

לפני כחודש בערך נסעתי בכביש 3 נתיבים או יותר. אני בימני, ופונטו לבנה בשמאלי. שנינו רצינו להיכנס לנתיב האמצעי, שנינו אותתנו והתחלנו להיכנס לנתיב בו-זמנית. נהג הפונטו נסג שמאלה תוך כדי צפצוף מוגזם [ואצלי לצפצף חצי דקה ברצף, ועוד צפצופים כל פעם שהוא ראה אותי בהמשך הקטע זה מוגזם] ואני נכנסתי לנתיב האמצעי.

מהו הדין במקרה כזה? מי היה צריך לסגת?

תודה רבה לעונים.

:|

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם
אני בימני, ופונטו לבנה בשמאלי. שנינו רצינו להיכנס לנתיב האמצעי, שנינו אותתנו והתחלנו להיכנס לנתיב בו-זמנית. מהו הדין במקרה כזה? מי היה צריך לסגת?

יש כמה דרכים להסתכל על זה.

1)בעל הבי3ים הקטנות היה צריך לסגת. זה הרי ידוע שבארץ אין חוק ומשפט, ולכן מי שיש לו יותר אומץ, זוכה בכל הקיפוד.

2)לרכב מימין יש זכות קדימה, לכן הוא היה צריך לסגת.**

3)**קח את זה בעירבון מוגבל, לרכב הבא מימין יש זכות קדימה רק בצומת.

4)הרכב הקטן יותר היה צריך לסגת. לו יש יותר גדול, אז הוא הצודק.

מפה, קח את זה לאן שבא לך...

מקווה שעזרתי.

נ.ב.

בכל מקרה ומצב, צריך להשתמש בשכל, ולא להגיע למצב של "למי יש יותר גדול" שעלול בקלות להיגמר בתאונה. אל תהיה צודק, היה זהיר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדעתי צריך להתייחס למצב כזה כאל מעבר נתיבים רגיל.

מה הכוונה? למשל,אתה רוצה לעבור מהימני לשמאלי - אתה נכנס אחרי\לפני הרכב שלפניך בנתיב השמאלי,ואם יש רכב במקביל אליך,אתה מאט\מגביר מהירות ומשתלב. במקרה ששניכם רוצים להשתלב לאמצעי,לדעתי הכי נכון יהיה להוריד\להגביר מהירות ולהשתלב כביכול אחרי\לפני אותו רכב שגם רוצה לעבור,למרות שהוא בשמאלי,וככה אין מצב שתפריעו אחד לשני.

פורסם

כמו שאתה רואה לפי התגובות שלפני, כנראה שאין חוק בנושא. זה לא מקרה נדיר, אחד הצדדים פשוט צריך לתת לשני להשתלב לפניו (לא שזה מה שקורה בד"כ- לרוב המקרים, ראה את תגובתו של הברווז).

בכל מקרה, אם אתה במצב כזה ולא נראה שהנהג השני רואה אותך (כלומר הוא מתחיל לעבור נתיב)- תן לו להשתלב וכנס אחריו, ככה כולם יהיו רגועים יותר.

הערה קטנה שלי- ההגיון אומר שהרכב בנתיב השמאלי צריך להניח לרכב בנתיב הימני להשתלב, מהסיבה (הרופפת משהו) שעל מנת להסתכל במראה, הוא מסובב את הראש יותר ימינה מאשר הנהג בנתיב הימני מסובב שמאלה. אם לא הבנת את ההגיון, פשוט תתעלם, זו לא משהו שיחזיק בבית משפט בכל מקרה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

זה באמת מצב בעייתי, נתקלתי בזה כמה פעמים ואחת הבעיות שהיו לי היא שהרכב שהיה בנתיב הימני ורצה לעבור לשמאלי בכלל לא אותת ולכן לא יכולתי לדעת שהוא רוצה לעבור עד שפתאום ראיתי שאנחנו חולקים בחצי מכונית את הנתיב האמצעי.

בעיה נוספת היא שלפני שאתה עובר מהשמאלי אתה מסתכל במראה הימנית ורואה את הנתיב ריק ובשנייה אחת פתאום נימצאת שם מכונית.

לא נראה לי שקיים חוק מסודר לזה כי כנראה התקנות שלנו כל כך מיושנות(בטח מקום המדינה) עוד מלפני שהיו כבישים עם 3 נתיבים.

פורסם

בעקרון זה מצב שלא אמור לקרות עפ"י החוק היבש, כי אם אין מכונית בנתיב האמצעי לא אמור להיות בכלל רכב בנתיב השמאלי, ואם יש מכונית באמצעי, לא אמור להיות רכב בימני (אסור לו לעקוף מימין את הרכב שבאמצעי, כפי שציין קודמי).

במציאות, מה לעשות, לא הכול הולך לפי החוק היבש וכשהמצב הזה כן קורה אין תשובה חד משמעית לגבי מי אמור לתת זכות קדימה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כנראה שנגמר המקום על הכביש, אז תזהרו שלא יגנבו לכם את הנתיב:-)

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

באופן טבעי, הרכב בנתיב השמאלי יהיה מהיר יותר מזה שבנתיב הימני.

במידה והתנאי הזה מתקיים, הוא צריך לסיים את ההשתלבות ראשון, ולאחר מכן הרכב השני יכול להיכנס.

בכל מקרה, אין טעם לחפש פה חוקים או סימוכין לפעולה כלשהי. זה שאתה צודק לא יתן לך מיטה נוחה

יותר בביה"ח או חלקה טובה יותר בבית הקברות אחרי שתתנגשו אחד בשני. נהיגה חכמה מבוססת על

ניתוח המצב בכביש ותגובה בהתאם. נהג טוב לא יגיע בכלל למצב שתיארת, הוא יתן לאידיוט השני לעבור

וישתלב אחריו בצורה שלא תפריע לאף אחד אחר בכביש.

פורסם

כאשר נהג בנתיב הימני עובר שמאלה, מבחינת החוק הוא יוצא לעקיפה.

כאשר נהג בנתיב השמאלי עובר ימינה, מבחינת החוק הוא מסיים עקיפה.

מכיוון שיציאה לעקיפה צריכה להיות תוך מתן זכות קדימה לאחרים (כלומר, בנתיבים משמאל) - הרי שמי שיוצא מהנתיב הימני צריך לתת את זכות הקדימה, גם במקרה הנוכחי.

מעבר לזה - צריך לזכור שהראות בצד השמאלי (צד הנהג) לעולם תהיה עדיפה על זו שבצד הימני (צד הנוסע), בו יש יותר נקודות מתות פוטנציאליות (במיוחד עם מראות שלא מכוונות בצורה אופטימלית), לכן, גם כאן - על הנהג הסוטה מהנתיב הימני לתת זכות קדימה, כי הסכנה שנהג הסוטה ימינה מהשמאלי ביותר יפספס אותו גדולה יותר.

פורסם

תודה רבה על התגובות [המאוד אחידות] שכתבתם.

זוהי פעם ראשונה שאני נתקל במקרה כזה, ולא מדברים על זה אצל ה-ל', אז לא ידעתי כל כך כיצד לנהוג בכמה שניות האלה...

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

• תוכן חדש...