Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רקע במכונאות ואני יכול לעשות את זה לבד רק השאלה שלי איך בדיוק?

זאת אומרת כדי להחליף את הרצועה של האלטרנטור אני צריך גם לפרק את הרצועה של המדחס וכו' או שאפשר לפרק את הגלגל שהרצועת אלטרנטור יושבת עליו?

בקיצור אני צריך רק הדרכה ממישהו מה לפרק ואיך.

כמו כן לרכב יש אוטוטו טסט והוא שנת 92. מה צריך בד"כ לעשות ברכב כזה לפני הטסט כדי שיעבור?

האם צריך אישור בלמים?

האם לעשות שטיפת מנוע? (מכוסה בשמן).

האם צריך תוסף דלק לקרבורטור?

תודה לעונים.

פורסם

מתי עשית טיפול לרכב?

אם זה ליפני הרבה זמן אז תעשה טיפול של החלפת מסננים ,פלאגים, שמן מנוע,

בקשר לקרבורטור, אם הצריכת דלק טובה , הרכב נוסע טוב ולא מקרטע, אז לפי דעתי, אין סיבה סתם לגעת.

מנוע שמכוסה שמן- אם תבצע שטיפה בקיטור אז סביר להניח שיתחילו נזילות שכן הלכלוך שדבוק מתחת למנוע מונע נזילות למינהן, אני במקומך לא הייתי מבצע שום שטיפה מלבד ניגוב יסודי של התחתית (כשהרכב על ליפט במוסך) ,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שלום רב !

אינני יודע מה הרקע שלך במכונאות, וכמה אתה מוסמך ומסוגל לעשות זאת, אך אכוון אותך כמיטב יכולתי.

כמובן ששלא תמונות, כל הכוונתי תיהיה כמו להסביר לעוור כיצד עליו ללכת, עלי להגיד לו לפנות ימינה או שמאלה, קדימה או לאחור, אך על העוור לדעת להתמצא במרחב, ולדעת את הכוונים.

עלייך לשחרר מעט את שני ברגי האלטרנטור התחתונים, ולשחרר מעט את בורג מותח האלטרנטור, עלייך להזיז בעדינות את האלטרנטור, לכוון בלוק המנוע, על מנת להרפות את מתיחת רצועת האלטרנטור, ואז לשחרר אותה מגלגלת פולי המנוע האלטרנטור, וכמדומני גם המזגן, או משאבת המים.

לרצועת המזגן, יש בדרך כלל,פולי קטן, המשמש כמותח רצועת מזגן, יש לשחרר את הפולי הקטן, על מנת שירפה את מתיחת רצועת המזגן.

המלצה: דאג שיהיה לך, רכב נוסף, על מנת להגיע עם הרצועות הישנות, לחנות חלקי החילוף, על מנת שיספקו לך, רצועות, באורך המתאים הזהה , לרצועות שפרקת.

מיותר לציין, שלא הייתי ממליץ לך לעשות זאת בפעם הראשונה, ללא ידע טכני מינימלי מתאים, ולפנות לשם כך למוסך, העלות זניחה , ומשתלמת.

הכנה לטסט ברכבך, זהה לכל רכב לא משנה מה שנת היצור:

צמיגים זהים, מאחור ומלפנים, ללא סימני שחיקה גבוהה, סדקים ויובש.

תאורה קדמית ואחורית, כולל מחוונים , אור מספר אחורי,ופנסי בלימה פועלים.

מגבים תקינים ולא קרועים או יבשים.

צינורות בלמים שלמים ולא יבשים, או סדוקים.

פסים זוהרים , לא דהויים.

בלמים כמובן תקינים, אישור בלמים לא חובה בשנת 2008, אך חובה בשנת 2009, קח זאת בחשבון, ונסה לעבור טסט, לפני ה1 לינואר 2009.

אין צורך כלל בתוסף דלק, או תוסף כלשהו, בשום מקרה.

שטיפת מנוע, רק באזור החשוד כנוזל, לא את כל המנוע, ובוודאי לא באזור מערכת ההצתה והחשמל.

טיפ קטן: דאג שיהיה ברכבך, סל אשפה, משולש אזהרה, אפוד זוהר, וצמיג רזרבי תקין.

בהצלחה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הטסט בינואר 2009 לקראת סוף החודש.לכן נראה לי שצריך אישור בלמים.

כמו כן הנזילות שמן נראות בחלק העליון של המנוע.

1) ממכסה שסתומים.

2)מהמפלג.

3)ממחזיר השמן בין המנוע לגיר.

שאלתי היא האם זה קריטי ואיפה בדיוק הם בודקים נזילות בטסט למעלה או למטה במנוע או בשתיהם? והאם שווה לעשות שטיפת מנוע לפני הטסט ולנסוע לטסט?

תודה לעונים.

פורסם

לפי תגותבך האחרונה בקשר לנזילות השמן, הייתי יותר מודאג מהם מאשר להעביר את הרכב טסט!

עדיף לבצע את הניקוי לפני הירידה למוסך כדי שיקבלו אינדיקציה טובה יותר מהיכן בדיוק נובעות הנזילות

או שהמוסך בעצמו ישטוף כדי למצוא את נזילות.

החלפת הרצועות אינה בעייתית במיוחד, והוראותיו של צביקה טובות.

טיפ קטן: כאשר אתה תגיע לחנות החלפים אל תבקש: רצועות לג'אסטי, אלא בדוק את מידת הרצועות המותקנות ברכבך קודם.

יתכנו שינויים מדגם לדגם ואפילו יתכן שהוחלפו חלקים ופולים ברכב אשר זקוקים למידות רצועות אחרות.

אל תמהר להוסיף דבר לקרבורטור, לגבי זיהום האויר ניתן לפתור את הבעיה אם ישנה בסיבוב בורג קטן :-).

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אוקי החלפתי את הרצועות היום לבד. הלך קצת קשה אבל הצלחתי :-).

צללתי מתחת למנוע אחרי שהרמתי גלגל אחד וראיתי שאין נזילה משמעותית אלה כמו חול דפוק כזה עם שמן מסביב לקרטר ובין הגיר למנוע .ניקיתי כמה שיכלתי עם סמרטוט וספריי קרבורטורים. כולל בחלק העליון של המנוע.

שאלתי האם לעשות שטיפה של המנוע מלמטה לפני הטסט וזהו או לעזוב את זה?

כמו כן מספר אחורי דהוי (אולי נצבע אם טוש).

וצמיגים אחוריים לא אותה חברה.

כמו כן אם יש זיהום אוויר באיזה בורג לכוון את הקרבורטור?

פורסם

אותי הכשילו על לוחית זיהוי כי היה קצת מחוק השחור, אז כדאי שתעבור על הספרות,

בקשר לצמיגים אם הם במידה המתאימה ולא סדוקים ו\או מפוצצים , אין חשש .

בורג תערובת זה בורג שקובע את יחס האוויר לדלק, ולא מומלץ להתעסק איתו סתם גש למכון קרבורטורים שיבדקו CO ויכוונו, וזאת במידה וצריכת הדלק תקינה , אם היא גבוהה מידי אז כבר עדיף לעשות שיפוץ לקרבורטור.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...