Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כשנתיים וחצי קניתי הונדה סיויק שנת 97 אוטומט.1600 סמ"ק.הרכב היה במצב מאוד שמור ונדיר עם 80 אלף קילומטר.

מאז שקניתי את הרכב החלפתי כל 10,000 ק"מ שמן מנוע 5W40 של ליקווי מולי.

7 פעמים את השמן>.יש לציין שמהרכב לא היו שום נזילות והרכב לא אכל לי מטיפול לטיפול אפילו לא גרם שמן.

בטיפול האחרון הגעתי לאחד המוסכים המכובדים בארצינו,וביקשתי לשים את השמן מנוע 5W40 של ליקווי מולי.בעל המוסך אמר לי

שזאת טעות והשמן המתאים לי הוא 10W40.אמרתי לו שאני כבר שנתיים משתמש עם ה-5W40,אבל הוא אמר לי שה-5W40 לא מתאים לאקלים של הארץ כי הוא יותר מדי דליל ובקיץ הוא פשוט יהיה כמו מים.אוקיי לאחר שהקשבתי לו בכובד ראש הסכמתי לשים

10W40 על פי דבריו.ביקשתי ממנו שאם כבר הוא שם לי את השמן מנוע 10W40 שישים לי את 10W40 של ליקווי מולי עם התוסף..הוא אמר לי שזה לא כדאי והשמן שמתאים למנוע שלי הוא 10W40 של ליקווי מולי בבקבוק הצהוב-זהב.

בקיצור שמתי את ה-10W40 הרגיל של ליקווי מולי כמו שהוא אמר.

מחר אני אמור לעשות לטיפול לרכב ורציתי לשאול כמה שאלות בעניין הנ"ל:

1-האם זה שבמשך שנתיים וחצי השתמשתי בשמן מנוע 5W40 ולפני 10,000 ק"מ שמתי בפעם הראשונה 10W40,האם זה גרם או יכול לגרום נזק כל שהוא למנוע..?

2- כמו שציינתי מחר אני אמור לעשות טיפול לרכב.האם לחזור לשמן 5W40 או להישאר על ה-10W40?

3-במידה וההמלצה היא להישאר על ה-10W40 האם לקנות את המיכל הצהוב-זהב של ליקווי מולי הפשוט,או המיכל האפור עם התוסף?

תודה אלי.

נ.ב-חשוב לציין שבמהלך החודשיים האחרונים ישנה נזילה קטנה של שמן מגומיית המפלג של ההונדה.חוץ מזה הכל תקין.

פורסם

תגיד למוסכניק שלך שהצטרף לפורום וילמד דבר או שניים בנושא שמנים. השימוש בשמן בעל צמיגות 5W40 סינטטי מלא היתה החלטה מצויינת לפי דעתי וחבל שעברת לשמן 10W40.

למוסכניק שלך כנראה גם לא היה שמן 10W40 במלאי לכן ההמלצה שלו הייתה מהולה באינטרס כלכלי שלו.

איזה כייף לי :)

פורסם
בטיפול הבא תחזור לשמן 5W40 נזק לא ייגרם בשימוש בשמן 10W40.

דרך אגב מאיפה בא לך הרעיון למלא שמן 5W40 ?

מייד שקניתי את הרכב,ביררתי את נושא השמן ואמרו לי שדרישות היצרן זה 5W40.לאחר מכן הזהירו אותי שאם המנוע

ישן או בלוי,השמן הנ"ל רק יכול להרוס את המנוע ולפגוע בגומיות השסתומים ובנזילות.למזלי הרכב היה במצב מאוד שמור עם טיפולים שוטפים,ובמשך שנתיים וחצי ששמתי את השמן הנ"ל לא היו לי שום נזילות או אכילת שמן אפילו לא במעט.

פורסם

תתקשר ל-5 מוסכים מורשים שונים תקבל 3 המלצות שונות של צמיגות השמן הנדרשת.

תשאל את יועץ השירות איזה דרגת איכות נדרשת והוא יעיף אותך בבעיטה :-) הבנת את הרמז ?

כאשר אני ממליץ על שמן מנוע אני בודק ומצליב כ-3 מקורות מוסמכים כגון:

הוראות ייצרן,ייצרני שמן מנוע,פורומים מקצועיים ויידע אישי ורק לאחר מכן אני ממליץ.

מה הידע של יועצי השירות (פקידים) במוסך ? מועט מאוד מהיכרות קצרה שלי עם כמה מהם.

פורסם
בדגם זה במוסכי הונדה ממליצים ומשתמשים בצמיגות 15W40 .

זה מה שגם אני שמעתי.על פי מה שהבנתי,כאשר המכוניות הנ"ל היו חדשות,ההוראה הייתה להחליף לשמן 5W40.אולם לאחר 10 שנים שהרכב הנ"ל על הכביש,שינתה הונדה ישראל את הוראותיה וכל המוסכים המורשים שלה עברו להשתמש ב-15W40.הסיבה:כמו שאמרתי קודם 5W40 הוא שמן דליל מדי,ורכבים ישנים שלא טופלו כראוי ובזמן יכולים "לאכול" מהשמן הנ"ל רק צרות.קרי:גומיות שסתומים שייהרסו,אטמים מסויימים שייפרצו,נזילות ועוד ועוד.האמת שיקול מאוד מוצדק.לכן חשבתי כבר להישאר עם ה-10W40 ולא לחזור ל-5W40.

