Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי במקרה לראות היום בביפ "מונית הכסף", ונורא התלהבתי מהאורות שנדלקות בתקרת הרכב

הכוונה לאורות האלו:

tvtimeoutput105255pmvy8.th.jpg

ראיתי את הפרק הספציפי הזה שרואים בתמונה, ובו הבנות נורא התלהבו מהאורות וביקשו ממנו להפעיל שוב (אחת הסיבות שאני שהתלהבתי מהאורות), וקלטתי אותו בזוית העין לוחץ על כפתור שמפעיל אותו ויש לו שני מצבי הפעלה אחד לתשובה נכונה ובו אורות ומוזיקה שמחה ומצב נוסף של טעות בעל מוזיקה ושילוב צבעים שונה לגמרי.

האם למישהו מכם יש מידע ממה עשוי הגג מנורות הזה, איך הוא פועל, איפה עושים דבר כזה וכמה זה בכלל עולה?

פורסם

סביר להניח שמדובר על גג שצבוע בצבע מסויים ובעזרת CHROMA KEY דרך וידיאו SWITCH מוחלף אותו צבע בשידור מערוץ אחר. דבר הזה מאוד מקובל למשל בשידורי חדשות מזג אויר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז מדובר בצבע מיוחד ומקלט וידאו סה"כ?

והאם אפשר להשתמש באביזרים האלה גם כדי לצפות בסרט\להשים רקע בגג הרכב?

מושגים כמו CHROMA KEY או וידיאו SWITCH לא ממש נמצאים בלקסיקון שלי, יש מצב להסבר הפשוט ביותר?

פורסם

טוב, מה שאני קורה לו וידיאו SWITCH, למעשה מדובר בוידיאו מיקסר (שם מדוייק יותר). זה מכשיר שמקבל שידור וידיאו מכמה ערוצים (מצלמות וידיאו, מכשירי וידיאו וכד') ויודע לשלב את השידורים האלו לתמונה אחת (למשל חצי תמונה ממקור אחד וחצי תמונה שנייה ממקור אחר - כמו מראים לפעמים בסרט שמדברים בטלפון).

באותו אופן מיקסר הזה יודע לעשות גם שילובים יותר מתקדמים, אפשר לקחת צבע מסויים בתמונה ולהגיד למיקסר להחליף את אותו איזור שצבוע בצבע הזה בשידור ממקור אחר. בד"כ רקע שמחליפים זה גוון של ירוק. ז"א, צבע את הקיר שמאחוריך בירוק, שדר בערוץ אחד תמונה בשידור חי מפריז למשל ובערוץ השני אותך כשמאחוריך קיר כזה, כולם יחשבו שאתה באמת נימצא בפריז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הכוונה היא כמו תמונה בתוך תמונה?

הבנתי בעיקרון את הרעיון של המסך הירוק זה כמו בתוכניות מערכונים וכאלה, ראיתי פעם מאחורי הקלעים של "ארץ נהדרת" אם אני זוכר נכון והיה שם את המסך הירוק הזה.

אבל ב"מונית הכסף" תקרת הגג היא בצבע אפור לא נוצרת בעיה בזה נכון ירוק זה לא חובה?

ויש איזה שהוא מקום בארץ שעושה דברים כאלה?

פורסם
הכוונה היא כמו תמונה בתוך תמונה?

כן.

יש איזה שהוא מקום בארץ שעושה דברים כאלה?

מדובר ככל הניראה על אפקט וידיאו. אם תקרה בצבע רגיל, יכול להיות שפשוט עשו עריכה אחרי שהסריטו.

כל מקום שעושה עריכת וידיאו יכול לייצר אפקטים כאלה. כדי לקבל אפקט כזה בזמן אמת, צריך רקע מיוחד. במחינת צבע שלו, ככל שאני יודע, אפשר לכייל גם לצבעים אחרים.

מבחינת תקרה בצבע נורמאלי, יכול להיות שבמצב רגיל הם משדרים את התקרה הרגילה ובזמן שרוצים משדרים משהו אחר. זה מאוד פשוט לעשות. היום ניתן לקנות מיקסר שיודע לעשות דברים כאלה באלפי שקלים בודדים (באתר AV יש לוח מודעות ומידי פעם מפרסמים מיקסרים, יש לפעמים בציוד וידיאו ביד 2).

פורסם

אני לא בטוח שיש בעיה למצוא את המקלט, אבל לגבי ההתקנה ברכב עצמו מי עושה דברים כאלה?

ובמידה ואני מתקין אמורות להיות לי בעיות בטסט השנתי?

פורסם

אתה רוצה ברכב להתקין תקרה בצבע ירוק? בשביל מה? הרי אותו אפקט תיראה רק אחרי שצילמת במצלמה ולא בזמן אמת.

אני כימעט בטוח שמשתתפים במונית הכסף, אין להם דרך לראות את זה (אלא אם כן יש בישבילם מוניטור). או אם שם תלויה איזו פלאזמה או משהו (בספק).

פורסם

tzvipper,

סיבכת את כל העסק לגמריי, שו מצלמות ומקרנים ומכשירי ווידאו? זה מונית, לא חדר עריכה,

מדובר ברצפת דיסקו, לצורך העניין כאן זה תקרת דיסקו, דוגמא תוכל למצוא

,

יש חברה בארה"ב שמתעסקת בזה, העלות מוערכת ב-400$ למטר[וזה לפני תוספות, ויש המון תוספות].

----

פורסם

זו תקרת לדים. כמו הלדים של ה-DJ'S באולמות ארועים! זהמחובר למחשב קטן שקובע להם את צורת ההדלקה!

זה הכל להיום חברים!

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

ואיך תקרת הדיסקו הזו הותקנה במונית, אני לא ממש בטוח שההפקה ייבאה אותה מארה"ב בטוח יש מישהו בארץ שמתעסק בזה השאלה מי?

אה מה שאני רואה בטלוויזיה כל האפקטים של המנורות אתה אומר שהמשתפפים במונית עצמה לא רואים בזמן אמת?

איך אתה מסביר את זה שבכל התוכנית כל פעם שהוא מדליק את המנורות האנשים ישר מסתכלים לגג והרי אין שם כלום לטענתך?

עריכה:

יש לי חבר שהוא dj במקצועו ובאירועים הוא משתמש בחולצה מסוג t-led

דוגמא: http://www.youtube.com/watch?v=rjzrFAGYBsg&feature=related

החולצה מצויידת במשדר אם קליפס שנתפס על החולצה\מכנס ושוקלת ממש כלום, המשדר מופעל ע"י שתי בטריות, החולצה ממש רגילה ויש מין פלסטיק כזה שמצוייר עליו איקולייזר שזז לפי קצב השיר שנקלט במשדר, השאלה האם הגג עשוי במקרה מחומר כזה, או בכלל אפשר לאלתר משהו מחומר כזה שיפעל לפי הצלילים מהמערכת ברכב?

פורסם

לייטון במושב חמד

דנאור/דמאט בהרצליה

הייתי פיזית במונית הזאת (יש לי חברים בפוסט בקשת). וגם בכל תוכנית רואים את ההשתקפות של הלדים על החלונות. זה לא עריכת וידאו וכרומה-קי.

טוב שלא אמרת הקרנת תלת עם דאבל NP4000 ופולרייזר שמאל לא מכוון.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

סך הכל פרספקס אטום ולדים שמופעלים ע'י ממסר אורות קטן שמתוכנת לפי 2 המצבים.

לא יותר מזה

בטח שלא נשק יום הדין :wink::lol:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...