חשוב לי לציין שהמוסכניק שבטיפול הקודם "שיכנע" אותי לשים 10W40 ולא 5W40 הוא אחד מנכבדי הפורום פה...

פורסם
זה מה שגם אני שמעתי.על פי מה שהבנתי,כאשר המכוניות הנ"ל היו חדשות,ההוראה הייתה להחליף לשמן 5W40.אולם לאחר 10 שנים שהרכב הנ"ל על הכביש,שינתה הונדה ישראל את הוראותיה וכל המוסכים המורשים שלה עברו להשתמש ב-15W40.הסיבה:כמו שאמרתי קודם 5W40 הוא שמן דליל מדי,ורכבים ישנים שלא טופלו כראוי ובזמן יכולים "לאכול" מהשמן הנ"ל רק צרות.קרי:גומיות שסתומים שייהרסו,אטמים מסויימים שייפרצו,נזילות ועוד ועוד.האמת שיקול מאוד מוצדק.לכן חשבתי כבר להישאר עם ה-10W40 ולא לחזור ל-5W40.

חשוב לי לציין שהמוסכניק שבטיפול הקודם "שיכנע" אותי לשים 10W40 ולא 5W40 הוא אחד מנכבדי הפורום פה...

צמיגות השמן 10-40 נכונה לפי דרישת היצרן , טובה למנוע , לק"מ הבלאי ולתנאי הארץ

החשוב שיעמוד בתקן הנכון של חברה איכותית , ואם גם חצי סינטטי מה טוב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל שלום,

איזה בלאי יש במנוע שעבר 80K ? המנועים האלה מאוד מוצלחים ורמת הבלאי בסביבות ה-80K לא מחייבת שימוש בשמן בעל צמיגות גבוהה יותר.

לפי דעתי שימוש בשמן 5W40 עדיף על שמן 10W40 מכול ההייבטים הטכניים ובמיוחד בהתנעת בוקר.

בל נשכח באותה עת שהרכב עלה על הכביש לא היה בשימוש או נפוץ שמן בצמיגות 5W40 או 5W30 בארצינו.

פורסם

מרק10 - בלאי הוא לא רק ק"מ וסל"ד או שעות מנוע .

בלאי הוא גם זמן וצורת שימוש , נסיעות עירוניות קצרות , אי נסיעה במשך שבוע שבועיים וכו'

ההשפעה על המנוע היא באיזורי האטימה , טבעות , מובילי שסתומים וכו'

כך שהמנוע יכול להראות יפה בתאוריה מעשית תהיה בריחת שמן קלה .

אבל מעבר לכך - המנועים הללו לפי הוראות היצרן, ומניסיון צמיגות 15-40 טובה להם .

כך שצמיגות 10-40 שגם היא לפי ההוראות יצרן ויבואן בארץ, מתאימה וטובה מאוד .

לגבי 5-40 נכון אפשרי ,אך לדעתי מיותר , יקר, ואולי פתח לבעיות :idea:

לא צריך להיות יותר קדוש מהאפיפיור ,שמן 10-40 של חברה טובה ובתקן המתאים מעולה למנוע הנ"ל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, רכב מודרני ובמיוחד מנועי (VTEC) הונדה מהשנתון של פותח האשכול עם 80K הייתי רושם בעדינות שהמנוע עדיין בתקופת הרצה או כפי שמכונאים אומרים 'המנוע עדיין לא נפתח'.

בעל הרכב רשם במפורש שהמנוע לא צורך גרם שמן בין טיפול לטיפול לכן ניתן להסיק שהמנוע במצב מעולה.

פורסם
תתקשר ל-5 מוסכים מורשים שונים תקבל 3 המלצות שונות של צמיגות השמן הנדרשת.

תשאל את יועץ השירות איזה דרגת איכות נדרשת והוא יעיף אותך בבעיטה :-) הבנת את הרמז ?

מה הידע של יועצי השירות (פקידים) במוסך ? מועט מאוד מהיכרות קצרה שלי עם כמה מהם.

אל תשמיץ , לא כולם מתהדרים בתואר מהנדס , ולא כולם סתם פקידים.

פורסם

אני לא משמיץ, אני אומר וכותב דברים רק מהיכרות אישית עם מספר יועצי שירות במוסכים שונים.

לפני שבועיים שלחתי ידידה שלי למוסך מאירמן בבני-ברק לטיפול בטויוטה ורשמתי לה במדוייק איזה חלקים ומה היא תכולת הטיפול שיש לעשות ברכב.

אחד הסעיפים שרשמתי היה החלפת נוזל בלמים, בשעה 10 בבוקר אני מקבל ממנה טלפון בהול והיא אומרת לי שהיועץ שירות אמר לה שאין צורך בכלל להחליף נוזל בלמים ! ביקשתי לשוחח איתו ולהסביר לו שכול שנתיים יש להחליף נוזל ולצערי הוא התעקש שלא, לבבסוף שלף רק כול 3 שנים יש להחליף.

נו באמת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...